Ενημέρωση από την ακύρωση της εκδήλωσης της Ελληνικής Λύσης στα Βριλήσσια

Την Τετάρτη 9 Μάη, 50 συντρόφισσες και σύντροφοι βρεθήκαμε στα Βριλήσσια, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο που βρίσκεται στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης και ακυρώσαμε την προγραμματισμένη για τις 18:00 ώρα ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου, αρχηγού του φασιστοκομματίδιου “Ελληνική Λύση”.

Για την κινηματική ακύρωση εκδήλωσης της “Ελληνικής Λύσης” στα Βριλήσσια.

Την Τετάρτη 9 Μάη, 50 συντρόφισσες και σύντροφοι βρεθήκαμε στα Βριλήσσια, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο που βρίσκεται στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης και ακυρώσαμε την προγραμματισμένη για τις 18:00 ώρα ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου, αρχηγού του φασιστοκομματίδιου “Ελληνική Λύση”.

Από τις 17:00 που ξεκίνησε η παρέμβασή μας, πλαισιώθηκε από νεολαίους της περιοχής αλλά δυνάμωσε και από τα θετικά σχόλια περαστικών κατοίκων της γειτονιάς. Από την άλλη πλευρά, στην εμβέλεια του χώρου παραβρέθηκε μια χούφτα ψεκασμένων ελληναράδων οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν ότι το αντιφασιστικό κίνημα έχει μπλοκάρει τη σύναξή τους δεν ντράπηκαν να εμφανίσουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Κάτω από τα ακριβά ρούχα, τους ήπιους τόνους του «εγώ δεν είμαι εθνικιστής-ρατσιστής», την αλλεργία στα “άκρα”, την επίκληση στο «Εθνικό συμφέρον», ξεδιπλωνόταν η αγωνία των εχόντων να διαφυλάξουν τα ταξικά συμφέροντά τους. Έτσι, μαζί με τις συνεχόμενες προσπάθειές τους να προκαλέσουν ένταση ώστε να επέμβει η παρακείμενη διμοιρία ματ που επιτηρούσε την ασφάλεια τους, οι πιστοί της “Ελληνικής Λύσης”  δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μας θυμίσουν ποιους και ποιές πραγματικά μισούν: τους αναρχικούς, τους κομμουνιστές, τους αλβανούς και γενικά τους μετανάστες. Το παραμύθι που λέει ότι δεν είναι «ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί, ούτε ακροδεξιοί, ούτε ακροαριστεροί αλλά μόνο Έλληνες» γινόταν καπνός κάθε φορά που αναφέρονταν σε όποιον/α βρίσκεται από κάτω τους στην ταξική διαστρωμάτωση της κοινωνίας.

Ενώ η παρέμβασή μας συνεχιζόταν, κάποια στιγμή έκανε και την εμφάνισή του ο μεγάλος ηγέτης τους. Ο Κ. Βελόπουλος (επιχειρηματίας-δημοσιογράφος-πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. που ψήφιζε αντεργατικούς νόμους με τα δύο χέρια),  αφού μάζεψε τους οπαδούς και τους μπράβους του κατευθύνθηκε προς τη μία από τις δύο πόρτες του κτηρίου - αυτή που φαινομενικά την περιφρουρούσε λιγότερος κόσμος - σε μια θεαματική υποτιθέμενη προσπάθεια να μπει στο χώρο. Φυσικά η προσπάθεια αυτή έμεινε στα χαρτιά καθώς από μόνοι τους σταμάτησαν έξω ακριβώς από την κλειστή πλέον πόρτα, τράβηξαν ένα βίντεο γεμάτο ελληνική περηφάνια και ύστερα συντεταγμένα αποχωρήσαν από το χώρο του πάρκου αναγνωρίζοντας ότι δεν είχαν καμία τύχη σε μία ευθεία αντιπαράθεση με τις αντιφασίστριες και τους αντιφασίστες. Μισή ώρα μετά, αποχωρήσαμε συγκροτημένα, έχοντας πραγματοποιήσει στο ακέραιο το σκοπό της κινητοποίησης που ήταν το μπλοκάρισμα της εκδήλωσης.

Η παρέμβασή μας αυτή ήρθε να προστεθεί στις μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες που δίνουμε συλλογικά ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας. Στις γειτονιές μας, κινείται με πείσμα και συνέπεια ένας αγώνας που μετράει χρόνια στην πλάτη του, ενάντια σε κάθε λογής φασιστικό ξεμύτισμα. Ακυρώνοντας λοιπόν την εκδήλωση αυτή, θέλαμε να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα σε τύπους σαν το Βελόπουλο και την κουστωδία του, που διεκδικούν χώρο από τους ψηφοφόρους της Χ.Α. και ψαρεύουν στελέχη από τους αποχωρήσαντές της (όπως ο Ν. Μίχος) για να ξαναβγούν από τις μνημονιακές τρύπες τους. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στην ευρύτερη οικογένεια της ακροδεξιάς (είτε αυτή έρχεται με μπράβους και λοστούς είτε με καθώς πρέπει κυρίους/κυρίες, ακριβά ρούχα και αυτοκίνητα) ότι οι δρόμοι που δουλεύουμε, κινούμαστε και αγωνιζόμαστε δεν είναι φιλόξενοι για εθνικιστικές συγκεντρώσεις, πογκρόμ και ξενοφοβικό δηλητήριο. Ότι οργανωμένα και αποφασισμένα, δεν θα αφήσουμε κανένα χώρο στους νεοναζί και στους φασίστες, σε αυτούς που ταυτίζουν τα συμφέρονται των φτωχών με αυτά των αφεντικών και των επιχειρηματικών ομίλων, που χωρίζουν την τάξη των εκμεταλλευόμενων σε ντόπιους και ξένους για να τη διασπούν και να την αποδυναμώνουν. Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή γης σε αυτούς που με το λόγο, τα νομοσχέδια ή τα μαχαίρια τους επιτίθενται σε μετανάστες/στριες, εργάτες/τριες, αγωνιστές/στριες και δομές του αγώνα.

Ως κομμάτι της κοινωνίας που ακροβατεί στην επισφαλή και χαμηλόμισθη εργασία, στις εξαντλητικές υπερωρίες και σε εργασιακά κάτεργα, στην ανεργία, στα άγχη και στην απληρωσιά, αντλούμε δύναμη από τις κοινές μας ιστορίες και από την ανάγκη για έναν άλλο "δρόμο" οπού η ισοτιμία και η αλληλεγγύη θα αντικαταστήσουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

αντιφασίστες/-στριες από τα βόρεια

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License