1η Μάη στην Ίσταμπουλ

μετάφραση από την αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος"

post image

Είμαστε νεολαίοι εργαζόμενοι από εμπορικά κέντρα, καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα fast food και άλλους χώρους εργασίας. Είμαστε σερβιτόροι, ταμίες, αερομεταφορείς, καθαριστές, υπάλληλοι σε περίπτερα... Είμαστε νέοι εργαζόμενοι στον τομέα των υπηρεσιών. Είμαστε εργαζόμενοι εκμεταλλευόμενοι με την ταχύτητα και την ένταση της δουλειάς του καπιταλιστικού συστήματος.

Αυτή την Πρωτομαγιά, βρισκόμασταν στους δρόμους αυτοοργανωμένα για να βροντοφωνάξουμε υπέρ της επανάστασης. Ήμασταν στους δρόμους για να υπενθυμίσουμε πως η Πρωτομαγιά δεν είναι γιορτή αλλά ημέρα αγώνα∙ αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό,  στην εκμετάλλευση, στα αφεντικά, υπέρ της δικαιοσύνης, της ζωής μας και της ελευθερίας. Βαδίσαμε πίσω από το πανό μας με το σύνθημα "Πλήρης αγώνας ενάντια στη μερική απασχόληση". Διαλαλούμε την οργή μας ενάντια στα αφεντικά, στους σεφ, στους διοικητές, μιας και «τα αφεντικά βρίσκονται σε παλάτια, οι νέοι εργάτες βρίσκονται στους δρόμους». Με τις πορείες μας δείχνουμε τη δύναμη και το πάθος μας στον αγώνα για ψωμί, δικαιοσύνη, ελευθερία. Πρέπει να ενωθούμε. Είμαστε παντού, αλλά είμαστε χωρισμένοι. Παράγουμε υπηρεσίες. Δεν είμαστε υπηρέτες του καπιταλισμού, είμαστε εργαζόμενοι στον τομέα των υπηρεσιών. Γνωρίζουμε καλά ποιος επινοεί αυτό το σύστημα∙ εκείνοι που θέλουν οι πλούσιοι να διατηρήσουν τη θέση τους και οι κατ' ανάγκη φτωχοί να παραμένουν στην ίδια θέση.

Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε. Τώρα είναι η στιγμή να υπενθυμίσουμε τον αγώνα των αναρχικών εργαζομένων που άναψαν τη φωτιά στο Haymarket το 1886. Τώρα είναι η ώρα για τους νέους εργάτες να πολεμήσουν εναντίον του καπιταλιστικού συστήματος.

Ένωση Νέων Εργαζομένων (GİDER)

αναδημοσίευση από https://ipposd.wordpress.com/2018/05/10/1%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AF%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License