ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ | ΣΑΚΤΧ


post image

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

 

Τον Ιούλιο του 2017 έπειτα από φυλάκιση για πέντε χρόνια, ο Τάσος Θεοφίλου αθωώνεται για τις βαρύτατες κατηγορίες που κατασκεύασε εναντίον του η «αντι»τρομοκρατική. Το σαθρό κατηγορητήριο κατέρρευσε τόσο στις δικαστικές αίθουσες όσο και κοινωνικά.
Στα τέλη Μαρτίου του 2018 ο Ι.Αγγελής, -πρώην εποπτεύων εισαγγελέας της «αντι»τρομοκρατικής η οποία έχει κατασκευάσει σειρά καφκικών διώξεων κατά αγωνιστών- έχοντας προαχθεί πλέον σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε μία πολιτικά πρωτοφανή απόφαση, άσκησε αναίρεση κατά της αθώωσης του Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος κινδυνεύει να βρεθεί ξανά στη φυλακή για μία υπόθεση για την οποία έχει αθωωθεί αμετάκλητα.
Η ένταση των κρατικών-κατασταλτικών μεθοδεύσεων στην οποία «διαπρέπει» και η κυβέρνηση Σύριζα, μόνο στο πρόσφατο χρονικό διάστημα συμπεριλαμβάνει κατασταλτικές επιχειρήσεις και παρακρατικές επιθέσεις ενάντια σε κατειλημμένους χώρους, την διαρκή αναβάθμιση του κρατικού νομικού οπλοστασίου με καταδίκες σε δεκάδες χρόνια φυλάκιση με δικαστικές κατασκευές για «ατομικούς τρομοκράτες», , καθώς και το χτύπημα διαδηλώσεων, κοινωνικών και ταξικών κινητοποιήσεων με διώξεις, συλλήψεις και επιθέσεις από τα ΜΑΤ.
Αυτή η επίθεση έχει ως πάγια επιδίωξη την επιβολή ενός κατασταλτικού πλέγματος γύρω από τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας, για να συνεχίσει να λεηλατεί και να εξουσιάζει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Απέναντι στη συνθήκες της εξαθλίωσης και του κατασταλτικού εκφοβισμού, μόνο οι αυτό-οργανωμένοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες, μπορούν να προσφέρουν στους καταπιεσμένους μία μαχητική πρόταση διεξόδου από την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία.
Η κινητοποίηση για την ανατροπή της δικαστικής ομηρίας του αναρχικού- κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου, είναι μία μάχη ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης και την κατασταλτική τρομοϋστερία, ενάντια στην βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.
 

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΗ, 13.00 στο Θησείο

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΗ στις 9.00

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License