ΑΣΥΝΦ - ΠΤΑΝΦ Αντιφασιστική Συγκέντρωση ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου Πεμπτη 17 Μαίου 20:00

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΥΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ( ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΣΑΠ ) ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 20:00

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΥΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ( ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΣΑΠ ) ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 20:00
Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που έκλεισαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Τόσο το ορμητικό αντιφασιστικό κύμα που είχε ξεσπάσει στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μετά, όσο και οι δράσεις μαχητικού αντιφασισμού από διάφορες συλλογικότητες και στέκια, κατάφεραν να στείλουν τους νεοναζί στις τρύπες τους.
Όμως το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια προσπάθεια επανεμφάνισής τους στο Ν. Ηράκλειο. Από συνθήματα σε τοίχους, τρικάκια και φυλλάδια, μεχρι τραμπουκισμούς σε όποιους θεωρούν ως αναρχικούς. Τελευταίο τους κατόρθωμα ήταν τα ξημερώματα πρωτομαγιάς στην πλατεία του Ν. Ηρακλείου ρωτόντας τον κόσμο που άραζε “ποιός είναι αναρχικός” και χτυπώντας έναν αγωνιστή αντιφασίστα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο.
Οι φασίστες στο Ν. Ηράκλειο δεν μπορούν και ούτε θα μπορέσουν να εμφανιστούν με δημόσιο κάλεσμα. Καταφεύγουν στην γνωστή θρασύδειλη τακτική, της μη ανακοινωμένης παρουσίας. Η γειτονιά του Ν. Ηρακλείου όπως και οι γύρω περιοχές, Ν. Ιωνία και Ν. Φιλαδέλφεια, έχει οξυμένα αντιφασιστικά αντανακλαστικά. Και αυτό οι ναζί το ξέρουν καλά. Ταυτόχρονα κανέναν δεν πείθει το δήθεν αντισυστημικό τους προφίλ. Οι επιθέσεις τους πάντα έχουν σαν στόχο τα αγωνιζόμενα και καταπιεσμένα κομμάρια της κοινωνίας, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους κοινωνικούς αγωνιστές. Πολλές φορές αυτές οι επιθέσεις γίνονται και με την κάλυψη της αστυνομίας, γεγονός λογικό αφού κράτος και παρακράτος εξυπηρετούν την ίδια τάξη.
Προτάσσοντας την εθνική ενότητα εκμεταλλευτών, εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Σαν πιστό σκυλί των αφεντικών χτυπάνε απεργούς, ψηφίζουν στην βουλή φοροελαφρυντικά νομοσχέδια για κάθε λογής μεγαλοεργοδότες. Βγάζουν λάδι τα αφεντικά που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το ξεζούμισμα των εργαζομένων και την υποτίμηση των ζωών του. Επιχειρούν να σπείρουν διχόνοια ενδοταξικά προσπαθώντας να κάνουν τους Έλληνες εργάτες να δουν εχθρικά τους μετανάστες.
Για εμάς ο μόνος εχθρός είναι το κεφάλαιο και το κράτος του, καθώς και οι παρακρατικές δυνάμεις τις οποίες επιστρατεύουν όταν διογκώνεται η ανάγκη να διαιρέσουν την τάξη μας. Απέναντι στις προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων στο Ν. Ηράκλειο θα πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση απ' το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα. Δεν θα αφήσουμε τα κατακάθια της ιστορίας να έχουν πεδίο παρέμβασης. Να τους στείλουμε εκεί που ανήκουν.
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ

Πορεία 25/5 με προσυγκέντρωση 19:00 σταθμό ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου
Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας
Πρωτοβουλία Ταξικής Αλληλεγγύης Νέας Φιλαδέλφειας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License