Ιρλανδία:8 λόγοι που οι αναρχικοί ψηφίζουν ναι για να καταργήσουν τη μισητή 8η τροπολογία

Στις 25 Μαΐου εμείς στην Ιρλανδία τελικά θα ψηφίσουμε για την κατάργηση της 8ης τροπολογίας. Εδώ παρουσιάζουμε τους 8 λόγους για τους οποίους τα μέλη της WSM ψηφίζουν Ναι στην Κατάργηση  απο το https://enoughisenough14.org/2018/05/19/ireland-8-reasons-anarchists-are-voting-yes-to-repeal-the-hated-8th

Στις 25 Μαΐου εμείς στην Ιρλανδία τελικά θα ψηφίσουμε για την κατάργηση της 8ης τροπολογίας. Εδώ παρουσιάζουμε τους 8 λόγους για τους οποίους τα μέλη της WSM ψηφίζουν Ναι στην Κατάργηση μαζί με πολλά από τα άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει για το θέμα τους τελευταίους μήνες.

Τα μέλη του WSM ψηφίζουν ΝΑΙ να καταργηθούν επειδή

1. Η απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η εγκυμοσύνη είναι μόνο  της έγκυου. Δεν είναι μια απόφαση της συμμορίας των αστυνομικών που ήταν και είναι εναντίον της ισότητας, της αντισύλληψης, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, του διαζυγίου και της πρόσβασης στη κοσμική εκπαίδευση.

2. Υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους το ταξίδι στην πρόσβαση στην άμβλωση στη Βρετανία δεν είναι επιλογή ή δεν υπήρξε στο παρελθόν εξαιτίας του μεταναστευτικού καθεστώτος, των καταχρηστικών σχέσεων και της φτώχειας.  

3. Οι έγκυες γυναίκες αναγκάζονται να παίρνουν παράνομα τα χάπια άμβλωσης στην Ιρλανδία. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουν τον φόβο ότι τα χάπια θα κατασχεθούν στο ταχυδρομείο, παράλληλα με τον φόβο της δίωξης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης 14 ετών.

4. Το δημοψήφισμα αφορά επίσης το είδος της Ιρλανδίας που θέλουμε. Η εκστρατεία "Όχι" θέλει να μας επιστρέψει σε μια Ιρλανδία του παρελθόντος όπου η θέση της γυναίκας ήταν η κατοικία που παρέχει αναπαραγωγική εργασία. Τίποτα δεν μπορούσε να παρεμβαίνει σε αυτό, συνεπώς, οι απαγορεύσεις για το διαζύγιο, την αντισύλληψη, την εργασία ενώ παντρεύονται κλπ. 

5. Κανείς δεν πρέπει να υποφέρει, ενώ περιμένει το παιδί του να πεθάνει μέσα του, χωρίς να ξέρει αν αυτός είναι πόνος ή αν η κίνηση ήταν φυσιολογική ή οι τελευταίοι σπασμοί του θανάτου. (Μαρτυρία από έναν γονέα της FFA που ταξίδεψε).

6. Λίγοι από εμάς ήταν αρκετά μεγάλοι για να ψηφίσουμε το 1983. Τώρα φτάνουμε τελικά να ψηφίσουμε για να απαλλαγούμε από κάτι που έχει κάνει τη ζωή τόσο περισσότερο δύσκολη για τόσες πολλές από τις γυναίκες στη ζωή μας, συμπεριλαμβανομένης της καθυστέρησης ή της άρνησης της ιατρικής περίθαλψης σε εγκύους .

7. Οι ομάδες κατά της επιλογής είναι συμμορίες που παρενοχλούν, που συνδέονται με την άκρα δεξιά. Ήρθαν μετά από μας με διαταγές τη δεκαετία του 1980 για τη διανομή πληροφοριών και hurleys το 1992 για να μιλήσει για την επιλογή. Έχουμε παρακολουθήσει ότι απειλούν, ψεύδονται και προσβάλλουν ανθρώπους για τέσσερις δεκαετίες.

8. Η λεγόμενη ηθική θέση για τους «υπερασπιστές» είναι η υποκρισία. Χρησιμοποιούν αυτόν τον αγώνα για να αναγκάσουν τις γυναίκες να παραμείνουν έγκυες, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τη ζωή. Δεν υποστηρίζουν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση  κρίσης. Προσφέρουν μόνο κρίση, ντροπή και καταπίεση.

Γυρίστε και αλλάξτε την Ιρλανδία μαζί μας στις 25 Μαΐου με την ψήφο σας Ναι.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License