Αντιεθνικιστική παρέμβαση στην Καισαριανή

Ενημέρωση για την αντιφασιστική παρέμβαση στην Καισαριανή

post image

Αντιφασίστριες και αντιφασίστες από τα ανατολικά πραγματοποιήσαμε αντιεθνικιστική - αντιφασιστική παρέμβαση  στην Καισαριανή, την Παρασκευή 11/5 το απόγευμα. Παρακάτω το κείμενο που μοιράσαμε και τα πανό που μπήκαν στις γειτονιές μας.

Ούτε στην Καισαριανή ούτε και πουθενά
τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

Game of Thrones ή Παιχνίδια Εξουσίας

Την τελευταία περίοδο αναβιώνει ο εθνικισμός των αρχών της δεκαετίας του 90. Από τη συμμετοχή στον εμφύλιο στη Γιουγκοσλαβία με ΜΚΟ και παραστρατιωτικές ομάδες, τη σφαγή στη Βοσνία και τα μακεδονικά συλλαλητήρια του τότε, την εθνική ομοψυχία αριστεράς και δεξιάς και τη δήθεν δημιουργία προβλήματος στην ονομασία του μακεδονικού κράτους, στα εθνικιστικά συλλαλητήρια του σήμερα: ένα συνονθύλευμα με τη συμμετοχή της εκκλησίας, των κάθε λογής Φραγκούληδων, και οπαδών μαζί με τους φασίστες και τους δήθεν πολιτιστικούς μακεδονικούς συλλόγους στα οποία υποβόσκει η στήριξη μερίδας της αριστεράς. Ο “εθνικός κορμός” επανεμφανίζεται στον δρόμο και του παρέχεται η προστασία της κρατικής ομπρέλας, προκειμένου η πολιτική εξουσία να καρπωθεί την “εθνική ομοψυχία” και να τη χρησιμοποιήσει στις δικές της επιδιώξεις.

Ποτέ όμως στην παγκόσμια ιστορία δεν υπήρξε ταύτιση του εθνικού ιδεώδους με τους αγώνες των κοινωνιών. Πάντα το κράτος ωθούμενο από τις ελίτ της κυριαρχίας (οικονομικά και πολιτικά εξουσιαστικά συμφέροντα) πατά στην ασυνέχεια της ιστορικής μνήμης και συνεχίζει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εξουσίας. Κάθε φορά που οι πολιτικοί διαχειριστές του συστήματος αισθάνονται τους κλυδωνισμούς της κοινωνικής οργής στήνουν την παγίδα της εθνικής ενότητας, για να τιθασεύσουν τον προλεταριακό αγώνα και να δώσουν χώρο και χρόνο στην αναδιάρθρωση του κεφαλαίου.

Οι επιδιώξεις για την αναβάθμιση ισχύος του ελληνικού κράτους στα Βαλκάνια ενδύονται τον μανδύα της πατριδολαγνείας και επικαλούνται τον “μακεδονικό αλυτρωτισμό” προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την “εθνική ομοψυχία” για να πετύχουν τον πραγματικό τους στόχο. “Ωραίες” σοσιαλδημοκρατικές αριστερές κυβερνήσεις συζητούν για να βρουν τάχα λύση στο ζήτημα που απατηλά μάς προβάλλουν ως πρόβλημα, τζογάροντας και πάλι στο ζήτημα της ονομασίας του μακεδονικού κράτους που συντηρείται εδώ και χρόνια με όποια εναλλαγή στη διαχείριση της εξουσίας: συνταγματική αλλαγή, όνομα στα σλάβικα ή διεθνής ονομασία. Η παλινόρθωση του εθνικισμού εξαφανίζει την ουσία της διαπραγμάτευσης που γίνεται για το ποιος θα αποκτήσει γεωπολιτικά και οικονομικά πιο ενισχυμένο ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων. Και η αλήθεια είναι ότι έχουν αποτελέσματα στον πραγματικό τους στόχο: Έχουν καταφέρει την οικονομική διείσδυση του ελληνικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια που έχει εκτοξευθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές. Ένα άλλο κομμάτι του παζλ το ΝΑΤΟ, πιέζει για την ένταξη του μακεδονικού κράτους για γεωπολιτικούς λόγους: στο έδαφος που ορίζουν τα σύνορα του μακεδονικού κράτους υπάρχει στρατιωτική βάση των βορειοαμερικανών που απαιτούν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.

Έτσι διασφαλίζεται ο απρόσκοπτος έλεγχος των ενεργειακών αγωγών, που θα τροφοδοτούν την Ευρώπη, η αποκοπή πρόσβασης της Ρωσίας μέσω Βαλκανίων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο έλεγχος του οργανωμένου εγκλήματος προς όφελος του κεφαλαίου, ο φραγμός στην κίνηση των μεταναστών.

