[Μυτιλήνη] Επίθεση φασιστών σε μετανάστες στην Πλατεία Σαπφούς

Επίθεση φασιστών σε μετανάστες στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Μετά από κάλεσμα της λεσβιακης αναγέννησης στην υποστολή της σημαίας σήμερα στην προκυμαία Μυτιλήνης, μαζεύτηκε πλήθος κόσμου, χρυσαυγουλα, φασίστες και λοιποί πατριώτες με επιθετική διάθεση απέναντι στους μετανάστες που βρίσκονται και διαδηλώνουν στην πλατεία, έχοντας δημιουργήσει αλυσίδα για να προστατέψουν τις γυναίκες και τα παιδιά. Με την παρουσία της αστυνομίας να χωρίζει μετανάστες και αλληλέγγυο κόσμο από τους φασίστες, οι φασιστοπατριωτες επιτέθηκαν βρίζοντας προκλητικά, πετώντας μπουκάλια νερού και φωτοβολίδες, η μία εκ των οποίων κατέληξε πάνω στις οικογένειες των μεταναστών. Η μόνη προσπάθεια της αστυνομίας να περιορίσει τον όχλο ήταν μια φισουνια προς τους "εξεγερμένους".
Καθ'όλη τη διαρκεια των επιθέσεων, οι μεταναστες παρέμειναν ψύχραιμοι, χωρίς να απαντούν στην προκλητική επιθετική στάση των φασιστών.
Φυσικά δεν ελειπαν οι χυδαίες υβριστικές επιθέσεις στον αλληλέγγυο κόσμο, υπό την πλήρη ανοχή της αστυνομίας, η οποία αντί να επικεντρώνεται στην απώθηση των φασιστών, στρεφόταν πατροναριστικα στους αλληλέγγυους, λέγοντας τους δηκτικά να σταματήσουν για να μην ανάψουν τα αίματα και προκαλέσουν επεισόδια.

Υπάρχει άμεση αναγκη για κοσμο στην πλατεία.

από Πλατειακή 23/04/2018 12:59 πμ.


Φωτιές σε καδους από φασίστες, δακρυγόνα, αρκετοί τραυματίες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά. Οι μπάτσοι συνεχίζουν να λένε στους αλληλέγγυους "να μην προκαλούν". Έχει παίξει ξύλο από φασίστες σε μετανάστες και αλληλέγγυο κόσμο. Προς το παρόν ησυχία, αλλά γενικά το κλίμα είναι τεταμένο. Φασίστες κατεβαινουν προς πλατεία από τα στενά.

Σημερινό άρθρο στο αντινιούς που αποτελεί μέσο ιδεολογικής προπαγανδας  και οργάνωσης της φασιστικής δεξιάς  των σαμαρικών,φαυλων , χουντικών και άλλων αποβρασμάτων αποκαλεί "πολίτες" τα φασιστικά αποβράσματα που επιτέθηκαν σε προσφυγες και στα μικρά παιδιά τους(τέτοιοι ελλινοήρωες) .
«κάψτε τους ζωντανούς» ούρλιαζαν τα φασιστοειδή της δεξιάς στους προσφυγες που οι μεγαλύτεροι προσπαθούσαν να προστατέψουν τα πιο αδύναμα μέλη τους όπως τα παιδιά.

Οι φασίστες δεξιοί είχαν συγκέντρωση λίγο πιο πρίν , στο ανεβοκατέβασμα  της σημαίας , πρός τιμή των φυλακισμένων καραβανάδων και με αυτή την αφορμή  ξεκίνησαν κατά των προσφύγων . Δεν προκειται μόνο για ναζι αλλά για "κανονικούς" δεξιούς . Ημεδαπός της περιοχής είναι ο σαμαρικός Αθανασίου που έχει νομιμοποίήσει  πολιτικά/κοινοβουλευτικα  όλο αυτό το φασιστο_συνάφι. 

