σεξουαλικη παρενοχληση - κινηματικος κανιβαλισμοςΟταν βλέπω καταγγελία απο συντρόφισσα για σεξουαλικη παρενόχληση θλίβομαι βαθεια και θυμώνω, αλλά θέλω να δω εκείνες τις πολιτικές διαδικασίες που δεν θα βασίζονται στη συναισθηματική ταυτιση αλλα στο δίκαιο που θα πρέπει να έχει την ωριμότητα το κινημα να παράγει. Ποιο είναι λοιπον αυτο το δίκαιο? βλέπωντας και την άλλη πλευρά θα μπορούσε μια στιγμή κατα την διαρκεια της σεξουαλικης πράξης που σε αυτη την στιγμη και μονο δεν θα υπήρξε συναίνεση να καταδικάσει αυτο το άτομο σε εξορία και κοινωνικο κανιβαλισμό?
δεν εχω βρει τις απαντησεις....απο την μια ειναι το δικαστικο συστημα στο οποιο δεν μπορει να αποδειχτει ο βιασμος μιας γυναικας και δεν μπορουμε να μπουμε ως κινημα σε τετοιες διαδικασιες και απο την άλλη με σοκάρει και το δικαιο σταλινικης μορφής που εφαρμόζεται κάποιες φορες στο κινημα. 
Τι κανουμε σε αυτες τις περιπτώσεις ωστε ουτε σταλινικοι να γινουμε αλλα ούτε να αφήσουμε χωρο σε τετοιες ακραιες συμπεριφορες?????

υγ: το παραπάνω σκεπτικο δεν μπορω να το εκφράσω ελεύθερα γιατι θα κατηγορηθώ κατευθείαν οτι συγκαλειπτω βιαστες και άλλα τέτοια. Ακόμα και αυτο το να φοβάσαι να εκφράσεις διαφορετική γνώμη γιατι θα εισαι δακτυλοδεικτουμενη ειναι ενδεικτικο του ολοκληρωτισμού που αναπαράγεται στο κινημα το οποιο θεωρώ το ιδιο εχθρικο με τον σεξισμο και την πατριαρχεια.

από @ 31/05/2018 6:43 μμ.


στη δομη κ τις διαδικασιες της ειναι ο,τι ανωτερο εχει μεχρι στιγμης η ανθρωποτητα, και αιωνες φωτος μπροστα απο τη ζουγκλα του χωρου

το προβλημα, προφανως, ειναι οτι ειναι ταξικη

οποτε, σε γενικες γραμμες και στις περισσοτερες περιπτωσεις, αντε σε κανα δικαστηριο να βγαλεις ακρη, γιατι ο χωρος νιωθει μονο απο συσχετισμους ισχυος, πολιτικα πατηματα, λυκοσυμμαχιες και μπετοβεργες

από συντρόφισσα 2 31/05/2018 9:13 μμ.


να εκφραστείς ελεύθερα, (αν και το κάνεις παρόλαυτά) όπως λες, επειδή φοβάσαι τι θα πουν οι άλλοι είναι ακριβώς η εσωτερίκευση της πατριαρχίας, του σεξισμού, του ολοκληρωτισμού και περισσότερο απ' όλα του ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΥ. Αυτή η χαρακτηροδομή μόνο σε οπαδούς του ολοκληρωτισμού ταιριάζει.

από @ 31/05/2018 11:09 μμ.


Είναι μπροστά η αστική δικαιοσύνη γιατί υπάρχει και εξελίσσεται απο την εποχή της Ρώμης και επειδή ο χώρος δεν έχει κάνει το παραμικρό βήμα για απονομή δικαιοσύνης(όπως κάνανε οι κομμουνιστές με την ΟΠΛΑ πχ).Δεν γίνεται όμως να θες να έχεις αυτόνομες γειτονιές και να είσαι μαζικό ανταγωνιστικό κίνημα χωρίς να είσαι σε θέση να λύνεις τα εσωτερικά σου θέματα.Για αρχή θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο mail καταγγελιών,ψυχολόγοι (δικοί μας) να αξιολογούν καταστάσεις,να βοηθάνε και να στέλνουν την εκάστοτε υπόθεση είτε στο αρχείο,είτε σε άλλους που θα αναλάβουν δράση σε επόμενο επίπεδο(έρευνας κλπ).Όλα αυτά σε κλειστό επίπεδο εννοείται,δεν είναι όλα για όλους.Αλλιώς ας αρκεστούμε στον μπάτσο της γειτονιάς και πολύ μας είναι...

από συν 31/05/2018 11:21 μμ.


Τι αποκαλείς χαρακτηροδομή; και σε ποιανού τη χαρακτηροδομή αναφέρεσαι; ελπίζω να μην αποκαλείς έτσι τη συντρόφισα που έγραψε το κείμενο; γιατί ακούγεται λίγο περίεργο.

από μαλβίνα 01/06/2018 4:53 πμ.


Λες η αρχική
"θα μπορούσε μια στιγμή κατα την διαρκεια της σεξουαλικης πράξης που σε αυτη την στιγμη και μονο δεν θα υπήρξε συναίνεση"


Δηλαδή είναι σαν να μας λες και θες και δεν θες. Μας έστειλες,
στη συνέχεια η επόμενη/ος μας λέει ότι

"η αστικη δικαιοσυνη στη δομη κ τις διαδικασιες της ειναι ο,τι ανωτερο εχει μεχρι στιγμης η ανθρωποτητα"

αν και στη συνέχεια δίκια έχει κατάφερε να μας δημιουργήσει απανωτά μίνι εγκεφαλικά. Αν βλέπεις έτσι την δικαιοσύνη ως μηχανισμό (θεσμό) δηλαδή κατανομής και απόδοσης μ' ανατριχιάζεις

Αυτή η συζήτηση νομίζω ότι θα είναι αρκετά χοτ ακόμα και για δεδομένα ίντυ. Πλην όμως θα έχει σίγουρα επιστημονικό ενδιαφέρον.

Κρατάμε αυτά για την ώρα συν το τελευταίο το πιο σημαντικό: ότι όπως και εσύ έτσι και άλλος κόσμος δεν μπορεί να εκφραστεί. Αλήθεια είναι. Όταν η καταστολή έχει φτάσει στο επίπεδο της έκφρασης (αυτοκαταστολή) κλάφτα.

από Ξεκάθαρο 01/06/2018 9:21 πμ.


Πώς ο αντιδραστικός χώρος και συνολικά το ακραίο κίνημα δεν ασπάζεται τα ευρωπαϊκά ήθη και αξίες. Η σύγχρονη ρητορική της διαθεματικότητας, του καθημερινού σεξισμού, του έμφυλου σεξισμού κοκ λανσάρονται κύριως υπο την αιγίδα της αστικής νοοτροπίας και του φιλελευθερισμού. Στο δυτικό εξωτερικό το τρίτο ρεύμα του φεμινισμού δεν προάγεται από κινηματικούς(τί σχέση έχουμε με αυτούς του κινηματικούς βέβαια είναι άλλο τεράστιο θέμα, ο "αριστερός" της Ευρώπης, που κοστίζει το σακάκι του 200 ευρώ πιθανόν μικρή σχέση έχει με εμένα) αλλά από σοσιαλδημοκράτες, δεξιολελέδες και λιμπεραλς. Στην Ελλάδα υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Αυτό δε σημαίνει ότι αρκετά από τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν είναι λανθασμένα. Εγώ όπως το βλέπω, κατανοώ πως μια συζήτηση για τον καθημερινό έμφυλο σεξισμό είναι κάτι εντελώς πέρα από τα κλασικά ορθόδοξα της ταξικής ανάλυσης, διότι επιτίθεται στον σεξισμό χωρίς καμία προϋπόθεση ταξικής ταμπέλας, θέσης, ιεραρχίας κοκ. Η επίθεση είναι άμεση στον Άνθρωπο και όχι στο μανδύα του εργάτη ή εργοστασιάρχη που μπορεί εκεί πίσω να καλύπτονται πολλά. Τον απογυμνώνει τον Άνθρωπο απο όλες τις ταμπέλες και αυτό μας φέρνει άμεσα αντιμέτωπους με το πρόβλημα του σεξισμού, διότι μέσα από τις εσωτερικές κοινωνικές και ερωτικές σχέσεις στις οποίες διαφαίνεται η πραγματικότητα του Άνθρώπου, αναδύεται το ποιός είναι κάποιος αληθινά.
Τα ίδια ισχύουν γενικά με το ζήτημα της Κυριαρχίας, αυτό είναι το όλο διακύβευμα. Η Κυριαρχία είναι μια έννοια πέρα από το ταξικό διότι ενυπάρχει μέσα στην τάξη την ίδια, σπάζοντας την τάξη θα την βρεις μέσα στην κινηματική τάση, μετά μέσα στο σχήμα, μετά μέσα στις διαπροσωπικές σχέσεις των φύλων ή των μειονοτήτων του σχήματος και πάει λέγοντας.

Το πρόβλημα μέχρι στιγμής είναι πως ο χώρος δε μπορεί ακόμη να υιοθετήσει ιδέες κοντά στον φιλελευθερισμό του τρίτου ρεύματος ειδικότερα εάν στηρίζονται από τον πλέον αστικό κόσμο. Εδώ νομίζω υπάρχει ένα πράγμα να κάνουμε, αναμονή. Θεωρώ το τρίτο ρεύμα του φεμινισμού θα βρει σιγά σιγά τις αναλύσεις του προς το ταξικό, ας μην βιαζόμαστε.

από @ 01/06/2018 11:36 πμ.


Αφού κάποιοι/ες μιλάτε τόσο ανοιχτά και θερμά για τον φιλελευθερισμό και τόσο απαξιωτικά για τα "αντιδραστικά" κινήματα των "άκρων",μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα και φιλελεύθερα να αποχωρήσετε.Εδώ δεν δεχόμαστε και δεν θα δεχτούμε ποτέ τα "ευρωπαϊκά ήθη και αξίες" που ευαγγελίζεστε,όσοι τα δέχεστε ή τα προτιμάτε μπορείτε να πάτε με τους φιλελεύθερους του τρίτου ρεύματος ή όποιον άλλο.Τόσα χρόνια χορτάσαμε"ελευθερία",δεν ξέρουμε που να την βάλουμε πια...

από Green 04/06/2018 3:40 πμ.


Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή έγινε καμία καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση εντός του χώρου; Η αυτό είναι υπόθεση δική σου; Δεύτερον ποιο είναι το δίκαιο σταλινικής μορφής όπως λες στο κίνημα; Γιατί δεν το εξηγείς;

από βι@σμένη κατ' εξακολούθηση 04/06/2018 2:42 μμ.


Σε άφθονες περιπτώσεις το θύμα του βιασμού υπόκειται από βασανιστήρια από γνωστούς κι αγνώστους, επειδή μίλησε εναντίον του βιαστή. Ο βιαστής κυκλοφορεί ανενόχλητος, ή μάλλον ενοχλημένος κι αυτός από το θύμα του που μίλησε, οπότε και κράζει σε γνωστούς κι αγνώστους το θύμα του.
Στη δική μου περίπτωση πάντως έτσι έγινε. Το καλό είναι ότι οι βιαστές είναι τόσο άρρωστα ανθρωπάκια, που τρώνε από μόνοι τους το κεφάλι τους. Οι βιαστές δεν έχουν γιατρειά. Ενώ τα θύματα πληρώνουν κανα ψυχολόγο για να πάψουν να βιώνουν τη ζωή και τον έρωτα ως θύματα. Τα θύματα έχουν ελπίδα γιατρειάς.
Επομένως η όλη συζήτηση είναι αν ένα θύμα βιασμού μέσα στον χώρο πρέπει να πάει στην αστική δικαιοσύνη ή όχι. Το αν πρέπει ή όχι να μιλά για τον βιασμό του, είναι άλλος ένας βιασμός κι άλλος ένας βιασμός κι άλλος ένας βιασμός. Αν δε μιλήσεις για τον βιασμό σου, θα κακοποιείσαι για μια ζωή. Θα πεθάνεις.
Εσύ αρχικ@ μας λες να λυπηθούμε τον θύτη και όχι την ίδια μας τη ζωή.

από @ 04/06/2018 3:30 μμ.


Υπάρχουν πολλές καταγγελίες μέσα στο χώρο για σεξουαλικη παρενόχληση και οι περισσότερες από αυτές μεταφραζονται σαν βιασμός με κανιβαλικους τρόπους! Εγώ έχω μια απορία μεγάλη και θα συμφωνήσω αρκετά με την αρχική συντρόφισσα. Όταν βγαίνει μια συντρόφισσα ή μη και κάνει μια καταγγελία δεν υπάρχει περίπτωση να λέει ψέμματα ή να έχει κάποια εμμονή με κάποιον ή οτιδήποτε άλλο?  Γιατί μέχρι τώρα ότι καταγγελία έχει γίνει δεν ήθελε καν ο "χώρος" να ακούσει την άποψη του "αλλού". Και το ερώτημα μου είναι, αν ζούμε σε πατριαρχικη κοινωνία, που ζούμε, το να έχει δίκιο μια γυναίκα χωρίς να ακούσουμε τη γνώμη του άντρα και χωρίς να ψάχνουμε κάποιες αποδείξεις μήπως γυρνάει σε μητριαρχια? Οπότε για εμένα έχει δίκιο η αρχική. Κάπως πρέπει να βρούμε τρόπο να υπάρχει δικαιοσύνη!

από αναρχικος 04/06/2018 5:31 μμ.


Άντε κόφτε τις βλακειες εδώ μέσα, γιατί παίζετε με ανθρωπους ρε δεν το καταλαβαίνετε; Τέτοια πράγματα δεν συζητιούνται από το indy και ο οναδικός λόγος που ανοίγεται ένα τέτοιο τόπικ είναι για να πει κάποιος κάτι που έχει συμφέρον σε σχέση με μια συγκεκριμένη υπόθεση, να κόψει κινήσεις και να δει το κλίμα...

Ντροπή ρε και να ξέρετε ότι όχι απλά γνωριζόμαστε μεταξύ μας μέσα στο χωρ(ι)ο, αλλά ξέρουμε και επίσημα ποιος εκφράζει ποιες θέσεις, οποτε μπορούμε να καταλάβουμε ποιος είναι αυτός που κανιβαλίζει εδώ μέσα.

ΣΟ, ΔΟ, ότι κι αν είσαι, κόφτο το νήμα να μην έχουμε δράματα

από χου 04/06/2018 8:20 μμ.


ο αντίστροφος σεξισμός και η πατριαρχία που γίνεται μητριαρχία και λοιπά σάπια, πάτωσαν άσχημα σαν επιχειρήματα σε άλλη συζήτηση πρόσφατα (για το περιστατικό στο πολυτεχνείο). Λέω να μην το ξαναδοκιμάσεις, γιατί όλοι εκεί θα σε παραπέμψουν...

από ... 04/06/2018 11:07 μμ.


όταν μια συντρόφισσα κάνει μια καταγγελία για βιασμό, όλοι θέλουν να πιστεύουν ότι λέει ψέμματα κι ότι έχει εμπάθεια με τον σύντροφο. επειδή αν πιστέψουν τη συντρόφισσα, θα πρέπει να πάρουν θέση. επομένως παίρνουν ακόμα πιο βολική θέση με το να την διαψεύδουν σα δικαστές του θύματος.
ίσως όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα όταν ο βιαστής δεν είναι σύντροφος. ίσως εκεί οι θεατές γίνονται κράζουνε τον θύτη. 
αλλά και πάλι, κανείς δεν ασχολείται είτε έτσι είτε αλλιώς, εκτός κι αν τον/την βολεύει υπερβολικά το να ασχοληθεί.


Αν έγινε κάτι τέτοιο να πας και στην αστική δικαιοσύνη και σε σωματεία και όπου μπορείς να το καταγγειλεις. Και φυσικά υπάρχει αλληλεγγύη από το κίνημα  όταν αυτό είναι αλήθεια. Αυτό δε σημαίνει ότι θα καταργήσουμε την ισοτιμία των φύλων και θα κάνουμε φεμινιστικά κινήματα η ότι ένας άντρας έχει πάντα άδικο και είναι πάντα ο θυτης. Υπάρχει περίπτωση να λέει ψέματα όπως λένε και άλλοι αν και προσωπικά πιστεύω δεν είναι πολλές οι πιθανότητες. Τι έχει να κερδίσει κάποια αν το κάνει αυτό; Οικονομικό κίνητρο νομίζω όχι


Η βιασμένη κατ' εξακολούθηση επιχειρηματολογεί ότι οι βιαστές είναι ψυχικά άρρωστοι και μάλιστα χωρίς γιατρειά.
Οπότε, οι ψυχικά άρρωστοι πρέπει να εξοντώνονται;

από φεμινοςναζις 06/06/2018 1:17 πμ.


να κανουμε ορό της αλήθειας στα θύματα.

από πάντοτε 06/06/2018 11:41 πμ.


Όποια μιλάει για βιασμό λέει ψέματα και είναι εμπαθής προς το άτομο που καταδεικνύει.
Δικάστηκε, βγήκε και απόφαση και περιφέρεται στις συζητήσεις. 
Τέλος κουβέντας, κλείστε και το θρεντ μη σας κουράζουμε με επιπλέον σχόλια.

από φτανει πια 06/06/2018 3:16 μμ.


Την περίπτωση να μην λέει κανείς ψέμματα από τους εμπλεκόμενους αλλά να κανιβαλλίζουν οι τριγύρω την έχει σκεφτεί κανεις? Δεν σας έφτασε ο διασυρμός δυο ανθρώπων τόσο καιρό στα καφενεία τώρα είστε στα όρια να το συνεχίσετε και πανελλαδικά. Όσο για αυτούς που ζητάνε πληροφορίες.

Πρώτον ,το ΤΙ θα πει,ΠΩΣ θα το πει,ΠΟΤΕ θα το πει και ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ θα το πει είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο χέρι της καταγγέλουσας. Σε κανέναν αυτόκλητο σωτήρα,σε κανέναν ειδικό,σε κανέναν άσχετο,σε κανέναν καλοθελητή δεν αρμόζει αυτή η ευθύνη.

Δευτερον , αυτοί που τους αρμόζει να τοποθετηθούν και να πάρουν αποφάσεις είναι : οι εμπλεκόμενοι, αυτοί που έχουν μια έγγραφη καταγγελία στα χέρια τους , οι ομάδες των εμπλεκομένων (και των δυο πλευρών) και αυτοί που έχουν στα χέρια τους τα κείμενα όλων των προηγουμένων. Όλα τα υπόλοιπα είναι καφενείο. Υποτίμηση των πολιτικών διαδικασιών και κουτσομπολιο. 

Τρίτον , τα ζητήματα αυτά είναι πολύ λεπτά για να γίνονται πιπεράτες κουβέντες γύρω από τραπέζια με μπύρες, για να παίρνονται αποφάσεις στον αέρα,για να μην δείχνετε σεβασμό σε ΚΑΝΕΝΑΝ εν τέλει.

ΥΓ ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...Και δεν μιλάω για την κουβέντα στο ιντυ. Μπροστά σε αυτό που γίνεται στην πραγματική ζωή αυτή η κουβέντα ωχριά...Η υπευθυνότητα από όλες τις μεριές πήγε περίπατο. Και κριτική καμία. Υπεράσπιση της βλακείας μονο.

ΥΓ2 Από πότε οι πολιτικές ομάδες αντικαταστάθηκαν από άτομα που γενικά δραστηριοποιούντε? Απο πότε τα πολιτικά κείμενα αντικαστάθηκαν από το κάποιος μου είπε κάτι? Απο πότε οι φεμινιστικές ομάδες αντικαστάθηκαν από μεμονωμένες φεμινίστριες? Από πότε οι πολιτικές διαδικασίες αντικαστάθηκαν από αποφάσεις σε πηγαδάκια? Από πότε τα περιστατικά που καταγγέλονται από σημαντικά ζητήματα γίνονται διενέξεις που ο καθένας κάνει ότι του κατέβει? Αν είναι αυτη η φάση που θέλετε τότε σας έχω νέα. Η αστική δημοκρατία έχει λύσεις. Οι ατομικότητες πολίτες με την αποψάρα του ο καθένας και χωρίς να λογαριάζει κανέναν (αλλά κανέναν από τις δυο πλευρές) πηγαίνει στο κράτος και στους αντίστοιχους φορείς. Δικαστήρια,αστυνομία,πολεοδομία,συνήγορο του πολίτη και δεν ξέρω και γω τι σκατά άλλο μπορεί να τον ενοχλεί.

από είναι η εξής 07/06/2018 9:35 μμ.


Ένας βιαστής, είναι ψυχοπαθής. Ο ψυχοπαθής δεν είναι ψυχασθενής. Η ψυχοπάθεια είναι ανίατη. Ένας άνθρωπος που έχει φτάσει τον εαυτό του, γιατί έχει ο ίδιος όλη την ευθύνη, σε αυτό το σημείο, δε βιώνει συναισθήματα. Τα βιώνει μέσω των άλλων, είναι ένα είδος παρασιτικού οργανισμού.
Κι όταν προκαλεί φόβο, τρόμο, πόνο, έρχεται σε θέση εξουσίας. Αυτή η θέση του δίνει μια παντοδυναμία, τον τροφοδοτεί με τα συναισθήματα αλλωνών. Αισθάνεται, όμως όχι εκ των έσω. Είναι εξωτερική η πηγή, γι' αυτό και το 'χει ανάγκη το να βιάζει, το να εξουσιάζει. Είναι σα ναρκωμανής που παίρνει τη δόση του. Ποτέ μια δόση δεν του είναι αρκετή. Χωρίς αυτή είναι ένα τίποτα. Με αυτή είναι βασιλιάς. Είναι εξαρτημένος από αυτό το σκαμπανέβασμα. Από τίποτα να γίνεται το παν στη ζωή κάποιου άλλου που δεν τον ενδιαφέρει σαν ύπαρξη γιατί τον χρησιμοποιεί σαν αντικείμενο.
Όταν πάλι αυτή η χρήση που κάνει ανθρώπων που επιλέγει ευκαιριακά γίνει φανερή στο περιβάλλον του, καταλαβαίνει ότι θα χάσει νέες ευκαιρίες για επόμενες δόσεις. Δεν αισθάνεται ενοχή, ντροπή, ούτε καν φόβο για όσα κάνει. Όσα κάνει έχουν ένα σκοπό και μόνο, να του εξασφαλίσουν την επόμενη δόση εξουσίας. Δεν θέλει ποτέ να χάσει αυτή την παντοδυναμία κι από θύτης να γίνει το θύμα της κοινής γνώμης, να γίνει δακτυλοδεικτούμενος ή να εξοστρακιστεί.
Είναι πολύ σημαντικό για αυτόν το να συγχύζει τα θύματά του έτσι ώστε να μη μιλάνε. Είναι εξαρτημένος από τα θύματά του. Θα σκαρφιστεί πολλά ώστε να μη τα αφήσει να ξεφύγουν από αυτή τη θέση θύματος, γιατί ξέρει καλά ότι αν φύγουν μπορεί να γίνει ο ίδιος το θύμα των άλλων. Αυτό δεν το ανέχεται.
Σκεφτείτε έναν κοκάκια που βροντοφωνάζει ότι έτσι γουστάρει και πίνει, σκεφτείτε ξαφνικά να μην έχει άκρες να πάρει την κόκα του. Τη μία θα κλαφτεί, δεν έφταιγε αυτός, η κοινωνία φταίει που τον έκανε κοκάκια, την άλλη θα διατάζει αυταρχικά όποιον έχει γύρω του, σα να ήταν υπηρέτης του. Την άλλη θα κλέψει, θα εξαπατήσει ίσως και θα σκοτώσει, για μια ακόμη δόση. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν γιατρειά γιατί δε θέλουν να έχουν γιατρεία. Και αυτό τους καθιστά όντως επικίνδυνοι, γιατί είναι ύπουλοι και θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να πετύχουν τους ποταπούς, τους πιο ρηχούς σκοπούς. Την επόμενη δόση μαλακίας. Δεν τους αξίζει η λύπηση. Θα την εκμεταλλευτούν. Δεν είναι σε θέση να κάνουν κάτι άλλο. Δε θα είναι ποτέ σε θέση να κάνουν το οτιδήποτε άλλο πέρα απ' το να εξουσιάζουν, για λίγο, όποιον βρουν ευκαιριακά σε αδύναμη θέση.

από αυτιας 08/06/2018 1:59 πμ.


Τι διαβάζουμε πλεον...Τι ακριβώς λέει ο/η από πάνω? Δεκαετίες τώρα προσπαθεί το φεμινιστικό κίνημα να σπάσει αυτήν την λογική που περιγράφει με δασκαλιστικο υφος ο/η συντροφος από πάνω. ''Οι βιαστές δεν ειναι ράτσα ειδική,ειναι άνδρες καθημερινοί''λεει ένα σύνθημα. Και έρχεται να μας πει ότι ειναι ράτσα ειδική. Ψυχοπαθείς πιο συγκεκριμένα. Στην συνέχεια της περιγραφής τους παρουσιάζει και σαν εθισμένους με συνδρομα στέρησης κιολας. Μήπως ειναι και στερημένοι σεξουαλικα? 

Και δηλαδή σεξισμός και πατριαρχία δεν υπάρχει? Απλά ψυχοπαθείς? Το όλο πρόβλημα δηλαδή είναι κάποιοι περίεργοι εξουσιομανείς? Αν ναι ποιος ο λόγος να υπάρχει φεμινιστικό κίνημα? Ας κάνουμε ψυχιατρικές ομάδες ή αυτομορφώσεις πάνω στις αναγνώσεις συμπεριφοράς. Να τους καταλαβαίνουμε να τους διώχνουμε και μετά να ζήσουμε όλοι μέλι γάλα.

Ο σεξισμός ειναι κοινωνική σχέση.Η πατριαρχία είναι σύστημα εξουσίας. Όχι ψυχοπάθεια. Και δυστυχώς εμποτίζεται σε όλους/ολες μας σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Και όχι ΔΕΝ ειναι όλοι οι καθημερινοί άνδρες βιαστές αλλά όλοι οι βιαστές είναι άνδρες. Και οι περισσότεροι καθημερινοί.

από Απορία ψάλτου βηξ 08/06/2018 6:07 πμ.


Βασικά συμφωνώ με την περιγραφή του βιαστή και του ψυχοπαθούς εν γένει. Και με το πόσο επικίνδυνος είναι.
Αλλά προσπερνάς πολύ βιαστικά το θέμα λέγοντας ότι έχει ο ίδιος την ευθύνη που είναι ψυχοπαθής.
Από πού προκύπτει αυτό;
Η ψυχοπαθητική προσωπικότητα εμφανίζεται από πολύ μικρή, παιδική ηλικία και βασικά ο ψυχοπαθής δεν επιλέγει να είναι τέτοιος.
Οπότε ξαναρωτάω: Συμφωνούμε ότι κάποιοι άνθρωποι που είναι ψυχοπαθείς βιαστές και μη, είναι τόσο επικίνδυνοι που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ανελέητα; Συμφωνούμε ότι αυτό ισχύει ακόμη κι αν δεν επέλεξαν την ψυχική τους πάθηση;

από @@ 08/06/2018 2:02 μμ.


Οι βιαστές δεν είναι ψυχοπαθείς, ούτε ψυχασθενείς. Γουστάρουν εξουσία και την ασκούν στα πλαίσια ενός συστήματος που είναι πατριαρχικά εξουσιαστικό.

Ούτε οι εξουσιαστές γενικά είναι ψυχοπαθείς και ψυχασθενείς, και γύρω μας υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Κάποιοι από αυτούς βιάζουν γιατί ξέρουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις θα  την βγάλουν καθαρή με σχόλια σαν το δικό σου και το παραπάνω με το οποίο συμφωνείς, που προσπαθούν να ψυχολογικοποιήσουν την άσκηση εξουσίας.

Αφού δεν μιλάμε για ψυχοπάθεια και ψυχασθένεια, το γιατί έφτασαν στο σημείο να βιάσουν αφορά τους ίδιους και κανέναν άλλο. Και ναι, είναι επικίνδυνοι γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για άτομα που βιάζουν κατ' εξακολούθηση σύμφωνα με τις έρευνες και πρέπει να αντιμετωπίζονται ανελέητα. Και επειδή δεν τους αντιμετωπίζουν έτσι οι νόμοι, το βάρος πέφτει σε όσους ξέρουν και σφυράνε αδιάφορα.

από και όχι βιαστής 08/06/2018 6:37 μμ.


Ναι, οι καθημερινοί άντρες (οι περισσότεροι) είναι σεξιστές και αναπαράγουν την πατριαρχία. ΟΜΩΣ δεν είναι βιαστές, ούτε καν είναι εν δυνάμει βιαστές.

Οι βιαστές είναι τα χειρότερα σκουπίδια αυτής της κοινωνίας, ανήκουν στους μεγαλύτερους εχθρούς μας, αλλά επειδη εγώ ΕΤΥΧΕ να γεννηθώ άντρας, δεν μπορεί να με αντιμετωπίζουν σαν υποψήφιο βιαστή.

από @ 08/06/2018 6:48 μμ.


γενικά για ''το κίνημα'' και τις ''πολιτικές διαδικασίες'', στα οποία αναφέρεσαι
και τα οποία συγκροτούν τα πολιτικά υποκείμενα.

Εάν σε κινηματικές πολιτικές διαδικασίες, όπως λες ''φοβάσαι να εκφράσεις διαφορετική γνώμη γιατι θα εισαι δακτυλοδεικτουμενη, ειναι ενδεικτικο του ολοκληρωτισμού που αναπαράγεται'' κατ'αρχην απο εσένα την ίδια πάνω
στον εαυτό σου. Τον ''ολοκληρωτισμό'' ''σταλινισμό'' και ''κανιβαλισμό''
για τα οποία κατηγορείς συλλήβδην ''το κίνημα'', στην πράξη εσύ η ίδια είσαι
που τα αναπαράγεις και τα εφαρμόζεις στον εαυτό σου και υποτάσσεσαι σε αυτά,
με προληπτική αυτο_λογοκρισία και αυτο_απαγόρευση. Ανελευθεριακή λογοκρισία
και απαγόρευση έκφρασης, για τα οποία κατηγορείς γενικά ''το κίνημα'', ενώ η ίδια εσύ είσαι που προκαταβολικά και προληπτικά θέτεις στον εαυτό σου.
Και είναι αυτονόητο ότι επιλέγοντας να λειτουργεί έτσι ένα υποκείμενο, δεν μπορεί
επί της ουσίας να συμμετέχει ως πολιτικό υποκείμενο σε ''πολιτικές διαδικασίες''.

Οπότε οι όποιες ''πολιτικές διαδικασίες'' θέλεις να δεις όπως λες και οι σχετικές συζητήσεις για όποιο θέμα θέλεις να θέσεις πολιτικά και κινηματικά, δεν είναι δυνατόν να πραγματωθούν μέχρι και εφόσον τα πολιτικά υποκείμενα που τις συγκροτούν, αναλάβουν την πολιτική ευθύνη του εαυτού τους και της προσωπικής τους στάσης.
Ετσι ωστε καταρχήν να καταφέρουν το στοιχειώδες και προϋπόθεση για
πολιτικά υποκείμενα, που είναι να μην φοβούνται να εκφράσουν την γνώμη τους
και να μην φοβούνται να είναι δαχτυλοδεικτούμενα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ελευθεριακό κίνημα και αφορά τόσο τοποθετήσεις και παρεμβάσεις σε συνελεύσεις
και συλλογικότητες, όσο και στο Ιντυ. Γιατι το Ιντυ συμπορεύεται και συνλειτουργεί
με τις συλλογικές κινηματικές πολιτικές διαδικασίες και δεν ειναι ούτε υποκατάστατο ούτε αναπλήρωση, για τα υποκείμενα που ουσιαστικά αρνούνται με την προσωπική τους στάση, να είναι επι της ουσίας πολιτικά υποκείμενα που συμμετέχουν σε πολιτικές διαδικασίες.

από Τσαντισμένο 09/06/2018 2:41 μμ.


Οπότε λες στην αρχική να κάτσει να είναι δακτυλοδεικτούμενη, να απομονωθεί κοινωνικά από το χώρο και ενδεχομένως να φάει και ξύλο, για να της πεις "μπράβο, τώρα είσαι ενεργό πολιτικό υποκείμενο".
Και δεν σε πειράζει που στις συλλογικές διαδικασίες του χώρου, όποια/ος τολμήσει να εκφέρει γνώμη που δεν αρέσει στις άτυπες ηγεσίες τρώει απομόνωση στην καλύτερη.

από κανένας 09/06/2018 4:41 μμ.


Εσύ η-ο ποιο πάνω καλό είναι που δεν ήσουν, είσαι και ελπίζω να μην είσαι σε θέση να καταλάβεις πως υπάρχουν πολλά άτομα τοξικομανείς που θα θέλαν πραγματικά να κόψουν αλλά τα περισσότερα δεν τα καταφέρνουν καθώς έχουν πλέον υποστεί σαν προσωπικότητες καταστάσης που τους καθιστά μερικώς εως και παντελώς ευάλωτους, ευαίσθητους και αδύναμους όπως μπορεί να συμβεί και σε άτομα που μπορεί να βιώσουν γεγονότα διαφορετικής φύσεως τελείως, τόσο δυνατά βιωμένα όμως ώστε να καθορίσουν την ζωή τους για πάντα. Μην ξεχνάς επίσης πως ο μεγαλύτερος αριθμός τοξικομανών ανθρώπων εισέρχονται στην φάση αυτή σε εφηβική και μεταεφηβική ηλικία, κι όταν και αν καταφέρουν να βγουν απ αυτήν την κιμαδομηχανή, έχουν χάσει έναν πολύ σημαντικό για τον κάθε άνθρωπο χρόνο να αυτοκαθοριστεί,να μάθει τον εαυτό του και τους ανθρώπους, να πατήσει στα πόδια του, να έρθει σε επαφή με τα συναισθήματά του κ.α. δηλαδή να ωριμάσει. Πόσο μάλλον όταν μετά απ' την κιμαδομηχανή των ναρκωτικών πρέπει να κολυμπήσει σε έναν σκατόκοσμο που εμείς τα καθαρα, δυνατα, παντογνώστες τρομάρα μας και γαμάτα άτομα δεν καταφέραμε δυστηχώς για όλους και όλες μας να τον κάνουμε πιο εύκολο και παραμένει τέτοιος που και εμάς τα δυνατά..... άτομα μας τρομάζει ώρες ώρες. Σκέψου ένα λοιπόν χρόνιο τοξικοεξαρτημένο άτομο. Πόσο μάλλον επίσης όταν χώροι και κινήματα έχουν αντιλήψεις σαν την δική σου, να χωρίζονται τα άτομα σε δυνατά και αδύναμα και μάλιστα στα δυνατά να εντάσονται τα ίδια ενώ κουβαλάν τις αντιλήψεις αυτές. Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Κάτι έχει χαθεί ή ελπίζω απλώς να μην ήρθε ακόμα. Λοιπόν πίστεψέ με γι αυτά που σου λέω γιατί απ αυτήν την κιμαδομηχανή πέρασα και εγώ.Ίσως να ήμουν και πιο τυχερός. Έχω όμως την ατυχία να έχω βιώσει όλα αυτά που σου περιέγραψα όπως και τον χαμό πολλών ατόμωςν που θα μπορούσαν να είναι ενεργά σ αυτόν το πόλεμο. Μία από τις ατυχίες μου βέβαια, μην το ξεχάσω, ήταν και είναι η σχέση μου με αυτό το ελευθεριακό κίνημα, που ενώ τα προτάγματά του με κάναν να ενδυναμωθώ πολιτικά απέναντι στο πρόβλημα που βίωσα, γνώρισα τόσο πολύ εγωισμό, εγωτισμό, συντηριτισμό, παροπιδισμό, πουριτανισμό, αφεντιλίκια, εξουσία, και εντέλει φασισμό που αν δεν είχα ενδυναμώσει πολιτικά θα γυρνούσα στην πρέζα. Ειληκρινά. ΌΠως είπε και μία επιστήμων που μου διαφεύγει ντο όνομα ''οι νέοι σήμερα δεν πέρνουν ναρκωτικά για να πεθάνουν αλλά για να αντέξουν να ζήσουν''. Προτίμησα όμως να αποχωρησω. Δυστηχώς. Και εδώ φταίω πραγματικά αλλά βλέπεις είναι δύσκολο να τα πολεμήσεις όλα αυτά χωρίς να σε καταπιούν και να γίνεις το ίδιο σκατό με όλα αυτά. Με πιάνεις? Έτσι είναι. Γι αυτό οι περισσότεροι αναρχικοί είναι σπίτια τους. Λοιπόν, πριν καταλογίσεις τον εαυτό σου στους δυνατούς, σκέψου πρώτα για τον εαυτό σου και τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο μιας και έχεις πραγματικά το προνόμιο και τον χρόνο να ωριμάσεις αντίθετα με τους αδύναμους μη ασθενείς πρεζάκηδες.

