Ενημέρωση από την σημερινή δίκη των 8 μεταναστών της Πέτρου Ράλλη

Ξεκίνησε σήμερα 27/4 η δίκη των 8 μεταναστών από την Πέτρου Ράλλη. Έξω από την αίθουσα μοιράζονταν κείμενα για τις υποθέσεις και αναρτήθηκαν δύο πανό. Εκτός από τους αλληλέγγυους υπήρχε η παρουσία διαφόρων δημοσιογράφων από Ελλάδα και εξωτερικό.

post image

Η αίθουσα ήταν γεμάτη (ίσως 80-100 άτομα) και ήταν η πρώτη υπόθεση που εκδικάστηκε. Εξετάστηκαν οι πρώτοι 3 μάρτυρες κατηγορίας, δηλαδή 2 μπάτσοι και ο αρχι-μπάτσος ο οποίος ήταν επικεφαλής στην Πέτρου Ράλλη στις 31/5/17. Υποστήριξαν όλοι πως δεχτήκαν επίθεση, πως οι κρατούμενοι προσπάθησαν να αποδράσουν και πως τραυματίστηκαν πέφτοντας μόνοι τους ή γλιστρώντας σε «κάτι νερά». Οι πρώτοι δύο μπάτσοι δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν κανέναν από τους κατηγορούμενους ενώ ο επικεφαλής, ονόματι Μπαρμπαλιάς, αν και είπε δύο φορές πως οι «στασιαστές» φορούσαν κουκούλες full-face, δεν δίστασε να αναγνωρίσει τέσσερις από τους κατηγορουμένους ως «πρωτεργάτες» του «επεισοδίου»! Στις επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως και στους τρείς γιατί σε καμία φωτογραφία από τις κάμερες ασφαλείας δεν φαίνεται η παραμικρή προσπάθεια των μεταναστών να αποδράσουν ή να βγουν από τα κελιά απάντησαν πως περιέργως αυτό δεν είναι ορατό σε κανένα καρέ του βίντεο. Οι πρώτοι δύο είπαν πως οι κρατούμενοι είχαν αυτοσχέδια όπλα πάνω τους την στιγμή της συμπλοκής ενώ ο Μπαρμπαλιάς δεν είδε ποτέ κάτι τέτοιο.
Η δίκη διακόπηκε λόγω άλλης υποχρέωσης της διερμηνέως και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο με την συνοδεία ΜΑΤ. Οι αλληλέγγυοι συνόδευσαν με την σειρά τους τα ΜΑΤ εντός των δικαστηρίων υπενθυμίζοντάς τους ποια είναι η δουλειά τους και φωνάζοντας αρκετά ακόμα συνθήματα.
Τελικά και ενώ η διερμηνέας θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στο δικαστήριο στις 13.30 αυτό δεν έγινε. η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 23/5.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 8 ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 23/5/18
Συντονισμός Συλλογικοτήτων και Ατόμων Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

Εικόνες:

από Πέτρου Ράλλη 28/04/2018 10:44 πμ.


https://vimeo.com/263669753

από σσαεκκ 28/04/2018 1:26 μμ.


Μικρή διόρθωση: δεν έγινε αναβολή αλλά διακοπή της δίκης για 23/5...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License