Α.ΝΕ.Θ | Συμμετοχή στο Radical pride και συμπλοκή με φασίστα

Το Σαββατο 19/5 πραγματοποιήθηκε η πορεία του 2ου αυτοοργανωμένου pride, όπου συμμετείχαμε μαζικά στην περιφρούρησή της. Κατά τη διάρκεια αυτής, υπήρξε συμπλοκή με 2 φασίστες που αποβιβάστηκαν από το αμάξι τους και κινήθηκαν προς την πορεία.

Το Σαββατο 19/5 πραγματοποιήθηκε η πορεία του 2ου αυτοοργανωμένου pride, όπου συμμετείχαμε μαζικά στην περιφρούρησή της.

Από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι και τη διασταύρωση Βενιζέλου-Τσιμισκή, όλα εκτιλύχθηκαν ομαλά. Στο σημείο εκείνο κατά το πέρασμα της πορείας, οδηγός ΙΧ ξεκίνησε φωνάζοντας και βρίζοντάς μας, αρχικά μέσα από το αμάξι και συνέχισε με χειρονομίες κατεβαίνοντας από αυτό.
Παράλληλα, ο συνοδηγός του ίδιου οχήματος κατευθύνθηκε προκλητικά προς το σώμα της πορείας φωνάζοντας ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή και καλώντας προς το μέρος του.

Η περιφρούρηση αντέδρασε άμεσα απαντώντας στην πρό(σ)κληση, δίνοντάς του το ελάχιστο από αυτό που άξιζε, σεβόμενοι τις προσυμφωνηθέντες αποφάσεις για την ομαλή διεξαγωγή της πορείας.

Ως αντιφασιστική νεολαία, υπερασπιζόμενοι το μαχητικό αντιφασισμό, κάναμε ξεκάθαρο για άλλη μια φορά ότι οι δρόμοι είναι χώροι έκφρασης και ελευθερίας και πως δε θα αφήσουμε χιλιοστό γης σε φασίστες και ομοφοβικούς.

Μαχητικός αντιφασισμός για μια ελεύθερη κοινωνία όπου κανείς δε θα φοβάται για τις επιλογές και τα χαρακτηριστικά του.

-Αντιφασιστική ΝΕολαία Θεσσαλονίκης

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License