Κάλεσμα για δράσεις την 1η Μάη ! Επαναστατικούς χαιρετισμούς από τη Διεθνιστική κοινότητα της Ροζάβα

https://internationalistcommune.com/call-for-actions-on-1st-of-may

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

Αντιμετωπίζουμε μια κρίσιμη κατάσταση. Οι κυβερνητικές δυνάμεις κήρυξαν ανοιχτά τον πόλεμο στην Επανάσταση της Ροζάβα, το Αφρίν βρίσκεται τώρα υπό τουρκική φασιστική κατοχή. Την ίδια στιγμή, η αυτόνομη περιοχή La ZAD στη Notre Dame des Landes δέχεται σκληρή επίθεση, με απόπειρες κατοχής από αστυνομικό στρατό.

Η καταστολή και η (προληπτική) αντεπανάσταση αυξάνονται παντού: Παράνομες αποφάσεις εναντίον διαδηλωτών που απήχθησαν κατά τη σύνοδο κορυφής του G20 στο Αμβούργο, βίαιη καταπίεση εναντίον του καταλανικού κινήματος ανεξαρτησίας, μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέσω νέου αντιτρομοκρατικού νόμου στη Γαλλία, φυλάκιση για δεκαετίες των αναρχικών συντρόφων μέσο του αντιτρομοκρατικού νόμου στην Ελλάδα,  επιδρομές στις κουρδικές κοινότητες στη Γερμανία,  αλλαγή στο σύνταγμα της Τουρκίας για την προσαρμογή του στο οθωμανικό όνειρο του Ερντογάν,  ανάπτυξη του φασισμού σε πολλά κοινοβούλια σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο Τραμπ στο Λευκό Οίκο ...

Οι κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρονται για τη δημοκρατική αναλογικότητα ή τη συνταγματική νομιμότητα. Μέσω του κυνηγιού, της δημιουργίας φόβου, της έκτακτης ανάγκης, της αυθεντίας της αστυνομίας και του λεγόμενου πολέμου « κατά της τρομοκρατίας» μπορούν να κυβερνούν και να καταπιέζουν χωρίς να διαταράσσονται από έναν κρίσιμο πληθυσμό ή από τα δικά τους φιλελεύθερα συντάγματα. Η μάσκα των δικαιωμάτων των πολιτών, της δημοκρατίας και της κατάστασης της δικαιοσύνης έπεσε -όταν δεν το έκανε πολύ καιρό πριν- κατά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών.

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι η προσπάθεια να καταστραφούν όλες οι επαναστατικές δομές και τα έργα που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα για τη βασιλεία τους τώρα ή στο μέλλον. Αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν επίσης δείξει ότι αυτή η απόπειρα δεν είναι επιτυχής μέχρι τώρα, δεν είμαστε εύκολοι στο  να ελεγχθούμε και να κατασταλούμε. Η αντίσταση του λαού  αποφασισμένου να αντιμετωπίσει τις αδικίες αυτού του κόσμου είναι επίσης αντίθετη σε όλες αυτές τις επιθέσεις.

Αντιμέτωποι με την 1η Μαΐου θα πρέπει να είμαστε συνειδητοί και να δράσουμε σύμφωνα με αυτό. Μπορούμε να είμαστε σοβαροί ανταγωνιστές στην τάξη και να δημιουργήσουμε μια όμορφη αντίσταση. Οι μάχες του Αμβούργου, το κίνημα στους δρόμους της Γαλλίας από τα τελευταία δύο χρόνια, οι επιθέσεις εναντίον των παραγόντων του πολέμου από την τουρκική επίθεση στην Αφρίν ... και τόσες άλλες στιγμές! Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα για το τι δύναμη αντοχής μπορούμε να αναπτύξουμε με βάση τη διεθνή αλληλεγγύη, την ανεξαρτησία και την οργάνωση.

Ζητάμε να συμμετέχετε σε διαδηλώσεις και ενέργειες. Ας κάνουμε αυτή την 1η Μαΐου άλλο σημάδι του αγώνα μας εναντίον αυτού του συστήματος! Πάρτε τους δρόμους πίσω την ημέρα του διεθνούς εργατικού επαναστατικού κινήματος!

Από τη Rojava στην Ευρώπη, ζήστε τη διεθνή αλληλεγγύη! 
Ζήτω η 1η Μαΐου!

Διεθνιστική κοινότητα Ροζάβα , 25 Απριλίου 2018.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License