Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Απο καθεστωτικό μεσο

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος πραγματοποιεί εδώ και μία εβδομάδα απεργία πείνας.

Όπως αναφέρει ενημερωτική ιστοσελίδα, η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα αδυναμίας.

Την ίδια ώρα έχει χάσει περίπου 7 κιλά.

O Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας καθώς έχει καταθέσει τρίτο αίτημα για χορήγηση άδειας από τις φυλακές. Εντωμεταξύ ο τακτικός εισαγγελέας και ο αναπληρωτής του που τού είχαν δώσει τις δυό προηγούμενες άδειες ερευνώνται πειθαρχικά ακριβώς γιατί του έδωσαν τις άδειες και έτσι τώρα, ενώ έχει κατατεθεί το αίτημα απέχουν αλλά δεν υπάρχουν άλλοι εισαγγελείς για να το εξετάσουν.

από Φωνή Λευτεριάς 07/06/2018 1:44 μμ.


Ο γιατρός των Φυλακών Κορυδαλλού έχει δώσει εντολή για μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα σε κρατικό νοσοκομείο. Αναμένουμε.

από Μεταφέρθηκε πριν από λίγο 07/06/2018 3:37 μμ.


Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας ύστερα από περαιτέρω επιδείνωση της υγείας του.

Το ιατρικό ανακοινωθέν νωρίτερα:

Σήμερα, κατόπιν αιτήματος της οικογενείας του, εξέτασα τον κρατούμενο κ. Κουφοντίνα Δημήτριο, σε δεύτερη επίσκεψη από την έναρξη της απεργίας πείνας, την οποία έχει ξεκινήσει από τις 30/05/2018, παρουσία και του γιατρού του καταστήματος.

Διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, καθώς από την πρώτη φορά που ζυγίστηκε, την 31/5/2018, μέχρι σήμερα, 6/6/2018, εμφανίζει απώλεια 6,6 kg, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,61 % του βάρους που είχε στις 31/5, απώλεια δυσανάλογη με τη χρονική διάρκεια της απεργίας.

Διαπιστώθηκε μεγάλη μυϊκή αδυναμία, δυσανάλογο με την εξωτερική θερμοκρασία αίσθημα ψύχους, μυαλγίες και ναυτία.

Κατά την αντικειμενική εξέταση εμφανίζει ορθοστατική υπόταση και επεισόδια ταχυκαρδίας στην παραμικρή προσπάθεια (π.χ. βάδιση λίγων μέτρων).

Ο απεργός έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν δύο πολυήμερες απεργίες πείνας, ως εκ των οποίων αντιμετωπίζει συνθήκες αυξημένης ευθραυστότητας της σωματικής του υγείας.

Έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε «ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής».

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κατάσταση που περιγράφεται δημιουργούν συνθήκες αυξημένης ανησυχίας για την εξέλιξη της κατάστασης του.

Ως εκ των άνω προτείναμε την άμεση μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο, για να εξασφαλισθεί η συνεχής παρακολούθηση για την αποτροπή έκτακτου επεισοδίου.

Ο απεργός επιφυλάχθηκε.

Όλγα Κοσμοπούλου
Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος
Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ
Μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License