Ενημέρωση από τη δίκη για τις 6 Δεκέμβρη του '16. (Θα συνεχιστεί στις 23/5) - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Ξεκίνησε η δίκη των συλληφθέντων της 6ης Δεκεμβρη 2016. Θα συνεχιστεί στις 23/5 στο στο μικτό όρκωτό δικαστήριο (οδ. Δέγλερη, ΜΟΔ2) - Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΜΙΑΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ

Χθες 10 Μάη '18 δικάζονταν οι συλληφθέντες από τις 6/12/16 στο μικτό όρκωτό δικαστήριο (οδ. Δέγλερη, ΜΟΔ2), κατόπιν διακοπής από τις 18 Απρίλη. Μεταξύ αυτών και η συντρόφισσα Μ.Σ. που υπερασπίστηκε την αντίσταση ενάντια στην αστυνομική πολιορκία της γειτονιάς.
Η δίκη ξεκίνησε με τις καταθέσεις των ματατζήδων που συνέλλαβαν και βασάνισαν τους διωκόμενους κι ενός ασφαλίτη που αναφέρθηκε στην άρνηση της συντρόφισσας Μ.Σ. να προσφέρει αποτυπώματα και φωτογραφίες στους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Με τις καταθέσεις τους οι μπάτσοι-βασανιστές επιβεβαίωσαν ότι επιτίθενται αδιάκριτα και κάνουν συλλήψεις στο σωρό, λέγοντας αυτολεξεί, μεταξύ άλλων, ότι «όταν παίρνουμε εντολή για συλλήψεις, πιάνουμε όποιον προλάβουμε». Η αντιπαραβολή των ασαφών περιγραφών τους, οι οποίες επισφράγιζαν μια δικογραφία χαρακτηριζόμενη από αντιφάσεις, κατασκευάσματα και απροσδιοριστίες, με τα χαρακτηριστικά των συλληφθέντων, κατέδειξε ότι στις 6/12/'16 αδυνατώντας επί ώρες να διαλύσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές (όπως έλεγαν οι ίδιοι οι μάρτυρες κατηγορίας), η αστυνομία αιχμαλώτισε, εκτός από τη συντρόφισσα Μ.Σ. , που υπερασπιζόταν τη γειτονιά και τους αγώνες μας, μερικούς ανθρώπους που δεν είχαν αντικειμενικούς λόγους να αντισταθούν στη σύλληψη και που οι περισσότεροι δεν είχαν και την ικανότητα να το κάνουν. Από τις αναφορές των μπάτσων στις εκθέσεις συλλήψεων και στο δικαστήριο, φάνηκε ότι όλες οι συλλήψεις έγιναν πριν την παρουσία ή μετά την αποχώρηση της οργανωμένης περιφρούρησης της γειτονιάς, όταν η αστυνομία πραγματοποίησε μια εισβολή-σκούπα, για να υπενθυμίσει το καθεστώς τρομοκρατίας χτυπώντας αγωνιστές της γειτονιάς και αδύναμους ανθρώπους.
 Η γενική στοχοποίηση των διαδηλωτών ή ανθρώπων που μόνο παραβρίσκονται στον δημόσιο χώρο κατά τη διάρκεια μαχητικών κινητοποιήσεων, όπως σκιαγραφείται κι από τις διώκεις της 6ης Δεκέμβρη του '16, αποσκοπεί, ως πάγια τακτική του κράτους, στην τρομοκράτηση, την παθητικοποίηση και τον κατακερματισμό-εξατομίκευση του κοινωνικού σώματος που βρίσκει τον εαυτό του μέσα στις φωτιές της εξέγερσης. Για να νοιώσει ο κάθε διαδηλωτής, ο κάθε δυνάμει συμπαραστάτης στην αντίσταση, ως οιονεί φυλακισμένος.
 Οι μάρτυρες υπεράσπισης της συντρόφισσας Μ.Σ., κάτοικοι των Εξαρχείων, αφού περιέγραψαν τον χημικό βομβαρδισμό της γειτονιάς το συγκεκριμένο βράδυ, αναφέρθηκαν στη συνεχή δολοφονική βία που ασκείται από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και στην στάση των ενεργών κατοίκων απέναντί τους.
 Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 23 Μάη 9πμ με τις απολογίες, οπότε και αναμένεται να καταθέσει η συντρόφισσα τον πολιτικό λόγο της.

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΜΙΑΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License