40.000 βγήκαν τους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νέο βαυαρικό αστυνομικό δίκαιο στο Μόναχο

https://enoughisenough14.org/2018/05/10/40-000-took-the-streets-to-protest-against-new-bavarian-police-law-in-munich

Στις 15 Μαΐου το κοινοβούλιο της Βαυαρίας ψηφίζει για νέο νόμο περί κρατικής αστυνομίας (PAG), αλλά αυτός ο νόμος θα μπορούσε να είναι το σχέδιο νέων νόμων της ομοσπονδιακής αστυνομίας στη Γερμανία. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, τώρα αποκαλούμενος πατριάρχης υπουργός, Horst Seehofer, είναι μέλος του Κόμματος της CSU της Βαυαρίας και έχει ήδη ανακοινώσει ότι ο νέος νόμος της βαυαρικής αστυνομίας αποτελεί παράδειγμα για την υπόλοιπη Γερμανία. Ο Seehoferέκανε αυτές τις δηλώσεις  κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της εσωτερικής επιτροπής του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, το Bundestag. Ορισμένα άλλα γερμανικά κράτη, όπως η Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, εργάζονται ήδη σε παρόμοιες νέες αστυνομικές νομοθεσίες. 

Στον προτεινόμενο νέο νόμο της αστυνομίας της Βαυαρίας, οι μπάτσοι δεν επιτρέπεται μόνο να κατασκοπεύουν τις online συζητήσεις, αλλά τους επιτρέπεται επίσης να τις αλλάξουν. Ο νέος νόμος για την  αστυνομία θα επιτρέψει στους αστυνομικούς να κατασκοπεύουν δημοσιογράφους, γιατρούς, συμβουλευτικά κέντρα και γραφεία βοήθειας. Μπορούν να αγγίξουν τα τηλέφωνά τους, να κάνουν online επιδρομές και να κατασχέσουν επιστολές. Οι δημοσιογράφοι, οι γιατροί, τα συμβουλευτικά κέντρα και τα γραφεία υποστήριξης μπορούν επίσης να στοχευθούν με παρακολούθηση μέσω βίντεο. Αλλά οι μπάτσοι θα μπορούν να το κάνουν και με κάθε άλλο πολίτη, όταν εγκριθεί ο νέος αστυνομικός νόμος. Όλα αυτά τα μέτρα μπορούν να εκτελεστούν χωρίς συγκεκριμένη υποψία ή ισχυρισμό. De facto, ο νέος νόμος καταργεί επίσης τον διαχωρισμό μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών και της αστυνομίας. 

Ο νέος αστυνομικός νόμος επιτρέπει επίσης στους μπάτσους να αναγκάζουν τους ανθρώπους να μετακινούνται σε μια άλλη πόλη ή να τους αναγκάζουν να μην εγκαταλείψουν την πόλη. Οι μπάτσοι θα μπορούν επίσης να κρατούν προληπτικά άτομα για 3 μήνες. Θα ακουστούν από έναν δικαστή, αλλά θα πρέπει να κάνουν ενώ είναι ήδη φυλακισμένοι και χωρίς δικηγόρο. Αυτοί οι 3 μήνες μπορούν να παραταθούν για άλλους 3 μήνες, χωρίς μέγιστο αριθμό επεκτάσεων.  Τα περισσότερα από τα μέτρα του νέου αστυνομικού νόμου είναι προληπτικά, όταν πρόκειται για την CSU, θα είναι αρκετό όταν οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι κάποιος μπορεί να διαπράξει έγκλημα στο μέλλον. 

Μετά από πολλές κινητοποιήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι πήραν τους δρόμους στο Μόναχο σήμερα και αν και αυτό είναι ένα θετικό σημάδι, δεν θα είναι αρκετό. Σε 5 ημέρες η Βαυαρική βουλή θα ψηφίσει για το νέο αστυνομικό δίκαιο. Λόγω του ότι το CSU έχει απόλυτη πλειοψηφία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νέος νόμος θα εγκριθεί. Οι πορείες δεν θα είναι αρκετές, η αντίσταση πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο επίπεδο.

 
 
 

Οι άνθρωποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με περισσότερη καταστολή, περισσότερους ανθρώπους στη φυλακή, περισσότερες επιδρομές και ποιος ξέρει τι άλλο θα κάνουν οι μισθοφόροι του κράτους με τις νέες τους αρχές. Αλλά ο νέος αστυνομικός νόμος θα φέρει και νέες ευκαιρίες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι οι μπάτσοι δεν είναι φίλοι τους και σίγουρα όχι βοηθοί τους. Αυτή είναι η στιγμή που περισσότεροι άνθρωποι θα σταθούν και θα πολεμήσουν την καταπίεση. Δεν είναι καιρός να καθίσετε και να γελάσετε. Το αυταρχικό κράτος και οι θεσμοί του δείχνουν όλο και περισσότερο το πραγματικό τους πρόσωπο, αυτή είναι η στιγμή να εργαστούμε σκληρά για να δημιουργήσουμε μια δυναμική, μια επαναστατική ορμή. 

Βλεπόμαστε στα οδοφράγματα!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License