Σειρά καταλήψεων στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο ακτιβιστές κατέλαβαν πολλά κτίρια σήμερα. Μέχρι τώρα οι μπάτσοι φαίνεται να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και να  εκκενώσουν τα κατελημένα κτίρια. απο το https://enoughisenough14.org/2018/05/20/series-of-occupations-in-berlin-squat

Στο Βερολίνο ακτιβιστές κατέλαβαν πολλά κτίρια σήμερα. Μέχρι τώρα οι μπάτσοι φαίνεται να.αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και να  εκκενώσουν τα κατελημένα κτίρια.

Στις 16 Μαΐου επαναπροσδιορίσαμε μια έκθεση σχετικά με τη νομική κατάσταση όσον αφορά την κατάληψη στην λεγόμενη Γερμανία. Υπήρχε ένας καλός λόγος να το κάνουμε αυτό Σήμερα οι ακτιβιστές κατέλαβαν 9 κτίρια στο Βερολίνο.                      

Στις 02:52 μ.μ. καταλήφθηκαν σήμερα τα παρακάτω κτίρια:

Odenwaldstraße / Ecke Stubenrauchstraße (Steglitz) #OdenEckeStuben
Finowstraße / Ecke Frankfurter Allee (Friedrichshain) #EckeFinow
Bornsdorfer Straße 37b (Neukölln) #Borni
Reichenberger Straße 114 (Kreuzberg) # Friedel54 im Exil 
Petersburger Straße 16 (Friedrichshain) # Peter16
Arndtstraße 13 (Kreuzberg) # Arndt13 Regattastr
. 277 (Grünau) #Funkwerk
Rummelsburger Landstraße #Bootsschuppen
Karl-Marx-Straße 145 (Neukölln) # KMS145

Εννέα νέες καταλήψεις σε μια μέρα και οι ακτιβιστές του  @besetzenberlin   ανακοίνωσαν ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες καταλήψεις. Το Friedel 54, που εκκενώθηκε πέρυσι , έχει επίσης ένα νέο χώρο. Σήμερα οι ακτιβιστές κατέλαβαν το κτήριο στην οδό Reichenberger Straße 114 στην περιοχή Kreuzberg του Βερολίνου. 

Ο νέος χώρος για το κοινωνικό κέντρο Friedel 54. Εικόνα από  @besetzenberlin 

Στην περιοχή Reichenberger Straße 114 υπάρχουν αστυνομικοί, αλλά μέχρι τώρα δεν εκκενώνουν το κτίριο. Οι αγωνιστές του Friedel 54  κατέλαβαν το κτίριο για να ξεκινήσουν εκ νέου τις δραστηριότητες του κοινωνικού κέντρου Friedel 54. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο Reichenberger Straße 114 είναι η εταιρεία ακινήτων Akelius. 

Μπροστά από τη νέα κατάληψη στην οδό Bornsdorfer 37b στην περιοχή Neukölln οι μπάτσοι έκλεψαν το φαγητό των καταληψίων μπροστά από το σπίτι. Οι μπάτσοι μπλοκάρουν επίσης την είσοδο, οπότε οι καταληψίες παίρνουν τώρα το φαγητό τους μέσω του παραθύρου από ακτιβιστές που είναι έξω (εικόνα παρακάτω).

Εικόνα από  @besetzenberlin

Όπως σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, η εξυγίανση αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Τα ενοίκια αυξάνονται και αυξάνονται. Στο Βερολίνο υπάρχουν περίπου 20 εκδιώξεις την ημέρα. πολλοί άνθρωποι εκδιώκονται επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το ενοίκιο τους πια. Άλλοι εκδιώχθηκαν εξαιτίας νέων έργων εξυγίανσης. Ταυτόχρονα, περίπου 100.000 διαμερίσματα είναι κενά. Τον περασμένο μήνα, 25.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν για την εξυγίανση και τα υψηλά ενοίκια. 

Θα βρείτε ενημερώσεις των (συνεχιζόμενων) ενεργειών στο Twitter. Ακολουθήστε τα hashtag #besetzen και  @besetzenberlin

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License