από @ 11/06/2018 5:21 μμ.


Το βάζω αυτό εδώ για να δείξω ότι γίνονται και τέτοια. Για να προλάβω καποι@, δεν το βάζω επειδή πιστεύω ότι είναι ο κανόνας αλλά επειδή συμβαίνουν και αυτά. Δεν είναι όλοι οι άντρες ένοχοι και ούτε όλες οι γυναίκες θύματα!!!


Βρίσκεται στη φυλακή για τον βιασμό της κόρης του ενώ… αυτή ανακάλεσε τα όσα κατάθεσε

Πατέρας που εκτίει ποινή φυλάκισης για τον βιασμό της κόρης του φέρεται τελικά να είναι αθώος – Οι φιλοδοξίες του συντρόφου της κόρης του, τα ψέματα της και η επιστολή μεταμέλειας στον Πρόεδρο – Αρνήθηκε το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως την αποφυλάκιση του, δεν έκανε δεχτεί την απόφαση το Διοικητικό Δικαστήριο – Αν αποφυλακιστεί θα πάει σε μοναστήρι

Μία απίστευτη ανατροπή σε υπόθεση βιασμού στην Κύπρο έρχεται στην επιφάνεια μετά από απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που έκρινε ως παράνομη την απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλακίσεως με την οποία υπήρξε άρνηση αποφυλάκισης καταδικασθέντος.

Πριν επτά χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», το εν λόγω πρόσωπο είχε καταδικασθεί σε 12 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό της κόρης του.

Από την αρχή ο πατέρας υποστήριζε ότι πρόκειται για ψευδή καταγγελία και πως πίσω από αυτή κρύβεται ο σύντροφος της κόρης του, με τον οποίο απέκτησαν ένα παιδί και ήταν υπάλληλός του, την εξανάγκασε να προβεί σε ψευδή καταγγελία, ούτως ώστε να καταλήξει στη φυλακή και να αναλάβει τον έλεγχο της επιχείρησης.

Τους ισχυρισμούς ήρθε τέσσερα χρόνια μετά να επιβεβαιώσει η ίδια του η κόρη με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανακάλεσε τον ισχυρισμό της ότι τη βίασε ή την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά ο πατέρας της και εξήγησε ότι προέβη σε ψευδή κατάθεση μετά από πιέσεις και απειλές από τον τότε σύντροφο της για διακοπή της σχέσης τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του Συμβουλίου και τα δημοσιεύει η εφημερίδα, ο καταδικασθείς εξέφρασε τη θέση ότι μετά την αποφυλάκισή του «θα πάει σε μοναστήρι γιατί μόνο εκεί θα βρει γαλήνη μετά που η πολιτεία του φέρθηκε άδικα και τον έκλεισε στη φυλακή ενώ ήταν αθώος».

Το Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης και η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου.


που κυκλοφορούν στο Ιντυ απο συζήτηση σε συζήτηση.

Η αρχική ανοίγει 2 πολύ σοβαρά θέματα σε αυτή την συζήτηση.
Το 1ο θέμα ''σεξουαλική παρενόχληση''-''βιασμός'' δηλαδή και πατριαρχία-σεξισμός, που αφορά και προσωπικά άλλα υποκείμενα.
Και τις κινηματικές πολιτικές διαδικασίες γι' αυτό, συνδέει και ταυτίζει με
το 2ο θέμα: ''κανιβαλισμός''-''σταλινισμός''-''ολοκληρωτισμός'', για τα οποία και κατηγορεί(τε) χοντρά πολιτικά, συλλήβδην το κίνημα-χώρο. Και επί της ουσίας έτσι  με αυτές τις κατηγορίες, ακυρώνεται(ε) και εξολοκλήρου ως α/α/α χώρος-κίνημα.
Και αυτό αφορά όλα τα α/α/α πολιτικά υποκείμενα.

Αλλά η αρχική όπως λέει δεν παίρνει θέση και δεν κρατά την όποια πολιτική στάση ως πολιτικό υποκείμενο, για αυτά τα 2 πολιτικά θέματα που η ίδια θέτει, ούτε σε συλλογικές κινηματικές διαδικασίες ούτε στο Ιντυ. Ούτε για το 1ο πολύ σοβαρό θέμα που αφορά και άλλα υποκείμενα προσωπικά· ούτε και για το 2ο σοβαρό θέμα που κατηγορεί(τε) και ακυρώνει(τε) ''το κίνημα''-''χώρο'' συλλήβδην και κάργα πολιτικά συνολικά, στο οποίο της απαντά προσωπικά πολιτικό σχόλιο με συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό. 
Δηλαδή τελικά η αρχική είναι παντελώς απούσα ως πολιτικό υποκείμενο, από κάθε τι αγγίζει το πολιτικό. Γι αυτό είναι πολύ προβληματικό και έωλο, όταν ανοίγει 2 σοβαρότατα πολιτικά θέματα-καταγγελίες· όπου καταγγέλει πολιτικά και όλο το α/α/α κίνημα γενικά, αλλά και εμμέσως πλην σαφώς και το α/α/α αντισεξιστικό ειδικά,
το οποίο πλαγίως αντιπαραβάλλει και εξισώνει με ''ολοκληρωτισμό'' - ''σεξισμό και πατριαρχία''. Δίνοντας έτσι και πάσα σε σχόλια να ξαναρχίσουν στο Ιντυ, τα σεξιστικά και εξουσιαστικά κηρύγματα περί ''πατριαρχίας που γυρνάει σε μητριαρχία''.

Και για ''το ξύλο που ενδεχομένως θα φάει'' όπως λέγεται εαν ''τολμήσει να εκφέρει γνώμη που δεν αρέσει στις άτυπες ηγεσίες''· μέχρι τώρα το ξύλο το ρίχνουν και τραμπουκίζουν και εκ_φοβίζουν σαν άτυποι ηγετίσκοι, όχι οι αντισεξιστές/στριες όπως υπονοείται(ε), αλλά αντίθετα και ξεκάθαρα οι σεξιστές. Όπως έγινε ολοφάνερο και συγκεκριμένα στην άλλη πρόσφατη Ιντυ συζήτηση [@Επίθεση σε συντρόφισσα] που παραπέμπει και το σχόλιο @04/06/2018 8:20 μμ. Γιατί αντίθετα με τα σεξιστικά κηρύγματα που κατ' επανάληψη επιχειρείται(ε) να επιβληθούν και στον  α/α/α  χώρο,
ο εξουσιασμός και οι σχέσεις εξουσίας, είναι το χαραχτηριστικό, η πρακτική και η τακτική των σεξιστών και όχι των  α/α/α  αντισεξιστών/στριών.


Όταν πριν από οποιοδήποτε περιστατικό παίζουν μικροπολιτικές πάσης φύσεως και χρώματος, πως περιμένουμε να ανανεωθεί μια κατάσταση, αν δεν έχουν συζητηθεί αυτά;
Το περιστατικό απλά αναδεικνύει αυτές τις μικροπολιτικές συγκρούσεις κεκαλυμμένες και οξυμένες.


https://mwvkafeneio.squat.gr/2017/06/30/topothetisi-iounios17/

Η φαντασία του «χώρου» όταν έρχεται αντιμέτωπος με περιστατικά κακοποίησης, φτάνει σε τρομακτικά επίπεδα. Με αφορμή την καταγγελία της συντρόφισσας, κάποιες συλλογικότητες αποφάσισαν ότι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να διερευνήσουν πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα, να ακούσουν όλες τις πλευρές (συντρόφισσα η μία, σύντροφοι κι οι άλλοι βρε παιδί μου!). Πριν από αυτό μας διαβεβαίωσαν, όμως, ότι και οι ίδιοι έχουν εντοπίσει/αντιμετωπίσει πάμπολλες φορές σεξιστικές συμπεριφορές εντός του κινήματος. Με μεγάλη επιτυχία, θα συμπληρώναμε. Από τον Βόλο μέχρι την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι διαδικασίες αναρχοδικαστηρίων, πανχωρικών συνελεύσεων κι επιτροπών είναι μία ακόμη ατέλειωτη κακοποίηση. Χωρίς κανένα φεμινιστικό εργαλείο φροντίδας κι αλληλεγγύης, δημιουργούν τους χώρους για να σχετικοποιούνται και να κανονικοποιούνται οι βιασμοί. Κάνουν ακριβώς το ίδιο που κάνει κι η αστική δικαιοσύνη∙ το θύμα πρέπει να αποδείξει ότι δεν έφταιγε. Mε ποια λογική το άτομο που έχει υποστεί μία τραυματική εμπειρία να πρέπει να την αναβιώσει για να μην έχουν απορίες οι σύντροφοι; Με όλα τα προνόμια που φέρουν οι manarchists, από ποια θέση ακριβώς πιστεύουν ότι είναι οι υπεύθυνοι για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να αποδώσουν δικαιοσύνη;

από manarchist? 14/06/2018 6:01 μμ.


"Με όλα τα προνόμια που φέρουν οι manarchists, από ποια θέση ακριβώς πιστεύουν ότι είναι οι υπεύθυνοι για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να αποδώσουν δικαιοσύνη;" Ρωτάει και κάποιος πρέπει να απαντήσει.
Με το δεδομένο ότι έχουμε δει και εντελώς ψεύτικες καταγγελίες αλλά και διαχείριση της όλης θεματικής ως εργαλείο για να χτυπηθούν "κινηματικοί αντίπαλοι" και απο άτομα και απο συλλογικότητες του χώρου που εξευτελίζουν τόσο την έννοια της υγιούς πολιτικής διαπάλης όσο και τον ίδιο τον φεμινιστικό λόγο οι διαδικασίες είναι απαραίτητες. Είναι πολύ μικρότερη η καχυποψία (αν και όχι ανύπαρκτη) για μία που καταγγέλει από όσο για αυτούς/ες που την υπερασπίζουν. Αν είναι να προταθούν "φεμινιστικά εργαλεία φροντίδας και αλληλεγγύης" καλοδεχούμενα και με το παραπάνω. Αλλά εν λευκώ "Κάθε τετοια καταγγελία είναι a priori αληθινή και η ποινή βγαίνει αυτόματα" απλά ξεχάστε το. Ξεχάστε το όμως.

από Γκόλφω 15/06/2018 5:59 πμ.


Ή δεχόμαστε ότι υπάρχουν κάποιες αναρχικές που ονειρεύονται μια σκοταδιστική νεομεσαιωνική κοινωνία, όπου όποιος κατηγορείται δεν έχει καν δικαίωμα να ακουστεί και απλά καταδικάζεται με μόνη την κατηγορία.
Ή δεχόμαστε ότι οι παραπάνω αναρχικές δεν παίρνουν στα σοβαρά κανένα επαναστατικό πρόταγμα, δεν ενδιαφέρονται για καμιά προοπτική λειτουργικής αναρχικής κοινότητας και απλά κωλοβαράνε τη μικροαστική τους πλήξη στις πλάτες του χώρου.
Καφενείο με όλη τη σημασία της λέξης.


Τραγικο το θρεντ και που το αφησε η Σ.Ο. Προφανως και δεν μιλάμε από δω γι'αυτά.
Συμφωνώ με τον 5:31...

από @ 15/06/2018 5:05 μμ.


Η ίδια δεν μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την γνώμη της σε συλλογικές διαδικασίες, γιατι φοβάται οτι θα κατηγορηθει και οτι θα ειναι δακτυλοδεικτουμενη.
Ας αναλογιστεί λοιπόν τις γυναίκες/συντρόφισσες που ήδη εχουν κακοποιηθεί τραυματικά και σίγουρα επιπλέον στο κοινωνικό θα κατηγορηθούν και από κάποιους και θα ειναι δακτυλοδεικτούμενες, που τολμάνε να μην φοβούνται να εκφραστούν ελεύθερα και ακόμα παραπάνω να εκθέσουν τον εαυτό τους και την προσωπική τους ζωή, σε πολύ δύσκολες και επίπονες διαδικασίες. Και με το δεδομένο ότι θα κανιβαλιστούν κοινωνικά, πιθανά ακόμα και σε α/α κοινωνικό χώρο εάν δεν έχει καταφέρει να απελευθερωθεί από κυρίαρχες κοινωνικοπολιτικές παθογένειες και να μην τις αναπαράγει.
Γιατί κανιβαλισμό δεχονται όσες υφίστανται σεξιστική/σεξουαλική κακοποίηση.
Απο την στιγμή που αυτή θα ασκηθεί βίαια και εξουσιαστικά επάνω τους, μέχρι και μετά που θα αγωνιστούν μέσα σ'ενα κοινωνικό πατριαρχικό και σεξιστικό, για να τοποθετηθούν απέναντι της, να απαντήσουν σε αυτήν και να αντιμετωπίσουν το τραυματικό βίωμα και τα νεα τραυματικά δεδομένα.
Και κανιβαλισμό εφαρμόζουν αυτοί που ασκούν σεξιστική/σεξουαλική βία και κακοποίηση και όποιοι τους κάνουν πλάτες και τους ενισχύουν.
Γι αυτό η συνθήκη του κανιβαλισμού που παρουσιάζεται ανεστραμμένη απο την αρχική, ισχύει αντίστροφα. Δηλαδή ο κοινωνικός κανιβαλισμός ενίοτε και κινηματικός κανιβαλισμός όπως τα προσδιορίζει η αρχική , πλήττουν την συντρόφισσα που εχει υποστεί την σεξιστική/σεξουαλική βία και όχι αυτόν που της την έχει επιβάλλει ή αυτούς που του κάνουν πλάτες.
Και όπως κάθε κανιβαλισμός, δεν είναι συνθήκη του αντιεξουσιασμού και των αντιεξουσιαστών/αντισεξιστών, αλλά συνθήκη του εξουσιασμού και των εξουσιαστών/σεξιστών.

*κανιβαλισμός όπως χρησιμοποιείται απο την αρχική

από @ 18/06/2018 5:34 μμ.


Το επιχείρημα στο αρχικό ποστ @...μια στιγμή κατα την διαρκεια της σεξουαλικης πράξης που σε αυτη την στιγμη και μονο δεν θα υπήρξε συναίνεση...@
ορίζει την βία κ κακοποίηση με όρους 'στιγμών', χρονικών και ποσοτικών μέτρων.
Και παραπέμπει κατευθείαν στην 'άτυχη στιγμή', στο 'στιγμιαίο λάθος', στην 'κακιά στιγμή', που επικαλείται κατα ανάλογο τρόπο συστηματικά κ ολη η εξουσιαστική μικροαστική κοινωνία.

Όμως η επιβολή, η άσκηση βίας κ εξουσίας κ η παραβίαση του σώματος, της επιθυμίας, των προσωπικών ορίων, της σεξουαλικότητας, της αυτοδιάθεσης ενός προσώπου, αυτά δεν μετριόνται σε χρονικά κ ποσοτικά μέτρα, αλλά στα ποιοτικά κ υπαρξιακά κ πολιτικά τους περιεχόμενα. Και δεν μετριάζονται, ουτε σχετικοποιούνται, ουτε απονοηματοδοτούνται απο ποσοτικές μετρήσεις κ ποσοτικοποιήσεις 'στιγμών'.

Οι πολιτικολογίες της 'στιγμής' και των ποσοτικο-μετρήσεων, είναι πάγια συστημική τακτική της εξουσιαστικής μικροαστικής κοινωνίας, για να μετριάσει, να συγκαλύψει κ να διαφυλάξει την κυρίαρχη κοινωνική σαπίλα της. Μασκαρεύοντας τα εδραιωμένα συστημικά σάπια της σε 'κακιά στιγμή', σε 'άτυχη στιγμή', σε 'στιγμιαίο λάθος', σε 'μεμονωμένο', σε 'εξαίρεση', σε 'λίγο'. Και κουκουλώνοντας τα έτσι μέχρι την πλήρη αλλοτρίωση, του να κανονικοποιούνται έτσι ως αναπόσπαστο μέρος της σάπιας κοινωνικής κανονικότητας. Και τελικά να περνάνε σαν ανευ σημασίας, έως σχεδόν ανύπαρκτα για το κοινωνικό συλλογικό κ προσωπικό. Όλα αυτά που αντίθετα φερνει στο προσκήνιο με ολες τους τις διαστασεις κ σημασίες κ τα αντιμάχεται ένας α/α/α χώρος κ καμία θέση δεν έχουν σε ένα α/α/α κίνημα.

Και έτσι με αυτό τον τρόπο, ενώ δεν αμφισβητείται η @καταγγελία απο συντρόφισσα για σεξουαλικη παρενόχληση....μια στιγμή κατα την διαρκεια της σεξουαλικης πράξης που σε αυτη την στιγμη και μονο δεν υπήρξε συναίνεση@, με τον κοινωνικοπολιτικό τακτικισμό της 'στιγμής', καταφέρνει να τεθεί σε αμφισβήτηση, να σχετικοποιηθεί, εως να αναιρεθεί κ να ακυρωθεί η απουσία συναίνεσης κ η παραβίαση της με άσκηση βίας κ εξουσίας κατα την διαρκεια της σεξουαλικής πράξης, που είναι σεξουαλική κακοποίηση κ βιασμός χωρίς 'ναι μεν αλλά'.

@εμμονές - ψέματα - ψεύτικες καταγγελίες - αποδείξεις@ που συστηματικά καταλογίζονται κ βαραινουν όποιες καταγγέλουν σεξουαλική (κ οχι μόνο) κακοποίηση, είναι τα στερεότυπα μιας άλλης πάγιας κοινωνικοπολιτικής τακτικής. Που όμως δεν αφορούν το αρχικό ποστ κ δεν έχουν σχέση με το θέμα της συζήτησης κ την υπόθεση-ζητήματα-ερωτήματα όπως τίθενται προς συζήτηση στο ποστ.
Και όμως μπαίνουν σφήνα σε σχόλια κ στην συζήτηση απο το παράθυρο.
Και αυτό μπορεί να οφείλεται ή σε κοινωνικό αυτοματισμό ή σε τακτικισμό.
Απο αυτές τις θέσεις κοινωνικού αυτοματισμού κ τακτικισμού, αναπαραγωγής σάπιων κυρίαρχων στερεότυπων που διαιωνίζουν κ εδραιώνουν την κυρίαρχη κοινωνικοπολιτική σαπίλα, είναι αδύνατον κάποιος να λειτουργήσει ουσιαστικά αντιεξουσιαστικά κ αντισεξιστικά @για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να αποδώσουν δικαιοσύνη@  (ο,τι και να δηλώνει ή πιστεύει ο ιδιος)

από @ 19/06/2018 3:19 μμ.


Νομιζω οτι η αρχική χρησιμοποιεί ενα ατυχες παράδειγμα για να θέσει το ζήτημα σε μια κλιμακα (απο το καμακι μεχρι τον ομαδικό βιασμό θεωρω οτι υπάρχει μια διαφορά έ(?) παραδεχόμενος οτι η κουλτουρα του βιασμου ενυπάρχει σε όλα τα παραπάνω). Προφανως και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να εξετάζεται χωρια και το ζήτημα είναι το πως? 

Μεχρι τώρα βλέπω εκδικητικότητα και βια ως απαντηση στη αρχική βια ως τρόπο δημιουργίας ενα ασφαλές περιβάλλον για την γυναικα-θυμα (σωστό!)

Προβληματιζομαι κι εγω οπως η αρχική πως θα δημιουργήσουμε αυτό το ασφαλες περιβαλλον χωρις να ειναι η πρωτη επιλογή η βια (δεν διαφωνω με την βία αλλα σαν αναρχικος το θεωρω τελευταίο μας όπλο - τρόπο). Ξεχάσαμε τις πολιτικες διαδικασίες, τους κυκλους αυτομόρφωσης, την καθημερινη αποδομηση, την συζήτηση κτλ....

δυσκολος ο δρόμος της επαναστασης!
ευκολος ο δρομος του κανιβαλισμου!


Αν όλα μπαίνουν στην κουλτούρα του βιασμού, οι διαβαθμίσεις βίας είναι για όσους έχουν όφελος από τη διαιώνιση της κανονικοποίησής της.

Η κουλτούρα του βιασμού στοχεύει στην πειθάρχηση, γιατί υπάρχουν κοινωνικά και οικονομικά οφέλη από αυτή την πεθάρχηση.

Η <αυτομόρφωση> αυτών που είναι βουτηγμένοι στην κουλτούρα του βιασμού αφορά μόνο τους ίδιους. Μα δεν αφορά ούτε κι αυτούς τελικά, γι' αυτό υπάρχουν σχόλια σαν το δικό σου.

Από εκεί και πέρα, η ανταπόδοση της βίας είναι η μόνη δυνατή απάντηση στις προσπάθειες πειθάρχησης.

Η επιλογή του κανιβαλισμού γίνεται από τους δράστες και όχι από αυτούς που ανταπαντούν, και με αυτό το δεδομένο μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται η αναφορά σου στον <δρόμο της επανάστασης>.

από @ 21/06/2018 11:18 μμ.


είναι να βαφτίζεται ''ατυχές παράδειγμα'' μια συγκεκριμένη υπόθεση/''περίπτωση'', που έχει επιλέξει ειδικά να θέσει η αρχική και σε σχέση με αυτή να τοποθετηθεί ως προς τα ερωτήματα της και την κριτική της. Και τα περιεχόμενα της συζήτησης είναι αυτά όπως έχουν τεθεί απο την αρχική και όχι αυτά που ''βολεύουν'' το κάθε σχόλιο/σχολιαστή-στρια.

Ακόμα κι αν δεχτούμε την ''ερμηνεία'' ότι, η αρχική θέλει ''να θέσει το ζήτημα σε μια κλιμακα'' στην ''κουλτουρα του βιασμου'', που θα μπορούσαν να σχηματίζουν κοινωνικά πχ πατριαρχικοί εξουσιαστικοί μηχανισμοί, σεξιστικές έμφυλες διακρίσεις, σεξιστικά κριτήρια, πατριαρχικά κοινωνικά στερεότυπα, σεξιστική σεξουαλικοποίηση, σεξιστικός λόγος...κλπ.
Αλλλά εδώ είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί με σαφήνεια, ότι δεν πρόκειται και δεν μπορεί να νοείται και να υφίσταται σε καμία περίπτωση ''κλίμακα'' βίας, σωματικής/ψυχικής κακοποίησης και βιασμού, που είναι εντελώς κάτι άλλο και πολιτικά αδιανόητο.
Ακόμα κι αν παρακάμψουμε, οτι η ''κλίμακα'' στην ''κουλτουρα του βιασμου'' είναι αόριστη ασαφής και αυθαίρετη, αφού δεν έχει οριστεί και συμφωνηθεί, και έτσι ανοιχτή σε ''ερμηνείες'' και σχετικοποιήσεις και κανονικοποιήσεις.
Τότε ακόμα κι έτσι, αυτό το ''παράδειγμα''/''περίπτωση'' που θέτει η αρχική, τοποθετεί ξεκάθαρα το ζήτημα στην κορυφή της όποιας ''κλίμακας'' στην κουλτούρα του βιασμού.

Επίσης ''ερμηνεια οπως βολεύει'' είναι και όταν η αντιβία ''ως απάντηση στην αρχική βία'', ερμηνεύεται και βαφτίζεται ''εκδικητικότητα και βια''. Η αντιβία λοιπόν ως απάντηση στην βία και ποιες μορφές θα πάρει και πως θα πραγματωθεί και πως θα απαντήσει στη βία, αυτό είναι ζήτημα ανοιχτό κάθε φορά πως θα διαμορφωθεί και θα αρθρωθεί. Και τον κύριο λόγο σ' αυτό τον έχουν τα υποκείμενα που έχουν υποστεί την βία και προσωπικά καλούνται να την αντιμετωπίσουν και να απαντήσουν και εξωτερικά και εσωτερικά.

Και πέρα απο πολιτικό θέμα είναι και κοινωνικά επικίνδυνο, να χαραχτηρίζεται και να παρουσιάζεται σαν ''εκδικητικότητα και βια'' η ''απαντηση στη αρχική βια'' δηλ. η αντιβία. Και μάλιστα όταν πάλι τον τελευταίο χρόνο, οι θεσμικοί μηχανισμοί του εξουσιαστικού πατριαρχικού συστήματος, καταδίκασαν και με σκληρότατες ποινές δύο γυναίκες [ Ναύπλιο, Π. /Αθήνα,Τ. ] που απάντησαν στην σεξιστική και σεξουαλική βία με αντιβία.

Και είναι υποκριτικό να θυμόμαστε και να επικαλούμαστε όταν ''βολεύει'' μόνο ''τις πολιτικες διαδικασίες, τους κυκλους αυτομόρφωσης, την καθημερινη αποδομηση, την συζήτηση κτλ....''.
Όταν για όλα αυτά γίνονται συνεχείς απόπειρες και παρεμβάσεις στον χώρο/κίνημα απο α/α/α συντρόφισσες/φεμινίστριες/lgbtq, που αντιμετωπίζουν απο άρνηση και απαξίωση έως πολιτικές συκοφαντίες κατηγορίες και επιθετικότητα. Και αυτό είναι εμφανέστατο και στο indy σε όλες τις σχετικές συζητήσεις που γίνονται για ανάλογα ζητήματα. ακόμα και τελευταία που ξεπέρασε κάθε όριο σε https://athens.indymedia.org/post/1585894/, όπου απο την περίπτωση/θέμα της συζήτησης μέχρι και τα σχόλια/τοποθετήσεις, υπάρχει μπόλικος ''κανιβαλισμός'' προς α/α/α συντρόφισσες/φεμινίστριες/lgbtq, για όποιον δυσκολεύεται να τον εντοπίσει εκεί που πραγματικά υπάρχει

από ... 22/06/2018 9:29 πμ.


Αλίμονό μας αν εγκαταλείψουμε «τις πολιτικες διαδικασίες, τους κυκλους αυτομόρφωσης, την καθημερινη αποδομηση, την συζήτηση » τον συνεχή και διαρκή προβληματισμό πάνω στο θέμα αλλά και σε όλα τα θέματα που απασχολούν το κίνημα. Είναι οπισθοδρόμηση και συρρίκνωση. Επειδή η κουλτούρα του βιασμού δεν είναι κάτι στιγμιαίο, αλλιώς δεν θα ονομαζόταν « κουλτούρα » έτσι και ο προβληματισμός δεν μπορεί να είναι στιγμιαίος, ούτε μπορεί να περιοριστεί σε μια στιγμιαία αντίδραση. Φυσικά και όταν δέχεσαι επίθεση θα κάνεις τα πάντα για να αμυνθείς για να προφυλάξεις η να σώσεις τη ζωή σου. Αυτό είναι το αυτονόητο. Το να διαχέεις όμως μια κουλτούρα βίας, πετώντας τη σκέψη και την ανάλυση των προβλημάτων στα σκουπίδια, είναι άλλο πράγμα.

Επίσης κάποια σχόλια λένε ότι το να λέει κανείς ότι κάποια άτομα δεν τολμούν να μιλήσουν γιατί φοβούνται το κανιβαλισμό από συντρόφους/σες, ότι αυτό δεν είναι του αντιεξουσιαστικού χώρου η ότι αυτό είναι ολοκληρωτικός τρόπος σκέψης η ότι δεν μπορείς να μιλήσεις επειδή έχεις αφομοιώσει την πατριαρχική νοοτροπία, (όχι ότι αυτό δεν συμβαίνει, αφορά και τις γυναίκες και τους άντρες) είναι σαν να εξαπολύεις μια κατηγορία εναντίον του ατόμου που τολμά να μιλήσει η να εκφράσει μια διαφορετική γνώμη απο τη δική σου, η ακριβώς όπως το λέει η αρχική, δεν τολμά να το κάνει, είναι σαν να το κατηγορείς επειδή ακριβώς τολμά να μιλά και να λέει ότι υπάρχει πρόβλημα. Δεν κάνεις τίποτε άλλο απο το να αποδεικνύεις πόσο πατριάρχης/σα και εξουσιαστικός/η είσαι εσύ ο ίδιος/α και όχι το άτομο που τολμά η δεν τολμά. Είναι σαν να του λές τι κακός/α που είσαι που τολμάς να λές ότι υπάρχουν τέτοια προβλήματα στο δικό μας χώρο. Φυσικά και υπάρχουν και δυστυχώς το μόνο που κάνουμε είναι να τα βάζουμε κάτω από το χαλάκι και να τσιρίζουμε κάθε φορά που κάνουν την εμφάνισή τους η την επανεμφάνισή τους, ακριβώς επειδή παραμένουν χρονίως ανεπεξέργαστα. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι ότι χειρότερο. Ας μην παίρνουν λοιπόν αυτή την εντελώς εξουσιαστική θέση μερικοί/ες και να λένε στους άλλους, εσύ φταίς που δεν τολμάς να μιλήσεις, όπως αναφέρει η αρχική, επειδή έχεις εσωτερικεύσει την πατριαρχία, γιατί αυτό μόνο πυροβολισμός είναι και όχι διάλογος με σεβασμό. Είναι και αυτό μια μορφή βίας. Ούτε μπορείς να εξορκίσεις τα προβλήματα που υπάρχουν με το να τα αρνείσαι. Ούτε βοηθάς, με αυτό το τρόπο, στο να λυθούν.

από που δεν τελειώνει 22/06/2018 3 μμ.


Ο προβληματισμός για την "κουλτούρα του βιασμού" έχει τελειώσει προ πολλού και όποιος θέλει να μάθει σχετικά μπορεί εύκολα να βρει τη σχετική αρθρογραφία και εδώ και αλλού και μπορεί να αυτομορφωθεί.

Αυτό που δεν έχει τελειώσει είναι οι προσπάθειες κανονικοποίησης της κουλτούρας του βιασμού, κι ένας βολικός τρόπος για να μην τελειώνει είναι να μιλάει κανείς για αυτομόρφωση όταν δεν θέλει να αυτομορφωθεί.

Το σχόλιο 11.18 παραπέμπει στη συζήτηση

https://athens.indymedia.org/post/1585894/

που εκεί φαίνονται οι προσπάθειες κανονικοποίησης της κουλτούρας του βιασμού σε όλο τους το σάπιο μεγαλείο... όπως και οι ανταπαντήσεις. Καλή συζήτηση για αυτομόρφωση, για τα χάλια των μεν και τις απαντήσεις όσων το έχουν ψάξει κάπως το θέμα.

Το ότι υπάρχει πρόβλημα κανείς δεν το αρνείται. Η ανακύκλωση όμως σάπιων επιχειρημάτων, ή η ανακύκλωση της απουσίας επιχειρημάτων (θέλω να πω κάτι, αλλά δεν μ' αφήνουν, αλλά μήπως δεν σε αφήνουν γιατί βαριούνται να ακούν τις ίδιες παλιές σχετικοποιήσεις και άρα την πλήρη αδιαφορία για "αυτομόρφωση";)

Και τέλος πάντων τι έχεις να πεις για τα επιχειρήματα του σχολίου 11.18 μια και είναι το πιο πρόσφατο, αντί να περιγράφεις ξανά και ξανά τη "βία" αυτών που δεν σε αφήνουν να μιλήσεις...;

από ? 23/06/2018 2:07 πμ.


https://piraniarchive.wordpress.com/investigations-campaigns-and-other-stuff/the-radical-lefts-metoo-moment-all-thirty-plus-years-of-it/

από μία "κανίβαλος" 23/06/2018 4:11 πμ.


[...] με λες επίθεση καταστροφή αποσύνθεση
με λέω άμυνα φωτιά και σύνεση [...]

Κι όταν λες ξεχάσαμε τις πολιτικές διαδικασίες, τους κύκλους αυτομόρφωσης, την καθημερινη αποδομηση, την συζήτηση κτλ, καλά κάνεις και χρησιμοποιείς πρώτο πρόσωπο. Γιατί εμείς από τη μεριά μας καθόλου δεν το έχουμε ξεχάσει. Ξέρεις, αυτές που καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωπες όχι μόνο με τον κάθε μαλάκα έξω στο δρόμο, στη σχολή, στη δουλειά, αλλά και με τον κάθε "σύντροφο αναρχικό" που ξέρει καλύτερα από εμάς και μας νουθετεί. Ξέρεις, από αυτούς που όταν λένε "αυτομόρφωση", εννοούνε "επιμόρφωση". Γιατί αυτοί είναι οι σωστοί. Τα έχουν αποδομήσει μαγικά τα προνόμιά τους. Χωρίς κόπο, με τρόπο. Επειδή είπαν ότι είναι αναρχικοί.

Έχεις δίκιο. Δύσκολος ο δρόμος της επανάστασης. Ειδικά όταν τα αναχώματα χτίζονται από "φίλιες δυνάμεις". Ξέρεις, αυτά τα αναχώματα από όπου ξεπετιούνται εκείνοι οι άλλοι "σύντροφοι αναρχικοί", εκείνοι που μιλούν για φεμι-ναζί...

από στο πολιτικό 23/06/2018 10:11 πμ.


(... 22/06/2018 9:29 πμ.)

Η αρχική διατυπώνει συνοπτικά μια πολιτική κρίση
<κανιβαλισμός...σταλινισμός...ολοκληρωτισμός> για όλο το κίνημα και τα πολιτικά του υποκείμενα γενικότερα και συνδέοντας την με το αντισεξιστικό για τους αντισεξιστές/στριες ειδικότερα.

Και κάποια πολιτικά υποκείμενα -στα οποία απευθυνόταν η πολιτική κρίση της αρχικής- διατυπώνουν αναλυτικά μία άλλη πολιτική κρίση
<αφομίωση και εσωτερίκευση του ολοκληρωτισμού και της πατριαρχίας> για την μη πολιτική στάση της αρχικής της μη συμμετοχής σε πολιτικές κινηματικές διαδικασίες και για τις τοποθετήσεις της ως προς το αντισεξιστικό.

Είναι ένας κανονικός πολιτικός διάλογος με πολιτικές κρίσεις εκατέρωθεν.
Μόνο που σύμφωνα με τα πολιτικά 'δύο μέτρα και δύο σταθμά', τα σχόλια που απευθύνουν συγκεκριμένες πολιτικές κρίσεις προς την αρχική, χαραχτηρίζονται σαν <εξαπόλυση κατηγορίας...πατριαρχικά...εξουσιαστικά...μία μορφή βίας... όχι διάλογος με σεβασμό>

ενω οι άλλες συγκεκριμένες πολιτικές κρίσεις της αρχικής που απευθύνει προς όλο το κίνημα και τους αντισεξιστές/στριες, δεν χαραχτηρίζονται καθόλου και δεν σχολιάζονται με κανένα χαραχτηρισμό και συνεπάγεται ότι δεν φέρουν και κανέναν από τους παραπάνω χαραχτηρισμούς.

Αυτό δεν έχει καμία πολιτική και κινηματική λογική πέρα του ότι,
η αρχική δικαιούται να εκφράζει και να απευθύνει ελεύθερα τις πολιτικές της κρίσεις
επειδή κάποιοι συμφωνούν μ' αυτές,
ενώ αντίθετα όσοι έχουν διαφορετική πολιτική εκτίμηση και θέση,
δεν δικαιούνται να εκφράζουν και να απευθύνουν ελεύθερα τις πολιτικές τους κρίσεις
επειδή κάποιοι δεν συμφωνούν μ' αυτές
(και στις οποίες έχει κάθε δυνατότητα να απαντήσει και να τοποθετηθεί η αρχική)

Αυτο το σχήμα το ονομάζουν <διάλογος με σεβασμό> ....