Ο αιώνιος “εχθρός”, το τουρκικό κράτος, ο άγριος φύλακας πουλά “υπηρεσίες” στους ανάλογα με τη συγκυρία συμμάχους για να εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στα παιχνίδια εξουσίας της περιοχής. Καταστέλλει με βαρβαρότητα τις αντιστάσεις των τούρκων αγωνιστών και αγωνιστριών, εδραιώνοντας στυγνούς διαχειριστές στην πολιτική διακυβέρνηση, ενώ χρησιμοποιεί το στρατοκρατικό καθεστώς για να επιβάλει τους δικούς του όρους όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Τα σύνορα του τουρκικού κράτους χαράσσονται δια πυρός στον νότο με εισβολή σε αυτόνομες κουρδικές περιοχές και τη σφαγή της μαχόμενης κουρδικής αντίστασης. Ενώ με την στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο έχει ήδη επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορά του στη Μεσόγειο επιχειρεί να επιβάλει τους δικούς του όρους με την εκμετάλλευση των πληθυσμών που μεταναστεύουν και αξιοποιεί τη συγκυρία με τους δύο στρατιωτικούς στον Έβρο.

Το Αιγαίο από θάλασσα επικοινωνίας των λαών της Μεσογείου μετατράπηκε σε θάλασσα πνιγμένων μεταναστών και πηγή πλούτου του κεφαλαίου της πολεμικής βιομηχανίας. Με την επίκληση του επεκτατισμού του τούρκικου κράτους στο Αιγαίο επιχειρείται η συσπείρωση του κόσμου γύρω απο τα «εθνικά θέματα», καθώς το “πτωχευμένο” ελληνικό κράτος προβαίνει σε αγορές πολεμικού εξοπλισμού ενισχύοντας το διεθνές κεφάλαιο και συγκροτεί διακρατικές συμμαχίες με πρόσχημα το εθνικό συμφέρον και την ενίσχυση της θέσης του έναντι των “αντιπάλων” του: η συμμαχία Ελλάδας - Κύπρου με τον σφαγέα του Παλαιστινιακού λαού Ισραήλ υπό την φρούρηση του στόλου των Βορειοαμερικανών.

Η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας στη δεξιόστροφη πορεία της ενισχύει την παραγωγή “εθνικής συνείδησης” αποτελώντας υπηρέτη των συμφερόντων του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην εξουσία. Και...υλοποιεί την πολιτική των εντολοδόχων της: φτωχοποίηση, λεηλασία εργατικών δικαιωμάτων, πέρασμα των ελεύθερων χώρων στα χέρια του κεφαλαίου, νέα συστήματα ελέγχου της κοινωνίας, επίθεση σε όσους και όσες αγωνίζονται.

Όμως όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελες.

Όλος αυτός ο γεωπολιτικός και οικονομικός σχεδιασμός είναι μόνο ένα κομμάτι της αναδιάρθρωσης του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου που ακόμα μια φορά στις μέρες μας, επιχειρεί να επιβάλει την υποτίμηση της εργασιακής δύναμης και τη λεηλασία της ζωής με τη διαμόρφωση βαλκανικής ζώνης και τον έλεγχο της Μεσογείου όπου τα επιμέρους κράτη πουλώντας εθνικισμό και πλασάροντας το παραμύθι της εθνικής ενότητας θα επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στις κοινωνίες.

Η εθνική συνείδηση που καλλιεργούν εκτρέφει τον κοινωνικό εκφασισμό και συνθέτει έναν άλλο πόλο που αποκτά ρόλο στο παρόν και στο μέλλον των κοινωνιών. Σχηματίζεται ένα ακροατήριο που έναι έτοιμο να ακούσει τους φασίστες, καθώς η εθνική του συνείδηση έχει υποκαταστήσει την ταξική. Δίνουν τον χώρο για να βγουν οι φασίστες στον δρόμο και στις γειτονιές μας, φορώντας τη μάσκα του πατριώτη. Φασίστες με κάλυψη τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, καίνε την κατάληψη Libertatia και επιτίθενται σε μετανάστες στην πλατεία Σαπφούς στη Λέσβο. Κρύβονται και καλύπτονται πίσω από την εκκλησία και τα ρατσιστικά της παραληρήματα. Ξεθάβουν το χουντικό: Πατρίς–Θρησκεία- Οικογένεια, την ίδια στιγμή που οι πατριάρχες της στήνουν χορό εκατομμυρίων ευρώ.

Για μας το φετίχ του ονόματος είναι κατασκευασμένο ιδεολόγημα. Δεν μας ενδιαφέρει ποια θα είναι η ονομασία, είναι πρόσχημα για τη γεωπολιτική κυριαρχία και την αναδιάρθρωση του κεφαλαίου στα Βαλκάνια. Δεν είμαστε με τον αλυτρωτισμό ούτε του μακεδονικού ούτε του ελληνικού κράτους. Καθώς πουλάνε πίστη σε πατρίδα και έθνος δημιουργούν κλίμα τρόμου με σκοπό την πειθάρχηση, την υποτίμηση της εργασιακής δύναμης και τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, την εξαθλίωση της ζωής μας. Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή χώρο στους φασίστες που με τις πλάτες κράτους και κεφαλαίου δηλητηριάζουν την κοινωνία με ιδεολογήματα αίματος και μίσους.

Ενισχύουμε τις κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά και δυναμώνουμε τις αντιφασιστικές δράσεις στο πλαίσιο του αντικρατικού και αντικαπιταλιστικού αγώνα.

 

Η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα

Όσο σε ντοπάρουν με έθνος και φυλή τόσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή


http://protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspot.gr/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License