Παρασκευή 8/6 η αγόρευση του εισαγγελέα στη δίκη εναντίον της Πόλας Ρούπα μέλους του Επαναστατικού Αγώνα


Την Παρασκευή 8 Iουνίου 2018 στις 9:00 πμ συνεχίζεται στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη εναντίον της Πόλας Ρούπα μέλους του Επαναστατικού Αγώνα με την αγόρευση του εισαγγελέα και την πρότασή του επι των ποινών. Η δίκη αυτή αφορά την βομβιστική ενέργεια της οργάνωσης στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής. Στο ίδιο κτίριο στεγαζόταν και το γραφείο του Ουές Μακ Γρόου του τότε μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2014 με παγιδευμένο όχημα (με 75 κιλά εκρηκτικά) και αναλήφθηκε ως ''Κομάντο Λάμπρος Φούντας''προς τιμή του συντρόφου Λάμπρου Φούντα που έπεσε νεκρός από πυρά μπάτσων 4 χρόνια πριν, στην συμπλοκή της Δάφνης στις 10 Μάρτη του  2010, κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας του Ε.Α.
Η βομβιστική αυτή επίθεση εναντίον της ΤτΕ πραγματοποιήθηκε  ακριβώς 4 χρόνια μετά την κατασταλτική επιχείρηση του κράτους εναντίον της οργάνωσης (10/4/2010) ακυρώνοντάς την στην πραγματικότητα. Έγινε επίσης την ίδια ακριβώς ημέρα που το ελληνικό κράτος - για μία και τελευταία φορά - μετά από 4,5 χρόνια επιχείρησε να ξαναβγεί να δανειστεί από τις ''αγορές'' καθώς επίσης και μία ημέρα πριν την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα που ερχόταν για την στήριξη της τότε κυβέρνησης Σαμαρά και την απρόσκοπτη εφαρμογή των μνημονιακών προγραμμάτων.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License