ΥΓ: Οι "πολίτες" της φασιστικής δεξιάς: http://www.antinews.gr/action.read/ellada/xaos-stin-mutilini-sobara-epeisodia-metaksu-politon-kai-prosfugon/4.122867


post image

Tη δική της ¨Νύχτα των Κρυστάλλων¨ έζησε χτες το βράδυ η Μυτιλήνη με τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των προσφύγων που ζητούν ν απεγκλωβιστούν από τη Λέσβο. Μετά το τέλος της καθιερωμένης υποστολής της σημαίας που γίνεται κάθε Κυριακή το απόγευμα στον χώρο του παλιού Λιμεναρχείου στην προκυμαία της πόλης ομάδα γνωστών μελών της Χ.Α. μαζί με διάφορους ακροδεξιούς, ορισμένοι εκ των οποίων συμμετέχουν σε δυο τοπικούς συνδέσμους φιλάθλων, κινήθηκαν προς την πλατεία Σαπφούς με σκοπό να προπηλακίσουν τους εκεί συγκεντρωμένους πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες βρίσκονται στην πλατεία από την περασμένοι Τρίτη και ζητούν να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες ασύλου τους καθώς και να φύγουν από το νησί. Οι πρόσφυγες αμέσως σχημάτισαν ένα κύκλο και στην μέση έβαλαν τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να τα προστατέψουν. Λίγο αργότερα τα φασιστοειδή άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες, πέτρες, σιδερικά και κροτίδες μέσα στα γυναικόπαιδα. Οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες είχαν σχηματίσει έναν κλοιό γύρω από τους πρόσφυγες άρχισαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων για ν απομακρύνουν τους επιτιθέμενους. Τα φασιστοειδή έβαλαν φωτιά σε κάδους, έκαναν καταστροφές στα πεζοδρόμια και σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων. Καθ όλη την διάρκεια αυτών των επεισοδίων οι πρόσφυγες παρέμειναν στην πλατεία χωρίς να απαντούν στις επιθέσεις των ακροδεξιών. Οι επιθέσεις και καταστροφές συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς να υπάρξει ούτε μια σύλληψη, ούτε μια προσαγωγή από την αστυνομία. Τα ξημερώματα οι δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν με τη βία τους πρόσφυγες που παρέμειναν αμετακίνητοι στην πλατεία και τους μετέφεραν στη Μόρια. Μέχρις ώρας δεν έχει εξακριβωθεί ο αριθμός των τραυματισμένων από τις δολοφονικές επιθέσεις προσφύγων που έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Πληροφορίες αναφέρουν για δεκάδες ανθρώπους.
Η επίθεση αυτή ήταν καλά οργανωμένη και μεθοδευμένη εδώ και μέρες καθώς υπήρχαν καλέσματα μέσω κοινωνικών δικτύων αλλά και μηνυμάτων στα κινητά. Στις επιθέσεις αυτές έδωσαν τον τόνο άτομα νεαρής ηλικίας κυρίως προερχόμενα από χωριά του νησιού. Ανάμεσα στις άναρθρες κραυγές που έβγαζαν κυριαρχούσε το «κάψτε τους» και πραγματικά αυτή ήταν η πρόθεση τους δεδομένου ότι πετούσαν φωτοβολίδες πάνω στις γυναίκες και στα μωρά. Η νύχτα αυτή που πέρασε θα γραφτεί στην ιστορία του νησιού ως μια μεγάλη ντροπή. Η κοινωνία της Λέσβου τα προηγούμενα χρόνια έχει δείξει την αμέριστη αλληλεγγύη και ανθρωπιά και δεν μπορεί να επιτρέψει σε μια χούφτα νοσταλγών του Χίτλερ και σ επαγγελματίες πατριδέμπορους να την μετατρέψουν σε ορμητήριο για ρατσιστικές επιθέσεις. Η Λέσβος είναι και θα μείνει νησί αντιφασιστικό, νησί αλληλεγγύης στους πρόσφυγες! Οι νεοναζί της εγκληματικής συμμορίας σε συνεργασία και συντονισμό με ακροδεξιά στοιχεία έχουν βγει στο προσκήνιο για να σπείρουν το ρατσιστικό δηλητήριο και τη διχόνοια στο νησί μας. Ο λαός της Λέσβου με τη μακρά δημοκρατική και προοδευτική παράδοση θ απομονώσει τα δολοφονικά στοιχεία.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2147419745473378&id=100006161196227

Εικόνες:


μερικά βίντεο πριν την επίθεση που έχουν ανέβει στο ίντερνετ. Επίσης υπαρχει κάλεσμα για την συγκέντρωση υλικού και απο διάφορους διαδυκτιακούς τόπους:

http://www.mplokia.gr/?p=23110

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License