Αντιφασιστική Διαδήλωση Παρασκευή 25/5/2018 στις 19.00 ΠΛ. Ν.Ηρακλέιου

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ...     ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ-ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ                                                        ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ               ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 25/5/2018  στις  19.00   ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                 Σωματεία Εργατικές συλλογικότητες Συλλογικότητες γειτονιάς           Ν.Ηράκλειο Νέα Ιωνία Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Μεταμόρφωση Μαρούσι Πατήσια                  Αντιφασιστική -Αντιεξουσιαστική  συνέλευση Ηρακλείου-Ιωνίας-Μεταμόρφωσης

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ...

         Σύντομο Ιστορικό...

Τους τελευταίους 2 μήνες φασιστοειδή αποβράσματα έχουν εμφανιστεί ανοικτά στη  γειτονιά του νέου Ηρακλείου κυρίως καθώς και σε γύρω γειτονιές με μαζικές εξορμήσεις ,μοιράσματα εφημερίδων  σπρέυ σε σχολεία καθώς και 2 νυχτερινές καταδρομίκες επιθέσεις σε κόσμο που είναι θαμώνας της πλατείας δίπλα στο σταθμό.

Συγκεκριμένα  στις 31/3 το απόγευμα  έγινε η πρώτη παρέμβαση με μοίρασμα εφημερίδων και εμετικών συνθημάτων πέριξ των παλιών τους γραφείων,γύρω στα 20 άτομα απο το μέτωπο νεολαίας της Χ.Α για περίπου 2 ώρες στην λεωφόρο Ηρακλείου.

Φυσικά τα συνθήματα καθώς και όλη η αηδιαστική παρουσία τους έγινε αντιληπτή και καθαρίστηκε το Ηράκλειο από το το μισανθρωπικό λόγο τους την ίδια μέρα.
Λίγες μέρες πρίν έιχε προηγηθεί μοτοπορεία   ελάχιστων των νεοναζί στο Γαλάτσι.Φυσικά ουτε και κεί σύντροφοι και συντρόφισσες δεν άφησαν ούτε για λίγες ώρες τα εμετικά τους σκουπίδια στους δρόμους και απάντησαν με μαζική μοτοπορεία στη γειτονιά του Γαλατσίου.

Λίγες μέρες αργότερα ακολουθούν γραψίματα στα σχολεία του Ν.Ηρακλείου με προσβλητικά συνθήματα για τον Π.Φύσσα, τα οποία σβήνονται άμεσα απο κατοίκους της γειτονιάς,απαντήσεις με τρικάκια αντιφασιστικού περιεχομένου,πανό,συνθήματα από διάφορο κόσμο που ζεί και κινείται στο Ηράκλειο σύνθετουν ένα πολύπλευρο μωσαικό αντίστασης στα σχέδια των φασιστών να εμφανιστούν δημόσια ξανά στο Ν.Ηράκλειο.

Τρικάκια Χ.Α λίγες μέρες μετά στην Ν.Ιωνία καθώς και στο πεζόδρομο του άλσους στη Ν.Φιλαδέλφεια,είχε προηγηθεί αντιφασιστική μικροφωνική στη πλατεία της Ν.Φιλαδέλφειας από συντρόφους από  την Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας.

Στις 23/4 Δευτέρα  έγινε η πρώτη νυχτερινή καταδρομική 20 νεοναζί στις 2.30 τη νύχτα εμφανίστηκαν στη πλατεία Ηρακλείου κουκουλωμένοι με πτυσσόμενα γκλομπς,και τραμπούκιζαν κόσμο που έπινε τη μπύρα του στη πλατεία λέγοντας ότι ψάχνουν αναρχικούς, που τους πατάνε τα συνθήματα...
Δύο μέρες μετά σύντροφοι και συντροφφισσες στις 9.30 το βράδυ και ενώ η πλατεία του Ηρακλείου ήταν κατάμεστη καθώς και οι καφετέριες, συγκροτημένα και αυτοπεριφρουρημένα  εμφανιστήκαμε στη πλατεία φωνάζοντας συνθήματα και σβήσαμε τα φασιστικά σκουπίδια.Για περιπου μία ώρα μέιναμε στη πλατεία και αποχωρήσαμε συντεταγμένα.

Στις 30/3 ξημέρωμα εργατικής  ταξικής πρωτομαγιάς έγινε η δεύτερη καταδρομική επιχείρηση των 20 απο το μέτωπο νεολαίας των φασιστών στις 3.30 τα ξημερώματα πάλι στη Πλατεία του Ν.Ηρακλείου που αναζητούσαν τους αναρχικούς του Ηρακλείου που εμφανίστηκαν μαζικά στη πλατεία και έσβησαν τα συνθήματα. Χτυπήθηκε ελαφρά ένας νεαρός αγωνιστής της αριστεράς και ο οποίος βρισκόταν σε μαγαζί λίγη ώρα πρίν...

Την επόμενη μέρα συναγωνιστές από την ταξική αριστερά κάτοικοι φίλοι και σύντροφοι πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στην πλατεία.

 Δεν πρόκειται να αφήσουμε στο Ν.Ηράκλειο να ξεμυτίσουν τα σκουπίδια της Χ.Α και των λοιπών φασιστικών οργανώσεων.
                   ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ-ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ
                                                        ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
               ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 25/5/2018 σωματεία φορείς συλλογικότητες 19.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

                 Αντιφασιστική -Αντιεξουσιαστική  συνέλευση Ηρακλείου-Ιωνίας-Μεταμόρφωσης

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License