Παρέμβαση σε συμβολαιογραφείο/ Πάτρα

Το βράδυ της Κυριακής 10/6 πραγματοποιήσαμε μια προειδοποιητική-συμβολική παρέμβαση στο γραφείο της Ραβαζούλα, πετώντας πέτρες και μπουκάλια με μπογιές, σπάζοντας την πρόσοψη του γραφείου. Στο συγκεκριμένο γραφείο στις 24/4 είχαμε εισβάλλει στο εσωτερικό του, καταστρέφοντας αρκετά έγγραφα, υπολογιστές και πετώντας κόκκινο χρώμα και τρικάκια. Επιδιώκουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα πως οποιοσδήποτε είναι σύμμαχος των επιθέσεων του κράτους και των τραπεζιτών και συνεισφέρει έμπρακτα στην υλοποίηση των αντικοινωνικών σχεδίων τους, θα μας βρει απέναντι του. Επιδιώκουμε –και με αυτό τον τρόπο- να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας στο ευρύτερο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς αναδεικνύοντας παράλληλα και μια άλλη πρακτική αγώνα, ως οργανικό κομμάτι των πρακτικών που χρησιμοποιεί το κίνημα. Οι επιλογές που κάνει ο καθένας έχουν και κόστος και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν όλοι οι καλοθελητές που ευελπιστούν να βγάλουν λεφτά από τους πλειστηριασμούς των σπιτιών των εκμεταλλευόμενων ανθρώπων.

post image

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ


Τα τελευταία χρόνια, και με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, βρίσκεται σε εξέλιξη μια άγρια ταξική επίθεση ενάντια στους από τα κάτω αυτής της κοινωνίας. Οι πλειστηριασμοί λαϊκής περιουσίας, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, η πλήρης αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, ο διαρκής εκβιασμός της ανεργίας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ο αποκλεισμός χιλιάδων ανθρώπων από στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά όπως η στέγαση, η παιδεία και η υγεία, η ιδιωτικοποίηση λιμανιών και αεροδρομίων, η προσπάθεια εμπορευματοποίησης του νερού και του ρεύματος, η επιβολή νέων φόρων, η καταστροφή και η λεηλασία του φυσικού κόσμου είναι μόνο μερικά παραδείγματα που συνθέτουν το σκηνικό της ολοκληρωτικής επίθεσης των κυρίαρχων στην κοινωνία και σε κάθε κοινωνικό-ταξικό κεκτημένο προϊδεάζοντας για το ακόμα πιο δυστοπικό μέλλον που μας περιμένει αν δεν αντισταθούμε, διεκδικώντας ότι μας ανήκει. Αν σας φόβισε η κρίση που να δείτε την “ανάπτυξη”.


Εδώ και αρκετούς μήνες, μετά από την αδυναμία της κυβέρνησης και των μηχανισμών της να αποσπάσουν την κοινωνική συναίνεση για να υλοποιήσουν τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία, έχει νομοθετηθεί η μέθοδος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας. Έτσι, η μάχη του κινήματος για την αποτροπή των πλειστηριασμών (η οποία θα δημιουργήσει ένα ανάχωμα απέναντι στην ευρύτερη κρατική-καπιταλιστική επίθεση σε κάθε ταξικό και κοινωνικό κεκτημένο) έχει μεταφερθεί πλέον και έξω από τα συμβολαιογραφικα γραφεία που αναλαμβάνουν τη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.


Αρκετοί αγωνιστές επιχειρούν με την παρουσία τους στα συμβολαιογραφεία να μπλοκάρουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στο κράτος ότι απέναντι σε κάθε προσπάθεια του να παρακάμψει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, αυτές θα ορθώνονται ξανά απέναντί του. Αυτές οι αντιστάσεις έρχονται διαρκώς αντιμέτωπες με την κατασταλτική μανία του κράτους. Από τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις αγωνιστών έξω από ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφεία, μέχρι τις διώξεις αγωνιστών με “ραβασάκια” από την αστυνομία, είναι ολοφάνερο ότι το κράτος επιχειρεί να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται, διαχέοντας παράλληλα το φόβο στο κοινωνικό σύνολο που έχει κάθε λόγο να οργανωθεί και να αγωνιστεί απέναντι στις αντικοινωνικές μεθοδεύσεις των κυρίαρχων.