Και απο την μία η σεξιστική/σεξουαλική βία υποβαθμίζεται σε <σεξουαλικη παρενόχληση μια στιγμή κατα την διαρκεια της σεξουαλικης πράξης που σε αυτη την στιγμη και μονο δεν θα υπήρξε συναίνεση> και σχετικοποιείται και απονοηματοδοτείται.
Και οι αντισεξιστές/στριες που δεν δέχονται την υποβάθμιση, σχετικοποίηση και απονοηματοδότηση της σεξιστικής/σεξουαλικής βίας, κατηγορούνται για <κινηματικο κανιβαλισμό...σταλινισμό...ολοκληρωτισμό>

Και απο την άλλη ανάγεται σε <βία> που <μόνο πυροβολισμός είναι> (τραυματισμός; εκτέλεση;) η πολιτική κρίση <δεν τολμάς να μιλήσεις επειδή έχεις εσωτερικεύσει την πατριαρχία>
Και όποιος την εκφράζει είναι <πατριάρχης/σα και εξουσιαστικός/η>

Και οι στρεβλώσεις και τα 'δύο μέτρα και δύο σταθμά' στο πολιτικό, καλά κρατούν

από @ 24/06/2018 5:44 μμ.


Τα δυο μέτρα δυο σταθμά είναι αναμενόμενο αποτέλεσμα του λόγου που εκφέρει η αρχική, για να μπορέσει να στηριχτεί μία μεθόδευση που την έχουμε πολλές φορές σε συζητήσεις στο ιντιμίντια.

Όπως λες, υποβαθμίζει τη σεξιστική/σεξουαλική βία σε <σεξουαλικη παρενόχληση μια στιγμή κατα την διαρκεια της σεξουαλικης πράξης που σε αυτη την στιγμη και μονο δεν θα υπήρξε συναίνεση>. και άρα τη σχετικοποιεί και την απονοηματοδοτεί.

Και κατηγορεί το κίνημα γενικά, και τους/τις αντισεξιστές/αντισεξίστριες ειδικότερα, για <κινηματικο κανιβαλισμό... σταλινισμό... ολοκληρωτισμό>, επειδή δεν δέχονται αυτή τη σχετικοποίηση και την απονοηματοδότηση, ούτε και την εντελώς αυθαίρετη υποβάθμιση από κάποιους τρίτους της βίας (όπως εκφράζεται μέσα από το “μια στιγμή”) ή τον επίσης εντελώς αυθαίρετο ορισμό, πάλι από τρίτους, της κλιμάκωσης της βίας. Αυτά τα ορίζει το κάθε υποκείμενο που δέχεται αυτού του είδους τη βία για τον εαυτό του, οι ορισμοί δεν είναι ίδιοι για όλους, και οι ανταπαντήσεις επίσης αφορούν το κάθε υποκείμενο και δεν υπάρχει γενικός κανόνας. Όταν έρχεται η ώρα της ανταπάντησης, που δεν μπορεί παρά να είναι ανάλογη της βίας που έχει προηγηθεί για να έχει κάποιο νόημα, στοχοποιώντας τα υποκείμενα που ανταπαντούν και λέγοντας ότι “κανιβαλίζουν” τους θύτες, μόνο ως στήριξη των θυτών μπορεί να εκληφθεί.

Ο λόγος που η αρχική ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να μιλήσει δεν είναι η <αφομοίωση και εσωτερίκευση του ολοκληρωτισμού και της πατριαρχίας>. Θα ήταν αυτός ο λόγος αν έλεγε ότι “κάποιοι άλλοι” λένε ότι είναι η <σεξουαλικη παρενόχληση μια στιγμή κατα την διαρκεια της σεξουαλικης πράξης που σε αυτη την στιγμη και μονο δεν θα υπήρξε συναίνεση>, δεν συμφωνώ, αλλά φοβάμαι να το πω. Τότε πράγματι θα είχε αφομοιώσει και εσωτερικεύσει τον ολοκληρωτισμό και την πατριαρχία.

Ο λόγος που η αρχική λέει ότι φοβάται να μιλήσει είναι ακριβώς το ότι μιλάει από θέση “ολοκληρωτισμού και πατριαρχίας”, ξέρει ότι τα λεγόμενά της δεν γίνονται αποδεκτά (τουλάχιστον από τους/τις αντισεξιστές/αντισεξίστριες) και σκέφτεται την απομόνωση. Για να ξεκαρφωθεί ο δικός της πατριαρχικός λόγος, κατηγορεί όσους δεν αποδέχονται τα λεγόμενά της για <κινηματικο κανιβαλισμό... σταλινισμό... ολοκληρωτισμό>. Μιλάει δηλαδή από θέσεις πατριαρχικής βίας, κανιβαλισμού και ολοκληρωτισμού, και κατηγορεί τους άλλους για βία επειδή δεν μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τις βίαιες θέσεις της.

 


για την αρχική
''μια στιγμή'' εικονική ηλεκτρονική στο pc, θεωρείται ''βία'' και μάλιστα ''πυροβολισμός''
τότε σκέψου για την άλλη συντρόφισσα
''μια στιγμή'' πραγματικής σωματικής βίας πάνω στο πραγματικό ζωντανό της σώμα, τι βία είναι!


''Και οι στρεβλώσεις και τα 'δύο μέτρα και δύο σταθμά' στο πολιτικό, καλά κρατούν''

Κοινή πρακτική όλων των εξουσιασμών.
Διαστρεβλώνουν, διαστρέφουν, επιβάλλουν ''δύο μέτρα και δύο σταθμά'',
τα κανονικοποιούν συστημικά και τα κάνουν κοινωνική νόρμα.
Και θέλει συνεχείς αποδομήσεις (έμπρακτα όχι φιλολογικά) και ανατροπές για να+μέχρι να καταρριφθούν.

από σε συνέχειες 27/06/2018 3:49 μμ.


'αποδεικνύεις πόσο πατριάρχης/σα είσαι'  @9:29

Μετά τον 'αντίστροφο' 'ανάποδο' 'μισανδρικό' 'μητριαρχικό' σεξισμό
και τις 'αντίστροφες σεξίστριες' συντρόφισσες  @3 μμ-> λινκ
τώρα οι συντρόφισσες και... 'πατριάρχησες' ή 'πατριάρχισες' ή 'πατριάρχισσες'
(άγνωστη η γραφή του ανυπόστατου σεξιστικού νεολογισμού)

Αφού αποδομήθηκε στην απο πάνω πρόσφατη συζήτηση, η σεξιστική πατέντα της 'μητριαρχίας' και δεν μπορούν τώρα αμέσως να την αποδώσουν στις συντρόφισσες, τώρα τους αποδίδουν κατευθείαν... την πατριαρχία.

Δεν παίζονται. Οτιδήποτε ανυπόστατο και σάπιο, πασπαλισμένο με αναρχίζουσα γαρνιτούρα, ενάντια στις αντισεξίστριες αντιεξουσιάστριες συντρόφισσες και συνεπώς ενάντια και στον αντισεξιστικό αντιεξουσιασμό.

Και την ίδια 'στιγμή' βαυκαλίζουν με 'αυτομορφώσεις και καθημερινές αποδομήσεις' κι άλλα ηχηρά παρόμοια, ενάντια στην 'κουλτούρα του βιασμού'.

Και 'αυτομορφώνονται και αποδομούν' την 'κουλτούρα του βιασμού', 
και
την ίδια 'στιγμή' κατηγορούν και απαξιώνουν τις αντισεξίστριες-φεμινίστριες συντρόφισσες και τον α/α/α φεμινισμό-αντισεξισμό.
Και το κάνουν όχι μόνο επιτιθέμενοι με ανυπόστατους σεξιστικούς όρους όπως 'πατριάρχησες', αλλά και σεξιστο-φασιστικούς όπως 'φεμι-ναζί' που λέει κ η συντρόφισσα απο πάνω  @4:11

Εν τω μεταξυ πέρα απο την σεξιστική γελοιότητα του 'πατριάρχησα', είναι και προκλητική ειρωνεία ότι συγκεκριμένα κατηγορούν με το ανυπόστατο 'πατριάρχησες', εκείνες που καταγγέλλουν την πατριαρχία ακόμα και σε αφομοιωμένη και εσωτερικευμένη της μορφή και εκδήλωση.

Ή κάποιοι απο την πολλή κουλτούρα του βιασμού και τον σεξισμό, έχουν χάσει εντελώς τον μπούσουλα ή μας δουλεύουν κατάμουτρα.

από προς χαμενους στη τρυπα του φεμινισμου 28/06/2018 5:03 μμ.


Το ζητημα δεν ειναι αν αναγνωριζεται  η σεξιστικη βια αλλα πως αντιμετωπιζεται.  Ως αναρχικοι αναρχικες πρεπει να μπορουμε να μιλαμε γι'αυτο. Οσοι οσες μιλανε μονο απ' το θεση του φεμινισμου δεν ξερω και τι σχεση εχουν με αναρχια. Μπορειτε να κανετε οποια μορφη αντιβιας θελετε δικο σας θεμα αφου δεν αναγνωριζετε στον εαυτο σας αλλη πολιτικη υποσταση. 

από καλύτερα 28/06/2018 7:35 μμ.


Γίνεται συστηματικά αυτό που λες "'στιγμές' τραγέλαφου σε συνέχειες". Μοιάζει σαν να μην έχουν χάσει τον μπούσουλα, κι ούτε να τρολάρουν. Μοιάζει σαν να δημιουργούν σκόπιμα σύγχυση κάτω από την ταμπέλα "αναρχικός", χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα. Για μη αναρχικούς αυτό είναι χρήσιμο, για τους αναρχικούς είναι αντιδραστικό.

από είναι 01/07/2018 6:53 μμ.


28/06/2018 5:03 μμ.

ότι ΔΕΝ ''αναγνωρίζετε'' την ''σεξιστικη βια'' ούτε κ όταν χτυπάει κατακέφαλα,
μόνο την μετράτε κ την ζυγιάζετε με ''στιγμές'' κ ''κλιμακό''μετρα κ ''προσωπικά'' ''μέτρα κ σταθμά'',
κ ως συνήθως την βγάζετε πολύ βολικά λειψή κ ελλειματική κ μείον, κ τελικά όχι τόσο
ή κ καθόλου ''βία'', ή ούτε κ ''σεξιστική'', που δεν χρειάζεται να την κάνουμε κ θέμα δα.

Ε κ μετά τα είπαμε τι να τα ξαναλέμε, (ΔΕΝ) ''αντιμετωπίζετε'' την ''σεξιστικη βια''
ή με την άρνηση της ύπαρξης της ή με την 'αναρχο'πατέντα της κομ ιλ φο κ πολιτικαλι κορεκτ ''μορφη αντιβιας'', που είναι -αποκλειστικά κ μόνο εκ των υστέρων κ δήθεν - με ''κυκλους αυτομόρφωσης, καθημερινη αποδομηση, συζήτηση'' τσάι κ συμπάθεια, ως ''απαντηση στη αρχική βια''.

Και οποιαδήποτε άλλη ''μορφη αντιβιας'' ως ''απαντηση στη αρχική βια'', την κατηγορείτε κ την στιγματίζετε σαν ''εκδικητικότητα και βια'' κ ''κανιβαλισμό'', και τις αναρχικές-ούς εκφραστές της αναμεσά τους κ τις συντρόφισσες που έχουν υποστεί την ''αρχική βία'', σαν ''σταλινικές-ούς'' που ''αναπαράγουν ολοκληρωτισμό'' κ ''κανιβαλισμό'' στο κίνημα.

Και έτσι ξεπλένετε κ στηρίζετε τους σεξιστές κ κακοποιητές, κανονικότατα κ κατ' επανάληψη.

''Το ζητημα (λοιπόν) ειναι οτι η σεξιστικη βια (ΔΕΝ) αναγνωριζεται και (ΔΕΝ) αντιμετωπιζεται''                    
κατά πως ''βολεύει'' τους 'συντρόφους' επαναλαμβανόμενα κ συστηματικά.

Και ''ως αναρχικοι αναρχικες πρεπει να μπορουμε να μιλαμε γι'αυτο'', χωρίς να αποκλείονται
συστηματικά κ επίμονα, οι αναρχοφεμινίστριες κ α/α/α αντισεξίστριες-ές συντρόφισσες-οι
και χωρίς όταν ''μιλάνε'' κ τοποθετούνται κ παρεμβαίνουν, να αντιμετωπίζουν επιθέσεις πολιτικές κ προσωπικές από αυτοονομαζόμενους 'αναρχικούς' (που υπεραμύνονται της βίας όταν την ασκούν οι ίδιοι, αλλά το γυρνάνε ξαφνικά σε μονοδιάστατο πασιφισμό, όταν πρόκειται για τις παρεμβάσεις αντισεξιστικής αντιβίας των συντροφισσών-ων).

Όπως συμβαίνει κ πάλι σε αυτή την περίπτωση-συζήτηση, που ενώ αφορά σεξιστική κ σεξουαλική βία κ κακοποίηση, παρόλα αυτά επιδιώκουν να αντιστρέψουν στρεβλά τις επιθέσεις καταγγελίες κατηγορίες κ να χτυπήσουν τους-τις  α/α/α αντισεξιστές - αντισεξίστριες - φεμινίστριες κ τον α/α/α φεμινιστικό - αντισεξιστικό αντιεξουσιασμό...
Και αυτή η πολιτικοκοινωνική αθλιότητα χαρακτηριστική σεξιστών κ εξουσιαστών, φανερώνει τον σεξιστικό κ πατριαρχικό εξουσιασμό κ την κουλτούρα του βιασμού, που υπάρχουν ακόμα στον χώρο/κίνημα όπως σε όλη την κοινωνία, κ δείχνει πόσο ανάγκη υπάρχει για σταθερή κ δυναμική αντιμετώπιση τους.

από & 02/07/2018 4:13 μμ.


01/07/2018 6:53 μμ.

Και ''ως αναρχικοι αναρχικες πρεπει να μπορουμε να μιλαμε γι'αυτο'', χωρίς να αποκλείονται
συστηματικά κ επίμονα, οι αναρχοφεμινίστριες κ α/α/α αντισεξίστριες-ές συντρόφισσες-οι
και χωρίς όταν ''μιλάνε'' κ τοποθετούνται κ παρεμβαίνουν, να αντιμετωπίζουν επιθέσεις πολιτικές κ προσωπικές από αυτοονομαζόμενους 'αναρχικούς' (που υπεραμύνονται της βίας όταν την ασκούν οι ίδιοι, αλλά το γυρνάνε ξαφνικά σε μονοδιάστατο πασιφισμό, όταν πρόκειται για τις παρεμβάσεις αντισεξιστικής αντιβίας των συντροφισσών-ων).

Τα ίδια δεν λένε και έλεγαν και οι τραμπικοί, ότι τους καταπιέζουν και δεν τους αφήνουν να μιλάνε οι αντισεξιστές, αντιρατσιστές, αντιεθνικιστές, αντιφασίστες;

Τα ίδια δεν λένε και έλεγαν εδώ και χρόνια και οι αντίστοιχοι στην ευρώπη και στην ελλάδα;

Πάντα χρησιμοποιείται ο φερετζές της δήθεν "απαγόρευσης του λόγου" για να προωθηθεί η δημόσια εκφορά βίαιου λόγου και αντίστοιχων πρακτικών.

Το αποτέλεσμα είναι τα φασιστοσυλλαλητήρια, οι επιθέσεις στους "άλλους" κλπ. Κρατικός λόγος που παριστάνει ότι είναι κάτι άλλο, εδώ αναρχικός, αλλού πατριώτης, ότι βολεύει κάθε φορά τον στόχο της επιδιωκόμενης θολούρας.

από και (ν)τολμάς και μιλάς; 03/07/2018 3:20 μμ.


όχι δεν έλεγαν τα ίδια. Λίγο δύσκολο να είσαι τρισεκαττομυριούχος με ΜΜΕ ή οπάδός του και να μη σε αφήνουν να μιλάς όλοι αυτοί που αναφέρεις. Κατά τα άλλα όντως μπορεί να νιώθουν καταπιεσμένοι όσοι, λόγω ανικανότητας, δε μπορούν να υπερασπιστουν ορθολογικά κι ειλικρινά τις απόψεις τους, όταν ακούν τους άλλους να τεκμηριώνουν τις δικές τους...
Και κάπως έτσι, το εγώ δε ξέρω να μιλάω βαφτίζεται δε με αφήνουν να μιλάω και γεννάται η επιθυμία/διαταγή να σιωπήσουν όλοι οι υπόλοιποι για να νιώθω ότι μπορώ να μιλήσω. μην εκτεθώ κιόλας...

από Τα είπε 04/07/2018 3 μμ.


ο από πάνω. Και αυτό δεν ξεκίνησε απαραίτητα από την alt right. Αυτό ξεκίνησε στην Ελλάδα, με τον αναθεωρητισμό της ιστορίας επικεντρωμένα στην πονεμένη περίοδο του 40', από κάτι Μαρατζίδηδες και Καλυβάδες ως "πηγές" απέναντι στο "κυριαρχεί η σοβιετία στην Ελλάδα". Και δε το κρύβω ότι και εντός χώρου ελέω ΣΥΡΙΖΑ, έχει υιοθετηθεί και από την δικιά μας μεριά.

από και 04/07/2018 10:13 μμ.


οι “αντιδραστικές” “alt-right” μεθοδεύσεις

Επειδή μετά την άλλη συζήτηση στο ιντυ που παραπέμπουν από πάνω σχόλια, δεν μπορούν καπάκι να επιτεθούν στις συντρόφισσες κατηγορώντας τες σαν “'αντίστροφες σεξίστριες'” και για “'αντίστροφο' 'ανάποδο' 'μισανδρικό' 'μητριαρχικό' σεξισμό'”,

γι' αυτό τώρα ξεκίνησαν άλλη καμπάνια πολιτικών επιθέσεων, με το να τις κατηγορούν σαν “<πατριάρχησες και εξουσιαστικές>” και για “<κινηματικο κανιβαλισμό... σταλινισμό... ολοκληρωτισμό>”

Μέσα σε αυτό το κινηματικό σκηνικό, με τις συνεχείς “αντιδραστικές” “alt-right” επιθετικές μεθοδεύσεις, κατά συντροφισσών και παρεμβάσεων τους σε χώρο και κίνημα,
οι κουβέντες για “'αυτομορφώσεις και καθημερινές αποδομήσεις'” μόνο ως στάχτη στα μάτια μπορούν να εκληφθούν.
Για να μπορούν να αναπαράγουν στην πράξη “τον πατριαρχικό εξουσιασμό κ την κουλτούρα του βιασμού” και “θέσεις πατριαρχικής βίας, κανιβαλισμού και ολοκληρωτισμού” και να ξεγλιστράνε μ' ενα “συντροφικό” χτυπηματάκι στην πλάτη και καμιά “πολιτική συζητησούλα” για ξεκάρφωμα.

Κάποτε πρέπει να τελειώνει πια σε χώρο και κίνημα, αυτή η ξεφτίλα [είτε συμμετοχής, είτε ανοχής, είτε σιωπηρής αποδοχής] να επιτίθενται πολιτικά σε αντισεξιστικές και φεμινιστικές δράσεις και παρεμβάσεις των συντροφισσών και κυρίως σε θέματα σεξιστικής και σεξουαλικής βίας, που είναι αυτονόητο να έχουν τον πρώτο λόγο. Και όποιος δεν καταλαβαίνει το γιατί, είναι επιβεβαίωση του πόσο βαθιά βρίσκεται “χαμένος στην τρυπα” του σεξισμού και της κουλτούρας του βιασμού.

από φρικιο 05/07/2018 2:01 πμ.


Ο λογος απο μονος του δεν μπορει να ειναι βιαιος. Μπορει να ενοχλει αλλα αυτο ειναι κατι αλλο. Δεν γινεται να αρχισουμε να περιοριζουμε την ελευθερια του λογου επειδη καποιοι ενοχλουνται γιατι αυτο ειναι κατι που ειναι καταπιεστικο με απαισιες προεκτασεις αλλα και γιατι κατι τετοιο προαγει τη θυματοποιηση. Παλευοντας τους μαλακες γινεσαι πιο δυνατ@, οχι φτιαχνοντας εναν κοσμο ολοκληρο ναναι το safe space σου. Ο λογος που προαγει τη βια ειναι κατι αλλο και ηδη απαγορευεται στις ¨πολιτισμενες¨ δημοκρατιες...

Επισης δειτε το αυτο το τσουβαλιασμα με τον χαρακτηρισμο "alt-right". Αποφευγετε να κουβεντιασετε αποψεις που δεν ακουγονται μονο απο τους φιλελε αλλα και απο τους επιστημονες και απο δημοκρατες, αναρχικους....Αναλογα την περιπτωση/αποψη τελοσπαντων...:) Μια αποψη που ειναι γτπ την αποδομεις διαλεκτικα, ειδικα αν εισαι @. 

Οσο παμε χωριζομαστε σε πιο πολλες ομαδες, οχι ο μονο χωρος, ο κοσμος ολος... αργισμενοι και ετοιμοι για πολεμο.
 

από όχι γενικά και αόριστα 08/07/2018 10:41 μμ.


Όχι θεωρητικoλογώντας γενικόλογα, αλλά συγκεκριμένα σε αυτή την συζήτηση και τα ζητήματα της, σε σχέση με την αρχική και τα σχόλια όπως αναπτύσσονται.

''Ο λογος απο μονος του δεν μπορει να ειναι βιαιος''

Κυρίαρχοι-εξουσιαστικοί λόγοι και κάθε επιμέρους εξουσιαστικός ''λόγος'' και τα περιεχόμενα του όπως: πατριαρχικός-σεξιστικός-ρατσιστικός-εθνικιστικός-καπιταλιστικός-φασιστικός-.... ''λόγος'',
που πάντα επιχειρεί και έχει ως σκοπό να επιβληθεί στην πράξη και να κυριαρχήσει κοινωνικό-πολιτικά,
δεν είναι ''βίαιος'' ''ειδικα αν εισαι @'' ?

''Δεν γινεται να αρχισουμε να περιοριζουμε την ελευθερια του λογου''

Ποιού, η ''ελευθερία του λόγου'' περιορίστηκε ?
Εκτός κι αν η απόρριψη-ακύρωση-εκδίωξη-επίθεση-καταπολέμηση μέχρι αφανισμού
κάθε αντιδραστικού-κυριαρχικού-εξουσιαστικού και κατά συνέπεια βίαιου ''λόγου'',
θεωρείται και από ''@'' [όπως απο alt-right] ''περιορισμός ελευθερίας λόγου'' !

''γιατι αυτο ειναι κατι που ειναι καταπιεστικο με απαισιες προεκτασεις αλλα και γιατι κατι τετοιο προαγει τη θυματοποιηση''

Για ποιόν, το προηγούμενο είναι ''καταπιεστικό με απαισιες προεκτασεις'' ?
[αυτό που λένε και οι alt-rihgt για τους ίδιους και τις προσπάθειες επιβολής των ιδεολογημάτων τους]
Και ποιού, την ''θυματοποίηση προάγει'' ?
Σίγουρα πάντως όχι για εμάς και όχι την δική μας, το αντίθετο ισχύει, ''ειδικα αν εισαι @''.

''Παλευοντας τους μαλακες''
Ποιοί, είναι οι ''μαλάκες'' ? Εαν μιλάμε εδώ απο θέσεις ''@'', τότε είναι οι σεξιστές - εξουσιαστές και οι υποστηρικτές τους.

''γινεσαι πιο δυνατ@''
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν είμαστε ήδη ''δυνατ@'' και ότι μας χρειάζεται να ''γίνουμε πιο δυνατ@'' ?

Και ο τρόπος σου είναι να ''παλευουμε τους μαλάκες'' εξουσιαστές κάθε κυρίαρχου εξουσιαστικού καταπιεστικού ''λόγου'', τρώγοντας στην μάπα ''διαλεκτικά'' τους ''λόγους'' τους και τις συνεχείς προσπάθειες επικράτησης τους, και να αυτοαναλωνόμαστε και να αναλώνουμε δυνάμεις και χρόνο ξανά και ξανά ''διαλεκτικά'' και ''αποδομώντας'' τους εσαεί.
Που όντας εξουσιαστές, η δουλειά τους είναι να διαθέτουν άπειρο χρόνο, δυνάμεις και φυσικά βία, στο πως θα εξουσιάσουν-κυριαρχήσουν-επιβληθούν-..., όποτε και όπου βρουν χώρο και δυνατότητα.

Και γι' αυτό είναι μεγάλο πολιτικό λάθος, να τους αφήνουμε έστω και ελάχιστο χώρο και δυνατότητα να ''ακουγονται'' οι ''αποψεις'' και οι ''λόγοι'' τους, από όπου θα ξεμυτίσουν για να συνεχίσουν τις προσπάθειες για πολιτικο-κοινωνική εξουσιαστική διάχυση και επικράτηση.
[γι' αυτό και λέμε πχ. Φασίστες πίσω στις τρύπες σας και Τσακίστε τους φασίστες.
Και δεν λέμε πχ. Πιάστε ''διαλεκτική'' συζήτηση ''αποδόμησης'' με τους φασίστες.
Και το ίδιο ισχύει για όλους τους εξουσιαστές κάθε εξουσιασμού]

''οχι φτιαχνοντας εναν κοσμο ολοκληρο ναναι το safe space σου.''

Δηλαδή ''ειδικα αν ειμαστε @'', δεν αναζητάμε και δεν επιδιώκουμε, να φτιάξουμε ''εναν κοσμο ολοκληρο ναναι safe space'', χωρίς εξουσιαστές-προνομιούχους-καταπιεστές-κακοποιητές να επιβάλουν την βιαιότητα των εξουσιαστικών λόγων τους στην πράξη επάνω μας ?

''Ο λογος που προαγει τη βια ειναι κατι αλλο και ηδη απαγορευεται στις ¨πολιτισμενες¨ δημοκρατιες...''

Ποιός είναι αυτός ο ''λόγος που προάγει την βία και είναι κάτι άλλο'', ''ειδικα αν εισαι @'' πάντα, όπως θέτεις και το πλαίσιο που συζητάμε εδώ ?

''Αποφευγετε να κουβεντιασετε αποψεις που δεν ακουγονται μονο απο τους φιλελε αλλα και απο τους επιστημονες και απο δημοκρατες, αναρχικους....''

Ποιές ακριβώς είναι οι ''απόψεις'' που διατυπώθηκαν σε αυτή την συζήτηση και ''αποφεύγουμε να κουβεντιάσουμε'' ?

και με τις οποίες συμβαίνει και το πολιτικό αξιοσημείωτο, να ταυτίζονται σε αυτές και να ''ακουγονται και απο τους φιλελε αλλα και απο τους επιστημονες και απο δημοκρατες, αναρχικους.....'' ?

''Μια αποψη που ειναι γτπ την αποδομεις διαλεκτικα, ειδικα αν εισαι @''

Ποιά ''άποψη που ειναι γτπ'' συγκεκριμένα σε αυτή την συζήτηση, δεν προσεγγίστηκε ''αποδομώντας διαλεκτικά'' ?
Και γιατί δεν την ''αποδομείς διαλεκτικα'' εσύ ?

''οργισμενοι και ετοιμοι για πολεμο''
Αυτό το θεωρείς πρόβλημα εάν είσαι φιλήσυχος νοικοκυραίος μικρο-μεγαλο-αστός, όχι ''αν εισαι @''.

από ωραια κοιμομενη 10/07/2018 7:19 πμ.


Για να πει κάποιος/α κάτι πρέπει πρώτα να ξέρει -'εχει τι να πει και πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι και  το πιο δύσκολο.Εδώ έχουμε  το συχνό φαινόμενο συντρόφισσες να μην παίρνουν το λόγο χωρίς να εμποδίζονται απο κανέναν σε ανοιχτές διαδικασίες και μετά να καταγγέλουν 'οτι μονοπωλούν τις κουβέντες οι άντρες. Την καταπίεση και τον σεξισμό τον αντιμετωπίζουμε εν τη γεννέση του παίρνοντας και το ρίσκο της αυτοέκθεσης στην τελική.Αλλιώς αναρωτιέμαι πως αν δε μπορούμε να μιλήσουμε σε χώρους που υποτίθεται προασπίζουν την ελευθερία σε άλλους χώρους πχ εργασιακούς κλπ τι κάνουμε?Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την περίπτωση που φοβόμαστε ότι θα δυσαρεστήσουμε γιατί οι απόψη μας δεν είναι δημοφιλής ή πολιτικά ορθή.Εκτός αν δεν μας ενδιαφέρει ακριβώς η ελευθερία αλλά κάνουμε πολιτική και ψάχνουμε για μαντρί οπότε πολιτικοποιούμε το ζήτημα φτιάχνουμε και μια ομαδούλα που ασχολείται μονοθεματικά με αυτό από ομοίους μας και λύνουμε και το ζητήματα ταυτότητας μας.Βέβαια ευτυχώς αυτά καμιά σχέση δεν έχουν με αναρχία αλλά με μορφώματα της αριστεράς και μάλιστα των χειρότερων παραδόσεων της. Δυστυχώς όλα αυτά έχουν γίνει και πολύ της μόδας τελευταία και μόνο κακό κάνουν αλλά οι ευατάρες μας δε μασάνε.

από πελε 10/07/2018 7:58 πμ.


αποφάσισε γιατί μας μπέρδεψες, είσαι τελικα @ υπερ το πολέμου και κατά των φυλησυχων νοικοκυραίων κλπ 
'η δεν αναζητάμε και δεν επιδιώκουμε, να φτιάξουμε ''εναν κοσμο ολοκληρο ναναι safe space'', χωρίς εξουσιαστές-προνομιούχους-καταπιεστές-κακοποιητές να επιβάλουν την βιαιότητα των εξουσιαστικών λόγων τους στην πράξη επάνω μας ? συγχιση μονο

από λαβράκι 10/07/2018 4:25 μμ.στις ¨πολιτισμενες¨ δημοκρατιες...''

Ποιες είναι οι ''πολιτισμένες'' δημοκρατίες? Και ποιες οι ''απολίτιστες''? Τι είναι αυτό που τις κάνει ''πολιτισμένες'' κάποιες και ''απολίτιστες'' κάποιες άλλες?
Γιατί οι alt-right λένε, ας πούμε, γιατί να μιλάς μόνο για black power, να μιλάς και για white power (white power=φασισταριά).

Το ίδιο ισχύει και αλλού, γιατί να μιλάνε μόνο οι αντισεξιστές/αντιρατσιστές, να μιλάνε και οι σεξιστές/ρατσιστές και ''αποδόμησέ τους". Δηλαδή στόχος είναι να ακούγονται στο δημόσιο λόγο, αλλά με αυτούς δεν μιλάς, τους τσακίζεις όπως λέει και το παραπάνω σχόλιο.

Κι ύστερα έρχεται και το ''εγώ δεν είμαι φασίστας/ρατσιστής/σεξιστής'', αλλά... ΑΛΛΑ αυτοί (πχ μετανάστες) δεν ταιριάζουν με την ''πολιτισμένη'' δημοκρατία μας και ας μας αδειάζουν τη γωνιά... Δηλαδή, το παλιό ''αίμα'' των ναζί γίνεται ''πολιτισμενες'' παραδόσεις και ''πολιτισμένες'' δημοκρατίες της δύσης. Τα γνωστά, Λεπέν, Καρατζαφέρης και όλος ο συρφετός.

Αποδόμησε τώρα φρικιό αυτά, κι αυτά που λέει το σχόλιο ''όχι γενικά και αόριστα''. Αλλά δεν θα το κάνεις γιατί δεν μπορείς. Θα μπει κάποιος με διαφορετικό όνομα και θα επαναλαβει κάτι γενικό και όχι ειδικό και συγκεκριμένο, όπως και στο αρχικό σχόλιο, με δήθεν αθώο στυλάκι...

από ανηρ; 10/07/2018 11:31 μμ.


Είναι αλήθεια πως το υποκείμενο του στρέιτ άνδρα (σις κεμπάπ η ξέρω γω τι άλλο) έχει ξεφύγει σε ηλιθιότητα, ανωριμότητα, βιαιότητα. Είναι επίσης αλήθεια πως πολλοί "σύντροφοι" προσπαθούν και πολλές φορές καταφέρνουν να εξαργυρώσουν τα κινηματικά τους παράσημα με την ιδανική "γκόμενα" που θα συμπληρώσει το ήδη φτασμένο προφίλ τους.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: γιατί οι συντρόφισσες συνεχίζουν να βρίσκονται στους ίδιους πολιτικούς χώρους, στέκια, συνελεύσεις με αυτά τα υποκείμενα που φέρουν την κουλτούρα του κεφαλαίου και της εξουσίας; Γιατί, αντί οι αντισεξιστριες/ες να δομήσουν τη δική τους κατάσταση, αναλώνονται σε αντιπαράθεση με άτομα που θα είναι για πάντα σεξιστες και "κανίβαλοι";

Η ενδοκινηματικη κριτική βρίσκει τα όρια της όταν αναλώνεται στην καταγγελία και δεν περνά στο πεδίο της ρήξης και της διάσπασης.

Να αφαιρέσουμε τα προνόμια των σεξιστων μέσα στους χώρους μας αφήνοντας τους μόνους, χωρίς κοινό και δόξα, χωρίς παράσημα, χωρίς λόγο ύπαρξης. Αλλιώς η χλεύη θα υπερσκεπασει τη γόνιμη κριτική και το ζήτημα της ισότητας όλων των φύλων θα μείνει για πάντα πίσω.

από όχι γενικά και αόριστα 11/07/2018 5:54 μμ.


δεν αναζητάμε και δεν επιδιώκουμε, να φτιάξουμε ''εναν κοσμο ολοκληρο ναναι safe space'', χωρίς εξουσιαστές-προνομιούχους-καταπιεστές-κακοποιητές να επιβάλουν την βιαιότητα των εξουσιαστικών λόγων τους στην πράξη επάνω μας ?

Η πρόταση που παραθέτεις από το σχόλιο, έχει ερωτηματικό στο τέλος και απευθύνει ένα ερώτημα.
Για να είσαι έντιμος πολιτικά, οφείλεις να απαντήσεις τουλάχιστον πρώτα σε αυτό το ερώτημα.
Και εαν είχες και την πολιτική εντιμότητα, να απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και θέσεις που απευθύνονται στο σχόλιο, τότε θα είχες και την απάντηση και κανένα ''μπέρδεμα'' και ''συγχιση''.

Αλλά επειδή παριστάνεις ότι δεν μπορείς να συνδέσεις τις 2 εσκεμμένα αποκομμένες προτάσεις/θέσεις που παραθέτεις, θα σε βοηθήσω και με τις υπόλοιπες προτάσεις/θέσεις στο σχόλιο, που σκόπιμα αγνοείς:

''αναζητάμε και επιδιώκουμε, να φτιάξουμε ''εναν κοσμο ολοκληρο ναναι safe space'', χωρίς εξουσιαστές-προνομιούχους-καταπιεστές-κακοποιητές να επιβάλουν την βιαιότητα των εξουσιαστικών λόγων τους στην πράξη επάνω μας''

που κανένας ''εξουσιαστής-προνομιούχος-καταπιεστής-κακοποιητής''

''που πάντα επιχειρεί και έχει ως σκοπό να επιβληθεί στην πράξη και να κυριαρχήσει κοινωνικό-πολιτικά''
με ''συνεχείς προσπάθειες επικράτησης''
και ''που όντας εξουσιαστές, η δουλειά τους είναι να διαθέτουν άπειρο χρόνο, δυνάμεις και φυσικά βία, στο πως θα εξουσιάσουν-κυριαρχήσουν-επιβληθούν-..., όποτε και όπου βρουν χώρο και δυνατότητα''
''για να συνεχίσουν τις προσπάθειες για πολιτικο-κοινωνική εξουσιαστική διάχυση και επικράτηση''

δεν πρόκειται ποτέ να μας χαρίσει, να μας παραχωρήσει και να μας προσφέρει απλόχερα,                    
αλλά αντίθετα θα πράξει ό,τι μπορεί με όλα τα μέσα, για να αποτρέψει την δημιουργία ενός τέτοιου ''κόσμου''. 

