[Γλυφάδα] Απεργιακός αποκλεισμός στα ΖΑΡΑ Γλυφάδας


post image

Την Κυριακή 10/6, ως Πρωτοβουλία Εργαζομένων/Ανέργων στα Νότια καλέσαμε και βρεθήκαμε στον απεργιακό αποκλεισμό του καταστήματος ΖΑΡΑ στη Γλυφάδα. Η απεργιακή κινητοποίηση ήταν μέρος των δράσεων στις οποίες κάλεσε το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα Απελευθερωμένα Ωράρια και η Ορθοστασία-Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Εμπόριο ενώ στην κινητοποίηση στη Γλυφάδα καλούσε και η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης.

Ο αποκλεισμός διήρκησε πάνω από 3 ώρες κατά τις οποίες ήρθαμε σε επαφή με τους/τις εργαζόμενους/ες του καταστήματος, με εργαζόμενους/ες άλλων ανοιχτών καταστημάτων (τα οποία δεν ήταν πολλά) και με τους λιγοστούς καταναλωτές μοιράζοντας κείμενα του Συντονιστικού, της Ορθοστασίας και της Πρωτοβουλίας. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων στην πλειοψηφία τους ήταν θετικές και εξέφραζαν δυσφορία για το μέτρο των 32 Κυριακών και την επιμονή των αφεντικών τους να κρατάνε ανοιχτά τα μαγαζιά. Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν δυσανάλογη για μια δράση στα πλάισια καλεσμένης απεργίας στο εμπόριο αλλά μπορεί να εξηγηθεί και από το γεγονός ότι ο όμιλος Inditex έχει πάρει τον ρόλο του μπροστάρη και του εγγυητή στην εφαρμογή του μέτρου.

ΟΥΤΕ 52 - ΟΥΤΕ 32 - ΟΥΤΕ 8
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ


Η Πρωτοβουλία βρίσκεται:
– κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα μετά τις 19:00,
στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αργυρούπολης Υπόστεγο,
25ης Μαρτίου 38, Αργυρούπολη
– κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα μετά τις 19:00,
στον Κοινό Τόπο,
Πλούτωνος και Υψηλάντου 36, Χαραυγή

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License