ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΝΩΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΡΑΧΩΒΗΣ 44

(το κείμενο γράφτηκε χθες το βράδυ μετά την ανακατάληψη και πριν τα σημερινα γεγονότα)

                                 

Στις 12/06/2018, η καταληψη “single men” (Αραχώβης 44) δέχθηκε επίθεση από  ομάδα αναρχικών που με χρήση αναβαθμισμένων μέσων καταστολής προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τα άτομα που έμεναν εκεί.

Στις 9 το βράδυ οι άνθρωποι διώχτηκαν από το κτίριο αφού πρώτα είχαν ξυλοκοπηθεί και δεχτεί προσβολές.

Αυτό το γκρουπ έχει προσπαθήσει πολλές φορές σε διάστημα 3 μηνών να εκκενώσει το κτίριο λέγοντας ότι έχει πολλά προβλήματα όπως σεξουαλική παρενόχληση, διακίνηση ναρκωτικών, και ληστείες από κατοίκους των Εξαρχείων από τους πρόσφυγες που μένουν στην κατάληψη αυτή.

Από την πλευρά μας οι διαμένοντες το αντιμετωπίσαμε συλλογικά και με τη δική τους βοήθεια. Τα άτομα είχαν μια λίστα με ονόματα κα οι άνθρωποι που βρίσκονταν στη λίστα διώχτηκαν από το κτίριο.

Έκτοτε, το κτίριο δεν αντιμετώπισε παρόμοιο ζήτημα .

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 12ης Ιουνίου η ομάδα αυτή κατέστρεψε έπιπλα, προσέβαλλε και απείλησε τους ανθρώπους στους οποίους φέρθηκε σα να είναι σκλάβοι με την απειλή αναβαθμισμένων όπλων καταστολής, τους οποίους τελικά πέταξε έξω από το κτίριο χωρίς να τους επιτρέψει να πάρουν βασικά αναγκαία ήδη και προσωπικά αντικείμενα.

Έπειτα μια άλλη ομάδα αναρχικών που πληροφορήθηκε το συμβάν ήρθε προς υποστήριξη μας και είδαν όλους τους διαμένοντες να βρίσκονται εκτός του κτηρίου της κατάληψης.

Η ιδέα πίσω απ΄ όλα αυτά είναι να διώξουν τους άντρες που ζουν στη κατάληψη για να φέρουν οικογένειες Κούρδων οι οποίες θεωρούν ότι το γκρουπ αυτό τους υποστηρίζει, και αυτό είναι πεποίθηση όλων των ανθρώπων σε αυτή την κατάληψη.

 Τελικά ξανανοίξαμε την κατάληψη και οι περισσότεροι άντρες επέστρεψαν, ωστόσο, όλοι φοβόμαστε για το τι θα συμβεί μετά.

Γυρνώντας στην κατάληψη (οι άντρες) κατάλαβαν ότι κάποια από τα υπάρχοντα τους είχαν κλαπεί:

14 κινητά τηλέφωνα

5 διαβατήρια

έγγραφα που νομιμοποιούν την παραμονή τους στη χώρα

700 ευρω τα οποία προορίζονταν για ιατρικά έξοδα διαμένοντος

1 φορητός υπολογιστής

 

Ανησυχούμε ότι θα επιστρέψουν.

 

*Το κείμενο είναι σε όσο το δυνατόν πιο πιστή μετάφραση, θα ακολουθήσει το πρωτότυπο αγγλικό.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License