Γι' αυτό λοιπόν αυτόν τον ''κοσμο'' που ''αναζητάμε και επιδιώκουμε, να φτιάξουμε'',
δεν γίνεται χωρίς να το παλέψουμε με ''οργή'' - ''πόλεμο'' - αγώνα - αντιβία
απέναντι στην ''βία'' κάθε εξουσιαστή και ''εξουσιαστού λόγου''.

Εντάξει τώρα σου ξεκαθαρίστηκε το ''μπέρδεμα'' και η ''συγχιση'' ?

από σεξιστική 11/07/2018 11:13 μμ.


Και για να μην ξεχνιόμαστε μας κάνουν και μία υπενθυμισούλα.

Εκτός από όλες τις άλλες πολιτικές κατηγορίες για α/α/α συντρόφισσες που αναφέρονται σε πάνω σχόλια,
οι συντρόφισσες επιπλέον κατηγορούνται και για ''αριστερές'' και ''μονοθεματικές'' και με ''ζητήματα ταυτότητας'',
που ''κάνουν πολιτική'' και ''πολιτικοποιούν το ζήτημα'' της πατριαρχίας, του σεξισμού, του εξουσιασμού,
που κατά τους ''συντρόφους'' δεν είναι πολιτικά ζητήματα αλλά ''μόδα'' !

Δηλαδή μία υπενθυμιστική επαναληψούλα πάλι, όλων των επιπλέον κατηγοριών για τις συντρόφισσες,
που στην άλλη πρόσφατη indy συζήτηση που αναφέρεται στο νήμα, είχαν μεγάλο σουξέ.

Και εδώ συμπληρώνονται και με την τυπική απροκάλυπτη σεξιστική θέση ότι ''δεν ξέρουν - έχουν τι να πουν'' !

Και με ένα χυδαίο πολιτικό υπονοούμενο που εμπεριέχεται στο ερώτημα ''σε άλλους χώρους πχ εργασιακούς κλπ τι κάνουμε?''.

Γιατί ο σωστός εξουσιαστής ''συνεχίζει τις προσπάθειες για πολιτικο-κοινωνική εξουσιαστική διάχυση και επικράτηση'' και ''πάντα επιχειρεί και έχει ως σκοπό να επιβληθεί στην πράξη και να κυριαρχήσει κοινωνικό-πολιτικά'' με ''συνεχείς προσπάθειες επικράτησης...όποτε και όπου βρει χώρο και δυνατότητα'' (08/07/2018 10:41).

Και ο ακόμα πιο σωστός εξουσιαστής, όπως εντοπίζεται και αναλύεται σε πάνω σχόλια (βλ), παράλληλα χρησιμοποιεί και την ''ταμπέλα ''αναρχικός'' ''(28/06/2018 7:35) και "σύντροφοι αναρχικοί" (23/06/2018 4:11) και ''αναρχικοι αναρχικες'' (01/07/2018 6:53) (02/07/2018 4:13).
Και έτσι ''δημιουργεί σκόπιμα σύγχυση'' (28/06/2018 7:35) και ''επιδιωκόμενη θολούρα'' (02/07/2018 4:13)
για να μπορεί να προωθεί ελεύθερα και άνετα και πιο αποτελεσματικά ''εξουσιαστικούς λόγους'' (08/07/2018 10:41)
και ''οτιδήποτε ανυπόστατο και σάπιο, πασπαλισμένο με αναρχίζουσα γαρνιτούρα'' (27/06/2018 3:49).

Η δε αρχή αυτής της σεξιστικής ''ραψωδιας'' ''ωραια κοιμομενη'' (και που θα ξυπνήσει μόνο εαν την φιλήσει ένας πρίγκιπας) όπως και το εν κατακλείδι ''οι ευατάρες μας'',  τα λένε όλα...

από φρικιο 12/07/2018 5:29 πμ.
Ο λογος μπορει να ειναι εργαλειο ασκησης εξουσιας και η εξουσια παντα εμπεριεχει βια. Που ο καθενας τη βιωνει υποκειμενικα. Καποιοι δε δεχονται την καταπιεση και εξεγειρονται, καποιοι υποτασσονται, αλλοι φευγουν... Ειναι αθλιο σε @ δομες να αναπαραγεται λογος με σκοπο να εξουσιασει, αλλα η υποτακτικοτητα και η αδυναμια καποιων δε πρεπει να γινει ο λογος να περιορισουμε τον ελευθερο λογο, αντιθετως θα πρεπει να ειναι αφορμη ωστε το ιδιο το υποκειμενο , με τη βοηθεια της ομαδας να διεκδικησει και να κερδισει το χωρο του.
Αυτο που λεει ο ανηρ. απο πανω. Η αντρικη μαλακια εχει ξεφυγει, πρεπει αυτοι που βιωνουν να ερθουν σε ρηξη, οχι να υιοθετησουν μια πολιτικη ταυτοτητων και να κατσουν μακρια κραζοντας.
Τα safe space ειναι καλα για καποιον που αναρωνει απο καποιο συμβαν. Αλλιως ειναι μαλακια γιατι σε απομονωνουν απο την πραγματικοτητα και στερεισαι τη δυνατοτητα να διεκδηκησεις, να συγκρουστεις και ετσι να γινεις δυνατοτερο. Το ιδιο κανατε και στο δημοτικο οι πιο πολλοι σε καποιο βαθμο, τωρα το λενε μπουλιινγκ...
Φυσικα και θελουμε ενα κοσμο σεβασμου, αυτο ομως ειναι ετη φωτος μακρια απο αυτο που υπαρχει. Το να απαιτεις να αλλαξει εναι ατοπο, το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να ατομικα να αλλαζουμε τους εαυτους μας προς το καλυτερο και να προσπαθουμε εντοπισουμε και να συγκρουστουμε με τις προβληματιτες των διαδικασιων και του αμεσου περιβαλλοντος μας. Στον εξω κοσμο γαματα...Αν περιμενεις να σε σεβαστει στο δρομο ο χ καγκουρας η ο  ψ φονταμενταλανωμαλος φεξε μου και γλυστρισα.

Λογος που προαγει τη βια ειναι αυτος που απειλει και/η στοχοποιει. Δηλαδη για παραδειγμα αλλο το "μπατσοι γουρουνια δολοφονοι" και αλλο το "ξυλο στους φασιστες".

Σε αυτη τη κουβεντα δεν υπηρξε καποια αποψη που δε συζητηθηκε, υπηρξε ομως ενα τσουβαλιασμα κατω απο το χαρακτηρισμο alt right και σε αυτο αναφερομουν.

Το "πολιτισμενες" ειναι σε εισαγωγικα, γιατι δεν θεωρω τις δημοκρατιες και πολυ πολιτισμενες, ειναι παντως ο,τι καλυτερο εχει καταγραψει η ιστορια και εκει που τρεχουμε οταν εχουμε θεματα που υπερβαινουν τις μηδενικες δομες μας. 

Τους φασιστες τους βαρας στο δρομο, λογω της δρασης τους οπως και τα υπολοιπα αντικοινωνικα στοιχεια. Με την υπολοιπη κοινωνια κουβεντιαζεις χωρις στερεοτυπα, αν εισαι ξυπνιος...

Γενικα δε γουσταρω τον πολεμο, ακριβως επειδη ειμαι αναρχικος. Προτιμω τη συνθεση, ειδικα οταν προκειται για ανθρωπους που μοιραζομαι κοινες αναφορες, βλεπω ομως πως ακομα και στους πιο ελευθεριακους η συνθεση ειναι δυσκολη και κυριαρχει η συγκρουση. Με τα κινηματα ταυτοτητων βλεπω ενα ακομα διαχωρισμο, κιαλλο πολεμο μεταξυ μας. Αυτο ελπιζω να καταλαβαινετε..

(για κάποιους που γράφουν στο νήμα και δεν φαίνεται να έχουν σχέση με α/α/α πολιτικό)

Σε πλαίσιο α/α/α η ''ελευθερία του λόγου'' αφορά στο πολιτικό,
τους αντιεξουσιαστικούς - μη κυριαρχικούς ''λόγους'' που διεκδικούν και επιχειρούν την ελευθερία μας,
και όχι τους εξουσιαστικούς - κυριαρχικούς ''λόγους'' που διεκδικούν και επιχειρούν την καταπίεση και καταστολή της ελευθερία μας.

Αυτοί οι ''λόγοι'' δεν είναι λόγια προσωπικά, λόγια φιλολογικά, λεκτικές εκφράσεις ή γενικόλογες κουβέντες. Αλλά ''λόγοι'' δομικοί που σχηματίζουν, διαμορφώνουν και πραγματώνουν κοινωνικές πραγματικότητες.
Γι' αυτό αυτοί οι ''λόγοι'' έχουν θέση και αξία πράξης με τη ίδια βαρύτητα και σημασία που έχει και η ίδια η πράξη.

Γιατί αυτοί οι ''λόγοι'' κατασκευάζουν δομές, πλαίσια, πεδία και ένα ολόκληρο κοινωνικοπολιτικoοικονομικό οικοδόμημα, δομικό σύστημα και στερέωμα.
Για να πατήσουν, να στερεωθούν, να χτιστούν, να δομηθούν και να εδραιωθούν στο κοινωνικό, όλες οι πράξεις και πρακτικές που τους συγκροτούν και τους πραγματώνουν.

Οι ''λόγοι'' στηρίζουν και προωθούν στο κοινωνικό τις ανάλογες πράξεις και πρακτικές που τους πραγματώνουν, που κι αυτές με την σειρά τους στηρίζουν και προωθούν στο κοινωνικό τους αντίστοιχους ''λόγους'' που τις παράγουν.
Οι ''λόγοι'' και οι πράξεις και πρακτικές με τις οποίες συνδέονται, είναι συγκοινωνούντα δοχεία και δεν υπάρχουν ούτε λειτουργούν ανεξάρτητα, παρά μόνο αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα.

Γι' αυτό σε α/α/α πλαίσιο, αντιμετωπίζονται κατά των ίδιο ακριβώς τρόπο, ως προς την ''ελευθερία'' της παρουσίας και δράσης τους.

Όποιος λοιπόν μιλάει για ''ελευθερία του λόγου'' ανεξάρτητα, ξεκομμένα και σε αντιδιαστολή και διάκριση από την ''ελευθερία'' της πράξης και των πρακτικών που τον πραγματώνουν στο κοινωνικό,
μιλάει εκ του πονηρού, αντιδραστικού, εξουσιαστικού και εντελώς εκτός α/α/α πολιτικού (όπως και να αυτοπαρουσιάζεται και να αυτοπροσδιορίζεται στο πολιτικό).

από πελε 13/07/2018 9:09 μμ.


πολύ φοβάμαι το ότι ενώ κάποτε μιλάγαμε για αταξική κοινωνία  το ότι τελευταία μιλάμε για  προτάγματα για μια κοινωνία safe space είναι σημάδι παρακμής.Και καλοπροέραιτα να σε ρωτήσω.Στην κοινωνία αυτή που θα ειναι safespace και που όπως το καταλαβαίνω εγώ κανείς δε θα υφίσταται ούτε εκμετάλευση απο αφεντικά ούτε φυσικά καταπίεση ο αγώνας που όπως λες πρέπει να είναι οργισμένος,συγκρουσιακός βίαιος κλπ  συνεχίζεται ή σταματάει? οπότε και δεν χρειάζεται πλέον αγώνας αλλά μιλάμε για μια κατάσταση πλέον που έχει επιτευχθεί.Και αν γίνει κατάσταση τότε σε περίπτωση που κάποιος/α δράσει με τρόπο μη αποδεκτό από την κοινωνία safespace για χψ λόγους θα ασκηθεί βία ενάντια του/ης?Και πως ξέρουμε ότι αυτή η βία δε θα είναι εξουσιαστική?Ωραία η ιδεολογία των safespace αλλά κάνει περισσότερο σε περιβάλλον πολυεθνικών εταιριών και μανατζεριλίκι παρά σε αγώνα.Τα μέσα εντωμεταξύ που υπερασπίζεσαι και για μένα καλά κάνεις κιόλας δεν εχουν καμία σχέση με το πρόταγμα σου.Ας ασχοληθούμε με την εκμετάλλεσυση και την καταπίεση παντώς είδους στο εδώ και τώρα όσο μπορούμε.

από σε ανηρ; 11:31 14/07/2018 12:37 πμ.


του να παριστάνουν ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι και ότι επιδιώκουν κάτι άλλο από αυτό που επιδιώκουν,

έχει γίνει και το σήμα κατατεθέν του πολιτικαντισμού και εξουσιασμού κάποιων “συντρόφων” (όπως έχει παρατηρηθεί και σε άλλα σχόλια).

Προκειμένου να απομονώσουν πολιτικά τις αναρχοφεμινίστριες-αντιεξουσιάστριες-αντισεξίστριες και να τις αποκλείσουν απο την συλλογική δράση και παρεμβάσεις σε “πολιτικούς χώρους, στέκια, συνελεύσεις” και την “ενδοκινηματικη κριτική” και “αντιπαράθεση”,

τις καταγγέλουν καταρχήν ανυπόστατα συκοφαντικά σαν 'αντίστροφες σεξίστριες' και για 'αντίστροφο και μητριαρχικό σεξισμό'. Και μετά συνεχίζουν μετατρέποντας το σε 'πατριάρχησες και εξουσιαστικές' και σε στρεβλές κατηγορίες για 'κινηματικο κανιβαλισμό, σταλινισμό, ολοκληρωτισμό'.

Αλλά δεν τους βγαίνουν εύκολα αυτοί οι τακτικισμοί όπως σκόπευαν και δυσκολεύονται να τους επιβάλλουν.

Γι' αυτό τώρα το αντιστρέφουν με μια κωλοτούμπα, δοκιμάζοντας νέο εξουσιαστικό και σεξιστικό τακτικισμό.
Με το να κατηγορούν γενικά “ενδοκινηματικά” όλους τους συντρόφους σαν “σεξιστες και "κανίβαλους" “που φέρουν την κουλτούρα του κεφαλαίου και της εξουσίας”, αποδίδοντας συλλογική ευθύνη στους συντρόφους για εξουσιασμό και σεξισμό. Τα οποία επιχειρούν και να απολιτικοποιήσουν όσο μπορούν, παρουσιάζοντας τα ταυτόχρονα και σαν γενικευμένη απολιτικ “αντρική μαλακια” “ηλιθιότητα, ανωριμότητα”.

Και καταλήγουν προτείνοντας “Να αφαιρέσουμε τα προνόμια των σεξιστων μέσα στους χώρους μας αφήνοντας τους μόνους”  “τα υποκείμενα που φέρουν την κουλτούρα του κεφαλαίου και της εξουσίας”.

Με λίγα λόγια να τους αδειάσουμε την γωνιά “ενδοκινηματικά” και να τους “αφήσουμε μόνους” και ανενόχλητους “μέσα στους χώρους μας”, να μονοπωλούν  “πολιτικούς χώρους, στέκια, συνελεύσεις” αυτά “τα υποκείμενα”.

Και χρησιμοποιούν αυτόν τον νέο εξουσιαστικό - σεξιστικό τακτικισμό, που παριστάνει δηθεν ότι είναι αντιεξουσιαστική - αντισεξιστική πρόταση για να μπορέσει να περάσει πιο εύκολα πολιτικά.
Προκειμένου να καταφέρουν την αρχική επιδίωξη, να απομονώσουν τις αναρχοφεμινίστριες-αντιεξουσιάστριες/ές -αντισεξίστριες/ές και να τις/τους αποκλείσουν απο την συλλογική κινηματική δράση και παρεμβάσεις σε “πολιτικούς χώρους, στέκια, συνελεύσεις” και “την ενδοκινηματικη κριτική” και “αντιπαράθεση”.

Με το αυτό τον νέο τακτικισμό επιχειρούν να κουμαντάρουν, να κοντρολάρουν, να κυριαρχήσουν και να επιβάλλουν τον εξουσιασμό τους “μέσα στους χώρους μας”, απομακρύνοντας όποιες/οιους “αντιπαρατίθενται”. Με επιδίωξη να μείνουν “μόνοι” να μονοπωλούν “πολιτικούς χώρους, στέκια, συνελεύσεις” χωρίς να παρεμποδίζονται “ενδοκινηματικά” από την πολιτική παρουσία, δράση και παρεμβάσεις αναρχοφεμινιστριών-αντιεξουσιαστριών/ών-αντισεξιστριών/ών.

Συνεχείς άθλιοι εξουσιαστικοί τακτικισμοί και κόλπα εξουσιαστών, ίδιον του εξουσιασμού και όλων των εξουσιαστών, που σκόπο έχουν ή να αφομοιώσουν εξουσιαστικά - σεξιστικά ή εαν δεν το καταφέρουν αυτό να αποπέμψουν από “πολιτικούς χώρους, στέκια, συνελεύσεις”.
Ατόφιος εξουσιασμός και ανηθικότητα, που δεν έχουν αξιακά και πολιτικά καμία σχέση με α/α/α.

από φρικιο 14/07/2018 6:03 πμ.


Σε πλαίσιο α/α/α η ''ελευθερία του λόγου'' αφορά στο πολιτικό,
τους αντιεξουσιαστικούς - μη κυριαρχικούς ''λόγους'' που διεκδικούν και επιχειρούν την ελευθερία μας,
και όχι τους εξουσιαστικούς - κυριαρχικούς ''λόγους'' που διεκδικούν και επιχειρούν την καταπίεση και καταστολή της ελευθερία μας.

Ποιος το λεει αυτο? Εσυ φανταζομαι, και μπραβο σου που εχεις καταληξει σε τοσο μασιφ συμπερασματα, μη τα φορτωνεις ομως σε ολους τους αναρχικους γιατι απλοποιεις πολυ συνθετα πραγματα, και αρκετοι θα διαφωνησουν μαζι σου.

 Καταρχην πως ξεχωριζεις το πολιτικο απο το κοινωνικο? το προσωπικο? Για εμενα , και για πολλους αλλους,  το πολιτικο προκυπτει απο το κοινωνικο, που προκυπτει απο τη συνθεση των ατομικοτητων, που φυσικα θα εχουν μεταξυ τους διαφωνιες πολλες φορες ριζικες. Πολλοι αλλοι θεωρουν το κοινωνικο ανικανο να παραγει πολιτικη, και πιστευουν πως χρειαζεται μια πολιτικη ομαδα που θα δινει την κατευθυνση και θα εκφραζει τα συμφεροντα της κοινοτητας. Εμενα αυτο μου φαινεται βαθια εξουσιαστικο.
 Οταν η κοινωνια παραγει η ιδια την πολιτικη συνηθως υπαρχουν τεραστιες διαφωνιες αλλα μαντεψε: Ετσι χτιζονται ελευθερα οι κοινωνιες (και οι κοινοτητες) μεσα απο τη διαφωνια, τη συγκρουση, τη συνθεση, τη συμφωνια η την συναινεση...Η υγιης κοινωνια αντιλαμβανεται το λογο που ειναι εχθρικος προς το κοινο καλο και αναγκαζει τον φορεα του σε ενσωματωση η απορριψη.
 Το ατομο γεννιεται πληρως ελευθερο, με την ενταξη του στην κοινωνια (σε οποια κοινωνια τυχει να βρεθει-ακομα και σε κομμουνα) , παραχωρει μερος της ελευθεριας του χαριν της συνυπαρξης. Αυτη η καταπιεση ειναι τοσο βαθια και συμβαινει τοσο νωρις που κομματι της δεν το αντιλαμβανομαστε καθολου. Μεγαλο κομματι ειναι η καταπιεση των ενστικτων μας, χωρις την οποια θα ηταν αδυνατο να κατσουμε σε ενα δωματιο χωρις να σκοτωθουμε και θα γαμιομασταν με τα αδερφια μας και τα παιδια μας. (Οποιος θελει ας διαβασει το "τοτεμ και ταμπου" του φρουντ, μια ενδιαφερουσα μελετη πανω στο πως διαχειριζονταν κοινωνικα τα ενστικτα τους καποιες κοινοτητες ιθαγενων και τι συμβαινει στις συγχρονες κοινωνιες.)  
Καποιος περιορισμος της ατομικης μας ελευθεριας ειναι απαραιτητος και θεμιτος για να μπορουμε να συνυπαρχουμε.
 Οι "κοινωνικες πραγματικοτητες" δεν σχηματιζονται γιατι καποιος αρχισε να εκφραζει μια αποψη και "πες-πες κατι μενει",  αλλα επειδη η κοινωνια η ιδια ενσωματωσε και εκανε κτημα της την αποψη αυτη. Κατι τετοιο ειναι μια μακροχρονη διαδικασια. Μου θυμιζεις κατι συντηρητικους που θεωρουσαν πως η βια στους στιχους,η σε μια ταινια εκανε τα παιδια τους βιαια. Δε καταλαβαιναν πως η τεχνη μιμειται τη ζωη και οχι το αντιθετο. Οι ανθρωπο, με τη συμπεριφορα τουςι εκφραζουν τασεις πανω σε αυτο που συμβαινει. Η κοινωνια στο συνολο της θα τις αποδεχτει, η οχι. Καινουριες πραγματικοτητες ερχονται και διαμορφωνουν τις διαφορετικες αποψεις, ανθρωποι ζυμωνονται, γεννιουνται, πεθαινουν και ερχεται, σιγα σιγα, μια αλλαγη. Ενα σημειο ισορροπιας πριν την επομενη κρισιμη μαζα που θα φερει μια καινουρια πραγματικοτητα και παλι απτην αρχη. Οποια βιαιη, "απο τα πανω" κοινωνικη αλλαγη ειναι για μενα εξουσιαστικη. "Απο τα πανω"  θεωρω και τις διαφορες "πρωτοποριες" (τρομαρα τους) που θελουν να ορισουν ποιος λογος ειναι εξουσιαστικος (και αρα "απαγορευμενος") και ποιος μη εξουσιαστικος. Οταν μια μειοψηφια θελει να επιβαλλει τις δικες τις αξιες (οσο δικαιες και αν ειναι) σε καποιους αλλους , καταπιεζει και εξουσιαζει. Ουτε τα νουμερα ουτε το ηθικο μας βγαινει για επανασταση οποτε μας (σας) μενει η καταγγελια και ο ρεφορμισμος.
  Πως ξεχωριζουμε το λογο που εχει σα σκοπο να καταπιεσει την ελευθερια μας? Εχει πιο πολυ σημασια το κινητρο η το αποτελεσμα? Πως ξεχωριζουμε αντικειμενικα τα κινητρα?  Τι αντιλαμβανεσαι σαν περιορισμο της ελευθεριας σου και ποσο αντικειμενικο ειναι κατι τετοιο?
 Π.χ : Η συντροφος μου ειναι γυμνιστρια, δε γουσταρει ρουχα και οταν βγαινει εξω , ειδικα το καλοκαιρι, φοραει οσο λιγοτερα μπορει. Θελει να παιρνει αερα το παιδι, γουστο της, καπελο της, ελευθερια της. Οταν περναει απο την πλατεια συχνα ακουει διαφορα προσβλητικα που την ενοχλουν. Ξερει πως υπαρχουν ανθρωποι με, θρησκευτικες η αλλες, αντιληψεις που δεν σεβονται το δικαιωμα της να ντυνεται οπως θελει και αλλοι που δεν εχουν σωστο ελεγχο πανω στις ενστικτα τους. Θυματα και αυτοι της πατριαρχιας, αγχος και κομπλεξ, φοβος της απορριψης και αντικειμενοποιηση . Σιγουρα ενοχλειται μα δε δεχεται την καταπιεση, συνεχιζει να ντυνεται οπως γουσταρει και ειναι ετοιμη να αντιμετωπισει οποιοδηποτε  σχολιο με στοχευμενες ατακες που καινε. Καταφερνει ο λογος των κομπλεξικων της πλατειας να την καταπιεσει? Σαφως οχι. Ειναι μια κατασταση συχνα δυσαρεστη? Σαφως ναι. Ο μισογυνικος αυτος λογος , δε καταφερνει να την καταπιεσει, γιατι η ιδια δεν το επιτρεπει. Αν τη ρωτησεις βεβαια αυτη θα σου πει "καταπιεζομαι πολυ", γιατι πραγματικα θαθελε να κυκλοφορει γυμνη αλλα ειπαμε, ολοι καταπιεζομαστε καπως και δε φταινε τα σχολια της πλατειας που δεν κυκλοφορει γυμνη στους δρομους αλλα η θεληση της να ειναι μερος του κοινωνικου συνολου. Υπαρχει μια αντιπαραθεση θεσεων. η φιλη μου με το πως ντυνεται,σε συγκρουση με ενα λεφουσι κομπλεξικους και την πλειοψηφια της κοινωνιας που δε συμφωνει με τις στυλιστικες επιλογες της και δεν υπαρχει μονο η αρσενικη καφριλα, υπαρχει και η θηλυκη ξεφτιλα που θα την πει τσουλα πισω απτην πλατη της και θα την απομονωσει...Οσο η φιλη μου (και ολες οι φιλες και φυλες..) δε δεχονται την καταπιεση και συνεχιζουν να διεκδικουν το χωρο τους και να εμνεουν με το παραδειγμα τους οι επιδοξοι καταπιεστες θα μπαινουν στις τρυπες τους. Ετσι λειτουργει η κοινωνια.
 Αντι να προσπαθουμε εξουσιαστικα να απαγορευσουμε το λογο που εχει σα σκοπο την καταπιεση (και ποιος ειναι που θα κρινει τα κινητρα καποιου αλλου με σιγουρια? πολυ δυσκολο)  ας λαβουμε μερος στον κοινωνικο ανταγωνισμο προσπαθωντας να αλλαξουμε τα πραγματα προς οφελος μας. Αυτο γινεται πολυ δυσκολο αν δεν εχεις συντροφους να σε στηριζουν και , σε τετοιες περιπτωσεις  χρειαζεσαι την εμπρακτη αλληλεγγυη απο τις συντροφους σου. Πρωτα απο τις γυναικες (η οσους νιωθουν πως βιωνουν την καταπιεση) που θα δεσμευτουν στους σκοπους τους
και θα υλοποιησουν τους σχεδιασμους (αφου χωρισουν με το ματσο μαλακα και τον εσωτερικευμενο μισογυνισμο...) και επειτα απο τους αντρες συντροφους-εραστες-φιλους ο οποιοι θα πρεπει να ειναι αξεγαδιαστο προτυπο σεβασμου.
 Εχω την εντυπωση πως το τελευταιο ειναι ολο το προβλημα. Οι αντιφασεις της πλειοψηφιας των αρσενικων του χωρου, ποτισμενων απο την πατριαρχια και στο μικροπολιτικο τους τριπακι εξουσιας, κανουν τις γυναικες να νιωθουν πως οι αντρες συντροφοι τους δε τις στηριζουν και δεν εχουν καθολου αδικο. Συλλογικοποιουνται για να γινουν δυνατοτερες αλλα και παλι βρισκονται απεναντι απο τα @ρσενικα που, θεωρητικα, θα επρεπε να τις στηριζουν, και , θεωρητικα, το κανουν αλλα πρακτικα παιζουν το παιχνιδι της επιβολης. Και εγω θα ενιωθα ανασφαλεια πως τους εχω απεναντι μου αλλα αυτη η ελλειψη συνεπειας απο τους @ντρες, δε δικαιολογει τις εξουσιαστικες τασεις που ειναι βαθυτατα πατριαρχικες οπως καθε εξουσια. Χρειαζομαστε ενα υγιες φεμινιστικο κινημα πανω απο οτιδηποτε αλλο. Που ειναι οι γυναικες που αντιλαμβανονται την δυσκολη εσωτερικη εργασια του φεμινισμου?

https://youtu.be/8_Lv0nlwGrY

από @ 14/07/2018 1:30 μμ.


Γράφει το φρικιό:

1. Οι "κοινωνικες πραγματικοτητες" δεν σχηματιζονται γιατι καποιος αρχισε να εκφραζει μια αποψη και "πες-πες κατι μενει", αλλα επειδη η κοινωνια η ιδια ενσωματωσε και εκανε κτημα της την αποψη αυτη. Κατι τετοιο ειναι μια μακροχρονη διαδικασια. Μου θυμιζεις κατι συντηρητικους που θεωρουσαν πως η βια στους στιχους,η σε μια ταινια εκανε τα παιδια τους βιαια.

2. Πως ξεχωριζουμε το λογο που εχει σα σκοπο να καταπιεσει την ελευθερια μας? Εχει πιο πολυ σημασια το κινητρο η το αποτελεσμα? Πως ξεχωριζουμε αντικειμενικα τα κινητρα? Τι αντιλαμβανεσαι σαν περιορισμο της ελευθεριας σου και ποσο αντικειμενικο ειναι κατι τετοιο?

3. Αντι να προσπαθουμε εξουσιαστικα να απαγορευσουμε το λογο που εχει σα σκοπο την καταπιεση (και ποιος ειναι που θα κρινει τα κινητρα καποιου αλλου με σιγουρια? πολυ δυσκολο) ας λαβουμε μερος στον κοινωνικο ανταγωνισμο προσπαθωντας να αλλαξουμε τα πραγματα προς οφελος μας.

4. Χρειαζομαστε ενα υγιες φεμινιστικο κινημα πανω απο οτιδηποτε αλλο. Που ειναι οι γυναικες που αντιλαμβανονται την δυσκολη εσωτερικη εργασια του φεμινισμου?

Και απλώς επιβεβαιώνει την πρώτη και την τελευταία πρόταση στην α/α/α ανάλυση του σχολίου

''ελευθερία του λόγου'' στους λόγους της ελευθερίας από @ 13/07/2018 12:41 πμ.

(για κάποιους που γράφουν στο νήμα και δεν φαίνεται να έχουν σχέση με α/α/α πολιτικό)

... μιλάει εκ του πονηρού, αντιδραστικού, εξουσιαστικού και εντελώς εκτός α/α/α πολιτικού (όπως και να αυτοπαρουσιάζεται και να αυτοπροσδιορίζεται στο πολιτικό).

Δεν είναι τυχαίο που το φρικιό (που παριστάνει τον αναρχικό) λέει παραπάνω ότι:

Αν περιμενεις να σε σεβαστει στο δρομο ο χ καγκουρας η ο ψ φονταμενταλανωμαλος φεξε μου και γλυστρισα.

Ερμηνεία: για φασισμό, ρατσισμό, βιασμούς φταίνε κάτι κάγκουρες και φονταμενταλανωμαλοι (μετανάστες;!)

Στην αμερική υπάρχουν alt-right που παριστάνουν τους "αναρχικούς" και θέλουν κοινότητες μόνο για αμερικάνους ή μόνο για λευκούς αμερικάνους, εξαρτάται από την ποικιλία του ρατσιστικού-φασιστικού μισανθρωπισμού.

Το φρικιό λέει επίσης:

Λογος που προαγει τη βια ειναι αυτος που απειλει και/η στοχοποιει. Δηλαδη για παραδειγμα αλλο το "μπατσοι γουρουνια δολοφονοι" και αλλο το "ξυλο στους φασιστες".

Ερμηνεία: Πες ότι θέλεις, αλλά μη στοχοποιείς τους φασίστες!

 

Για το φρικιό δεν υπάρχει κράτος και καπιταλισμός, δεν υπάρχουν δομικές επιλογές (φασισμός, ρατσισμός, πατριαρχία), δεν προσφέρουν τα μέγιστα αυτές οι δομικές επιλογές στη διαιώνιση κράτους και καπιταλισμού, δεν αναπαράγουν και ενισχύουν οι αντιδραστικοί λόγοι αυτές ακριβώς τις δομικές επιλογές με όλα τα υλικά/κοινωνικά και οικονομικά τους αποτελέσματα. Και γι' αυτό ακριβώς δεν μπορεί κάποιος να διαχωρίζει τον λόγο από την πράξη και να μιλάει για ελευθερία λόγου ανεξάρτητα από το αν αυτός ο λόγος είναι αντιδραστικός και στηρίζει τη δομική βιαιότητα κράτους και καπιταλισμού.

Για το φρικιό υπάρχουν μόνο άτομα με απόψεις που κάπως πρέπει να τα βρουν, και που δεν έχουν ψαχτεί ...σε βάθος... και ψάχνει ένα ...υγιές... φεμινιστικό κίνημα με γυναίκες που θέλουν να κάνουν ...εσωτερική εργασία...

Γενικά, το φρικιό κατηγορεί άλλους ότι κάνουν διαχωρισμούς με βάση τις ταυτότητες, και ο ίδιος χρησιμοποιεί ακριβώς τις ταυτότητες με τον πιο αντιδραστικό τρόπο και χωρίς καμιά υλική γείωσή τους. Αλλά έτσι να πάει να τα πει στη lifo γιατί σε α/α/α πλαίσιο μιλάς για δομικές καταπιέσεις και επιλογές και τις γειώνεις υλικά.

Πάνω απ' όλα δηλαδή, αποφεύγει να μιλήσει για τα κοινωνικά-πολιτικά-οικονομικά θεμέλια των δομικών επιλογών (φασισμός, ρατσισμός, πατριαρχία), που αναπαράγονται και ενισχύονται από τους λόγους (και γι' αυτό οι λόγοι δεν είναι καθόλου "αθώοι" και απλώς "άλλη μια άποψη").

 

 

* Για "Το σήμα κατατεθέν των εξουσιαστών"

Αυτό ακριβώς κάνει τσουβαλιάζοντας όλους τους άνδρες και ζητώντας διαχωρισμό γενικά. Επιδιώκει την απομόνωση των αντισεξιστών-στριών, φεμινιστών-στριών.

Η στοχοποίηση όσων αντιτίθενται στην πατριαρχία είναι βασική θέση των alt-right, εξίσου βασική με τον ρατσισμό και το φασισμό


Για να δημιουργήσουμε μια επανάσταση που να μπορεί να βάλει τέλος σε κάθε μορφή κυριαρχίας, είναι απαραίτητο πρώτα να βάλουμε τέλος στην τάση μας να υποτασσόμαστε. Αυτό απαιτεί να δούμε τους ρόλους που αυτή η κοινωνία μας φορτώνει με μια ψυχρή και διαπεραστική ματιά που να αναζητά τα αδύναμα σημεία τους, με το σκοπό να σπάσουμε τα όρια τους και να περάσουμε πέρα από αυτούς.

Η σεξουαλικότητα είναι αναφαίρετη έκφραση κάθε ατομικής επιθυμίας και πάθους, κάθε σπίθας που μπορεί να ανάψει τόσο την αγάπη όσο και την εξέγερση.  Μπορεί να είναι μια σημαντική δύναμη και μπορεί να  ανυψώσει την ατομικότητα πέρα από τη μάζα ως μοναδικό και ακυριάρχητο ον. Το φύλο από την άλλη μεριά, είναι ένα κανάλι φτιαγμένο από την κοινωνική τάξη αυτού του κόσμου που κανοναρχεί την σεξουαλική ενέργεια, την εγκλείει και την περιορίζει, κατευθύνοντας την προς όφελος της αναπαραγωγής της κοινωνικής τάξης της κυριαρχίας και της υποταγής.  Επομένως είναι ένα εμπόδιο στην προσπάθεια μας να καθορίσουμε ελεύθερα πως θέλουμε να ζούμε και να σχετιζόμαστε. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα, οι άντρες έχουν το προνόμιο να ελίσσονται πολύ περισσότερο σύμφωνα με τη θέλησή τους εντός αυτών των κοινωνικών ρόλων απ’ ότι οι γυναίκες, μια λογική εξήγηση του γιατί οι περισσότεροι αναρχικοί , επαναστάτες και παραβάτες ήταν ιστορικά άντρες.  Οι δυναμικές, επαναστάτριες γυναίκες κατεξοχήν υπήρξαν τέτοιες επειδή πέρασαν και πέρα από την κοινωνικά οριοθετημένη  θηλυκότητα τους.

