ΑΘΗΝΑ, παρέμβαση στην Πέτρου Ράλλη το Σάββατο 21/4

παρέμβαση στην Πέτρου Ράλλη  το Σάββατο 21/4

        Το Σάββατο 21/4/2018 πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία προς το κέντρο κράτησης της Πέτρου Ράλλη (Αθήνα) και ανοιχτή παρέμβαση έξω από αυτο. Η δράση αυτή αποτελεί κομμάτι της καμπάνιας για τη στήριξη των 8 διωκόμενων μεταναστών της Π. Ράλλη και των 35 της Μόριας (Μύτιλήνη) που αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί «στάσης κρατουμένου» και «εξέγερσης».

 

        Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων και Ατόμων Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης (ΣΣΑΕΚΚ) και η καλεσμένη απο αυτόν Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης (στην οποία συμμετέχουν συνελεύσεις γειτονιάς, στέκια, καταλήψεις, αναρχικές ομάδες, αντιμιλιτιριστικές πρωτοβουλίες κ.α), στηρίζουν και πλαισιώνουν την εν λόγω καμπάνια που «τρέχει» ενόψει των δικαστηρίων τα οποία έχουν οριστεί για τις 20 και 27 Απριλίου 2018 σε Χίο και Αθήνα αντίστοιχα.

 

        Στο Πεδίο του Άρεως κρεμάστηκε πανό και μοιράστηκαν κείμενα σε ελληνικά, αραβικά και φαρσί. Έπειτα, η μοτοπορεία που μετρούσε περίπου 40 μηχανάκια - ξεκίνησε από το Πεδίο του Άρεως δυναμικά με κορναρίσματα και συνθήματα, διέτρεξε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας πετώντας τρικάκια και κατέληξε στην Π. Ράλλη όπου ενώθηκε με τον υπόλοιπο συγκεντρωμένο αλληλέγγυο κόσμο.

 

        Η ανταπόκριση των κρατουμένων στην Πέτρου Ράλλη υπήρξε εντονότερη από κάθε άλλη φορά και η παρουσία τους στα παράθυρα κράτησε σχεδόν 2 ώρες!

 

        Καθόλη τη διάρκειά προσπαθούσαν με πολλούς τρόπους να επικοινωνήσουν μαζί μας. Με φωνές και νοήματα επιχειρούσαν να μας γνωστοποιήσουν τον χρόνο κράτησής τους (που υπερβαίνει τους 5-6 μήνες) και ότι δεν αντέχουν άλλο τον εγκλεισμό. Έγραψαν μηνύματα σε χαρτόνια και χαρτιά και πέταξαν τρεις φορές μπουκάλια που περιείχαν μηνύματα.

        Αυτά φυσικά οι μπάτσοι φρόντισαν να απομακρύνουν άμεσα παρά τις φωνές και τις διαμαρτυρίες μας.

 

        Οι κρατούμενοι άναψαν ακόμα και φωτιές πετώντας τα φλεγόμενα ρούχα τους από τα παράθυρα στην αυλή, ενώ μας μας μετέφεραν ότι υπάρχει συχνότατη χρήση βίας (έως και καθημερινά) «μέχρι να σιχαθούμε και να υπογράψουμε οικειοθελή απέλαση».

 

        Έπειτα απο επικοινωνία στα αραβικά μας έγινε ειπώθηκε ότι 9 άτομα που οι αρχές θεώρησαν ότι σχετίζονται με το ρίξιμο των μπουκαλιών είχαν ήδη μεταφερθεί σε άλλο χώρο για πίεση και εκφοβισμό.

 

        Προχθές, Κυριακή 22/4/2018 ειδοποιηθήκαμε ότι σε συγκεκριμένη πτέρυγα της φυλακής οι κρατούμενοι έχουν προχωρήσει σε αποχή από το συσσίτιο, με πρόθεση να τη συνεχίσουν.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο κράτησης σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια στήριξης και τα καλέσματα εδω:

        http://ssaekk.espivblogs.net/

 

ΟΛΟΙ/ES ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ)

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/4/2018

 

ΚΑΝΕΝΑΣ/KAMIA ΜΟΝΟΣ/Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ

ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License