Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΡΙΤΗ 5/6 18.00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Στις 16 Ιανουαρίου 2006 πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Σόλωνος στην Αθήνα όπου και συλλαμβάνεται με βαρείς τραυματισμούς ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης. Ο σύντροφος παραδέχεται τη συμμετοχή του στη ληστεία και καταδικάζεται στο εφετείο με ποινή κάθειρξης 12,5 ετών. Για αυτή την ληστεία αλλά και για ακόμα έξι, πάλι στο κέντρο της Αθήνας, που έγιναν το διάστημα μεταξύ 2002-2006, μεταξύ άλλων, θα κατηγορηθούν οι σύντροφοι Μάριος Σεϊσίδης, Σίμος Σεϊσίδης και Γρηγόρης Τσιρώνης. Βγαίνουν εντάλματα σύλληψης για του τρεις συντρόφους όπου και θα επιλέξουν τον δρόμο της φυγοδικίας αρνούμενοι να παραδώσουν αμαχητί την ελευθερία τους. Το 2009 οι διωκτικοί μηχανισμοί επικηρύσσουν τους τρεις συντρόφους με το ποσό των 600.000 ευρώ χωρίς όμως το παραμικρό αποτέλεσμα.

Μετέπειτα, τον Μάιο του 2010 συλλαμβάνεται ο Σίμος Σεϊσίδης. Κατά την διάρκεια της καταδίωξης μπάτσος τον πυροβολεί στο πόδι με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του. Στη δίκη σχετικά με την ληστεία της τράπεζας στη Σόλωνος ο σύντροφος τελικά αθωώνεται και καταρρίπτονται τα σενάρια των μπάτσων που αναπαρήγαγαν οι ρουφιάνοι των ΜΜΕ.

Σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής 5 χρόνια αργότερα το Μάη του 2015 συλλαμβάνονται οι Γρηγόρης Τσιρώνης (όπου επίσης αθωώθηκε για αυτή την υπόθεση) και Σπύρος Χριστοδούλου ενώ μαζί τους βρίσκεται και ο σύντροφος Σπύρος Δραβίλας όπου μόλις αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, προκειμένου να μην χάσει την ελευθερία του αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο Μάριος Σεισίδης και ο Κώστας Σακκάς συλλαμβάνονται στη Σπάρτη τον Αύγουστο του 2016 με τον πρώτο να μετρά 11 χρόνια φυγοδικίας. Οδηγούνται στην αστυνομική διεύθυνση Λακωνίας όπου ξυλοκοπούνται από την αντιτρομοκρατική προκειμένου να τους πάρει δείγμα DNA ενώ παράλληλα τους αρνείται την παρουσία δικηγόρου. Στις 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το εφετείο του Μάριου Σεισίδη σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση με τίτλο «ληστές με τα μαύρα» όπως φαντασμαγορικά αναπαράχθηκε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Η πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης ήταν βασισμένη μόνο σε ένα δείγμα DNA που βρέθηκε 500 μέτρα μακριά από την τράπεζα ενώ δεν αναγνωρίστηκε από κανέναν μάρτυρα κατηγορίας.

Το κράτος έχει συνέχεια, δήλωσαν οι “αριστεροί” κυβερνώντες από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την πολιτική εξουσία και δεν χάνουν ευκαιρία να το πιστοποιούν με καταστολή αλλά και με πολυετείς ποινές κάθειρξης σε αναρχικούς, κομμουνιστές αλλά και σε ολόκληρους κοινωνικούς αγώνες, με ψευδομαρτυρίες, με τρομονόμους, με χρήση του DNA όπως γουστάρει η αντιτρομοκρατική, και σίγουρα, χωρίς αποδείξεις. Για εμάς οι έγκλειστοι αγωνιστές και αγωνίστριες, οι αιχμάλωτοι επαναστάτες και επαναστάτριες, είναι σάρκα από τη σάρκα των κοινοτήτων αγώνα που δομούμε ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική δυστοπία. Η υπόθεση της απελευθέρωσης τους αφορά το σύνολο της εκμεταλλευόμενης τάξης που αγωνίζεται για να πάψει η εκμετάλλευση και η καταπίεση, που αγωνίζεται για έναν κόσμο χωρίς πλούσιους και φτωχούς, αφεντικά και εργάτες, χωρίς φυλακές, χωρίς διακρίσεις, χωρίς ανισότητες. Η υπόθεση της απελευθέρωσης τους αποκρυσταλλώνει τους κοινωνικούς και ταξικούς συσχετισμούς: Θέλουμε και πρέπει να τους πάρουμε πίσω για να βρεθούμε μαζί στους δρόμους ενάντια στο κράτος και στο κεφάλαιο...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License