Δυστυχώς, το κίνημα απελευθέρωσης των γυναικών που επανεμφανίστηκε τη δεκαετία του 60 δεν κατάφερε να διατυπώσει μια βαθειά ανάλυση  της ‘’φύσης’’ της κυριαρχίας σε όλη την έκτασης της και στον καθοριστικό ρόλο του φύλου στην αναπαραγωγή της. Ένα κίνημα που ξεκίνησε από μια επιθυμία για πληρότητα και αυτό-καθορισμό  που απελευθερώνει  από κοινωνικά οριοθετημένους  ρόλους όπως το φύλο, μετατράπηκε σε μια ειδίκευση  όπως   ακριβώς οι περισσότεροι μερικοί αγώνες. Αυτό επιβεβαίωσε ότι μια συνολική ανάλυση δε είναι δυνατή μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Αυτή η ειδίκευση είναι ο φεμινισμός της εποχής μας που ξεκίνησε να αναπτύσσεται μέσα από το γυναικείο απελευθερωτικό κίνημα των τελών της δεκαετίας του 60. Ο φεμινισμός αυτός δεν στοχεύει τόσο στην απελευθέρωση των γυναικών ως άτομα από τους περιορισμούς που επιβάλει το φύλο ως κοινωνικός ρόλος, αλλά στην απελευθέρωση της γυναίκας ως κοινωνικής κατηγορίας. Μέσα στη mainstream πολιτική, αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει την απόκτηση δικαιωμάτων, αναγνώρισης και προστασίας  για τη γυναίκα ως αναγνωρισμένη κοινωνική κατηγορία που υπάγεται στον κοινωνικά καθορισμένο νόμο. Θεωρητικά, ο ριζικός φεμινισμός  περνά πέρα από τον σκέτο ‘’δικαιωματισμό’’ με στόχο την  γυναικεία απελευθέρωση ως κοινωνική κατηγορία από την αντρική κυριαρχία. Καθώς η αντρική κυριαρχία δεν αναλύεται επαρκώς ως μία όψη της ολικής κυριαρχίας, ακόμα και από τις  αναρχοφεμινίστριες , η ρητορική του ριζικού επαναστατικού φεμινισμού συχνά παίρνει μια μορφή παρόμοια με αυτή των εθνικο- απελευθερωτικών αγώνων του παρελθόντος. Όμως παρά τις διαφορές στο στυλ και τη ρητορική  δυστυχώς η πρακτική τόσο του mainstream όσο και του επαναστατικού φεμινισμού πολύ συχνά ταυτίζονται και αυτό το γεγονός φυσικά δε συμβαίνει τυχαία.       

Η ειδίκευση του ριζικού φεμινισμού στην πραγματικότητα έγκειται στην καταμέτρηση όσων έχουν υποστεί οι γυναίκες στα χέρια των αντρών. Αν ποτέ αυτή η καταμέτρηση και κατηγοριοποίηση ολοκληρωνόταν , η ειδίκευση δε θα ήταν απαραίτητη και θα ήταν ώρα να περάσουμε πέρα από  ότι  οι γυναίκες έχουν υποφέρει, σε μια πραγματική απόπειρα να αναλύσουμε τη φύση της γυναικείας καταπίεσης  μέσα σε αυτή την  κοινωνία και να ενεργήσουμε πραγματικά και κατόπιν περίσκεψης ώστε να της βάλουμε ένα τέλος. Οπότε βλέπουμε ότι η διατήρηση αυτής της ειδίκευσης απαιτεί από τις φεμινίστριες να επεκτείνουν την διαδικασία καταμέτρησης όσων υφίστανται επ’ άπειρον , μέχρι ακόμα και του σημείου να αναλύουν  καταπιεστικές πράξεις γυναικών σε θέσεις εξουσίας ως έκφραση της πατριαρχίας, και επομένως απαλλάσσοντάς τες από τις ευθύνες των πράξεων τους. Έτσι κάθε σοβαρή ανάλυση των πολύπλοκων εξουσιαστικών σχέσεων περνάει σε δεύτερη μοίρα χάριν μιας ιδεολογίας κατά την οποία ο άντρας εξουσιάζει και η γυναίκα είναι το θύμα αυτής της κυριαρχίας. Όμως η δημιουργία της ταυτότητας μας που βασίζεται στην καταπίεση που έχουμε υποστεί, δε μας προσφέρει όυτε δύναμη ούτε ανεξαρτησία, παρά τη θυματοποίηση μας. Δημιουργεί μια ανάγκη για προστασία και ασφάλεια η οποία σβήνει την επιθυμία μας για ελευθερία  και αυτοκαθορισμό.  Στο θεωρητικό και ψυχολογικό κομμάτι, η ολική αφηρημένη  ‘’αδελφοσύνη’’  (safe spaces) ίσως καλύπτει τις ανάγκες μας αυτές , αλλά για να παραχωρηθεί η βάση αυτής της αδελφοσύνης , ο ‘’φεμινιστικός μυστικισμός ‘’, που αποκαλύφθηκε την δεκαετία του 60 ως ένα πολιτισμικό κατασκεύασμα που στηρίζει την αντρική κυριαρχία , επανέρχεται στη μορφή της γυναικείας πνευματικότητας, θρησκευτικότητας και άλλων φεμινιστικών ιδεολογιών. Η προσπάθεια να απελευθερωθεί η γυναίκα ως κοινωνική κατηγορία φτάνει στην αποθέωσή της στην επαναδημιουργία του γυναικείου φύλου  στο όνομα μιας ‘’άπιαστης’’ αλληλεγγύης των φύλων. Το γεγονός ότι πολλές   φεμινίστριες έχουν απευθυνθεί στην αστυνομία, στα δικαστήρια και άλλα κρατικά προγράμματα για προστασία σε πρακτικό επίπεδο (κατά τον mainstream φεμινισμό) δείχνει την ψευδαισθησιακή και κακώς ουτοπική φύση της ‘’αδελφοσύνης’’ που επικαλούνται. Παρόλο που έχουν γίνει απόπειρες να περάσουν πέρα από αυτά τα όρια μέσα στο φεμινιστικό κίνημα, αυτή η ειδίκευση είναι η καθοριστική ποιότητα  εδώ και τρεις δεκαετίες.  Μέσα από τις μορφές που έχει εφαρμοστεί, έχει αποτύχει να παρουσιάσει μια επαναστατική πρόκληση τόσο όσον αφορά το φύλο όσο και την καταπίεση. Το αναρχικό πρόταγμα της ολικής απελευθέρωσης μας καλεί να περάσουμε πέρα από αυτά τα όρια στο σημείο να επιτεθούμε στο φύλο καθευατό με τον στόχο να γίνουμε ολοκληρωμένα όντα που δεν καθορίζονται από τη συσσώρευση κοινωνικά κατασκευασμένων ταυτοτήτων αλλά ως μοναδικά, ολόκληρα άτομα.

Είναι τόσο κλισέ, όσο και λάθος να υποστηρίξουμε ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες έχουν καταπιεστεί εξίσου από το φύλο τους ως κοινωνικό ρόλο. Ο αντρικός ρόλος επιτρέπει μεγαλύτερη παρέκκλιση και ισχυρισμό της θέλησης καθενός. Όπως η απελευθέρωση των γυναικών από το φυλετικό τους ρόλο δεν είναι ζήτημα του να γίνουν περισσότερο αρρενωπές αλλά του να περάσουν πέρα από τη θηλυκότητά τους , έτσι και για τους άντρες το ζήτημα δεν είναι να γίνουν περισσότερο θηλυκοί αλλά να περάσουν πέρα από την αρρενωπότητά τους. Το ζητούμενο είναι να ανακαλύψουμε τον πυρήνα της μοναδικότητάς μας που είναι πέρα από τους κοινωνικά κατασκευασμένους ρόλους και να τον κάνουμε  το σημείο από το οποίο δρούμε, ζούμε και σκεφτόμαστε μέσα στον κόσμο, τόσο στη σεξουαλική σφαίρα όσο και σε όλες τις άλλες. Το φύλο διαχωρίζει τη σεξουαλικότητα από την ολότητα της ύπαρξης μας, μας επικολλά συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία  εξυπηρετούν την διατήρηση της παρούσας κοινωνικής τάξης. Η σεξουαλική ενέργεια που θα μπορούσε να έχει τεράστια επαναστατική προοπτική , διοχετεύεται στην αναπαραγωγή σχέσεων κυριαρχίας και υποταγής, εξάρτησης και απόγνωσης. Η σεξουαλική μιζέρια  που αυτή η κατάσταση παράγει και η εμπορική της εκμετάλλευση μας περικυκλώνουν. Η ανεπάρκεια του να καλούμε τους ανθρώπους να αγκαλιάσουν και να αποδεχτούν τόσο την αρσενικότητα όσο και τη θηλυκότητα   έγκειται στην έλλειψη ανάλυσης του κατά πόσο και οι δύο αυτές έννοιες είναι κοινωνικά δημιουργήματα που εξυπηρετούν τους σκοπούς της κυριαρχίας. Οπότε, το να αλλάξουμε τη φύση των φύλων ή το να αυξήσουμε τον αριθμό τους, είναι άχρηστο από μια επαναστατική οπτική , καθώς δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να προσαρμόζουμε μηχανικά τους αγωγούς που διοχετεύουν και οριοθετούν την σεξουαλικότητα μας. Αντίθετα , χρειαζόμαστε να οικειοποιηθούμε ξανά τη σεξουαλική ενέργεια ώστε να την επανεντάξουμε  στην  ολότητα της ύπαρξης μας και να γίνει τόσο διαχυτική και δυναμική που να διαπερνά κάθε αγωγό και να ξεχειλίζει την οντότητά μας ακατάβλητα. Αυτό δεν είναι ένα θεραπευτικό ζήτημα, αλλά μια ανυποχώρητη εξέγερση-μια εξέγερση που πηγάζει από την δυνατή μας θέληση και αρνείται να υποχωρήσει. Αν επιθυμούμε να καταστρέψουμε κάθε μορφή κυριαρχίας, τότε είναι απαραίτητο να  περάσουμε πέρα απ’ ό,τι μας κρατάει πίσω, ναι, πέρα από το φεμινισμό, πέρα από το φύλο, γιατί εκεί θα βρούμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε  την ακατάβλητη ατομικότητά μας που θα υψώσει ανάστημα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας χωρίς ενδοιασμούς. Αν θέλουμε να καταστρέψουμε τη λογική της υποταγής, αυτός θα πρέπει να είναι ο ελάχιστός μας στόχος.

από σε 15/07/2018 4:13 μμ.


“Η στοχοποίηση όσων αντιτίθενται στην πατριαρχία είναι βασική θέση των alt-right, εξίσου βασική με τον ρατσισμό και το φασισμό”

Απαραίτητα και αναμενόμενα, αφού η πατριαρχία είναι δομικός και συστατικός λόγος και εγγενής του φασισμού, που είναι επί της ουσίας η alt-right.

F

από At 15/07/2018 7:08 μμ.


Το φύλο είναι κάτι καθορισμένο εκ φύσεως δεν είναι αποτέλεσμα κοινωνικών εξουσιών και κοινωνικών δομών. Η σεξουαλικότητα δεν είναι κάτι αφηρημένο συνδέεται με το φύλο.

από όχι γενικά και αόριστα 15/07/2018 11:05 μμ.


Δηλώνεις μόνος σου ότι απαντάς συγκεκριμένα, αλλά τα σχόλια σου συνεχίζουν να είναι πολιτικά εντελώς συγκεχυμένα και μεσοβέζικα, με συνεχή αμφιλεγόμενα και αντιφάσεις και γεμάτα με σημεία ξεκάθαρα αντιδραστικά και αντιαναρχικά που εσύ παρουσιάζεις σαν αναρχικά.

Επειδή υπάρχουν πολλά στα σχόλια σου, εδώ κάποια βασικά.

1 #φρικιο 5:29

''Τα safe space ειναι καλα για καποιον που αναρωνει απο καποιο συμβαν.
Αλλιως ειναι μαλακια γιατι σε απομονωνουν απο την πραγματικοτητα και στερεισαι τη δυνατοτητα να διεκδηκησεις, να συγκρουστεις και ετσι να γινεις δυνατοτερο''


Εισήγαγες σε αυτό το νήμα συγκεκριμένης συζήτησης, τον όρο ''safe space'' #φρικιο 2:01.
Όπως φαίνεται πια ξεκάθαρα, για να τον χρησιμοποιήσεις θολά και αλλοτριωμένα εκτός ''@'' πλαισίου και αρχικής συζήτησης, και να πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα, καταλήγοντας στους γνώστους ''συντροφικούς'' απαξιωτικούς αντιφεμινιστικούς αφορισμούς σε #φρικιο 6:03.

Και εκτός ''@'' πλαισίου δίνεις έναν αλλοτριωμένο ορισμό ''safe space'' κλινικής κατεύθυνσης,
με όρους ασθένειας και ''υγείας'' που χρησιμοποιείς και στο σχολιο #φρικιο 6:03
(βαθιά αντιδραστικοί όροι στο πολιτικό και τυπικοί των ακρο-δεξιών και alt-right).

Ας χρησιμοποιήσουμε τον όρο ''safe space'' αφού τον εισήγαγες στην συζήτηση,
βάζοντας τον όμως εντός ''@'' πολιτικού πλαισίου και αρχικής συζήτησης.

Μέχρι να ''αναρρώσεις'' κλινικά, χρειάζεται ένα προσωρινό ''safe space'' από περιβαλλοντικά φαινόμενα και παθογόνες συνθήκες.

Μόνο που σε ''@'' πολιτικό και κοινωνικό δεν αφορά κάποια προσωρινή ''ανάρρωση'' σε ένα παροδικό ''safe space'',
αλλά ένα διαχρονικό ''safe space'' απο εξουσιαστικά, καταπιεστικά, εκμεταλλευτικά, αυταρχικά, βίαια, κακοποιητικά, ταξικά, ρατσιστικά, σεξιστικά,... φαινόμενα και συνθήκες,
που θεμελιώνονται σε δομικούς συστημικούς ''λόγους'' όπως πατριαρχικός, καπιταλιστικός, ρατσιστικός, εθνικιστικός,... #12:41 και #1:30.

Γι' αυτό είναι ''@'' κύριο ζητούμενο, να δημιουργήσουμε καταρχήν ''@ δομές'' ''safe space'' και μετά ένα ''κοσμο ολοκληρο safe space'' (όπως εσύ το έθεσες), με αυτή την πολιτικοκοινωνική έννοια
και όχι με την κλινική έννοια της ''ανάρρωσης απο καποιο συμβαν'' και της ''απομονωσης απο την πραγματικοτητα''.

Και αυτό που λες ''συμβαν'' λες και πρόκειται για κάποιο προσωπικό μεμονωμένο περιστατικό,
στο πολιτικό λέγεται εξουσιασμός, καταπίεση, κυριαρχία, εκμετάλλευση, κακοποίηση, βία,...
και αποτελεί διαρκές και μόνιμο ''συμβαν''. Που επαναλαμβάνεται συστηματικά και συστημικά,
μέσα από τους διάφορους κυρίαρχους εξουσιαστικούς ''λόγους'' και τις διάφορες πράξεις και πρακτικές που τους πραγματώνουν. #12:41 και #1:30.

Άρα το ''safe space'' δεν είναι μια παροδική τεχνητή κλινική συνθήκη, μέχρι να γίνει η προσωπική ''ανάρρωση'' από κάποιο προσωπικό ''συμβαν''. Και μετά αφού γίνει η ''ανάρρωση'', να το ξαναγυρίζουμε σε εξουσιαστικό όχι ''safe space'', όπως μας τα λες και τα παρουσιάζεις εντελώς αντιδραστικά.

Αλλά σε ''@'' πλαίσιο, ''safe space'' είναι η ίδια η ''@'' αντιεξουσιαστική ελευθεριακή πολιτικοκοινωνική συνθήκη και κατάσταση, που θέλουμε να δημιουργήσουμε στον ''κόσμο''.
Είναι η δημιουργία μιας άλλης ''@'' πραγματικότητας που επιζητούμε πολιτικά και κοινωνικά και που σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ''απομονωση απο την πραγματικοτητα'' όπως αυθαίρετα δηλώνεις.
Γι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι κύριο ζητούμενο, καταρχήν οι ''@ δομες'' να είναι ''safe space''.
Στην αντίθετη περίπτωση, όπως τα παρουσιάζεις, είναι τέρμα προβληματικό πολιτικά.

Και ακριβώς για να φτιάξουμε ''εναν κοσμο ολοκληρο safe space'' (όπως το έθεσες στο αρχικό σου σχόλιο) με αυτή την ''@'' πολιτική σημασία, αρχίζουμε ξεκινώντας με την δημιουργία ''@ δομών''.
Και για τον ίδιο λόγο ''διεκδικούμε και συγκρουόμαστε'' και αφορμές και αιτίες γι αυτό έχουμε άφθονες συνεχώς στην υπάρχουσα ''πραγματικότητα''.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως πολιτική λογική, στο να κάνουμε τις ''@ δομές'' μια αναπαραγωγή και προσομοίωση της κυρίαρχης ''πραγματικότητας'' όπως τα παρουσιάζεις,
όταν αντίθετα εμείς επιδιώκουμε να φτιάξουμε μια άλλη ''@'' πραγματικότητα κόντρα και σε σύγκρουση με την κυρίαρχη ''πραγματικότητα''.

2 ''αναπαραγεται λογος με σκοπο να εξουσιασει, αλλα η υποτακτικοτητα και η αδυναμια καποιων δε πρεπει να γινει ο λογος να περιορισουμε τον ελευθερο λογο''
και #φρικιο 6:03 ''Αντι να προσπαθουμε εξουσιαστικα να απαγορευσουμε το λογο που εχει σα σκοπο την καταπιεση''

Σε αυτά απαντούν και τα σχόλια #12:41 και #1:30.

''Άθλιο'' είναι και να λέμε ότι, σύμφωνα με ''@'' πολιτική θεώρηση και ανάλυση, ''σε @ δομες αναπαραγεται λογος με σκοπο να εξουσιασει'' και ''λογος που εχει σα σκοπο την καταπιεση'' ,
''αλλά ...δεν πρέπει...να περιορίσουμε τον ελεύθερο λόγο'' γιατί είναι ''εξουσιαστικό''.

Γιατί αυτός ο ''λογος με σκοπο να εξουσιασει'' και να ''καταπιεσει'', δεν είναι ''ελεύθερος λόγος'' αλλά εξουσιαστικός και καταπιεστικός, αφού ως τέτοιον τον ορίσαμε απο ''@'' πολιτική θέση,
και οφείλουμε να τον περιορίσουμε έως να τον εξαφανίσουμε γενικά και ειδικά σε ''@ δομές''.

''αντιθετως θα πρεπει να ειναι αφορμη ωστε το ιδιο το υποκειμενο , με τη βοηθεια της ομαδας να διεκδικησει και να κερδισει το χωρο του.''

Ξαφνικά σε αυτή την συζήτηση, αναφέρεσαι σε ένα υποθετικό απροσδιόριστο υποκείμενο ''σε @ δομες'',
που εσύ χρίζεις ''υποτακτικό και αδύναμο'' και το οποίο δεν μας λες ποια ακριβώς σχέση έχει και από που προκύπτει σε αυτή την συζήτηση.

Και μετά αποφασίζεις εσυ προφανώς σαν δυνατό υποκείμενο ''σε @ δομες'',
και σύμφωνα με το προσωπικό σου ορισμό για τα ''αναρρωτικά'' ''safe space...που Αλλιως ειναι μαλακια γιατι σε απομονωνουν απο την πραγματικοτητα και στερεισαι τη δυνατοτητα να διεκδηκησεις, να συγκρουστεις και ετσι να γινεις δυνατοτερο''

οτι αυτό το άλλο υποθετικά ''αδύναμο'' απροσδιόριστο υποκείμενο ''σε @ δομες'',
χρειάζεται ''για να γινει δυνατοτερο'', πατρονάρισμα και εξουσιαστικά γυμνάσια και καψόνια σε μη ''safe space'' ''@ δομες'', από διάφορους που επίσης αυθαίρετα χρίζουν εαυτούς δυνατούς.

Πέρα και απο την σκόπιμη απροσδιοριστία που υπάρχει, ως προς τα ''υποτακτικά και αδύναμα υποκείμενα'' σε αυτή την συζήτηση και ''σε @ δομες'', όλη η τοποθέτηση είναι ξεκάθαρα εξουσιαστική που πλασάρεται σαν αντιεξουσιαστική.
Γι αυτό και δεν ασχολείται καθόλου με το υποκείμενο, που απο ''@'' πολιτική οπτική ''αναπαραγει λογο με σκοπο να εξουσιασει'' και να ''καταπιέσει'',
παρά μόνο στο να μην του ''περιορισουμε τον ελευθερο λογο'' γιατί αυτό είναι ''εξουσιαστικό''... (φουλ alt-right θέση).

3 ''Λογος που προαγει τη βια ειναι αυτος που απειλει και/η στοχοποιει. Δηλαδη για παραδειγμα αλλο το "μπατσοι γουρουνια δολοφονοι" και αλλο το "ξυλο στους φασιστες".''

Και οι δύο προτάσεις σε αυτή την φράση είναι καίρια αντιδραστικές.
Αποκόβεις μονίμως την ''βία'' απο τα πολιτικοκοινωνικά της περιεχόμενα και αναφορές,
όπως και τον ''λόγο'' απο τα πολιτικοκοινωνικά του περιεχόμενα και αναφορές.
Και τα κάνεις μια γενικολόγη βαθιά αντιδραστική θεωρητικοποίηση του τύπου:
'Καταδικάζουμε την ''βία'' από όπου κι αν προέρχεται' και 'Προασπιζόμαστε την ''ελευθερία του λόγου''', πάλι εννοείται απ' όπου κι αν προέρχεται.
Και σε αυτό απαντάνε τα σχόλια #12:41 και #1:30.

Και κάνεις και το τέρμα αντιαναρχικό, να αποδίδεις τον ''Λογο που προαγει τη βια''
και στην συνέχεια συνεπώς και την ίδια την ''βία'', όχι στους ''μπάτσους'' ούτε στους ''φασίστες'',
αλλά  στις/στους  ''@''... (φουλ για φουλ alt-right θέση).

4 ''Γενικα δε γουσταρω τον πολεμο, ακριβως επειδη ειμαι αναρχικος. Προτιμω τη συνθεση, ειδικα οταν προκειται για ανθρωπους που μοιραζομαι κοινες αναφορες''

Άλλη μια γενικόλογη θεωρητικοποίηση που μπορεί να υποστηρίξει αόριστα ο καθένας.
Όμως εαν συγκεκριμενοποιήσουμε και ειδικά στο θέμα συζήτησης σε αυτό το νήμα,
τότε δεν μπορεί να γίνει σύνθεση εξουσιαστικού--αντιεξουσιαστικού, σεξιστικού--αντισεξιστικού, πατριαρχικού--αντιπατριαρχικού (ακριβώς όπως δεν μπορεί να γίνει σύνθεση φασιστικού--αντιφασιστικού ή καπιταλιστικού--αντικαπιταλιστικού....κοκ).
Και αυτό δεν το αλλάζουν με τίποτα, οι δικές σου ''κοινές αναφορές''.

5 Σχετικά με ''safe space'' και ''ελευθερία του λόγου'' όπως τα παρουσιάζεις και ''alt-right'' που δεν καταλαβαίνεις πως τα συνδέουμε. Ο γνωστός alt-right Milo Yiannopoulos , καταγγέλει συστηματικά κι αυτός τα ''safe spaces'' με το επιχείρημα οτι απειλούν την ''ελευθερία του λόγου'' (του), ακριβώς όπως κάνεις κι εσύ.

6 #φρικιο 6:03

Σε όλο το σχόλιο σου καταφέρνεις να μπερδεύεις και να συγχέεις με πρωτοφανή τρόπο,
το ''α/α/α πολιτικό'' που πάντα, απευθείας συνδέεται και αφορά και είναι τελικά ''το κοινωνικό'' και το "απο τα κατω" σε ''α/α/α πολιτικό'' πλαίσιο,
με την ''παραγωγη πολιτικης'' ''απο μια πολιτικη ομαδα'' "απο τα πανω".

7 ''βρισκονται απεναντι απο τα @ρσενικα που, θεωρητικα, θα επρεπε να τις στηριζουν, και , θεωρητικα, το κανουν αλλα πρακτικα παιζουν το παιχνιδι της επιβολης.''

Αυτό ακριβώς που κάνεις κι εσύ.

''Και εγω θα ενιωθα ανασφαλεια πως τους εχω απεναντι μου''

Δεν τους έχεις απέναντι σου, είσαι ένας από αυτούς.
Όσες δήθεν αναρχικές, αντιεξουσιαστικές και αντισεξιστικές παρλάτες και να κολλήσεις στα σχόλια σου και πάλι ξεχυλίζουν εξουσιασμό και σεξισμό, όπως έχει σχολιασθεί και σε προηγούμενα σχόλια.

''αλλα αυτη η ελλειψη συνεπειας απο τους @ντρες, δε δικαιολογει
τις εξουσιαστικες τασεις που ειναι βαθυτατα πατριαρχικες οπως καθε εξουσια.
Χρειαζομαστε ενα υγιες φεμινιστικο κινημα πανω απο οτιδηποτε αλλο.
Που ειναι οι γυναικες που αντιλαμβανονται την δυσκολη εσωτερικη εργασια του φεμινισμου? ''


Και τελικά η εξουσιαστική-σεξιστική παρλάτα που υποδύεται τον αντιεξουσιαστικό-αντισεξιστικό-αναρχικό λόγο, καταλήγει
(μέσω Κινας αυτή την φορά, ''δημοτικο, μπουλινγκ τεχνη, φρουντ, στιχους, ταινιες, πρωτοποριες, στυλιστικες επιλογες, την συντροφο σου'')
στην αρχική σεξιστική καραμέλα για τις ''πατριάρχισες'' ''εξουσιαστικές'' ''@''φεμινίστριες ''με τις εξουσιαστικες τασεις που ειναι βαθυτατα πατριαρχικες οπως καθε εξουσια.''

Και μαζί με τον ο #ανηρ; 11:31 τον οποίο επικαλείσαι, μας κάνετε και συγκεκριμένες κατευθυντήριες υποδείξεις, για το πως ''πρέπει'' να τοποθετηθούμε και να πράξουμε απέναντι σε αυτά που ''βιώνουμε''.
Και είσαστε τόσο πολύ βουτηγμένοι μέσα στην πατριαρχία και το πατρονάρισμα, που δεν παίρνετε χαμπάρι τον σεξισμό, πατερναλισμό και εξουσιασμό που φανερώνετε ενώ προσπαθείτε να τα κρύψετε.

Και σαν ''αντισεξιστής'' καταλήγεις συγκεκριμενοποιώντας τις κατευθυντήριες υποδείξεις σου, για ''υγιες φεμινιστικο κινημα'' και για ''γυναικες που να αντιλαμβανονται την δυσκολη εσωτερικη εργασια του φεμινισμου'', που τους τα υποδεικνύεις κατά πως τα ''αντιλαμβάνεσαι'' εσύ σαν ''αντισεξιστής''...

Ο άλλος δε όρος ''υγιες'' που χρησιμοποιείς για το ''φεμινιστικο κινημα'', βρωμάει αντιδραστικότητα και σεξισμό, όπως και το υπονοούμενο σου για τις υγιείς γυναίκες- φεμινίστριες που ψάχνεις να βρεις ''Που ειναι''.
Σύμφωνα με τα δικά σου ''αντισεξιστικά'' πρότυπα και μοντέλα ''υγιούς φεμινιστικού κινήματος'' και υγιών φεμινιστριών. Που να κάνουν ''εσωτερικη εργασια του φεμινισμου'' στα εσώτερα τους,
γιατί εαν κάνουν εξωτερική ''εργασια του φεμινισμου'' ανοιχτά και δημόσια στο κοινωνικό και κινηματικό,
μπορεί και να διαταράξουν την πατριαρχικότητα και τον ψευδο-''αντισεξισμό'' και ψευδο-''αντιεξουσιασμό'' κάποιων ''συντρόφων''.

# Απάντηση και σε πελε 9:09, όσα σε αυτό το σχόλιο αφορούν ''safe space'' και ''βια''.

από zwh kwstantopoulou 16/07/2018 2:06 πμ.


Που στηρίζεται ότι το φύλο είναι δοσμένο από τη φύση?Αυτά περί φύσης χρησιμοποιούν ιστορικά διάφοροι για να δικαιολούν τις εξουσιαστικές σχέσεις...μήπως και η πατριαρχία είναι δοσμένη από τη φύση?και ποιά είναι αυτή η φύση?Είναι άλλο να μιλάμε για το ανατομικό φύλο και άλλο για το φύλο κοινωνική κατασκευή.Το δεύτερο δεν έχει καμία σχέση με φύση αλλά με τον  πολιτισμό.Πως εξηγείς αλλίως όλα τα σύγχρονα κινήματα που ασχολούνται με το φύλο?-παρά φύση?Εδώ άνθρωποι κάνουν χειρουργία και αλλάζουν την ανατομία τους γιατί ταυτίζονται με κάποι φύλο- κοινωνική κατασκευή και εμείς θα λέμε ότι είναι παρα φύση?Επίσης δεν υποστήριξε κανείς ότι η σεξουαλικότητα δεν σχετίζεται με το φύλο.Δεν ανάγεται όμως σε αυτό.

από Ανδρέας Καραμανλής 16/07/2018 4:38 πμ.


Συνεχίζει επάξια τις παραδοσιακές ίντριγκες μεταξύ πεζών-οδηγών, μαλλιάδων-φαλακρών, χοντρών-λεπτών, εργατών-αγροτών,εραστών-μοναχικών, Αθηναίων-Θεσσαλονικιών,Παναθηναικών-Ολυμπιακών,Ορθοδόξων-Καθολικών.
 
Μη το γελάται,τα πράγματα είναι σοβαρά...

@

από απαπα 16/07/2018 1:49 μμ.


-Ανδρέας Καραμανλής

Μόνο εσύ βλέπεις κόντρα ανδρών-γυναικών. Αρκετοί άλλοι βλέπουμε φασίστες που παριστάνουν τους αναρχικούς σε αυτή εδώ τη συζήτηση, όπως και στη συζήτηση https://athens.indymedia.org/post/1585894/

-zwh kwstantopoulou

Απόδειξη αυτού που λες είναι η ατάκα στο αρχικό σχόλιο αυτής της συζήτησης, που δικαιολογεί τους βιασμούς σε φιλικό περιβάλλον (που είναι η πλειοψηφία των βιασμών) ως "μια στιγμή χωρίς συναίνεση". Αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το ανατομικό φύλο. Είναι προσπάθεια καθυπόταξης και επιβολής της πατριαρχικής κοινωνικής αναπαράστασης των φύλων.

Και όπως λέει και το σχόλιο 15/07/2018 4:13 μμ.

η πατριαρχία είναι δομικός και συστατικός λόγος και εγγενής του φασισμού, που είναι επί της ουσίας η alt-right.

από @ 16/07/2018 2:37 μμ.


Εκτός από τους ''αναρχικούς'' σεξιστές, έχουμε και τους κατευθείαν μεινστριμ σεξιστές.

Και να χαώνονται έτσι και οι συζητήσεις...

Και από πάνω και σχόλια του τύπου...από Ανδρέας Καραμανλής 16/07/2018 4:38
Με ποιά λογική η ΔΟ αυτό το περνάει στο νήμα και δεν το στέλνει στα Κρυμμένα, είναι άξιο απορίας.

από pele 16/07/2018 10:23 μμ.


Γράφεις¨:
-Μόνο που σε ''@'' πολιτικό και κοινωνικό δεν αφορά κάποια προσωρινή ''ανάρρωση'' σε ένα παροδικό ''safe space'', 
αλλά ένα διαχρονικό ''safe space'' απο εξουσιαστικά, καταπιεστικά, εκμεταλλευτικά, αυταρχικά, βίαια, κακοποιητικά, ταξικά, ρατσιστικά, σεξιστικά,... φαινόμενα και συνθήκες, 
που θεμελιώνονται σε δομικούς συστημικούς ''λόγους'' όπως πατριαρχικός, καπιταλιστικός, ρατσιστικός, εθνικιστικός,...  

ερώτηση:
Έχεις αναλύσει τους "συστημικούς" όπως λες λόγους και έχεις καταλήξει ότι ο καπιταλιστικός λόγος είναι πατριαρχικός, ρατσιστικός, εθνικιστικός κλπ? Υπάρχει και καπιταλιστικός λόγος που είναι αντιρατσιστικός ,κοσμοπολίτικος,δικαιωματικός, ενάντια στην πατριαρχία κλπ και είναι πολυ περισσότερο αποδεκτός μάλιστα...Η χίλαρη κλίντον στην αμερική ένα τέτοιο λόγο εκπροσωπεί πχ,ς...εκτός και αν είναι αντικαπιταλίστρια και μας το κρύβει...Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει και συστημικός λόγος που είναι όλα αυτά που καταγγέλεις/'οπως και ήταν στο παρελθόν / και ότι ανα πάσα στιγμή δε μπορεί να γίνει  κυρίαρχος ένας τέτοιος λόγος άλλα αυτό δεν αφορά την τάση του συστήματος και την πρωτοπορία του αλλά περισσότερο αρχαϊκότερες μορφές του.  

-''Άθλιο'' είναι και να λέμε ότι, σύμφωνα με ''@'' πολιτική θεώρηση και ανάλυση, ''σε @ δομες αναπαραγεται λογος με σκοπο να εξουσιασει'' και ''λογος που εχει σα σκοπο την καταπιεση'' , 
''αλλά ...δεν πρέπει...να περιορίσουμε τον ελεύθερο λόγο'' γιατί είναι ''εξουσιαστικό''. 

Γιατί αυτός ο ''λογος με σκοπο να εξουσιασει'' και να ''καταπιεσει'', δεν είναι ''ελεύθερος λόγος'' αλλά εξουσιαστικός και καταπιεστικός, αφού ως τέτοιον τον ορίσαμε απο ''@'' πολιτική θέση, 
και οφείλουμε να τον περιορίσουμε έως να τον εξαφανίσουμε γενικά και ειδικά σε ''@ δομές''.

Δηλαδή όταν υπάρχει καταπίεση και αναπαράγεται λόγος που όπως λες έχει σκοπό να εξουσιάσει είναι άθλιο να αντιδράσουμε ή  να τον καταγγείλουμε επειδή είναι στις δομές μας? Μάλλον κάτι δε καταλαβαίνω καλά ,δεν νομίζω να εννοείς αυτό.(και ελπιζω να μην εννοείς αυτό) 
Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να υπάρχει λόγος ο οποίος φαινομενικά να έχει οριστεί όπως λες "από πολιτική θέση" ως λόγος ελεύθευρος ενάντια στην καταπίεση κλπ αλλά στην πραγματικότητα να επιδρά και εξουσιαστικά και κατασταλτικά.Ο αντιεξουσιαστικός λόγος δεν αρκεί να διακυρείτει τις καλές του προθέσεις για να είναι όντως τέτοιος. Αν θεσμοθετήσουμε την αντιεξουσία , τον αντισεξισμό κλπ θα έχουμε γίνει εξουσιαστές και δε θα το έχουμε πάρει και χαμπάρι.Υπάρχουν και ιστορικά παραδείγματα. Ας ξεκινήσει λοιπόν ο καθένας και η καθεμία από τον εαυτό του/της και από τον περίγυρο να αλλάξει τις συμπεριφορές, νοοτροπίες κλπ με δουλεία μυρμγηκιού και χωρίς πολλά εφέ και πολιτικαντισμούς.  

Περι safespace 

 https://twitter.com/bbccomedy/status/1010189882503950336?lang=el

από με το θέμα 16/07/2018 11:23 μμ.


(από όχι γενικά και αόριστα 15/07/2018 11:05 μμ.)

Και κάνεις και το τέρμα αντιαναρχικό, να αποδίδεις τον ''Λογο που προαγει τη βια'' και στην συνέχεια συνεπώς και την ίδια την ''βία'', όχι στους ''μπάτσους'' ούτε στους ''φασίστες'',
αλλά στις/στους ''@''... (φουλ για φουλ alt-right θέση).


Το ίδιο που κάνουν κ στο νήμα κ σε όλα τα νήματα που αφορούν θέματα κ καταστάσεις
που σχετίζονται με το πατριαρχικό, σεξιστικό, εξουσιαστικό πρόβλημα στο χώρο-κίνημα.

Αποδίδουν εξουσιασμό, όχι στους πατριαρχικούς, σεξιστές, εξουσιαστές,
αλλά στις @ φεμινίστριες, αντισεξίστριες, αντιεξουσιάστριες.

από φρικιο 17/07/2018 3:08 πμ.