Στην Πάτρα, μέχρι στιγμής, 3 συμβολαιογραφεία έχουν αναλάβει τη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Αυτά είναι της Αθηνάς Ραβαζούλα (Βότση 52), της Παπαγεωργίου Βασιλικής (Bότση 21) και της Μητροπούλου Ειρήνης (Κανάρη 45). Το κοινωνικό κόστος να αναλάβει κανείς το ξεπούλημα των σπιτιών του κόσμου στις τράπεζες είναι ακόμα περισσότερο δυσβάσταχτο στις μικρές κοινωνίες, όπου όλοι έχουν όνομα και επώνυμο. Ειδικά σε μια πόλη που εδώ και αρκετά χρόνια μπλοκάρονται οι πλειστηριασμοί στο ειρηνοδικείο με εξαιρετική συνέπεια από ένα πλήθος αγωνιστών και κοινωνικών ομάδων.Το βράδυ της Κυριακής 10/6 πραγματοποιήσαμε μια προειδοποιητική-συμβολική παρέμβαση στο γραφείο της Ραβαζούλα, πετώντας πέτρες και μπουκάλια με μπογιές, σπάζοντας την πρόσοψη του γραφείου. Στο συγκεκριμένο γραφείο στις 24/4 είχαμε εισβάλλει στο εσωτερικό του, καταστρέφοντας αρκετά έγγραφα, υπολογιστές και πετώντας κόκκινο χρώμα και τρικάκια. Επιδιώκουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα πως οποιοσδήποτε είναι σύμμαχος των επιθέσεων του κράτους και των τραπεζιτών και συνεισφέρει έμπρακτα στην υλοποίηση των αντικοινωνικών σχεδίων τους, θα μας βρει απέναντι του. Επιδιώκουμε –και με αυτό τον τρόπο- να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας στο ευρύτερο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς αναδεικνύοντας παράλληλα και μια άλλη πρακτική αγώνα, ως οργανικό κομμάτι των πρακτικών που χρησιμοποιεί το κίνημα. Οι επιλογές που κάνει ο καθένας έχουν και κόστος και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν όλοι οι καλοθελητές που ευελπιστούν να βγάλουν λεφτά από τους πλειστηριασμούς των σπιτιών των εκμεταλλευόμενων ανθρώπων.

Το τελευταίο διάστημα, ύστερα και από δυναμικές κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών έξω από τα συμβολαιογραφεία αλλά και από συμβολικές κινήσεις που πραγματοποιούνται σε αυτά, υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία και φύλαξη των γραφείων. Συγκεκριμένα, αρκετές ώρες της ημέρας, έξω από τα γραφεία υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις (είτε μηχανές, είτε ασφαλίτες), ενώ κατά τα τη διάρκεια των δημόσιων συγκεντρώσεων, οι συγκεντρωμένοι ‘’περικυκλώνονται’’ από τα ΜΑΤ. Ακόμα, οι ίδιοι οι συμβολαιογράφοι φαίνεται να νομίζουν ότι έχουν πάρει τα μέτρα τους καθώς πλέον κλείνουν τις πόρτες των γραφείων τους, ενώ η Ραβαζούλα μετά την επίθεση τοποθέτησε και πόρτα ασφαλείας. Περίπου μία ώρα πριν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί οι συμβολαιογράφοι φαίνεται να εγκαταλείπουν τα γραφεία τους (κάποιες φορές με τη συνοδεία της αστυνομίας) και να βρίσκουν άλλη τρύπα για να τους υλοποιήσουν. Να γνωρίζουν όμως ότι η Πάτρα δεν είναι και τόσο μεγάλη ώστε να μπορούν να κρυφτούν. Όσο συνεχίζουν να υλοποιούν πλειστηριασμούς, είναι στο στόχαστρο. Στο στόχαστρο όλων όσων εκείνων αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα που μας περιβάλλει και διαλύει τις ζωές μας. Στο στόχαστρο όσων έχουν διαλέξει πλευρά στον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο. Όσο συνεχίζουν, να γνωρίζουν ότι η αστυνομία δε θα ναι πάντα εκεί να τους προστατεύει.


Απέναντι στο φόβο, την υποταγή και την ηττοπάθεια να αντιτάξουμε την οργάνωση και το πείσμα του αγώνα μας. Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική επίθεση να ορθώσουμε τις αντιστάσεις μας σε κάθε μέτωπο του κοινωνικού και ταξικού πολέμου, συνδέοντας τες με το ευρύτερο όραμα για την κοινωνική απελευθέρωση. Απέναντι στην βία του κράτους και του κεφαλαίου να αντιτάξουμε την κοινωνική αυτοάμυνα, την ταξική αλληλεγγύη και αντεπίθεση. Να αναδείξουμε ότι σε κάθε σημείο που εκτυλίσσεται η επίθεση των κυρίαρχων, θα υπάρχει και αντίσταση. Να αναδείξουμε ότι η μόνη ρεαλιστική λύση για την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος εκμετάλλευσης βρίσκεται και μεγαλώνει μέσα στους ίδιους μας τους αγώνες.

 

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ!

 

Ομάδα για την κοινωνική αυτοάμυνα και την ταξική αλληλεγγύη

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License