Την Τετάρτη 23 Μάη 9πμ στο μικτό όρκωτό δικαστήριο ΟΔΟΣ ΔΕΓΛΕΡΗ : ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ Μ.Σ.

Την Τετάρτη 23 Μάη 9πμ στο μικτό όρκωτό δικαστήριο (οδ. Δέγλερη, ΜΟΔ2), λαμβάνει μέρος η δεύτερη δίκη για τους συλληφθέντες της 6 Δεκέμβρη. Εκεί η συντρόφισσα μας Μ.Σ. θα μιλήσει πολιτικά μπροστά στους δικαστές της αναδικνύωντας το πραγματικό νόημα των γεγονότων, σπάζοντας την αποπολιτικοποίηση που επιβάλει η αστική δημοκρατία μέσα από το ποινικό σύστημα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, Την Τετάρτη 23 Μάη 9πμ στο μικτό όρκωτό δικαστήριο ΟΔΟΣ ΔΕΓΛΕΡΗ :
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ Μ.Σ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016
           
           Από το 2008 και έπειτα στις 6 Δεκεμβρίου μια μαζική μάχη προετοιμάζεται. Είναι μάχη για την μνήμη. Μάχη για την ύπαρξη της εξέγερσης. Μάχη για να μπορούν οι εξεγερμένοι και οι εξεγερμένες να υπάρχουν. Όχι απλά ως ιδέα και ιστορία αλλά ως πράξη και παρόν. Όχι μόνο ως άτομα και ομάδες, αλλά ως μάζα. Όχι απλά ως επιθετικές ενέργειες αλλά ως υπεράσπιση εδάφους.

           Το έδαφος είναι γνωστό και δυστυχώς το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο. Τα Εξάρχεια μπορούν να είναι ελεύθερα, να είναι καταφύγιο για πρόσφυγες και μετανάστες, να χτίζονται πολυ-εθνοτικές κοινότητες στο βαθμό που εξελίσσεται πόλεμος ενάντια στο εκάστωτε κράτος. Στον πόλεμο μετράμε νεκρούς και ένας από αυτούς είναι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος που δολοφονήθηκε στις 6/12/08. Για τις καθεστωτικές φωνές ένα άτομο σαν τον Αλέξη είναι ένας αντικοινωνικός, ασυνείδητος πιτσιρικάς, μπαχαλάκιας. Για τους εξεγερμένους ενσάρκωνει την αμφισβήτηση στην κρατική πολιορκία και για αυτό δολοφονείται.
         
           Στις 6 Δεκεμβρίου 2016 άτομα και συλλογικότητες από τον αναρχικό χώρο συντονιστήκαν μεταξύ τους και οργάνωσαν τις δυνάμεις τους στο δρόμο. Τις προηγούμενες μέρες παρουσιάστηκαν ανοιχτά, επικοινώνησαν με την γειτονιά, κάλεσαν τους καταπιεσμένους να συμμετάσχουν στην μάχη από όποια θέση και ταυτότητα κατέχουν. Έδωσαν τα πρώτα σημάδια της οργανωμένης σύγκρουσης. Οδοφράγματα που κρατήθηκαν με επιμονή και ευθύνη. Η υπεράσπιση των Εξαρχείων εκείνη την μέρα είχε ηχηρά αποτελέσματα και έδωσε βάσεις και προοπτικές. Η μάχη δώθηκε, η μνήμη έγινε ξανά βίωμα και εγγράφηκε στα σώματα.
          
            Όταν η σύγκρουση καταλάγιασε, όταν οργανωμένες και μη οι δυνάμεις της εξέγερσης αποσύρωνταν, οι μπάτσοι προσπάθησαν να πάρουν το αίμα τους πίσω κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα. Επίθεση στο ψαχνό, επίθεση σε ένα πληθυσμό που επέλεξε να υπάρχει στο πεδίο όπου η μάχη έλαβε μέρος. Έγιναν συλλήψεις με κάποιες από αυτές να μετατρέπονται σε προφυλακίσεις. Άγνωστοι καταπιεσμένοι, μαχητές ή όχι, εμάθαν την φυλακή, το τίμημα της ύπαρξής τους κάτω από τον κρατικό ζυγό. Η συντρόφισσά μας Μ.Σ. συλλήφθηκε και βασανίστηκε, δεν προφυλακίστηκε, αλλά της επιβλήθηκε η τακτική παρουσία της σε αστυνομικό τμήμα μέχρι την δίκη της.

Την Τετάρτη 23 Μάη 9πμ στο μικτό όρκωτό δικαστήριο (οδ. Δέγλερη, ΜΟΔ2), λαμβάνει μέρος η δεύτερη δίκη για τους συλληφθέντες της 6 Δεκέμβρη. Εκεί η συντρόφισσα μας Μ.Σ. θα μιλήσει πολιτικά μπροστά στους δικαστές της αναδικνύωντας το πραγματικό νόημα των γεγονότων, σπάζοντας την αποπολιτικοποίηση που επιβάλει η αστική δημοκρατία μέσα από το ποινικό σύστημα.

ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΔΟΜΑΧΙΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΌΦΙΣΣΑ Μ.Σ.
΄

Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένες…

Σύντροφοι και συντρόφισσες από την κοινότητα καταλήψεων κουκακίου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License