Ξεκιναμε απο αλλη αφετηρια και δε συννενοουμαστε μαλλον.
Ερμηνευετε εντελως προκατελλειμενα αυτα που λεω.
Το οτι παρατηρω καποιες καταστασεις δε σημαινει πως τις στηριζω, η απαραδεκτη κατασταση στους α/α με εχει εξωστρακισει εδω κσι καιρο και αλλες προσπαθειες για συλλογικοποιηση απετυχαν, ειμαι κοντα στα 30, προσπαθω και εγω να βελτιωσω τον εαυτο μου αυτο τον καιρο. Θα χρειαζομουν ενα safe space. Δεν ειρωνευομαι..
Ο κοσμος μας ειναι ιεραρχικος, αυτο εκφραζεται και στις ομαδοποιησεις. Αντιφασεις...
Το "αδυναμο υποκειμενο" που λες ειναι οποιος νιωθει ριγμενος σε μια ιεραρχια ας ειναι και ατυπη,  σιγουρα πατριραρχικη...Δεν εχουν ολοι την ιδια αντιδραση στην καταπιεση αλλοι γινονται ακολουθοι αλλοι εξεγειρονται αλλοι αλλιως..Νομιζω ημουν σαφης. Πολλοι/ες, βολευονται στις ιεραρχιες..
Το φυλο ειναι βιολογικο εδω και παρα πολλα χρονια, βιολογια.Αυτο απο μονο του δεν αποριπτει οποιαδηποοτε ταυτοτητα διαλεγει κανεις για τον εαυτο του, ουτε κανει καμια διακριση.
Οι ιεραρχιες που λετε ειναι κατι πολυ σημαντικο για την ανθρωποτητα και ειναι συνδεδεμενες και με την βιολογια αφου υπαρχουν παντου στη φυση και δεν ειναι μονο ιεραρχιες καταπιεσης οπως λεει ο μαρξ, ειναι και ιεραρχες ικανοτητων/προσφορας. Ο καπιταλισμος δε δημιουργησε πατριαρχια, εκτος αν οι χιμπατζηδες ειχαν καπιταλισμο, ο καπιταλισμος διεφθειρε τις ιεραρχιες. Καταλαβαινοντας τις τυπικες και ατυπες ιεραρχιες (και την τυπικοτατη πατριαρχια)
μπορουμε να ξεχωρισουμε τις προβληματικα απο τα λειτουργικα κομματια. Ψιλα γραμματα, βαλτε κιαλλες ταμπελες.. Το να ζησουμε σε διαλεκτικη σχεση με τις ιεραρχιες ειναι το διαρκες πειραμα της αναρχιας, το προσωπικο της κομματι, ο ρολος του θηλυκου στοιχειου ειναι να μας ωθει να τις αμφισβητουμε αλλα με γνωση κοριτσια, και με αγαπη, οχι αρρωστια...
Αυτα στα μπαμ για να με ξανακραξετε...Δε νομιζω πως θα ξανασχοληθω. Φιλακια!

από Τα λέει 17/07/2018 3:11 μμ.


Το φρικιό. Υπάρχουν δύο ειδών ιεραρχίες οι ιεραρχίες καταπίεσης και οι ιεραρχίες ικανοτήτων-προσφοράς. Ο άνθρωπος είναι το τελειότερο δημιούργημα στον πλανήτη με βάση βιολογικά χαρακτηριστικά όχι επειδή είμαστε φασίστες. Αγαπάμε το μυρμήγκι και σεβόμαστε τη ζωή του και δε θα το πατήσουμε αυτό δε σημαίνει ότι η ζωή του μγρμυγκιου είναι το ίδιο με τη ζωή του ανθρώπου. Οι ιεραρχίες καταπίεσης και εκμετάλλευσης ανθρώπων από ανθρώπους είναι άλλο. Αυτό δε το όρισε η φύση το όρισαν οι άνθρωποι. Όπως και την πατριαρχική δομή. Και οι ιεραρχίες εκμετάλλευσης δεν είναι μόνο τυπικές είναι και άτυπες. Και στο κάτω κάτω βιαστές γιατί να είναι μόνο άντρες; Βιαστές είναι και άντρες και γυναίκες πλούσιοι και φτωχοί αφεντικά και προλετάριοι Έλληνες και μετανάστες ευνοημένοι και μη ευνοημένοι. Και ναι η κοινωνία είναι πατριαρχική και δεν υπάρχει ισότητα ακόμα αλλά μην κατηγορείτε τους άντρες για όλα λες και οι γυναίκες δεν έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε όλα αυτά. Η κοινωνία φτιάχτηκε και από τα δύο φύλα. Η ευθύνη μοιράζεται. Ξέρω ότι θα πάει στα κρυμμένα .

από όχι γενικά και αόριστα 17/07/2018 3:54 μμ.


Μετά από τρία σχόλια κατεβατά με τοποθετήσεις, προς φρικιο και προς πελε (από όχι γενικά και αόριστα 08/07/2018 10:41 μμ -- 11/07/2018 5:54 μμ -- 15/07/2018 11:05 μμ)

είναι πλέον καθαρές οι τοποθετήσεις απέναντι στις θέσεις φρικιου και πελε και ''εννούν'' τα αντίθετα από αυτά που μονίμως ''εννοείς'' και είναι καθαρό σε όποιον θέλει να εννοήσει και όχι βολικά και σκόπιμα να παρανοήσει.
Εάν εσύ συνεχίζεις να παρανοείς (με την έννοια της παρανόησης), λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.

Και οι υπόλοιπες τοποθετήσεις σου, απλά δεν είναι από ''@'' πολιτικοκοινωνικές θέσεις αλλά κακή απομίμηση τους, ακριβώς όπως και του φρικιού.

Ευχαριστούμε που σε ''@'' μέσο κινηματικής αντιπληροφόρησης και αυτομόρφωσης, μας παραπέμπεις στο καθεστωτικότατο και συστημικότατο ''BBC'', για την επιμόρφωση (και όχι αυτομόρφωση) μας σε πολιτικοκοινωνικά θέματα (και κατά τ' άλλα πας να συνδέσεις εμένα με τους συστημικούς μαϊμού ''δικαιωματικούς'' της συνομοταξίας ''χίλαρη κλίντον'').

#μικρή βοήθεια για κατανόηση. Η πρόταση και τοποθέτηση έχει ακριβώς την ίδια ισχύ κι όταν αφαιρέσεις το ''σε @ δομες'' (και αυτά που είναι σε εισαγωγικά δεν είναι δικά μου, αλλά του φρικιού).

από φρίκη 17/07/2018 5:39 μμ.


από φρικιο 17/07/2018 3:08 πμ.

<Το να ζησουμε σε διαλεκτικη σχεση με τις ιεραρχιες ειναι το διαρκες πειραμα της αναρχιας>.

Αυτό το λέει κανένας άλλος ή εσύ το σκέφτηκες;

<ο ρολος του θηλυκου στοιχειου ειναι να μας ωθει να τις αμφισβητουμε αλλα με γνωση κοριτσια, και με αγαπη, οχι αρρωστια...>

Η γνωστή πατριαρχική σαπίλα <πίσω από κάθε ‘μεγάλο’ άνδρα κρύβεται μια γυναίκα> σε alt-right “αναρχική από τα λιντλ” εκδοχή.


από Τα λέει 17/07/2018 3:11 μμ.

< Υπάρχουν δύο ειδών ιεραρχίες οι ιεραρχίες καταπίεσης και οι ιεραρχίες ικανοτήτων-προσφοράς.>

Οι ικανότητες-προσφορά για τους αναρχικούς δεν χρειάζονται τις ιεραρχίες.

<αλλά μην κατηγορείτε τους άντρες για όλα>.

Ποιος κατηγορεί τους άνδρες για όλα; Εσύ τσουβαλιάζεις όλους τους άνδρες και νομίζεις ότι θα έγραφαν αυτά που γράφεις εσύ.

Αλλά το σχόλιο από όχι γενικά και αόριστα 15/07/2018 11:05 μμ. που απευθύνεται στο φρικιό γράφει

Και μαζί με τον ο #ανηρ; 11:31 τον οποίο επικαλείσαι, μας κάνετε και συγκεκριμένες κατευθυντήριες υποδείξεις, για το πως ''πρέπει'' να τοποθετηθούμε και να πράξουμε απέναντι σε αυτά που ''βιώνουμε''.

Και είσαστε τόσο πολύ βουτηγμένοι μέσα στην πατριαρχία και το πατρονάρισμα, που δεν παίρνετε χαμπάρι τον σεξισμό, πατερναλισμό και εξουσιασμό που φανερώνετε ενώ προσπαθείτε να τα κρύψετε.

 

από pele 17/07/2018 8:22 μμ.
Μπορεί να παρανοώ τις θέσεις σου όπως λες , δε το κάνω επίτηδες , ίσως οι τοποθετήσεις σου δεν είναι τόσο ξεκάθαρες. Το αν οι δικές μου τοποθετήσεις είναι από '@ πολιτικοκοινωνικές θέσεις" το κρίνει ο καθένας, εγώ προσωπικά δε δήλωσα κάποια πολιτική ταυτότητα και κρίνομαι για τις θέσεις μου όχι για κάποια "ουσία" που κρύβεται στο ότι είναι  κάποιος/α ντε και καλά ότι δηλώσει.Ταυτότητα συνήθως ζητάνε οι μπάτσοι  και όσοι θέλουν να βάζουν ταμπελάκια για να κάνουν κουμάντο πιο εύκολα. Όσο για το  βίντεο από το bbc  σκοπό δεν είχε καμία επιμόρφωση ή αυτομόρφωση ή οτιδήποτε παρόμοιο αλλά λίγο γέλιο που προσφέρουν απλόχερα τα safespaces, ο αστυνομικός φεμινισμός, ο έλεγχος της γλώσσας και της έκφρασης, οι ολυμπιακοί αγώνες μεταξύ καταπισμένων ομάδων για το ποιά είναι καταπιεσμένη περισσότερο ενώ το κεφάλαιο  γλεντάει, και όλα αυτά τα ωραία, σε όποιον/α  δεν έχει χάσει ακόμα το χιούμορ του από την πολύ αγωνιστικότητα ή αντ-αγωνιστικότητα αν προτιμάς. Δε ξέρω αν εσύ ενημερώνεσαι μόνο από κινηματικά μέσα ή περιμένεις να πάρεις @/@ γραμμή από κάπου, ελπίζω εμένα να μου επιτρέψεις να ενημερώνομαι από όπου μου κάνει κέφι. Σχετικά με τη σύνδεση με συστημικούς μαίμού δικαιωματικούς κλπ εγώ δε πάω να σε συνδέσω προσωπικά, δε σε ξέρω άλλωστε, αυτό που λέω είναι ότι τυγχάνει να εκφέρετε τον ίδιο λόγο.Δεν αμφισβητώ ότι εσύ μπορέι να έχεις άλλα κίνητρα από αυτούς αλλά δε συζητάμε αυτό. Οπότε δεν τίθεται και θέμα αυθεντικότητας και αντιγραφής-μαίμούς.

από όχι γενικά και αόριστα 18/07/2018 2:45 μμ.


Μόνο που ''το κεφάλαιο που γλεντάει'' είναι και το ''BBC'' και όλοι αυτοί που είναι πίσω από το BBC και όλοι αυτοί που τα συμφέροντα τους υπηρετεί και προμοτάρει το BBC και το κάθε BBC.

Αλλά εσύ φυσικά και μπορείς ''να ενημερώνεσαι'' από αυτούς ''εάν σου κάνει κέφι''.

Kαι να ''γελάς'' με ''τα safespaces, τον φεμινισμό, τις καταπιεσμένες ομάδες''.

Και μετά να ''συνεχίζεις τον αγώνα'' γράφοντας και στο Indymedia... για ''κεφάλαιο που γλεντάει'', για ''αταξική κοινωνία'', για ''εκμετάλευση απο αφεντικά'', για ''καταπίεση παντώς είδους'', για ''αντιεξουσιαστικό λόγο''...

Αυτό κι αν είναι για ''γέλια''... (και για κλάματα)

από φως φανάρι 18/07/2018 4:13 μμ.


 

# “Το αν οι δικές μου τοποθετήσεις είναι από '@ πολιτικοκοινωνικές θέσεις" το κρίνει ο καθένας, εγώ προσωπικά δε δήλωσα κάποια πολιτική ταυτότητα και κρίνομαι για τις θέσεις μου όχι για κάποια "ουσία" που κρύβεται στο ότι είναι κάποιος/α ντε και καλά ότι δηλώσει.”

Ναι, για τις θέσεις σου κρίνεσαι και όχι για το τι δηλώνεις, γιατί εδώ δηλώνουν “αναρχικοί” και ξεκάθαρα alt-right φασίστες, όπως έχει φανεί από προηγούμενα σχόλιά τους.

# Με βάση τις θέσεις σου, επομένως, όποιος γράφει

“Όσο για το βίντεο από το bbc σκοπό δεν είχε καμία επιμόρφωση ή αυτομόρφωση ή οτιδήποτε παρόμοιο αλλά λίγο γέλιο που προσφέρουν απλόχερα τα safespaces, ο αστυνομικός φεμινισμός, ο έλεγχος της γλώσσας και της έκφρασης, οι ολυμπιακοί αγώνες μεταξύ καταπισμένων ομάδων για το ποιά είναι καταπιεσμένη περισσότερο ενώ το κεφάλαιο γλεντάει, και όλα αυτά τα ωραία, σε όποιον/α δεν έχει χάσει ακόμα το χιούμορ του από την πολύ αγωνιστικότητα ή αντ-αγωνιστικότητα αν προτιμάς.”

και γελάει με τα safe spaces, μιλάει για “αστυνομικό φεμινισμό”, θεωρεί ότι οι καταπιεσμένες ομάδες κάνουν “ολυμπιακούς αγώνες”, ανήκει ο ίδιος στο κεφάλαιο που γελάει, και μάλιστα στην πιο αντιδραστική, φασιστική μορφή του.

# “ελπίζω εμένα να μου επιτρέψεις να ενημερώνομαι από όπου μου κάνει κέφι”

Ελεύθερα, αρκεί να μη μεταφέρεις στο ιντιμίντια τον λόγο της Λεπέν και άλλων ακροδεξιών φασιστικών κατακαθιών.


# “Σχετικά με τη σύνδεση με συστημικούς μαίμού δικαιωματικούς κλπ ... αυτό που λέω είναι ότι τυγχάνει να εκφέρετε τον ίδιο λόγο.”

Λάθος. Οι συστημικοί μαϊμού δικαιωματικοί μιλάνε αόριστα για ταυτότητες, χωρίς να αναφέρονται στα συστημικά καπιταλιστικά οφέλη από την επιβολή αυτών των ταυτοτήτων. Εδώ μιλάνε αναρχικοί και τους ενδιαφέρει το δεύτερο.

Εσύ, αντίθετα, αντιστρέφεις αντιδραστικά τον λόγο των συστημικών δικαιωματικών και φτιάχνεις φασιστικές ταυτότητες: “safe spaces για γέλια”, “αστυνομικός φεμινισμός”, “καταπιεσμένες ομάδες σε ολυμπιακούς αγώνες”. Και ρίχνεις κι ένα “το κεφάλαιο γλεντάει”, λες και δεν ξέρουμε ότι και οι φασίστες μιλάνε για “κεφάλαιο που γλεντάει” αλλά δεν έχουν πρόβλημα να συνεργάζονται, να ενημερώνονται και να στηρίζουν “το κεφάλαιο που γλεντάει” και να “γελάνε” με όσους στρέφονται πραγματικά εναντίον του.

Κι αυτό επαναλαμβάνεται στις συζητήσεις του ιντιμίντια, γιατί και στην άλλη συζήτηση που αναφέρουν πιο πάνω, κάποιοι άλλοι (ή οι ίδιοι;) φασίστες γελούσαν για τα ίδια που γελάς κι εσύ.

 

από pele 18/07/2018 4:31 μμ.


Από το όχι γενικά και αόριστα το έχεις γυρίσει στο μόνο αόριστα και δεν απαντάς επί της ουσίας σε τίποτα από αυτά που σε ρωτάω. Επίσης παραφράζεις και απομονώνεις λέξεις που έγραψα. Επέτρεψε μου να γελάω με τα safespaces, όσο ακόμα επιτρέπεται και δεν θα υποστώ διώξεις με τον αντιρατσιστικό νόμο που μάλλον θα υποστηρίζεις. Όσο για το φεμινισμό που καταγγέλω έχει ένα επίθετο μπροστά του,αστυνομικός, αν δε το πρόσεξες ,και ίσως δυστυχώς να τον εκπροσωπείς. Σχετικά με τις καταπιεσμένες ομάδες η φράση μου ήταν καταπιεσμένες ομάδες που ανταγωνίζονται για το ποιά είναι περισσότερο καταπιεσμένη, κάνοντας ακριβώς αυτό που επιδιώκει το κεφάλαιο ,δηλαδή οι απο τα κάτω να τρώνε τις σάρκες τους και να μη βλέπουν ποιός επωφελείται από όλο αυτό. Ιδεολογίες του κεφαλαίου που διαχέονται (απο πανεπιστήμια κλπ) ,αναπαράγωνται από αγωνιστικά υποκείμενα στον κοινωνικό ιστό, νομίζοντας μάλιστα ότι εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Σε καμία περίτωση δε γελάω με τους καταπιεσμένους/ες γενικά. Και θα συνιστούσα να το προσέξεις αυτό γιατί ως φεμινίστρια που είσαι θα γνωρίζεις ότι υπάρχουν και άλλες μορφές καταπίεσης όπως πχ αυτές που υφίστανται τα τρανς άτομα. Και οταν σε μια συνέλευση ένα τρανς άτομο σου απαγορέυσει να μιλήσεις γιατί εσύ δεν έχεις υποστεί τον ίδιο βαθμό καταπίεσης και δεν έχεις το ίδιο βίωμα και απορρίπτει ότι λες απλά και μόνο επειδή ανήκεις στην κατηγορία ''γυναίκα'', όπως μάλλον κάνεις εσύ με τους ''άντρες'' τα ξαναλέμε. Θέλετε υποτίθεται να αλλάξετε τα πράγματα αλλά προσδίδετε ιδιότητες στους άλλους με βάση το φύλο τους, και αυτό λέγεται σεξισμός όσο επαναστατικά και να το ''ντύσεις''. Καμία αλλαγή δεν επιτυγχάνεται έτσι παρά μόνο κατακερματισμός σε ομαδούλες και φουσκωμένοι εγωισμοί και αυτοεπιβεβαίωση ταυτοτήτων. Αυτό φαίνεται και από τα σχόλια, που όποιος/α έχει γράψει κάτι με αντρικό όνομα έχεις βαλθεί να αποδείξεις ότι ντε και καλά στηρίζει την πατριαρχία ενώ δεν βγαίνει αυτό το συμπέρασμα από τα λεγόμενα του/της. Τέλος φυσικά και γνωρίζω ότι το bbc δεν είναι αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο και έχει καπιταλιστικά συμφέροντα,σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Έμαθα και κάτι χρήσιμο σε επίπεδο αντιπληροφόρησης.Μπορέις να απαντήσεις ,δε θα επανέλθω ώστε να αφήσεις την τελευταία εντύπωση και να κερδίσεις άλλη μια μάχη στον αγώνα ενάντια στην καταπίεση και τις εντυπώσεις.

από Γενικά 18/07/2018 7:35 μμ.


Ότι μιλάω εγώ για όλους τους άντρες και ότι νομίζω ότι θα έγραφαν αυτά που γράφω εγώ βγήκε από αυτό που έγραψα να φανταστώ...

από Είναι 19/07/2018 10:04 πμ.


Πως μερικοί μπαίνουν στη κουβέντα και στα εσωτερικά αγωνιστικά είναι αναρχικοί, στα φυλετικά MGTOW, στα εθνικά Putin και πάει λέγοντας. 
Άλλη κριτική θα ασκήσει ο εντός χώρου στο τρίτο ρεύμα του φεμινισμού άλλη ο έκτος, είναι ζήτημα προτεραιοτήτων. Εμένα με ενδιαφέρει η ιδεολογική του σύνδεση με τον φιλελευθερισμό, η αποδοχή του του τέλους της ιστορίας και ο ρεφορμισμός του ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΑ. Κάποιους άλλους τους ενδιαφέρει πόσα φύλα υπάρχουν, αν οι γυναίκες αντροφέρνουν και άλλα τέτοια ψεκασμένα.
 

...νομιζει ότι καταπιεζεται. Ετσι συμβαινει με ολα αυτα τα alt-right ή "alt-left-right" αγοράκια, που τους την εχει σπασει παρα πολύ που διαφορετικά απο τους ίδιους έμφυλα και σεξουαλικά υποκείμενα τολμουμε σιγα σιγα να μιλαμε ελευθερα και να διεκδικουμε ορατοτητα αποδοχή και ισοτητα μεσα στην κοινωνια.
Φυσικα και τα identity politics εχουν και αδυναμιες και προβληματα και ορια. Δεν λυνουν τα παντα, δημιουργουν νεους διαχωρισμους και αποκλεισμους κλπ. Ολα τα identity politics ομως: συμπεριλαμβανομενων και αυτων της "εθνικης ταυτοτητας"  αλλά και αυτων της "εργατικής ταυτοτητας" (γιατι αυτο ακριβως κανουν σημερα αρκετοι στην λενινιστικη αριστερά και οχι μονο, εργατικά identity politics). Τα identity politics τα χρησιμοποιεις εργαλειακα μεχρι ενος σημειου, μεχρι του σημειου που συμβαλλουν στο να προωθηθουν δικαιες διεκδικησεις, αλλα προφανως απο μονο τους δεν φτανουν -ουτε κατα διανεια- για την διεκδικηση μαις συνολικής ανθρωπινης απελευθερωσης.
Η δικεδικηση σημερα μιας συνολικής ανθρωπινης απελευθερωσης αντικειμενικά δεν μπορει σημερα παρα να ειναι πρωτα και κυρια αντικαπιταλιστική (και πιο ειδικα αντινεοφιλελευθερη). Προσοχη ομως: απο τον καπιταλισμο (και τον νεοφιλευθερισμό) θέλουμε να απελευθερωθουνε, ως ισες και ισοι, ολοι και ολες οι ανθρωποι. Οχι μονο τα λευκά στρεητ, cis alt-right ή "alt-left-right" αγοράκια. Εγινε σαφές; Δεν εχετε περισσοτερο δικαιωμα στον αντικαπιταλισμο απο εμας τις υπολοιπες ανθρωπους, οπως δεν εχετε περισσοτερο δικαιωμα σε τιποτα, απο εμας τις υπολοιπες ανθρωπους. Αυτά.

από pele/lepen 19/07/2018 7:09 μμ.


Εντάξει, καταλήξαμε ότι εγώ εκφέρω το λόγο της Λεπέν, είμαι από τα αντιδραστικότερα κομμάτια του κεφαλαίου και φασίστας. Ίσως να είμα  ο κασιδιάρης ο ίδιος και να μη το δηλώνω ανοιχτά για να μη με κόψουν από το μέσο, αλλά όποιος και να είμαι μια απάντηση θα έπρεπε να δώσεις προς υπεράσπιση των θέσεων σου, δεν είναι έτσι? Εσύ, που ο λόγος σου όπως λες διαφέρει από αυτόν τον συστημικών-μαιμού δικαιωματικών κλπ θα μας εξηγήσεις σε τι έγκειται αυτή η διαφορά σας ? Γράφεις ότι οι συστημικοί μαϊμού δικαιωματικοί μιλάνε αόριστα για ταυτότητες, χωρίς να αναφέρονται στα συστημικά καπιταλιστικά οφέλη από την επιβολή αυτών των ταυτοτήτων. Εδώ μιλάνε αναρχικοί και τους ενδιαφέρει το δεύτερο. Αφού σε ενδιαφέρει το δεύτερο θα εκτιμούσα μια μικρή ανάλυση επ΄αυτού και τη συσχέτισή του με το φεμινιστικό αγώνα που όπως φαίνεται είσαι μέρος του , για να μην μένουμε στις υποθετικές προθέσεις του καθενός/μιας  που έχουν μονοπωλήσει τη συζήτηση ως τώρα και να γίνει διάλογος ουσίας. Εκτός και αν δε μιλάς με φασίστες που σημαίνει μάλλον δεν μιλάς με όποιον/α δε συμφωνεί απόλυτα μαζί σου και με τις ''αγνές'' προθέσεις σου, αν κρίνω από την ευκολία με την οποία ονοματίζεις κάποιον φασίστα.

από pele/lepen 19/07/2018 7:15 μμ.


Ο συνειρμός σου φοβερός πάντως...εγράψα ότι γελάω με την ανταγωνιστικότητα των καταπιεμένων ομάδων ενώ το κεφάλαιο γλεντάει...άρα αφού εγώ γελάω και το κεφάλαιο γλεντάει-γελάει, άρα και εγώ είμαι της τάξης του κεφαλαίου.Φοβερό, μου θυμίζει το γνωστό το μπουζούκι είναι όργανο και ο μπάτσος είναι όργανο άρα ο μπάτσος είναι μπουζούκι.

από ασέξουαλ υδραυλικός 19/07/2018 7:20 μμ.Πολύ ενδιαφέρον βιβλιαράκι που σχετίζεται κάπως.

https://athens.indymedia.org/media/upload/2018/07/17/pussy_sanguineti.pdf

από τρανς (η ιδια με αποπανω) 20/07/2018 1:06 μμ.


Ο Σαγκουινεττι -σημαντικος, κατα τα αλλα, σε μια αλλη ομως εποχη- χαρακτηριστική περιπτωση του cis στρεητ cool και προχω ανδρα προνομιουχου ως τετοιου, που του στερουνε καπως το προνομιο του αυτό και νομιζει ότι ταχα τον καταπιεζουν. Θυμιζει αρκετους κινηματικους ανδρες απο την γενιά του στην Ελλαδα (η "γενια" του στην Ελλαδα, με ποιοτικα χαρακτηριστικά ορισμενη, ειναι και ελαφρως νεοτερη ηλικιακά, η λεγομενη γενια του πολυτεχνειου και της μεταπολιτευσης), τους οποιους και εδω συχνα τους δέρνει απιστευτος συντηρητισμός και ασχετιλα γυρω απο το ζητημα. Γιατι ναι συντηρητισμος ειναι κυριοι (παλαιοτεροι και νεοτεροι -αλλα και καποιες κυριες) να μιλατε για την γκαύλα και το φυλο, μονο ως γκαύλα ΣΑΣ και φυλο ΣΑΣ, ωσαν να ηταν κατι που μπορει να υπαρξει μονο οπως την μαθατε εσεις και την γουσταρατε εσεις οι δε διαφεριτικοι απο εσας ανθρωποι να μην κανουν την γκαυλα τους ουτε να ειναι το φυλο τους, αυτοι σε πηγαδι κατουρησανε. Βαθυς βαθυς βαθυς και βαθια ντεκαβλε ο συντηρητισμος σας. Εξηγουμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.
Μου αρεσουν τουλαχιστον πάντως αυτα που γραφει ο Σαγκουινέττι στην εισαγωγη για την ελληνική κριση. Αυτονόητα πραγματα απο μια αποψη, αλλα οχι και τοσα αυτονοητα τελικά. Γιατι αντι να εχουμε ξεσηκωθει νεοι, γεροι και μεσαιοι, ανδρες, γυναικες, νον μπάιναρι, στρεητ, γκει, σις, τρανς, queer, ουλες μαζι (και σεβομενη η μια την αλλη και την ΓΚΑΥΛΑ της και το φυλο της και το ο'τι της), εναντια στον μνημονιακο ΧΑΛΚΑ που μας εχουν φορεσει στην μυτη ολων, καθομαστε και τσακωνωμαστε και αμυνομαστε απεναντι στην καθε επιμερους εξουσιαστική μαλακια που σπερνουν οι εξουσιαστες (σαν τον Πουτιν πχ) για να μας χωριζουν. Αντι να ξεσηκωναμαστε εναντια στον οικονομικό νεοφιλελε ζυγο, πρεπει να υπερασπιζομαστε φυλο και σεξουαλικοτητα απο τις εξουσιαστική διαστροφη ευρασιατιστων Πουτινικων "αντινεοταξιτων" κλπ. Αντε συνελθετε μαγεμενοι απο τους συντηρητικους εξουσιαστες ντεμεκ σταλινικοι ντεκαβλολογουντες. Αντε συνελθετε, γιατι εχουμε αγωνα να δωσουμε εναντια στο παγκοσμιοποιητικο χρηματοπιστωτικο κατεστημένα που μας λιανιζει. Ζήτω το πνευμα της διεθνους! -οχι της τριτης ρε, ουτε της τεταρτης. Της Καταστασιακής. Οι Αμερικανοι, στην μεγαλη τους πλειοψηφια, ειναι μαλακες περιωπής, δεν υπαρχει καμια αμφιβολια για αυτό. Αυτό ομως δεν μας απαλλασει απο την ευθυνη εμας να βρουμε τον δικο μας δρομο που οδηγει μακρια (απο την δικη μας) μαλακία. Ουτε τους Ρωσους απο την δικη τους. Αυτά

από zwh kwstantopoulou 20/07/2018 2:20 μμ.To ότι εμφυλα σεξουαλικά υποκείμενα μιλάνε ελεύθερα και διεκδικούν ορατότητα είναι μόνο θετικό και όποιοι νομίζουν ότι αυτό τους καταπιέζει μάλλον ανήκουν σε άλλους χώρους. Προσοχη ομως: απο τον καπιταλισμο (και τον νεοφιλευθερισμό) θέλουμε να απελευθερωθουνε, ως ισες και ισοι, ολοι και ολες οι ανθρωποι. Οχι μονο τα λευκά στρεητ, cis alt-right ή "alt-left-right" αγοράκια. Πολύ σωστά αυτά που γράφεις για μενα.    Όμως  η εργατική ταυτότητα είναι απλα άλλη μια ταυτότητα όπως όλες οι άλλες ?(εργατικά identity politics οπως τα λες).Δεν πρέπει να ξεχωρίσουμε την εκμετάλλευση από την καταπίεση για να έχουμε αντικαπιταλιστικό λόγο?εκτός αν θεωρείς ότι δεν υπάρχει θέμα κεντρικότητας της εκμετάλλευσης στη φάση που βρισκόμαστε. Αλλά  αν κάνουμε το ταξικό απλά ένα ζήτημα ταυτότητας σαν τα υπόλοιπα για τι αντικαπιταλισμό μιλάμε?και την καπιταλιστική ταυτότητα πως την αντιμαχόμαστε τότε? Τα identity politics είναι νεοφιλελευθερισμός και σαν εργαλείο όσο και να το χρησιμοποιήσουμε δεν έχει τιποτα το αντικαπιταλιστικό .Στην τελικη στην ελλάδα ζούμε και υπάρχει ιστορική επαναστατική και αντικαπιταλιστική παράδοση μη τρελενόμαστε με αμερικανιές.

από αλληλεγγυος επενδυτης 20/07/2018 2:42 μμ.


όταν χρησιμοποιείς κάτι εργαλειακά πρόσεξε μήπως το εργαλείο της υπόθεσης είσαι εσύ.


Η σεξουαλική παρενόχληση είναι πολύ σοβαρό θέμα, αλλά θα μου επιτρέψετε ελπίζω να πω ότι υπάρχει και ακόμα πιο σοβαρό: το να είναι κάποιος πελάτης του κυκλώματος πορνείας που δραστηριοποιείται στην περιοχή των Εξαρχείων και που πριν από λίγα χρόνια είχε και ανήλικες.

από φως φανάρι 20/07/2018 3:54 μμ.


Ας μην επαναλάβουμε όμως ακριβώς αυτή τη συζήτηση

https://athens.indymedia.org/post/1585894/

Μια επανάληψη μόνο ευκαιρία για περισσότερα αντιδραστικά σχόλια μπορεί να είναι.

###

# Πελέ-Λεπέν, αρκετά σχόλια στη συζήτηση που αναφέρω, εξηγούν πολύ καλά αυτό που μετά από τόση αντίδραση λες ότι σε απασχολεί σφόδρα "Γράφεις ότι οι συστημικοί μαϊμού δικαιωματικοί μιλάνε αόριστα για ταυτότητες, χωρίς να αναφέρονται στα συστημικά καπιταλιστικά οφέλη από την επιβολή αυτών των ταυτοτήτων. Εδώ μιλάνε αναρχικοί και τους ενδιαφέρει το δεύτερο. Αφού σε ενδιαφέρει το δεύτερο θα εκτιμούσα μια μικρή ανάλυση επ΄αυτού και τη συσχέτισή του".

Να προσθέσω ότι το "μαϊμού" δικαιωματικοί ήταν δικός σου χαρακτηρισμός και όχι δικός μου. Για μένα είναι σκέτα συστημικοί δικαιωματικοί.

# Γράφει ο Λεπέν-Πελέ "Εκτός και αν δε μιλάς με φασίστες που σημαίνει μάλλον δεν μιλάς με όποιον/α δε συμφωνεί απόλυτα μαζί σου και με τις ''αγνές'' προθέσεις σου, αν κρίνω από την ευκολία με την οποία ονοματίζεις κάποιον φασίστα."

Το θέμα δεν είναι η δική μου ευκολία να ονοματίζω κάποιον φασίστα, αλλά η δική σου ευκολία να μιλάς σαν φασίστας, όπως και κάποιων άλλων που συμφωνούν μαζί σου σε αυτή και την προηγούμενη συζήτηση.

Για παράδειγμα, Πελέ-Λεπέν, εσύ γελάς με τα safe spaces, και παραπάνω έχει γραφτεί ότι

Ο γνωστός alt-right Milo Yiannopoulos καταγγέλει συστηματικά κι αυτός τα “safe spaces” με το επιχείρημα οτι απειλούν την “ελευθερία του λόγου” (του), ακριβώς όπως κάνεις κι εσύ.


Αλλά αυτό ακριβώς ήταν το αρχικό σχόλιο αυτής της συζήτησης, ότι τα safe spaces εμποδίζουν την ελευθερία του λόγου της "συντρόφισας" και δεν μπορεί να εκφέρει ελεύθερα αντιδραστικό πατριαρχικό λόγο για το βιασμό.

Επίσης, το φρικιο γράφει κάπου “Τους φασιστες τους βαρας στο δρομο, λογω της δρασης τους οπως και τα υπολοιπα αντικοινωνικα στοιχεια. Με την υπολοιπη κοινωνια κουβεντιαζεις χωρις στερεοτυπα, αν εισαι ξυπνιος...”

Ξεχνάει πολύ βολικά ότι δεν έχουν όλοι οι φασίστες “δράση στο δρόμο”, υπάρχουν κι αυτοί που έχουν “δράση στο διαδίκτυο” χρησιμοποιώντας βίαιο, αντιδραστικό λόγο, ή αυτοί που θέλουν “safe spaces για φασίστες” για να μιλήσουν. Αυτό δεν τους κάνει λιγότερο φασίστες, το αντίθετο αν σκεφτούμε διάφορους γνωστούς φασίστες που πουλάνε ελεεινή 'θεωρία'.

# Άρα, Πελέ-Λεπέν, "αν είσαι ξύπνιος" δεν γράφεις "αν δε μιλάς με φασίστες που σημαίνει μάλλον δεν μιλάς με όποιον/α δε συμφωνεί απόλυτα μαζί σου".

Γιατί αν για σένα οι φασίστες είναι "απλά" κάποιοι με τους οποίους "δεν συμφωνείς απόλυτα", αυτό δείχνει κάτι για σένα.

Για μένα οι φασίστες είναι εντελώς διαφορετικοί από αυτούς με τους οποίους δεν συμφωνώ απόλυτα.

###

@ τρανς 19/07/2018 12:16 μμ.

Δεν είναι μόνο ότι τους αφαιρούν ένα προνόμιο, αυτό πάντα συνέβαινε. Είναι και ότι σε εποχές που η κοινωνική και οικονομική υποτίμηση, που παλιότερα περιοριζόταν συστημικά σε διαχωρισμένες μόνο ομάδες του πληθυσμού (γυναίκες, λοατκι, μετανάστες), τώρα απλώνεται και σε κομμάτια του πληθυσμού που βολεύονταν με τη μέχρι τώρα φασιστική-ρατσιστική-πατριαρχική διευθέτηση. Νομίζω δηλαδή ότι υπάρχει συστηματική φασιστική προπαγάνδα προκειμένου να μη βρεθούν κοινά σημεία μεταξύ των προηγούμενων διαχωρισμένων ή αποκλεισμένων και των τωρινών.

