26 Μαΐου: Φεστιβάλ Αυτονομίας Τροφίμων στο Άμστερνταμ

Το Φεστιβάλ Αυτονομίας Τροφίμων (FAF) στο Άμστερνταμ παρουσιάζει και γιορτάζει εναλλακτικές λύσεις και αντίσταση στο κρατικό και ελεγχόμενο από τις επιχειρήσεις βιομηχανικό σύστημα τροφίμων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το θέμα αυτής της δεύτερης έκδοσης: "Αλλες εναλλακτικές λύσεις κοινωνικής βάσης για ένα σύστημα τροφίμων χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων".   Δημοσιεύθηκε αρχικά από το Indymedia NL .


Το Φεστιβάλ Αυτονομίας Τροφίμων (FAF) στο Άμστερνταμ παρουσιάζει και γιορτάζει εναλλακτικές λύσεις και αντίσταση στο κρατικό και ελεγχόμενο από τις επιχειρήσεις βιομηχανικό σύστημα τροφίμων. 
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το θέμα αυτής της δεύτερης έκδοσης: "Αλλες εναλλακτικές λύσεις κοινωνικής βάσης για ένα σύστημα τροφίμων χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων"..

Από τα χημικά λιπάσματα και τις μονοκαλλιέργειες μεγάλης κλίμακας στα αγροτικά μηχανήματα την μεταποίηση και μεταφορά τροφίμων, το βιομηχανικό σύστημα διατροφής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα. Οι συνέπειες δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν: η αλλαγή του κλίματος, η οικολογική κρίση, η καταστροφή των μέσων διαβίωσης ... Πρέπει να αναλάβουμε δράση! 
Πώς μπορούμε να προχωρήσουμε προς ένα σύστημα γεωργίας και τροφίμων χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων; 
Κατά τη διάρκεια του FAF, διάφορες συλλογικότητες θα παρουσιάσουν συγκεκριμένες εναλλακτικές λύσεις για να γίνουνμε αυτόνομοι από τις αγροβιομηχανικές εταιρείες και τα ορυκτά καύσιμα. Από τις πρακτικές δραστηριότητες μέχρι τις συνομιλίες και τις συζητήσεις για την αγρο-οικολογία, την αστική γεωργία και τους αγροτικούς αγώνες ... Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεισφέρουν και να είναι μέρος μιας απαραίτητης μετάβασης.

Ας βρεθούμε μαζί για να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στο βιομηχανικό σύστημα τροφίμων!

Σύνοψη προγράμματος

- Τρόφιμα  δωρεάν όλη την ημέρα 
- Συνομιλίες 
- Εργαστήρια 
- Σκηνές 
- Ζωντανή Μουσική 
- Ελεύθερη Είσοδος!

θεματικές προγράμματος

                                                                         ** Συζητήσεις **

Τροφική Κυριαρχία και Αγροοικολογία 
Το κίνημα της κυριαρχίας των τροφίμων είναι μια παγκόσμια συμμαχία γεωργών, καλλιεργητών, καταναλωτών και ακτιβιστών. Επιτρέποντας στις κοινότητες να ελέγχουν τον τρόπο παραγωγής, εμπορίας και κατανάλωσης των τροφίμων. Θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα σύστημα τροφίμων που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους και το περιβάλλον αντί να κάνει κέρδη για πολυεθνικές εταιρείες. Η έννοια της Κυριαρχίας των Τροφίμων έχει τοποθετηθεί σε διαφορετικά επίπεδα, από πολύ θεωρητική άποψη, σε πολύ πρακτικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας, θα ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με την Κυριαρχία Τροφίμων με την προσέγγιση αυτού του θέματος από 3 διαφορετικές προοπτικές. την έρευνα, την εκπαίδευση και τη γεωργική προοπτική.

Αγώνες για την γη: υπεράσπιση των αυτόνομων συλλογικοτήτων 
Η συζήτηση έχοντας ομιλητές από αυτόνομους χώρους, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει για τους πειραματικούς αυτούς χώρους, οι οποίοι τείνουν να αντισταθούν στον καπιταλιστικό ιμπεριαλισμό και να ενημερωθούμε για το πώς στοχεύουν στην αυτοβελτίωση και στον τομέα των τροφίμων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γη βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών αγώνων σε όλο τον κόσμο. Ελάτε να ακούσετε πόσο διαφορετικές ομάδες έχουν αποκτήσει πρόσβαση στη γη και πώς τη χρησιμοποιούν για να σπάσουν την εξάρτηση από ένα σύστημα που γίνεται η αιτία της εξαφάνησής μας. Ο στόχος μας μέσω αυτής της ομιλίας είναι να συγκεντρώσουμε ανθρώπους από διαφορετικά μέρη που έχουν διαφορετικό τρόπο να καταπολεμήσουν την έξωση, να μιλήσουν πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο και να ενισχύσουμε τη σύνδεση.

Γεωργία και αλλαγή του κλίματος 
Κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας, δύο οργανώσεις τοπικής αυτοδιοίκησης, μία από το Άμστερνταμ (ASEED Europe) και η άλλη από τη Δανία (KlimaKollektivet) θα παρουσιάσουν τις νέες εκστρατείες τους οι οποίες και στις δύο περιπτώσεις αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της χρήσης ορυκτών καυσίμων στο γεωργικό πεδίο. 
Νιώστε ευπρόσδεκτοι να δώσετε τη γνώμη σας και να θέσετε τις ερωτήσεις σας σχετικά με τις εκστρατείες για την ελεύθερη γεωργία και την απελευθέρωση του εδάφους. Και γιατί να μην εμπλακείτε;

                                                                                    ** Εργαστήρια **

Κηπουρική με Bajestuin (όλο το απόγευμα)

- Κατασκευή ξύλινων σόμπων πυραύλων (KasKantine) 
Ελάτε να μάθετε πώς να χτίσετε ένα σπιτικό rocketstove από ξύλο!

