Ενημέρωση από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης και το αντιμιλιταριστικό καφενείο στην Λάρισα (Σάββατο, 5 Μάη)

.

post image

Το μεσημέρι του Σαββάτου 5/5, έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους ολικούς αρνητές στράτευσης επ’ αφορμής της εκδίκασης της προσφυγής του ολικού αρνητή Κωνσταντίνου Γουνιτσιώτη (την Τρίτη, 8/5) ενάντια στο πρόστιμο των 6000 ευρώ που του επιβλήθηκε από τον στρατό για την επιλογή του να αρνηθεί την στρατιωτική θητεία. Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, η οποία στηρίχθηκε από συλλογικότητες και συντρόφους/ισσες της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων, συμμετείχαν περίπου 70 άτομα και συνοδεύτηκε από μικροφωνική, ανάρτηση πανό, μοίρασμα χιλιάδων κειμένων σε περαστικό κόσμο και τρικάκια.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα αντιμιλιταριστικό καφενείο στον κοινωνικό χώρο Paratod@s, με την παρουσία δεκάδων συντρόφων/ισσών. Στη διάρκεια του καφενείου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις διώξεις και την οικονομική καταστολή ολικών αρνητών στράτευσης και ανυπότακτων, η οποία ακολουθήθηκε από μία συζήτηση σχετικά με το πρόταγμα της ολικής άρνησης στράτευσης και την συγκυρία της όξυνσης των εθνικισμών και της πολεμικής διαδικασίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΩΝ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License