Τo σκέτο identity politics, ειδικά στις μέρες μας, εδώ και καιρό το χρησιμοποιούν οι altright φασίστες αντίστροφα και πολύ εύκολα, φτιάχνοντας αντιδραστικές, αντιφατικές δικές τους ταυτότητες, όπως έκανε εδώ ο Πελέ-Λεπέν, το φρικιό, η αρχική "συντρόφισα" κλπ.

Στην άλλη συζήτηση που αναφέρω παραπάνω, η ίδια ακριβώς φασιστική αντιστροφή ταυτοτήτων εκφράστηκε σαν αντίστροφος σεξισμός - αντίστροφος ρατσισμός - και ...μητριαρχία!

από όχι γενικά και αόριστα 20/07/2018 6:07 μμ.


Για διευκρίνηση, το σχόλιο ''pele ή Le Pen? από φως φανάρι 18/07/2018 4:13 μμ'',
για το οποίο απευθύνεσαι με ''@οχι γενικα'' και ''@οχι γενικα και αοριστα'' σε εμένα,
δεν είναι από εμένα.

Όλα τα δικά μου σχόλια-τοποθετήσεις-απευθύνσεις σε φρικιο και σε πελε και σε pele,
ξεκίνησαν ''απο όχι γενικά και αόριστα'' και χάριν της συνεννόησης και του φολουαπ,
συνεχίστηκαν κατά τον ίδιο τρόπο με το ίδιο όνομα.

Και επιπλέον διευκρίνηση ότι, δεν απάντησα καν στο σχόλιο σου που απευθυνόσουν όντως σε εμένα ''από pele 18/07/2018 4:31 μμ'' ,  αφού δήλωσες ότι ''δε θα επανέλθεις''.

Όσο για τις απαντήσεις μου, περιλαμβάνονται όλες στα προηγούμενα σχολιά μου,
άλλο εάν εσύ αδυνατείς να τις κατανοήσεις, όπως είναι ξεκάθαρο ήδη
από τον 1ο σχολιασμό σου ''από πελε 10/07/2018 7:58 πμ'' ,
για το 1ο σχόλιο μου ''από όχι γενικά και αόριστα 08/07/2018 10:41 μμ''.

Αλλά μιας και μου απευθύνθηκες ξανά, να πω οτι δεν διαφωνώ καθόλου
με την/τον συντρόφισσα/ο ''από φως φανάρι 18/07/2018 4:13 μμ''
και ούτε με το ότι ''ο μπάτσος είναι μπουζούκι.''

Και επειδή ούτε εγώ γουστάρω ''να επανέλθω'', γι΄αυτό κάνε μου την χάρη να μην ξανα παρανοήσεις και μου ξανα απευθυνθείς.

από πελε 21/07/2018 2:14 πμ.


Ισως έκανα λάθος (όχι επίτηδες) και έβαλα και το μαιμού δίπλα στο δικαιωματικοί, αν δεν ηταν δική σου έκφραση σου ζητώ συγνώμη. Πάντως μετά και την τελευταία σου απάντηση η οποία   ουσιαστικά πάλι σε τίποτα από ότι ρώτησα δεν απαντά, καταλαβαίνω ότι δεν είναι δυνατός ο διάλογος μαζί σου γιατί είσαι δογματική.Το μόνο σημείο από αυτά που γράφεις που εχει ενδιαφέρον είναι η απάντηση σου προς @τρανς  περί συστηματικής προπαγάνδας προκειμένου να μη βρεθούν κοινά σημεία μεταξύ των διαχωρισμένων ή αποκλεισμένων, προπαγάνδα την οποία πολύ φοβάμαι αναπαράγεις και εσύ, αλλά απλά δηλώνοντας αναρχικιά νομίζεις ότι ξεμπερδεύεις .Αυτά περί αντιστροφου ρατσισμού, σεξισμού πρωτάκουστα. Φοβερό δεν ήξερα ότι υπάρχει και θεμιτός ρατσισμός, σεξισμός κλπ.Αυτό όντως είναι αντιπληροφόρηση.Κρίμα που έχεις τσακωθεί με την ελευθερία σκέψης προ πολλού. Καλές ιντερνετικές περιπολίες και καλή ιντερνετική κατασταλτική πολιτική εύχομαι.Ευτυχώς που δεν είσαι στη ΣΟ.

από τρανς 21/07/2018 11:11 πμ.


"Δεν είναι μόνο ότι τους αφαιρούν ένα προνόμιο, αυτό πάντα συνέβαινε. Είναι και ότι σε εποχές που η κοινωνική και οικονομική υποτίμηση, που παλιότερα περιοριζόταν συστημικά σε διαχωρισμένες μόνο ομάδες του πληθυσμού (γυναίκες, λοατκι, μετανάστες), τώρα απλώνεται και σε κομμάτια του πληθυσμού που βολεύονταν με τη μέχρι τώρα φασιστική-ρατσιστική-πατριαρχική διευθέτηση. Νομίζω δηλαδή ότι υπάρχει συστηματική φασιστική προπαγάνδα προκειμένου να μη βρεθούν κοινά σημεία μεταξύ των προηγούμενων διαχωρισμένων ή αποκλεισμένων και των τωρινών."

Για την κοινωνικη υποτιμηση συμφωνω. Η οικονομική υποτιμηση ομως παντοτε αφορουσε και cis στρεητ ανδρες, μονο που τωρα με την κριση αυτοι που αφορα (ειτε cis στρεητ ανδρες, ειτε αλλα υποκείμενα) εχουν αυξηθει πολύ. Δεν θεωρω οτι υπηρχε μια "φασιστική-ρατσιστική-πατριαρχική διευθέτηση" (γιατι αν βγαζουμε τα παντα φασιστικά θα χασουν οι λεξεις το νοημα τους), αλλα υπηρχε και υπαρχει μια καπιταλιστική διευθετηση που ενσωματωνει σταθερα πατριαρχικες-ξενοφοβες-ομοφοβικες κλπ κοινωνικες τασεις και που στα χρονια της κρισης αρχιζει να  φασιστικοποιειται. Αφετηρια της φασιστικοποιησης αυτης ειναι οι νεοφιλελευθερες πολιτικες. Συμφωνω βεβαια ότι βασικη τακτική αλλά και στοχευση του φασισμου ειναι το διαιρει και βασιλευε. Ο παραδοσιακός φασιστας θα επιδιωξει ακριβως αυτο το ειδος διαιρει και βασιλευε που περιγραφεις. Ο σημερινός συριζαιος νεοφιλελέ φασιστας θα κανει τα χατιρια των δημοσιους υπαλληλους και θα οδηγει στην εξαθλιωση συστηματικα αλλες κατηγοριες των απο κατω. Καποιος, διαφορετικος απο τον συριζαιο, νεοφιλελε φασιστας, μπορει να θέλει να φανει φιλικοτερος απεναντι σε καποιες αλλες κατηγοριες των απο κατω, αλλα θα στοχοποιησει και θα αρχισει να απολυει τους δημοσιους υπαλληλους. Αυτο που ενωνει ολων των ειδων του φασιστες (που σημερα ειναι και ολοι τους ουσιαστικά νεοφιλελευθεροι) ειναι η κεντρικοτητα του κανιβαλισμου στην πολιτική τους. Απέναντι στην κριση του καπιταλισμου καποιο κομματι των "απο κατω" πρεπει οπωσδηποτε να κανιβαλιστει, ουτως ωστε να κρατησουν οι απο πανω τις δικες τους οικονομικές προνομιαρες.

"Τo σκέτο identity politics, ειδικά στις μέρες μας, εδώ και καιρό το χρησιμοποιούν οι altright φασίστες αντίστροφα και πολύ εύκολα, φτιάχνοντας αντιδραστικές, αντιφατικές δικές τους ταυτότητες, όπως έκανε εδώ ο Πελέ-Λεπέν, το φρικιό, η αρχική "συντρόφισα" κλπ."

Ακριβως. Για αυτο και τα identity politics, αν και χρησιμα για καταπιεσμενες ομαδες του πληθυσμου, σε καμια περιπτωση δεν αρκουν. Αν δεν εχεις συνολικοτερα κριτηρια κοινωνικης-οικονομικης δικαιοσύνης αλλα και συνολικοτερες στοχευσεις ανθρωπινης απελευθερωσης, δεν πας πουθενα. Και οχι μονο δεν πας πουθενα αλλα δινεις επιχειρηματα και στους "alt-right" φασίστες και τους "alt-left-right" αντιδραστικους. Καλος χρυσος και χρησιμος ο συγχρονος φεμινισμός και το queer, αλλα δεν μπορει η αντιληψη για μια συνολική ανθρωπινη απελευθερωση να ξεκινα απο εκεί (και πολλες φορες και να τελειωνει εκεί) και να υποτιμα τον ελεφαντα στο δωματιο της ανισοτητας στην ανθρωπινη κοινωνια, δηλαδη την οικονομια. Και δεν αναφερομαι, προφανως, στους συστημικους δικαιωματικους (αυτοι ετσι και αλλιως ουτε μπορουν ουτε θελουν να πανε περα απο τα identity politics), αλλα σε ανθρωπους και ομαδες που θεωρουν εαυτους αντισυστημικους μεν, αλλα που η -στην πραξη- μονοθεματικοτητα της δρασης (και τελικα και της οπτικης τους) τους περιριοριζει και τους περιχαρακωνει στα ιδια identity politics. Αντιθετα αυτό που θεωρω ότι χρειαζομαστε ειναι εναν συμπεριληπτικό αντιφασισμό/αντινεοφιλευθερισμό/αντικαπιταλισμο. Ενας αντιφασιμό/αντινεοφιλευθερισμό/αντικαπιταλισμό που δεν θα ειναι μονο ελληνικης καταγωγής, δεν θα ειναι μονο ανδρικός, δεν θα ειναι μονο στρεητ, δεν θα ειναι ειναι μονο cis. Εναν αντιφασιμό/αντινεοφιλευθερισμό)/  αντικαπιταλισμο που θα ειναι και ελληνικης καταγωγής και ξενης καταγωγής. Και γυναικειος και ανδρικός. Και στρεητ και γκει. Και cis και τρανς. Και παει λεγοντας. Ολες και ολοι και ολ@ ενωμενες/οι/@ εναντιον της σιχαμερής ελιτ  των τραπεζων και του χρηματος και καθε ειδους φασισμου(=κανιβαλισμου) που αυτη σπερνει.

από Ruslana 21/07/2018 11:36 μμ.


αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι περισσότεροι αναρχικοί είναι απ'τα πιο ευγενικά και καλά παιδιά που μπορεί να γνωρίσει καμία-κανείς στη ζωή της...
Κι αυτό γιατί οι ευαισθησίες τους συνήθως δεν περιορίζονται μόσο σε μια αντίθεση προς την κυριαρχία, αλλά και σε πολλές καθημερινές καταπιέσεις που βλέπουν.Αυτό, πολύ κακώς δεν αναγνωρίζεται από πολλές-πολλούς.

Δείτε μόνο τα ποσοστά σεξιστικών επιθέσεων μέσα και έξω από την αντιεξουσία και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.
Φτάνει πια με την καχυποψία και την ηλιθιότητα...

από φως φανάρι 22/07/2018 12:23 μμ.@ όχι γενικά και αόριστα

Θα τον διόρθωνα κι εγώ, αλλά σκέφτηκα ότι o alt-right φασισμός που παρουσιάζεται σαν "ελευθερία σκέψης" (από πελε 21/07/2018 2:14 πμ.) πάει πακέτο με την ασφαλίτικη νοοτροπία να μπλέκεις ονόματα, φύλα, τη ΣΟ και γενικά να κάνεις μπάχαλο τη συζήτηση. Γιατί το ιντιμίντια είναι αναρχικό κινηματικό σάιτ και οι alt-right νομίζουν ότι μπορούν να παίξουν ιδεολογικά παιχνιδάκια.

Το σίγουρο είναι ότι έχουν ξεσκονίσει τον Milo Yiannopoulos που εκτός από τα "safe spaces", την "ελευθερία του λόγου" του την εμποδίζουν επίσης σε μόνιμη βάση και οι φεμινίστριες (για τις οποίες προτείνει κι αυτός "εσωτερική εργασία" όπως το φρικιό παραπάνω), και οι τρανς.

Αυτά τα βρίσκει κανείς με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο (αν αντέχει τη ναυτία που θα του προκαλέσουν τα ξεράσματα που θα διαβάσει).

Αλλά το φρικιό παραπάνω αναρωτιόταν "γιατί κάνουμε γενικεύσεις" και ονομάζουμε alt-right λόγο όσα συστηματικά γράφει το παρεάκι πελέ-φρικιό και συνοδοιπόροι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παρακάτω από πελέ/λεπέν,

"Σε καμία περίτωση δε γελάω με τους καταπιεσμένους/ες γενικά. Και θα συνιστούσα να το προσέξεις αυτό γιατί ως φεμινίστρια που είσαι θα γνωρίζεις ότι υπάρχουν και άλλες μορφές καταπίεσης όπως πχ αυτές που υφίστανται τα τρανς άτομα. Και οταν σε μια συνέλευση ένα τρανς άτομο σου απαγορέυσει να μιλήσεις γιατί εσύ δεν έχεις υποστεί τον ίδιο βαθμό καταπίεσης και δεν έχεις το ίδιο βίωμα και απορρίπτει ότι λες απλά και μόνο επειδή ανήκεις στην κατηγορία ''γυναίκα'', όπως μάλλον κάνεις εσύ με τους ''άντρες'' τα ξαναλέμε."

Σε όλη τη συζήτηση γίνεται προσπάθεια να στηριχτεί το σχήμα "γυναίκες vs άνδρες", και εδώ προεκτείνεται σε "γυναίκες vs τρανς". Αλλά αν η γυναίκα είναι σαν τη "συντρόφισα" του αρχικού σχολίου και ξερνάει πατριαρχικό οχετό, σε safe spaces δεν μπορεί ασφαλώς να μιλήσει.

Πόσο πιο ξεκάθαρα να φανεί αυτό που επισημαίνει το σχόλιο από τρανς 21/07/2018 11:11 πμ.

Συμφωνω βεβαια ότι βασικη τακτική αλλά και στοχευση του φασισμου ειναι το διαιρει και βασιλευε.

@ τρανς, σε άλλο σχόλιο τα υπόλοιπα.

από όχι γενικά και αόριστα 22/07/2018 5:09 μμ.


Σου έχω ήδη ξεκαθαρίσει την παρανόηση σχετικά με τα σχόλια, από πάνω
@προς pele/lepen 7:09 , 7:15 από όχι γενικά και αόριστα 20/07/2018 6:07 μμ.
Δεν είσαι πλέον σε συζήτηση με @όχι γενικά και αόριστα που συνεχίζεις να αναφέρεσαι,
αλλά με @φως φανάρι και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Σε όλα τα σχόλια σου υπάρχουν συνεχείς παρανοήσεις και μπερδέματα, από τις πολιτικές θέσεις, τοποθετήσεις, θεωρήσεις, αναλύσεις, μέχρι και στα σχόλια-σχολιαστές/στριες. Και αυτό κάτι σημαίνει...

Διευκρίνηση και σε μια άλλη παρανόηση.

δικαιωματικός, για τον λόγο
αναφέρεται χωρίς εισαγωγικά στο σχόλιο @oxi aorista από pele 16/07/2018 10:23 μμ.
που τον συνδέει απευθείας με τον καπιταλιστικό και συστημικό λόγο της χίλαρη κλίντον και λοιπών ανάλογων συστημικών.

''δικαιωματικοί'', για τους παραπάνω
αναφέρονται με εισαγωγικά στο σχόλιο-απάντηση προς pele από όχι γενικά και αόριστα 17/07/2018 3:54 μμ.
και προσδιορίζονται ως συστημικοί και μαϊμού.

Έχει δίκιο η/ο φως φανάρι, είναι συστημικοί δικαιωματικοί,
το μαϊμού μπήκε σαν πλεονασμός προκειμένου να κατανοηθεί χωρίς να παρανοηθεί απο τον pele.
Οι λόγοι τους όπως και να τους ονομάζουν και να τους πλασάρουν, είναι πάντα συστημικοί και καπιταλιστικοί. (και πάντα επιδιώκουν να αφομοιώσουν και να αλλοτριώσουν άλλους λόγους)

από πεελε 22/07/2018 9:16 μμ.


Δέχεσαι λοιπόν με βάση το τελευταίο σχόλιο σου ότι το δικαιωματικοί -μαιμού ήταν δική σου έκφραση.Εγώ χρησιμοποίησα τη λέξη συστημικοί δικαιωματικοί σκέτο. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς σε τι συνεισφέρει ο προσδιορισμός μαιμού αν δεν υπονοεί ότι υπάρχουν και ''αυθεντικοί'' δικαιωματικοί που δεν είναι συστημικοί. Τελικά δέχεσαι ότι υπάρχουν και δικαιωματικοί που δεν είναι συστημικοί ή συμφωνείς με @ φως φανάρι που τους λέει διικαιωματικούς συστημικούς?Γιατί αν δέχεσαι ότι υπάρχουν και οι δύο θέλω να μου εξηγήσεις όπως σε ρώτησα και παραπάνω σε τι έγκειται η διαφορά τους αλλά δεν απάντησες.Και επειδή δηλώνεις αναρχικιά, αν δεν κάνω λάθος, να σε πληροφορίσω ότι ο διακωματικός λόγος όσο επαναστατικά και να παρουσιάζεται είναι λόγος που προσβλέπει σε θεσμοθέτηση αυτών των δικαωμάτων. Ποιός/α θεσμίζει αυτά τα δικαιώματα? Φυσικά κάποια εξουσιά, στην παρούσα κοινωνία το κράτος και η αγορά/ες ('ολο και περισσότερο) . Στα safespaces που υποστηρίζεις προφανώς κάποια συνέλευση να φανταστώ, η οποία αποτελείται από διάφορα άτομα με διαφορετικές ίσως απόψεις.Στην καλύτερη να τα θεσμίζει αυτά τα δικαιώματα με αποφάσεις βασισμένες σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ή με βάση το δόγμα της προτωπορίας που κάνει κουμάντο(που μπορεί να δηλώνει αντισεξιστική, αντιφασιστικη κλπ). Πόσο εξουσιαστικά μπορεί να είναι όλα αυτά μπορεί να το καταλάβει ο καθένας/μια. Επίσης πόσο προβληματικό ότι αυτά τα δικαιώματα θεσμίζονται εντός του κράτους/όχι σε σύγκρουση μαζί του-αλλά σε ένα παρε-δώσε / και εντός της αγοράς φανερώνει πόσο αυτά τα δικαιώματα είναι ουσιατικά δικαιώματα ''Ατομικά'' και στις μέρες μας όλο και περισσότερο ατομικά δικαιώματα ουσιαστικά στην κατανάλωση αντικειμένων και τίποτα παραπάνω. Λόγος για τα κοινωνικά δικαιωμάτα δε γινεται πλεόν (γιατί είναι ντεμοντέ ?) καθώς συνηθως μιλάμε για τα δικαιώματα συγκεκριμένων ομάδων μειοψηφιών κλπ και όχι προφανώς όλης της κοινωνίας. Δηλαδή με λίγα λόγια είμαστε φιλελευθεροι, οι οποίο/ες αυτοπαρουσιαζόμαστε όπως θέλουμε και δηλώνουμε αντισυστημικοί.Και θέλουμε όπως έγραψε @τρανς να είμαστε αντικαπιταλιστ@/αντι-νεοφιλελευθερ@/αντιφασίστ@  και όλα τα ωράια σε μια σαλάτα. Μόνο που έχετε ξεχάσεις καιρό τώρα να είστε και  αντικρατιστ@ς και κάτι υποδηλώνει αυτό. Κάθε δικαιωματικός λόγος ουσιαστικά απευθύνεται στην εξουσία κάνοντας διάλογο μαζί της. Ο καπιταλιστικός λόγος είναι λόγος προστακτικός στην κατανάλωση αντικειμένων, καταναλωτικών σχέσεων όπου ο άλλος εργαλειοποιείται(προς επίτευξη κάποιου σκοπού)  + λόγος περί δικαιωμάτων.Ακριβώς αυτό τον λόγο που αναπαράγεται δηλώνοντας μάλιστα ότι θέλετε.

από αλληλεγγυος επενδυτης 22/07/2018 11:40 μμ.


Γράφει η συντρόσφισσα :Συμφωνω βεβαια ότι βασικη τακτική αλλά και στοχευση του φασισμου ειναι το διαιρει και βασιλευε.
Ιστορικά ο φασισμός δεν είχε καμία τέτοια τακτική να διαιρεί  για να βασιλεύει όπως γράφεις, αλλά το αντίθετο μάλιστα, να ενώνει το ''λαό'' ανεξαρτήτως τάξης κάτω από εθνικιστικά λάβαρα, σύμβολα κλπ και την ιδέα του μεγάλου έθνους-φυλής που πρεσβεύει πάντα ο μεγάλος αρχηγός- φύρερ. Έχουν χάσει οι λέξεις το νόημα τους πλέον με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται από μερικούς. Αν όλα είναι φασισμός, είναι σαν να λέμε και τιποτα δεν είναι φασισμός. Ξεκολάτε γιατί κάνετε ζημιά με να λέτε τους πάντες φασίστες με τόση ευκολία.

από οέο 23/07/2018 12:59 μμ.


Για να ενωθεί ο "λαός" ανεξαρτήτως τάξης κάτω από το έθνος, τη φυλή και τον μεγάλο αρχηγό, πρέπει προηγουμένως να χωριστεί η ίδια η εργατική τάξη. Σήμερα, τα άνδρες-γυναίκες, στρέιτ-σις, ντόπιοι-μετανάστες χρησιμοποιούνται ευρύτατα για τον διαχωρισμό της εργατικής τάξης. Και έπονται τα λάβαρα του έθνους και της φυλής/πολιτισμού μας.

Ο σημερινός φασισμός δεν θα σου πλασάρει τον Χίτλερ, αυτό θα το κάνουν συγκεκριμένα κομμάτια του. Ο σημερινός φασισμός έχει alt-right μορφή (παράδειγμα ο Τραμπ και η Λεπέν). Αυτό δεν παρουσιάστηκε με τον Τραμπ και τη Λεπέν, δουλεύεται χρόνια τώρα με το παραμύθι δεν είμαι φασίστας αλλά διαφέρουν οι πολιτισμοί μας, που τόσους πολέμους στήριξε και στηρίζει από τότε που ξεκίνησε.

Κι αυτό το παραμύθι έχει τους γνωστούς υποστηρικτές και στην χώρα μας.

από αλληλεγγυος επενδυτης 23/07/2018 3:50 μμ.


Ο νεοφιλελευθερισμός πλασάρει αυτούς τους διαχωρισμούς ταυτοτήτων και όχι ο σημερινός  φασισμός όπως λες που μονιμα ασχολείται με τους μετανάστες  .Ο τραμπ και η λεπεν για μια ταυτότητα ενδιαφέρονται και αυτη είναι η εθνική.Τους υπόλοιπους διαχωρισμούς τους πλασάρουν διάφοροι δημοκράτες τύπου χίλαρη και "κινήματα"
της αριστεράς και της προόδου.

από κουλτουρα ασφαλειας 23/07/2018 4:07 μμ.


όποιος θέλει ασφάλεια να γίνει ασφαλίτης λέγαμε παλιά και όχι τυχαία. Τα safespaces πάνε παράεα με το ασφαλιτομάνι.Όπως ακριβώς τα security τeams κλπ νέα φρούτα δεν έχουν καμία σχέση με την αναρχία.

από φρικιο 23/07/2018 10:07 μμ.


Καθεστωτικοι ειστε και φαινεστε. Εσωτερικη εργασια προς ολους μας προτεινω αλλα εσενα/εσας σας νοιαζει πιο πολυ να αντιπαρατεθειτε παρα να συνθεσετε και να προοδευσετε. Γιαυτο τα ερμηνευετε ολα οπως βολευει την ιδεολογια που σας σκλαβωνει τη δεδομενη στιγμη . Δεν πατροναρω, εσεις νιωθετε πατροναρισμεν@. Ισως εχετε daddy issues αλλα δε σας φταιω. Δικαιωμα σας να μεταμοντερνιζετε αλλα δε θα φαω εγω μαστιγωμα για τις μαλακιες ολων των αρσενικων επειδη σας τοπε ο φουκω και ο ντεριντα
Θα μπορουσα να γραφω αιωνες αλλα δεν εχετε δυνατοτητα επικοινωνιας και εγω εχω πιο σημαντικα πραγματα να κανω. Παντως να ξερετε διαβαζουμε αυτο το ποστ με τη συντροφο μου και γελαμε με τα χαλια μας/σας


ο αλληλεγγυος επενδυτης, πάνω στην φόρα του να βγάλει νεοφιλελεύθερες κ σοσιαλδημοκράτισσες τις α/α/α συντρόφισσες, κάνει κ ένα ξεπλυματάκι του νεοφιλελευθερισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, κ του φασισμού/alt-right που τον διαχωρίζει σαν να είναι αντισυστημικός αντικαπιταλιστικός αντινεοφιλελεύθερος. Και τοποθετεί το “εθνικό” κ “ εθνικιστικό”, σαν να μην είναι στην ουσία κ ταξικό κ σαν να μην έχει σκοπό την αλλοτρίωση, τον εκμαυλισμό, την επίθεση κ το χτύπημα των εργατικών ταξικών κ κοινωνικών αγώνων κ της ταξικής πάλης.

Γιατί ο φασισμός σε όλες τις μορφές του κ alt-right, είναι πάντα το μαντρόσκυλο των οικονομικοπολιτικών συμφερόντων των καπιταλιστών κ το μακρύ χέρι του καπιταλιστικού συστήματος, που σήμερα είναι ο νεοφιλελευθερισμός. Και πάντα ο φασισμός σε όλες τις μορφές του, προμοτάρεται στο κοινωνικοπολιτικό μασκαρεμένος σαν αντικαπιταλιστικός κ γι΄αυτό σήμερα σαν αντινεοφιλελεύθερος. Και πάντα χρησιμοποιεί αυτό το καμουφλαζ κ το “διαίρει κ βασίλευε”, προκειμένου να υπηρετήσει αποτελεσματικά τα καπιταλιστικά αφεντικά του σήμερα νεοφιλελεύθερα κ την εξουσία του καπιταλιστικού συστήματος σήμερα νεοφιλελεύθερου. Στο καπιταλιστικό-ταξικό, στο πατριαρχικό-έμφυλο, στο εθνικιστικό-φυλετικό... οι μαύροι, οι λατίνοι, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι μουσουλμάνοι, οι άραβες, οι ρομά, οι φεμινίστριες, οι λοατκι,....κ όλοι οι κοινωνικοί κ ταξικοί αγώνες κ αγωνιστές-στριες _βλ πχ κ τον ρόλο των φασιστών στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Και ο παλιότερος χρονικά φασισμός που λέει, ιστορικά το ίδιο έκανε με τον ίδιο τρόπο _μόνο που αντί για μουσουλμάνους είχε τους εβραίους. Και χτυπώντας την εργατική τάξη κ τους κοινωνικούς κ ταξικούς αγώνες, μπόρεσε μετά κ να προχωρήσει στην φαντασιακή εθνικιστική ενότητα “ανεξαρτήτως τάξης” που λέει. Που δεν θα μπορούσε να το κάνει εάν ήδη δεν είχε χτυπήσει ολικά κ καταλυτικά τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Και στην ενίσχυση της εξουσίας του καπιταλιστικού συστήματος, αντίθετα με το πως τα διαχωρίζει ο αλληλεγγυος επενδυτης, πάνε μαζί κ συμπορεύονται ο φασισμός/alt-right κ με τον νέο-φιλελευθερισμό κ με την σοσιαλδημοκρατία που διεμβολίζει τα πάντα στο πολιτικοκοινωνικό, παριστάνοντας ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι κ τον βρώμικο ρόλο που επιτελεί. Όπως γίνεται κ στο indy που οι εξουσιαστές παριστάνουν τους αντιεξουσιαστές κ οι αντιαναρχικοί τους αναρχικούς.

Και προωθούν την κοινωνικοπολιτικοοικονομική ατζέντα τους, ανάμεσα στα άλλα κ με στρεβλά ισοπεδωτικά ιδεολογήματα· όπως εξίσωσης κ εξομοίωσης α/α/α συντροφισσών με συστημικούς εξουσιαστές νεο-φιλελε κ σοσιαλ-φιλελε. Για να σαμποτάρουν κ να καταστείλουν κ την δική τους αντισυστημική αντιεξουσιαστική κινηματική δράση και παρουσία. Στα πλαίσια των πάγιων μεθοδεύσεων τους, για την διασφάλιση κ διαιώνιση της κοινωνικοπολιτικοοικονομικής εξουσίας του καπιταλιστικού πατριαρχικού συστήματος. Ανάμεσα στα άλλα κ με την μονοπώληση, αλλοτρίωση κ χειραγώγηση των αντισυστημικών κοινωνικοπολιτικοοικονομικών λόγων, στον στόχο τους για αποδυνάμωση κ χτύπημα των κοινωνικών αγώνων, για ελευθεριακή αντιεξουσιαστική αταξική κοινωνία.

Και έτσι μπορούν την ίδια ώρα οι εξουσιαστικοί μηχανισμοί τους να καταδικάζουν κ με σκληρές καταδίκες γυναίκες_πατριαρχικό, μετανάστριες_καπιταλιστικό-εθνικιστικό κ εργατικής τάξης_απιταλιστικό-ταξικό, που αντιστάθηκαν με αντεπίθεση κ αντιβία, στην πατριαρχική-σεξιστική εξουσιαστική επίθεση κ βία. Και την ίδια στιγμή συστηματικά να απαλλάσουν ή να ρίχνουν στα μαλακά εξουσιαστές βιαστές, κ καταπιεστές κ κακοποιητές παιδιών κ γυναικών κ λοατκι κ μεταναστών-στριών. Και η αλλοτριωμένη εξουσιαστική κοινωνία να κάνει τα στραβά μάτια. Και μετά να ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα, σε πατριαρχικές κακοποιήσεις παιδιών κ εξοντώσεις γυναικών· και όταν εξοντώνονται λοατκι μαθητές-τριες/φοιτητές-τριες κ όποια-ος δεν ανταποκρίνεται στις εθνικοπατριαρχικές νόρμες κ υποβάλλεται σε τραμπούκικες επιθέσεις βίας κ εξουσίας του εθνικοπατριαρχικού συστήματος/κατεστημένου.

Και μετά για να αποπολιτικοποιήσει ώστε να προστατέψει κ να διασφαλίσει το σύστημα/κατεστημένο, να ψυχολογικοποιεί κ να ψυχ-ιατρικοποιεί αβέρτα, _με bullying απολίτικο αφήγημα κλπ_ όπως κάνει σ' αυτή τη συζήτηση κ το “φρικιο” κ με daddy issues κ αρρωστια. Και γι' αυτό τους είναι αναγκαία κ η κοινωνικοπολιτική υπονόμευση κ το σαμποτάρισμα, ανάμεσα σε άλλους κ των α/α/α συντροφισσών λοατκι κ φεμινιστριών, για καταστολή της αντιπατριαρχικής αντιεθνικής ταξικής κινηματικής τους παρουσίας κ δράσης.

Αυτές οι μεθοδεύσεις κ οι τακτικές, της αλλοτρίωσης, της χειραγώγησης, του διαίρει κ βασίλευε, είναι δομικές κ συστημικές στην λειτουργία του καπιταλιστικού πατριαρχικού συστήματος-κράτους. Και ο ενεργός ρόλος κ η δραστική συμβολή του φασισμού/alt-right _φασιστών είναι απαραίτητα κ καθοριστικά. Και όχι δεν είναι όλα φασισμός, αλλά σε όλα μπορεί να καραδοκεί φασισμός στο κοινωνικοπολιτικό κ να ενεργεί μέσα σε_ μέσα από_ κ πάντα υπερ του νεο-φιλελε κ σοσιαλ-φιλελε κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος , όπως κ να παρουσιάζονται στο κοινωνικό.

Και ναι φασισμός κ φασίστας χρειάζεται να τεκμηριώνονται κοινωνικοπολιτικά, αλλιώς ναι κάνει ζημιά να λέμε τους πάντες φασίστες με τόση ευκολία, όπως φεμι-ναζί ή “ασφαλιτομάνι” τις α/α/α συντρόφισσες.


...ναι, φασισμός κ φασίστας χρειάζεται να τεκμηριώνονται κοινωνικοπολιτικά, αλλιώς ναι κάνει ζημιά να λέμε τους πάντες φασίστες με τόση ευκολία, όπως φεμι-ναζί ή “ασφαλιτομάνι” τις α/α/α συντρόφισσες.

Και φάνηκε τελικά κ η δουλίτσα που έκαναν φρικιό κ πελε/pele/lepen με την εξουσιαστική σεξιστική μπαλίτσα που παίξανε· ρίχνοντας στοχευμένα στο νήμα θέματα για safe_ασφαλή_spaces κ ταυτότητες κ εκτός σύνδεσης με α/α/α πολιτικό κ με την αρχική συζήτηση, προκειμένου να την κουλαντρίσουν τακτικίστικα. Ώστε να μπορούν να βγαίνουν τώρα κάποιοι κ ακολουθώντας την καρικατούρα αναρχικού λόγου τους, να έχουν το θράσος να μιλάνε για αναρχία κ να ταυτίζουν τις α/α/α συντρόφισσες με νεοφιλελεύθερους κ σοσιαλδημοκράτες κ με μάτσο securitάδες εξουσιαστές κ με Ασφάλεια κ “ασφαλιτομάνι”. Όταν είναι αυτές οι α/α/α συντρόφισσες που στέκονται πολιτικά ενεργά απέναντι κ εναντίον της ματσίλας, του σεξισμού κ εξουσιασμού των securitάδων κ της “security” τους.

Και να κάνουν ότι δεν ξεχωρίζουν κ δεν διαχωρίζουν τα α/α/α ασφαλή κινηματικά περιβάλλοντα/χώροι _όπως επιπλέον προσεγγίζονται κ προσδιορίζονται κ σε σχόλια από πάνω, από την Ασφάλεια κ το “ασφαλιτομάνι”. Όταν Ασφάλεια κ ασφαλιτομάνι σημαίνει συστημική επίθεση, βία κ εξουσία. Όπως πατριαρχική κ σεξιστική επίθεση, βία κ εξουσία. Ενώ α/α/α ασφαλή κινηματικά περιβάλλοντα/χώροι σημαίνει αντισυστημική αντεπίθεση, αντιβία κ αντιεξουσία. Όπως αντιπατριαρχική κ αντισεξιστική αντεπίθεση, αντιβία κ αντιεξουσία. Και κάνουν πλήρη αντιστροφή κ διαστρέβλωση όπως σε όλο το νήμα, με καρικατούρα αναρχικού λόγου όπως κ το φρικιο κ πελε/pele/lepen. Και εξισώνουν κ εξομοιώνουν, αντιεξουσιαστικούς ελευθεριακούς χώρους/περιβάλλοντα με το κυρίαρχο, το αντικαθεστωτικό με το καθεστωτικό, το αντισυστημικό με το συστημικό , την αντιεξουσία με την εξουσία, την αντιβία με την βία.

Συνεχείς τακτικισμοί με αντιστροφές κ διαστρεβλώσεις σε όλο το νήμα, όπως και στο προηγούμενο νήμα/συζήτηση που αναφέρεται σε πάνω σχόλια _ με “αντίστροφο σεξισμό” κ “αντίστροφες σεξίστριες” κ “αντίστροφο ρατσισμό”. Για να ιδεολογικοποιήσουν κ να προμοτάρουν αντεστραμμένα κ διαστρεβλωμένα πολιτικά, το αντιαναρχικό εξουσιαστικό αντιδραστικό, σαν αναρχικό αντιεξουσιαστικό ελευθεριακό. Και τώρα παρουσιάζουν τα α/α/α ασφαλή κινηματικά περιβάλλοντα/χώρους κ όσες-ους πολεμάνε την κουλτούρα του βιασμού κ την πατριαρχία _ που είναι θεμελιώδη για το κράτος κ τον καπιταλισμό, αντεστραμμένα σαν “κουλτουρα ασφαλειας”. Κάνοντας κ χυδαίο σεξιστικό λογοπαίγνιο ανάμεσα στην υπαρκτή κουλτούρα του βιασμού των σεξιστών εξουσιαστών κ στην ανυπόστατη “κουλτουρα ασφαλειας” των αντισεξιστών-στριών αντιεξουσιαστών-στριών.