- Αναπτύξτε τα δικά σας μανιτάρια (OrganicLea)
Τα  μανιτάρια έχουν αναπτυχθεί άγρια ​​από την προϊστορική εποχή. Η θεραπευτική τους αξία έχει βραβευτεί σε αυτόχθονες πολιτισμούς για χιλιάδες χρόνια. Διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ιατρική πρακτική και σημειώθηκαν σε μερικά από τα πρώτα βιβλία για τη βοτανοθεραπεία που γράφτικαν πριν από χιλιάδες χρόνια. Ελάτε να μάθετε τα βασικά στοιχεία της καλλιέργειας μανιταριών, να εξερευνήσετε διάφορες τεχνικές για την καλλιέργεια γκουρμέ και φαρμακευτικών μανιταριών όπως Oyster, Reishi, Shiitake και πολλά άλλα είδη μανιταριών. Αυτό θα είναι μια πρακτική εμπειρία που θα καλύψουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε.

- Ας δημιουργήσουμε ένα (scale model) Foodforest (Cityplot) 
Αυτό το εργαστήριο για αρχάριους σας μαθαίνει να δημιουργήσετε ένα τροφικό δάσος (μοντέλο κλίμακας) για την αυλή σας ή κάτι  μεγαλύτερο. Πριν και ενώ κατασκευάζουμε μαζί το μοντέλο τροφικών δασών κλίμακας, θα σας εξηγηθεί η θεωρία και η πρακτική της παρατήρησης, του σχεδιασμού, της εφαρμογής και της συντήρησης. Θα ήταν υπέροχο να φέρετε μαζί σας το δικό σας αγαπημένο βλαστικό δέντρο ή / και θάμνους.

- Σχεδιάζοντας έναν βρώσιμο αστικό κήπο (Cityplot) 
Ελάτε μαζί μας για ένα ενημερωτικό, πρακτικό και διασκεδαστικό εργαστήριο για το πώς να φτιάξετε τον δικό σας βρώσιμο, αστικό κήπο σε μικρούς χώρους όπως μπαλκόνια, περβάζια παραθύρων, αυλές ή βεράντες. Μέσα από αυτό το εισαγωγικό εργαστήριο θα έχετε μια γενική εικόνα για το ποια βότανα, λαχανικά, βρώσιμα άνθη και μικρά φρούτα είναι κατάλληλα για την περιοχή καλλιέργειας και μπορούν να σας προσφέρουν νόστιμο και υγιεινό φαγητό σε διαφορετικές εποχές!

Εκτός από αυτό, θα οργανωθεί μια περιήγηση με τα πόδια στην περιοχή με ανθρώπους από το Bajesdorp που θα μιλήσουν για την ιστορία του τόπου. 

Για όλα τα εργαστήρια, οι θέσεις θα είναι περιορισμένες, τα εισιτήρια για κάθε εργαστήριο θα είναι διαθέσιμα στον πίνακα πληροφοριών που θα δημιουργηθεί δίπλα στο ASEED stall!

**Περίπτερα**

Ανταλλαγή σπορίων - μοιραστείτε τον σπόρο σας (ποντίκι)! 
Cityplot
ASEED Europe
Paper Jam – printing the revolution
Fossielvrij NL
BreadCycle
Fossil Free Culture NL
ADM Amsterdam
Code Rood
Food Circle
Healthy and Affordable
Vegan Junk Food
Kokke-Rellen

**ΜΟΥΣΙΚΗ**

Τρεια συγκροτήματα θα παίξουν το βράδυ. 
– Slack Bird  λαϊκό πανκ από την Φινλανδία 
– Captain Frank & the Cheap Ho’s λαϊκό μπλουζ του doomcircus - και μεθυσμένες ιστορίες punk reggae 
– The Bucket Boyz  anarcho blue-trash απο το Amsterdam 

Vegan τρόφιμα διαθέσιμα ελεύθερα όλη την ημέρα από τις 12:00  από την Guerilla Κουζίνα του Άμστερνταμ.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Συμμετάσχετε στην εκδήλωση και φέρτε μαζί ένα χαμόγελο για να μοιραστείτε με όλους! 

Ελάτε μαζί μας στο Bajesdorp στις 26 Μαΐου από το μεσημέρι για μια μέρα ανταλλαγής, μάθησης, σύνδεσης και διασκέδασης!

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Το Bajesdorp (δίπλα στο Bijlmer Bajes (παλιά φυλακή)) - Το πλησιέστερο μετρό είναι Spaklerweg (5 λεπτά με τα πόδια). Ο κοντινότερος σιδηροδρομικός σταθμός είναι ο σταθμός Amstel (10/15 λεπτά με τα πόδια). 
Καλύτερα να έρθετε με ποδήλατο, αφού ο χώρος στάθμευσης είναι πολύ περιορισμένος και δεν είναι δωρεάν εάν παρκάρετε έξω.

** Αυτή είναι μια οργάνωση με πλήρους εθελοντισμού, με ελεύθερη είσοδο . Αν θέλετε να βοηθήσετε με την οργάνωση, το μαγείρεμα, τον καθαρισμό, το χαμόγελο, στείλτε ένα pm στη σελίδα ASEED Europe στο Facebook! **

https://aseed.net/en/food-autonomy-festival-2/

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License