ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΝΙΤΩΝ ΜΕ ΣΦΥΡΙ ΣΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΝΙΤΩΝ ΜΕ ΣΦΥΡΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Το απόγευμα των φοιτητικών εκλογών της Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 23/5, έγινε απόπειρα από ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά με σκοπό την αλλοίωση της εκλογικής διαδικασίας, η οποία ήταν ανεπιτυχής. Μετά από μίση ώρα άτομα που μένουν στους χώρους της εστίας κατέβηκαν να φάνε βραδινό και οι κνίτες υποθέτοντας ότι αυτά τα άτομα συμμετέχουν στην απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών, τους επιτέθηκαν.

Στην επίθεση, περά από τις μπουνιές,  χρησιμοποιήθηκε και ΣΦΥΡΙ, από κνίτη που μένει στην εστία. Ο κνίτης προσπάθησε να χτυπήσει ένα από τα παιδιά, αλλά την τελευταία στιγμή, μετά από φωνές των υπόλοιπων παρευρισκομένων, σταμάτησε . Ως απάντηση, πετάχτηκαν μερικά χαλίκια, χωρίς να στοχεύουν στο κεφάλι κανενός. Καθ’ όλη τη διάρκεια υπήρχε περιφρούρηση της κάλπης από κνίτες (κυρίως), ΑΡΑΣ-ίτες και ΝΑΡ-ίτες, και ο κνίτης με το σφυρί κρύφτηκε μέσα σε αυτήν, ενώ αργότερα φυγαδεύτηκε. Ακολούθησαν αρκετοί τσακωμοί για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα ο πρώην πρόεδρος τη εστίας , ¨επίτιμο στέλεχος του ΚΚΕ¨ (τίτλος με τον οποίο μιλάει στις εκδηλώσεις του κόμματος) επιτέθηκε σε κοπέλα σπρώχνοντας την, και χαστουκίζοντάς την.

Στο τέλος, προκειμένου να γίνει η καταμέτρηση των ψήφων, μεταφέρθηκε η κάλπη στα γραφεία τις γραμματείας, εν μέσω αντιδράσεων και έντασης. Ο χώρος της γραμματείας, χρησιμοποιείται και από τους μάγειρες, για να χτυπάνε τις κάρτες τους.

Η περιφρούρηση των κνιτών δεν τους άφησε να χτυπήσουν τις κάρτες, τις οποίες τελικά ¨χτύπησαν¨ κάποια από τα άτομα της περιφρούρησης.

Σε άλλο ένα δείγμα αλληλεγγύης προς στους εργαζόμενους, προσπάθησαν να αναγκάσουν εργαζόμενους φοιτητές στο κυλικείο της Εστίας, να δεχθούν την μεταφορά της κάλπης εντός του κυλικείου, και να κάνουν υπερωρίες μέχρι να τελειώσει η καταμέτρηση, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι φοιτητές έχουν την πλήρη ευθύνη για όποια ζημιά γινόταν στο χώρο, ενώ γύρω έπεφτε ξύλο. 

Καταδικάζουμε την τραμπούκικη επίθεση με το σφυρί, χωρίς να εκπλησσόμαστε από αυτές τις σταλινικές πρακτικές των κνιτών. Η εξάρτηση της πολιτικής δράσης από τις ψήφους, και η περιφρούρηση του «κενού Κιβωτίου» της κάλπης είναι γελοίες, και αποτελούν φαινόμενα στα οποία θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε.

 

Ο αγώνας εντάντια  στις εκλογές, την ανάθεση και την υποταγή θα συνεχιστεί, χωρίς να παρακωλύεται από τα προσκόμματα που βάζει η Π.Κ.Σ., ή οποιαδήποτε άλλη φοιτητική παράταξη (ή σχήμα).

  
                          Συνέλευση  Πολυχώρου Συλλογικής Δράσης και Αλληλεγγύης
                                                (Φοιτητικής Εστίας Παν. Πατρών)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License