Και όλα αυτά σε συζήτηση/νήμα που αφορά, σεξιστική κακοποίηση κ βιασμό κ την πολιτική κατασυκοφάντηση όσων αντιμάχονται τους βιασμούς κ βιαστές, τους σεξιστές κακοποιητές κ τα πατριαρχικά σεξιστικά εξουσιαστικά ξεπλύματα τους _ από την αρχική κ διάφορους άλλους μέχρι το φρικιο κ πελε/pele/lepen κ κουλτουρα ασφαλειας.

Στην προηγούμενη συζήτηση που αναφέρεται σε αυτό το νήμα, προσπαθούσαν να κανονικοποιήσουν κ να ξεπλύνουν, τους σεξιστικούς “προσωπικούς” ξυλοδαρμούς συντροφισσών κ να καθιερώσουν τα μη α/α/α ασφαλή κινηματικά περιβάλλοντα/χώρους. Και σε αυτή την συζήτηση προσπαθούν να κανονικοποιήσουν τους “στιγμιαίους” βιασμούς συντροφισσών κ την σεξουαλική κακοποίηση κ να καθιερώσουν την ανοχή τους κ ξέπλυμά τους σε μη α/α/α ασφαλή κινηματικά περιβάλλοντα/χώρους. Και για να το καταφέρουν όλο αυτό το αίσχος, προσπαθούν να το ιδεολογικοποιήσουν κ να το αναρχοποιήσουν _όπως έκαναν κ στην προηγούμενη συζήτηση_ κ γι' αυτό έφτιαξαν κ αυτό το νήμα. Και έτσι πέταξαν κ μες την μέση ξόμπαρκα τα safespaces_ασφαλή περιβάλλοντα/χώρους, προκειμένου μετά με ιδεολογικοποιημένους τακτικισμούς, να τα υπονομεύσουν κ να τα ακυρώσουν. Για να μπορούν να κανονικοποιούν κ να ξεπλένουν, ξυλοδαρμούς συντροφισσών κ “στιγμιαίους” βιασμούς κ “στιγμιαίους” βιαστές κ κακοποιητές συντροφισσών, σε α/α/α κινηματικά περιβάλλοντα/χώρους κ να μην τρέχει μία κοινωνικά κ πολιτικά.

Πολιτική κ κοινωνική ηθική καμιά κ καμία σχέση με α/α/α _όπως έχει φανεί κ σε αυτή κ στην άλλη προηγούμενη συζήτηση_ κ φανερώνει κ το πρόβλημα της κουλτούρας του βιασμού κ του πατριαρχικού εξουσιασμού, σε όλο το σάπιο τους μεγαλείο.

@τα α/α/α περιβάλλοντα/χώροι είναι εκ προοιμίου ασφαλή ως αναρχικά, αντιεξουσιαστικά, ελευθεριακά περιβάλλοντα/χώροι, αλλιώς απλά δεν είναι α/α/α αλλά σάπια καρικατούρα τους.

από όχι γενικά και αόριστα 03/08/2018 1:39 πμ.


Μάλιστα, επανέρχεσαι και απευθύνεσαι συνεχώς σε ''όχι γενικά και αόριστα''. Φαίνεται ότι κάτι ενόχλησε πολύ στις αντιπατριαρχικές-αντισεξιστικές-αντιεξουσιαστικές τοποθετήσεις, σε σχέση με την αρχική συζήτηση που αφορά σεξιστική και σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό και τις @ δομές-κίνημα.

Γιατί οι δικές μου τοποθετήσεις είναι σε σύνδεση με αυτό το θέμα της συζήτησης και τις @δομές-χώρο-κίνημα. Οι δικές σου είναι γενικόλογες θεωρητικολογίες και πολιτικολογίες, για να δώσεις πάτημα για δικαιολογήσεις και κανονικοποιήσεις πατριαρχικών-σεξιστικών πρακτικών και συμπεριφορών της κουλτούρας του βιασμού, σε @δομές-χώρο-κίνημα.

Και επειδή δεν έχεις την πολιτική εντιμότητα να τοποθετηθείς ευθέως και σε σχέση με το θέμα αυτής της συζήτησης, γυρίζεις γύρω γύρω με παρανοήσεις και μπερδέματα και αυθαιρεσίες και πολιτικάντικες θεωρητικολογίες με... ''Χίλαρι Κλίντον, Αμερική, BBC, φιλελεύθερους, αστυνομικό φεμινισμό, safespaces, ολυμπιακούς αγώνες καταπιεσμένων ομάδων, ταυτότητες, δικαιώματα, πρωτοπορίες, μειοψηφίες, ....''

Και απ΄όλες τις γνωστές σεξιστικές-εξουσιαστικές μανούβρες πεταμένες μέσα, χωρίς καμία σύνδεση με το αρχικό θέμα της συζήτησης, γιατί έτσι βολεύει την σεξιστική-εξουσιαστική ρητορική σου και εκεί που θέλεις να την πας. Προσπαθώντας να πετύχεις έτσι κάποτε μέσα σ' όλα αυτά, κάποια πολιτική διαβολή και να την χρησιμοποιήσεις πατώντας εκεί, για να δικαιώσεις τις δικές σου και του φρικιου και τελικά της αρχικής, τις αντιαναρχικές-αντιφεμινιστικές-πατριαρχικές-σεξιστικές-εξουσιαστικές θέσεις.

Και ενώ έχεις δηλώσει ότι ''δεν θα επανέλθεις'', συνεχίζεις να επανέρχεσαι ασταμάτητα ανακατεύοντας σχόλια και σχολιαστές/στριες και όλη την συζήτηση. Και ενώ σου ζήτησα μετά κι εγώ να μην μου ξανα απευθυνθείς, γιατί δεν κάνω κέφι ''να επανέλθω'' σε συζήτηση με πολιτικά ανέντιμους συζητητές, με αγνοείς κανονικά και μου ξανα απευθύνεσαι. Δεν υπάρχει καμία συνέπεια εκ μέρους σου και το ίδιο ισχύει και ως προς την πολιτική συνέπεια.

Λοιπόν και ελπίζω για τελευταία φορά και μόνο για να το μαζέψουμε από μέρους μου, αφού εσύ σχεδόν σίγουρα θα επανέλθεις με νέες τακτικίστικες παρανοήσεις , για τους λόγους που αναφέρονται ήδη στο 1ο σχόλιο-απάντηση μου προς πελε 7:58 (από όχι γενικά και αόριστα 11/07/2018 5:54 μμ.).

Το τελευταίο από τα σερί ερωτήματα σου, έχει ήδη απαντηθεί και διευκρινιστεί στο προηγούμενο σχόλιο από όχι γενικά και αόριστα 22/07/2018 5:09 μμ. Και το διευκρίνησα γιατί είχες δημιουργήσει σύγχυση με τα σχόλια και τους σχολιαστές/στριες και το χρησιμοποιούσες αυτό για να κάνεις πολιτικάντικο παιχνίδι. Το οποίο και συνεχίζεις ακόμα να κάνεις σαν ''μπερδεμένος'' που δεν καταλαβαίνει, γι αυτό και συνεχίζω την διευκρίνηση της...διευκρίνησης παρακάτω.Αυτό το ανέντιμο παιχνίδι της ''παρανόησης'' και του μαγειρέματος των απαντήσεων-τοποθετήσεων του συνομιλιτή σου και με εσαεί ερωτήματα πάνω σε προηγούμενα ερωτήματα που έχουν απαντηθεί και τα αγνοείς ή παρανοείς, το κάνεις σε όλα σου τα σχόλια. Και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι είναι ένας ακόμα τακτικισμός των εξουσιαστών-σεξιστών, ανάμεσα σε άλλους τακτικισμούς που έχουν διαπιστωθεί στο νήμα ήδη από το αρχικό σχόλιο της αρχικής.

Αυτή η πολιτική ανεντιμότητα και ο τακτικισμός στα σχόλια σου, εντοπίζεται ήδη από την 1η απάντηση μου (από όχι γενικά και αόριστα 11/07/2018 5:54 μμ), σε ''μπερδεμα'' και ''σύγχυση'' και παρανόηση σου με τα οποία ξεκίνησες ήδη από το 1ο σχόλιο σου-απάντηση (από πελε 10/07/2018 7:58 πμ) και συνεχίζεις σερί σε όλα σου τα σχόλια-απευθύνσεις. Και επειδή ακριβώς αντιλήφθηκα αυτόν τον ανέντιμο τακτικισμό σου, κατέληξα να σου απαντήσω οτι ''δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο'' στις συνεχείς σκόπιμες παρανοήσεις σου (από όχι γενικά και αόριστα 17/07/2018 3:54 μμ.).

Ως προς την τελευταία σου λοιπόν απόπειρα και μόνο για να μην τα μαγειρεύεις όπως θέλεις. Αυτό που κάνεις είναι σεξιστικό-εξουσιαστικό παιχνίδι τακτικισμού, πετώντας μες την μέση το ''δικαιωματικό-δικαιώματα'' σαν αστικό-κρατικό νομικοπολιτικό όρο στα πλαίσια του κυρίαρχου, με το έτσι θέλω. Ενώ σε @ πλαίσιο μιλάμε και πράττουμε σε κοινωνικούς ταξικούς αγώνες, για τα κοινωνικά δικαιώματα ως κοινωνικές ανάγκες για την κοινωνική χειραφέτηση όλων των υποκειμένων, σε ένα συλλογικό χειραφετικό πρόταγμα αγώνα.

Και αυτό κάνετε με τον φρικιο και με τα ''safespaces'' που ρίχνετε στην συζήτηση, για να το συνδέσετε με την αστικό-κρατική ασφάλεια. Ενώ σε @ πλαίσιο μιλάμε και πράτουμε για ελευθεριακούς και απελεύθερους χώρους και συνθήκες, που εκ των πραγμάτων είναι ''safespaces'' για όλα τα υποκείμενα.

Και παριστάνετε τους αντικρατιστές, ενώ ξεκινάτε το παιχνίδι του κρατισμού με χρήση και απόδοση αστικών-κρατικών νομικοπολιτικών όρων, ήδη από την αρχή του νήματος και τον τίτλο του. Όταν επιλέγετε σκόπιμα τον όρο-ορισμό ''παρενόχληση'' αντί για σεξουαλική κακοποιήση και βιασμό, για τα οποία προφανώς έγινε η καταγγελία, την οποία προσπαθείτε σαν τον τελευταίο χασοδίκη να μειώσετε σε ''παρενόχληση''. Στα πλαίσια της αστικο-κρατικής πατριαρχικής εξουσιαστικής διαβάθμισης της βίας και κακοποίησης, στην οποία αναφέρεστε και με την ''κλίμακα'' σε πάνω σχόλιο.

Γι αυτό και δεν χρησιμοποίησες καθόλου ''συστημικούς δικαιωματικούς σκέτο'' που λες ψευδώς τώρα. Αντίθετα παρανοώντας και μαγειρεύοντας πάλι την προηγούμενη απάντηση μου (από όχι γενικά και αόριστα 15/07/2018 11:05 μμ.) για να μπορέσεις να την διαβάλεις, χρησιμοποίησες συγκεκριμένα και εσκεμμένα (από pele 16/07/2018 10:23 μμ.)

'' Έχεις αναλύσει τους "συστημικούς" όπως λες λόγους και έχεις καταλήξει ότι ο καπιταλιστικός λόγος είναι πατριαρχικός, ρατσιστικός, εθνικιστικός κλπ? Υπάρχει και καπιταλιστικός λόγος που είναι αντιρατσιστικός ,κοσμοπολίτικος,δικαιωματικός, ενάντια στην πατριαρχία κλπ και είναι πολυ περισσότερο αποδεκτός μάλιστα...Η χίλαρη κλίντον στην αμερική ένα τέτοιο λόγο εκπροσωπεί πχ,ς...εκτός και αν είναι αντικαπιταλίστρια και μας το κρύβει...Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει και συστημικός λόγος που είναι όλα αυτά που καταγγέλεις/'οπως και ήταν στο παρελθόν / και ότι ανα πάσα στιγμή δε μπορεί να γίνει κυρίαρχος ένας τέτοιος λόγος άλλα αυτό δεν αφορά την τάση του συστήματος και την πρωτοπορία του αλλά περισσότερο αρχαϊκότερες μορφές του. '' !

Και όπως ο φρικιο πέταξε από το πουθενά τα ''safespaces'' έτσι κι εσύ πέταξες απο το πουθενά το ''δικαιωματικός'' για να κάνεις παιχνίδι με εξουσία-κράτος-σύστημα. Γι αυτό ξεκάθαρα αναφέρεσαι σε ''συστημικό δικαιωματικό λόγο'' και ''κοσμοπολίτικο'', που πας πονηρά να τον ταυτίσεις με τον @ ελευθεριακό απελευθερωτικό αντισυστημικό λόγο, που είναι ενάντια σε όλους τους συστημικούς και εξουσιαστικούς λόγους και είναι διεθνιστικός και αντικαπιταλιστικός και αντιρατσιστικός και αντιεθνικιστικός και αντιπατριαρχικός... Και τοποθετείται ενάντια σε όλες τις καταπιέσεις και εκμεταλλεύσεις και παραβιάσεις κοινωνικών δικαιωμάτων που σε @ πλαίσιο αφορούν κοινωνικές ανάγκες, προς την συνολική κοινωνική χειραφέτηση και ολική απελευθέρωση.

Και που εσύ πας ειρωνευόμενος να τον χτυπήσεις και ταυτίζοντας τον να τον ακυρώσεις σαν εξουσιαστικό-κρατικό-συστημικό , γι αυτό και δεν ονομάζεις συστημική δικαιωματική την Χίλαρι Κλίντον και λοιπούς ανάλογους, αλλά ειρωνικά ''αντικαπιταλιστρια''. Και δεν αναφέρθηκες καθόλου σε ''συστημικούς δικαιωματικούς σκέτο'', όπως τώρα ψευδώς λες, αλλά τους χρησιμοποίησες για να τους ταυτίσεις και να ειρωνευτείς και να ακυρώσεις σαν συστημικούς εξουσιαστικούς, τους @ ριζοσπαστικoύς ελευθεριακούς απελευθερωτικούς αντισυστημικούς λόγους. Και από πάνω είναι το απόσπασμα και το σημείο στο νήμα, για διασταύρωση όλης της πορείας της συζήτησης.

Και όλα αυτά τα πολιτικάντικα κόλπα με τις παρανοήσεις, τα μπερδέματα, τις αυθαιρεσίες, όρους και ορισμούς που πετάς απο το πουθενά, είναι για να μαγειρέψεις όπως θέλεις και όπου θέλεις την συζήτηση και να την πας εκεί που στόχευε και η αρχική ''συντρόφισσα'' όταν έφτιαξε το νήμα. Δηλαδή να παρουσιάσεις όπως έκανε και η αρχική και ο φρικιο, τον @ αντιπατριαρχικό-αντιεξουσιαστικό λόγο, σαν ''εξουσιαστικό'' ''ολοκληρωτισμό'' και ''εξουσιαστική καταπίεση της ελευθερίας του λόγου'', και εσύ τον παρουσιάζεις επιπλέον και σαν ''συστημικό'' και ''φιλελεύθερο''.

Οτιδήποτε άθλια πολιτικάντικο και ανυπόστατο για να χτυπήσετε τον @ αντιπατριαρχικό- αντισεξιστικό αντιεξουσιασμό. Τόσο βουτηγμένοι στην κουλτούρα του βιασμού, την πατριαρχία και τον σεξισμό είσαστε. Και τόσο πολύ θέλετε να επιβάλετε σιωπή και ανοχή σε γεγονότα και ζητήματα πατριαρχικής-σεξιστικής και σεξουαλικής κακοποίησης και βίας. Και γι' αυτό πλασάρετε την αντιαναρχική θεωρητικολογία της ''ελευθερίας του λόγου'' του πατριαρχικου-σεξιστικού-εξουσιαστικού σας. Και τα ''safespaces'' και τις ''ταυτότητες'' και τα ''δικαιωματικά'', που δεν έχουν σχέση με την αρχική συζήτηση ούτε προκύπτουν από πουθενά, εσείς τα χώσατε μόνοι σας στην συζήτηση, για να βγείτε μετά να τα χρησιμοποιήσετε και να κάνετε πολιτικάντικο παιχνίδι και να πάτε την συζήτηση και το θέμα σε αυτές τις αντι@ επιδιώξεις για τις οποίες φτιάξατε και το νήμα.

Και γι' αυτό δεν απάντησες και δεν απευθύνθηκες ούτε μία φορά στον ''φρικιο''. Που τα σχόλια του είναι αντιδραστικά-αντιαναρχικά από πάνω μέχρι κάτω και προπαγανδίζει ατομικες ατομικότατες εσωτερικές εργασίες, συνθέσεις, προόδους, βιολογικές ιεραρχίες και ρόλους. Αλλά αντίθετα του προσφέρεις μπακαπ από δίπλα, σχολιάζοντας με παρανοήσεις συνέχεια τα σχόλια-απαντήσεις που τοποθετούνται απέναντι στις θέσεις του φρικιου, προσπαθώντας να τα βγάλεις αντιαναρχικά και αντιδραστικά .

Όμως αυτα τα ''δύο μέτρα και σταθμά'' (που έχουν παρατηρηθεί γενικά στο νήμα σε από πάνω σχόλια) που ακολουθείς στις παρεμβάσεις σου, απέναντι σε σχόλια-τοποθετήσεις ''απο τον φρικιο'' και σε σχόλια-τοποθετήσεις ''προς τον φρικιο'', αυτά είναι που φανερώνουν πέρα κάθε αμφιβολίας και την πολιτική σου ανεντιμότητα. Και ότι αυτό που σε ενδιαφέρει δεν είναι καθόλου το @ πολιτικοκοινωνικό, αλλά μόνο αυτές σας οι αντι@ επιδιώξεις που σχετίζονται με το αρχικό ζήτημα της συζήτησης.

Και σ΄αυτό αποσκοπούν και όλα τα υπόλοιπα που παραθέτεις και έχεις την απαίτηση να τα χρεώσεις σε άλλους και να σου απαντήσουν κιόλας. Ενώ είναι δικες σου προσωπικές θεωρήσεις, εικασίες, αυθαιρεσίες και μία ολόκληρη δική σου ρητορική, που όπως λες ''φαντάζεσαι''. Και που πασχίζεις να τα φορτώσεις σε άλλους, ενώ δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά τους σχόλια-τοποθετήσεις, παρά μόνο αυτήν που ''φαντάζεσαι'' εσύ γιατί έτσι σε βολεύει. Και το σύνθετο θέμα σε α/α/α πολιτικό πλαίσιο, των κοινωνικών κινηματικών αγώνων για τα κοινωνικά δικαιώματα ως κοινωνικές ανάγκες, σε σχέση με το κυρίαρχο και την εξουσία, στον δρόμο προς της κοινωνική χειραφέτηση και την ολική απελευθέρωση, εσύ το λύνεις τσακ μπαμ σε ένα σχόλιο στο indymedia. Και κοτσάρεις κι από δίπλα τα safespaceς, για να καταλήξεις στο αναμενόμενο πατριαρχικό-σεξιστικό ζητούμενο για το θέμα της συζήτησης-νήματος και τις σχετικές αντισεξιστικές-αντιπατριαρχικές παρεμβάσεις σε @ δομές-κίνημα, ''Πόσο εξουσιαστικά μπορεί να είναι όλα αυτά μπορεί να το καταλάβει ο καθένας/μια.''

Και το συμπληρώνεις με τον ντεφάκτο αυθαίρετο αφορισμό ''Λόγος για τα κοινωνικά δικαιωμάτα δε γινεται πλεόν (γιατί είναι ντεμοντέ ?)'', και δίνεις μετά και το το πραγματικό πολιτικό σου στίγμα που ανήκει σε άλλους αντι@ πολιτικούς χώρους, με τον άλλο απίθανο αφορισμό ''καθώς συνηθως μιλάμε για τα δικαιώματα συγκεκριμένων ομάδων μειοψηφιών κλπ και όχι προφανώς όλης της κοινωνίας''. Και το συνεχίζεις για να το εμπεδώσουμε, αμφισβητώντας αυθαίρετα τις τοποθετήσεις της ''μειοψηφίας'', ''Και θέλουμε όπως έγραψε @τρανς να είμαστε αντικαπιταλιστ@ /αντινεοφιλελευθερ@ /αντιφασίστ@ και όλα τα ωράια σε μια σαλάτα.'', καταλήγοντας σε μια άλλη καραμπινάτη αυθαιρεσία που βολεύει την ρητορική σου ''Μόνο που έχετε ξεχάσεις καιρό τώρα να είστε και αντικρατιστ@ς''.

Και για να απαντήσω και για τους συστημικούς λόγους που τους διαχωρίζεις, να το κλείνουμε από μέρους μου (γιατί εσύ μάλλον θα ξανα παρανοήσεις για να το ξανα ανοίξεις).

Το καπιταλιστικό σύστημα, είναι σύστημα και ως σύστημα δεν σχηματίζεται και δεν συγκροτείται μόνο με τον καπιταλιστικό λόγο, αλλά με την ενεργή συμμετοχή και σύμπραξη και αλληλο-υποστήριξη όλων των συστημικών κυριαρχικών εξουσιαστικών λόγων που αποτελούν το σύστημα. Και που όλοι μαζί στηρίζουν το κυρίαρχο εξουσιαστικό σύστημα και όλοι μαζί στηρίζονται από αυτό. Το καπιταλιστικό σύστημα δεν θα μπορούσε να σταθεί στην εξουσία, εάν στηριζόταν μόνο στον καπιταλιστικό λόγο και εάν αυτός δεν συνδυαζόταν, συνεργαζόταν, συνέπραττε, στηριζόταν, ενισχυόταν, από όλους τους άλλους κυρίαρχους και κυριαρχικούς εξουσιαστικούς συστημικούς λόγους, είτε απευθείας φανερά είτε υπογείως κρυφά.

Και γι΄αυτό αμέσως καταφεύγει σε αυτούς τους άλλους συστημικούς λόγους και τους ενεργοποιεί εντατικά με διάχυσή τους και επικράτηση τους, κάθε φορά που θα χρειαστεί να ισχυροποιήσει την εξουσία του. Και δεν θα το κάνει κατευθείαν, γιατί θα διαρρηχθεί το αστικό συστημικό δικαιωματικό πολίτικαλι κορέκτ προφίλ του. Που επίσης το χρειάζεται επικοινωνιακά και ως βιτρίνα για να κρύψει από πίσω την κτηνωδία του και για να μπορεί να κάνει ρεφορμιστικούς χειρισμούς, να τo χρησιμοποιεί τακτικίστικα και εργαλειακά, να ξεπλένει και να ξεπλένεται, να εξαργυρώνει πολιτικά και να εκμεταλλεύεται συνολικά χρηστικά για να διατηρήσει την εξουσία του.

Γι' αυτό και είναι δομική συστημική τακτική του συστήματος, να επιχειρεί συνεχώς να αφομοιώνει, να αλλοτριώνει και να χρησιμοποιεί αλλοτριωμένα, καθε αντισυστημικούς ανταγωνιστικούς ριζοσπαστικούς ελευθεριακούς απελευθερωτικούς , λόγους ιδέες και προτάγματα. (όχι γενικά και αόριστα 22/07/2018 5:09 μμ)

Αλλά γι' αυτό λοιπόν θα το κάνει αναθέτοντας την βρώμικη δουλειά στον φασισμό-φασίστες-alt right που είναι η οπισθοφυλακή και το μακρύ χέρι του συστήματος. Και αυτούς θα βάλει με όλους τους συστημικούς εξουσιαστικούς λόγους φόρα παρτίδα, για να χτυπήσουν τους @ ανταγωνιστικούς ριζοσπαστικούς απελευθερωτικούς αντισυστημικούς λόγους και να διαλύσουν τους κοινωνικούς αγώνες.

Γι΄αυτό και παίζει το παιχνίδι του συστήματος και ενισχύει την εξουσία του, όποιος χαρίζει και αφήνει έρμαια τους αντισυστημικούς λόγους και τα κοινωνικά δικαιώματα ως χειραφετικές ανάγκες, να τα ιδιοποιείται να τα χειραγωγεί και να τα απονοηματοδοτεί στο κυρίαρχο, το σύστημα και οι συστημικοί-κρατικοί δικαιωματικοί. Και αντί να τα οικειοποιείται να τα προτάσσει και να τα νοηματοδοτεί σε @ πλαίσιο το ανταγωνιστικό ριζοσπαστικό χειραφετικό κίνημα, αντίθετα να τα αφαιρεί από τους κοινωνικούς χειραφετικούς αγώνες και να τα βγάζει εκτός του συλλογικού κοινωνικού απελευθερωτικού προτάγματος.

(όταν λέμε ''λόγο-λόγους'' στο πολιτικοκοινωνικό, φυσικά δεν εννοούμε λόγια, αλλά συνολικά θεωρία-πράξη-πρακτική)

Αυτά και ελπίζω τέλος με τις τακτικίστικες παρανοήσεις, φυσικά μπορείς να παρανοήσεις και να σχολιάσεις όσο σου κάνει κέφι, αλλά σε παρακαλώ χωρίς να μου ξανα απευθυνθείς γιατί δεν μου κάνει κέφι. Όταν ξανα σχολιάσεις όμως έχε την πολιτική εντιμότητα, να το συνδέσεις με το αρχικό θέμα συζήτησης-νήματος και με τις τοποθετήσεις της αρχικής τις οποίες δεν έχεις σχολιάσει καθόλου, αντίθετα θεωρητικολογώντας πολιτικάντικα και παρανοώντας προσφέρεις πλαγίως σταθερό και συνεχές μπακαπ.

από pele 06/08/2018 12:15 μμ.


Aφου τα τα α/α/α περιβάλλοντα/χώροι είναι εκ προοιμίου ασφαλή ως αναρχικά, αντιεξουσιαστικά, ελευθεριακά περιβάλλοντα/χώροι, αλλιώς απλά δεν είναι α/α/α αλλά σάπια καρικατούρα τους δεν υπάρχει λόγος να γίνεται και κουβέντα.Μάλλον είστε ευχαριστημένοι/ες με την ορισμό των χώρων σας ως ας α/α και όλα αυτά τα περιστατικά σεξισμού κλπ που αντιμάχεστε και καταγγέλετε είναι εκτός αντιεξουσιαστού χώρου.Γιατί και τα δύο να συμβαίνουν ταυτόχρονα δεν γίνεται.Μήπως είναι και εκτός κοινωνίας και δε το έχουμε καταλάβει?Και επειδή μέσα από ασφαλίτικη λογική κατεληξαμε ότι σε ότι γράφω υπάρχουν κρυφά κίνητρα,ότι γνωρίζομαι με το 'φρικιό' και την 'αρχική' που άνοιξε το θρεντ γιατί έτσι μάλλον βολεύει ,για να είμαι ξεκάθαρος να πώ ότι στις σεξιστικές επιθέσεις, βιασμό,εξουσιαστικές συμπεριφορές χρειάζεται απάντηση και μάλιστα άμεση αλλά αυτό δεν γίνεται πουλώντας ιδεολογία από την οποία κατέχεστε αντισεξιστική,φεμινιστική,ανιφασασιστική κλπ χωρίς να βλέπετε καν τις αντιφάσεις σας.Αλλά εδώ η αρχική θέτει ένα ερώτημα και κάποιοι/ες υπσοτηρίζουν ότι έιναι από πατριαρχική θέση άρα μάλλον να μη του επιτρέψουμε να τεθεί καν.Τέτοια η συντροφικότητα και η σιγουριά ότι εμέις γνωρίζουμε και άν τεθεί ερώτημα ότι κάποια/ος δεν μπορεί να εκφραστεί ελέυθερα, εμείς τον πετάμε από τον ασφαλή χώρο μας γιατί δε μας κάνει ιδεολογικά.Σε λίγο θα μιλάμε και για λεκτικό βιασμό και μπούλινγκ όπως πάμε να ισωπεδωθεί και η βαρύτητα κάθε πράγματος να σχετικοποιήσουμε και το βιασμό και να χαθεί η μπάλα ολοκληρωτικά.'Οσο για την ηθική σας, σας την χαρίζω σαν κατάλοιπο χριστιανικό που είναι και κάνει το λόγο σας να μοίαζει με το σύγχρονο παπαδαριό.Δυστυχώς οι σύγχρονοι/ες δογματικοί/ες θεοσεβούμενοι/ες δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα δίοπλα καλό-κακό, πράγμα που φαίνεται και στον συγκεκριμένο "διάλογο'(ο θεός σας να τον κάνει) όπου σίγουρα είστε το καλό ανθρωποποιημένο βάζοντας ένα αντί μπροστά σε ότι είναι το κακό για εσάς και τελειώνεται εύκολα .Το μαιμού δικαιωματικοί δεν προήλθε από μένα όσο και αν θέλετε να μου το φορτώσετε και όποιος διαβάσει το θρεντ θα το καταλάβει άλλωστε.Όταν γράφουμε λόγο εννούμε λόγο. Οι πρακτικές δεν μπορούν να κριθούν σε ένα δίαλογο στο μέσο καθώς δε γνωριζόμαστε για να ξέρουμε τι πράτει ο καθένας/μια.Αν όντως πράτεται με άμεση δραση ενάντια στους βιαστές και καταπιεστές παντώς ειδους μπράβο σας.Αλλιώς πολύ φοβάμαι ότι οι ιδεολογίες σας το μόνο που κάνουν είναι να θυματοποιούν όσους/ες υφίστανται τη βία που αντιμάχεστε βάζοντας τους/ες σε μαντριά όπου θα μπορούν να μιλάνε άλλοι/ες για αυτόυς.Ακριβώς η λογική του κράτους προστάτη των υποτιθέμενων δικαιωμάτων.Ο μεταμοντερνισμός/ οτινανισμός κάποιων νομίζει ότι αλλάζοντας ,ελέγχοντας τα λόγια θα αλλάξει και τις υλικές συνθήκες, τα πράγματα και τις συμπεριφορές επειδή νομίζει ότι είναι κάποια πρωτοπορία.Καλή τύχη στον αγώνα σας και άντε σύντομα και στο σύριζα για καρίερα να θεσμίζετε παρέα τα κοινωνικά δικαιώματα που δε τα χαρίζεται στο σύστημα. Και μην ξεχνάτε ότι οι μπατσαρίες σ' αυτόν τον πλανήτη δεν έχουν τελειωμό. Μπορεί η μπατσαρία που συναντάμε στους δρόμους να είναι η πλέον απεχθής και επαχθής, γιατί είναι και η πλέον ορατή, αλλά οι «αόρατες» μπατσαρίες που λυμαίνονται τον πλανήτη δεν είναι λιγότερο επικίνδυνες. Και αναφέρομαι, βέβαια, σ' όλους εκείνους που, εκτός από τις πράξεις μας, θέλουν να ελέγξουν και τον νου μας. Άμεσα ή έμμεσα. Και ο νοών νοείτω...

από Αναρχος 21/08/2018 10:04 πμ.


Δεν εισαι αναρχικος /η/ο. 

Θελεις εναν κοσμο οπου η ατομικη μαρτυρια αρκει για καταδικη;

Φοβασαι / ντρεπεσαι τη συλλογικοτητα;

Σορυ, τα κουβαδακια και αλλου. 

Η σκεψη σου σαπισε απο το φοβο, ζητας αυθαιρετη εξουσια για να αισθανθεις ασφαλεια, οπως οι μικροαστοι ζητουν χρημα κ ιδιοκτησια, οπως οι κομπλεξικοι ζητουν κολακες κ υποτακτικους, οπως οι μικροτσουτσουνοι ζητουν πατριαρχια κ ανατολιτισσες....

 Αντε γεια....αναρχια ειναι κατι αλλο...δεν τοχεις...κ αμφιβαλλω αν το αποκτησεις ποτε...

από και στο νήμα 11/09/2018 5:45 μμ.


πατριαρχικός εξουσιασμός και πατριαρχική σεξουαλικοποιημένη βία του βιασμού

τελικά δεν είναι θέμα πολιτικό, αλλά θέμα... μεγέθους... κόμπλεξ... και γεωγραφίας...

Σύμφωνα με την πολιτική ανάλυση του 'Αναρχου' όπου, 'οι μικροτσουτσουνοι ζητουν πατριαρχια κ ανατολιτισσες', ενώ... οι μεγαλοτσούτσουνοι...και στη δύση...

Και όπου δεν είναι οι εξουσιαστές καταπιεστές που 'ζητουν κολακες κ υποτακτικους', όπως οι πατριαρχικοί και σεξιστές, αλλά... 'οι κομπλεξικοι'.

Αυτές οι σεξιστο-ρατσιστικές πολιτικο-ψυχολογικίζουσες καρικατούρες προκύπτουν, όταν πας να παραστήσεις ότι είσαι 'Αναρχος' αντιεξουσιαστής αντισεξιστής ενάντια στην πατριαρχία, ενώ είσαι μικροαστός φαλλοκράτης εξουσιαστής με τα μπούνια μέσα στην πατριαρχία και κουλτούρα βιασμού.

Που κατασκευάζει ατομικά αυθαίρετες πολιτικοκαρικατουρίστικες ερωταπαντήσεις , εκτός οποιασδήποτε σχέσης με την ροή και εξέλιξη της συζήτησης των σχολίων και τοποθετήσεων στο νήμα, για να πετάξει 'Αναρχο'καρικατουρίστικα ψυχο-πολιτικίζοντα τσιτάτα και να κάνει εξουσιαστικούς πατριαρχικούς πολιτικαντισμούς και χειρισμούς με το θέμα του βιασμού.

Για να επιτεθεί και να χτυπήσει ξανά υποκείμενα-συντρόφισσες, που έχουν ήδη υποστεί επίθεση και έχουν χτυπηθεί από την πατριαρχική σεξουαλικοποιημένη βία των εξουσιαστών βιαστών, που τους αφήνει στο απυρόβλητο και τους βγάζει λάδι.

Στα πλαίσια των επιδιώξεων για τις οποίες έφτιαξαν κι αυτό το νήμα, που είναι η απονοηματοδότηση, σχετικοποίηση, κανονικοποίηση, κοινωνικοποίηση και ξέπλυμα σεξιστικών εξουσιαστικών κακοποιήσεων και βιασμών, κακοποιητών και βιαστών εξουσιαστών και τελικά της πατριαρχικής βίας και εξουσιασμού.

Που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με μεγέθη... και κομπλεξ... και γεωγραφίες... και λοιπά διάφορα αυθαίρετα και αντιδραστικά και πολιτικο-ψυχολογικίζοντα και ψευτοαναρχικίζοντα που πλασάρουν στο νήμα, πολιτικολογώντας με μεγεθοποιήσεις σε 'μεγέθη' και ποσοτικοποιήσεις σε 'στιγμές' (σχολιάζεται 18/06/2018 5:34) και μεγεθο-ποσοτικο μετρήσεις σε διάφορα μέτρα και 'κλίμακες' (σχολιάζεται 21/06/2018 11:18 , 24/06/2018 5:44 , 01/07/2018 6:53) , για να μετριάσουν την κοινωνικοπολιτική σημασία και βαρύτητα και να αποπολιτικοποιήσουν το αμιγώς πολιτικό θέμα της πατριαρχικής σεξιστικής και σεξουαλικοποιημένης βίας.

Και σπρώχνουν τις απροκάλυπτα συστημικές εξουσιαστικές πατριαρχικές επιδιώξεις τους, απο νήμα σε νήμα που ανεβάζουν γι αυτούς τους λόγους στο indy, όπως κάνει ο 'Αναρχος' και στο άλλο νήμα για βιασμό που τρέχουν οι όμοιοι του και συν αυτώ παράλληλα στο indy (https://athens.indymedia.org/post/1561263/?page=3)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License