Ενημέρωση από τον λόφο του Στρέφη για κινητοποίηση των μπάτσων προς την κατάληψη στις 13/5


Την Κυριακή 13/5, κατά τη διάρκεια της ανοιχτής προπόνησης, οι ένστολοι φρουροί του υπουργού επικρατείας προσπάθησαν να προσεγγίσουν την κατάληψη, από τη γωνία της οδού Πουλχερίας. Στην άμεση αντίδραση της περιφρούρησης υποχώρησαν τρέχοντας στη Βουλγαροκτόνου και πήραν θέσεις μάχης καλώντας παράλληλα ενισχύσεις. Στις αστείες τους προκλήσεις και την προσπάθειά τους να ξανανέβουν την οδό Πουλχερίας, οι σύντροφοι/ισσες που βρισκόμασταν εκείνη την ώρα έξω και μέσα στο κτίριο, διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και δεν τους επιτρέψαμε να πλησιάσουν την κατάληψη. Σε λιγότερο από 10 λεπτά έφθασε ένα τζιπ ΟΠΚΕ ενισχύοντας τις θέσεις τους στη Βουλγαροκτόνου, όμως και παρά τις φωνές μαζί με τις ηλίθιες μανούβρες τους, δεν πλησίασαν ποτέ το σημείο που βρισκόμασταν. Εν τέλει, μετά από 30 λεπτά, αποφάσισαν να υποχωρήσουν κι άλλο και να χαθούν από το οπτικό μας πεδίο. Η περιφρόυρηση της κατάληψης παρέμεινε στις θέσεις της γύρω από το κτίριο και μετά την λήξη του σκηνικού.
   Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους μπάτσους του Φλαμπουράρη, παρατηρούμε όμως οτι τελευταία έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται δυο φαινομενικά αντικρουόμενες καταστάσεις, που καθορίζουν τις κινήσεις τους και όχι μόνο αυτών. Από τη μια η εικόνα της ανεξέλεγκτης κατάστασης που εντέχνως προωθείται από την κρατική προπαγάνδα, μέσω των ΜΜΕ (αλλά και άλλων μηχανισμών όπως κόμματα ή κινήσεις "έντιμων πολιτών") καλλιεργώντας τον φόβο και τη σύγχυση και με αυτόν τον τρόπο λειαίνοντας το έδαφος για την καταστολή των αναρχικών δομών, ενώ από την άλλη η ωμή πραγματικότητα που τρυπάει σαν βελόνα τη φόυσκα του "αυτόνομου κρατιδίου". Τα εξάρχεια είναι η μόνη περιοχή της αθήνας με τόσους μπάτσους σε σταθερά σημεία επι 24ωρου βάσεως, που συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας γίνονται πολλαπλάσιοι είτε για να επιτρέψουν στις συμβολαιογραφικές εταιρίες την υφαρπαγή των κατοικιών από κράτος και τράπεζες, είτε γενικά να διασφαλίσουν την ομαλή κυκλοφορία των εμπορευμάτων. Παράλληλα άλλοι μηχανισμοί προστασίας και ελέγχου, όπως διάφορες μαφίες και μπράβοι επιτελούν το ίδιο έργο για λογαριασμό του κεφαλαίου με την απαραίτητη κρατική κάλυψη, συμπληρώνοντας το τοπίο καπιταλιστικού βόθρου στα εξάρχεια, όπως και αλλού. Φυσικά το στοίχημα για το κράτος και το κεφάλαιο είναι η αποδυνάμωση των καταλήψεων, η απονεύρωση των εστιών αγώνα και τελικά η καταστολή ενός πολύμορφου κινήματος που αντισκέται στον κανιβαλιστικό κόσμο της εξουσίας.
   Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να αναδείξουμε τις αναρχικές θέσεις ενισχύοντας τις δομές του κινήματος και επιδιώκοντας τη δημιουργική σύνθεση διάφορων μεθόδων και πρακτικών. Θεωρούμε όμως πως για να επιτευχθεί αυτό είναι απαραίτητο να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα πολιτικής δέσμευσης και υπεύθυνης στάσης για αυτά που λέμε και κάνουμε. Οι στοχευμένες ενέργειες έχουν διαφορετική βαρύτητα στο κοινωνικό πεδίο όταν συνοδεύονται από ξεκάθαρο πολιτικό λόγο.
   Τέλος, ξεκαθαρίζουμε οτι η θέση μας είναι αμετάκλητα εχθρική απέναντι στους κρατικούς μηχανισμούς, τα ΜΜΕ και τους έντιμους πολίτες που ζητούν περισσότερη ασφάλεια, τα αφεντικά και τους ρουφιάνους τους. Γνωρίζουμε πως όλοι αυτοί συνθέτουν το σύμπλεγμα εξουσίας που ωθεί στο περιθώριο εκείνους που δεν σκύβουν το κεφάλι και με τις μικρές ή μεγάλες τους επιλογές μάχονται για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License