ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ-ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΡΑΧΩΒΗΣ 44

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 13/06/2018 ΣΤΟ ΚΤΊΡΙΟ ΓΚΙΝΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ-ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΡΑΧΩΒΗΣ 44

Σχετικά με την επίθεση- εκκένωση και την ανακατάληψη της κατάληψης μεταναστών στην Αραχώβης 44.

 

  Χθες το βράδυ περίπου στις 9μμ., ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά εισέβαλλε στην κατάληψη μεταναστών στην Αραχώβης 44 (γνωστή και ως ‘single men squat’) και με βίαιο τρόπο εκδίωξε τα άτομα που υπήρχαν μέσα.

 Σύμφωνα με τους ίδιους τους διαμένοντες, χωρίς καν να προλάβουν να πάρουν τα πραγματά τους, οδηγήθηκαν εκτός κτηρίου, υπό την απειλή αναβαθμισμένων μέσων καταστολής, ενώ ένα άτομο δέχτηκε σωματική επίθεση.

 Τα άτομα που πραγματοποίησαν την εκκένωση περικύκλωσαν και ‘συνόδεψαν’ τον κόσμο απ’την κατάληψη μέχρι και την Στουρνάρη όπου οι πρώτοι έφυγαν από τα στενά αφήνοντας τους μετανάστες.

Ταυτόχρονα, κόσμος ο οποίος αντιλήφθηκε τι συνέβαινε αποφάσισε να παρέμβει και να εμποδίσει αυτή τη διαδικασία. Αυθόρμητα, μαζί με τους μετανάστες που είχαν παραμείνει, σπάστηκε το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί, και οι ίδιοι οι κάτοικοι τοποθέτησαν εκ νέου δικό τους.

Αφού αποχώρησε το μεγαλύτερο μέρος του παρευρισκόμενου κόσμου, οι ενορχηστρωτές της εκκένωσης εισέβαλαν εκ νέου στην κατάληψη, έχοντας μάλιστα μαζί τους μετανάστες της αρεσκείας τους, οι οποίοι και θα αποτελούσαν τους νέους κατοίκους της Αραχώβης 44.

Κόσμος ξαναμαζεύτηκε άμεσα στο σημείο.

 Στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις για το ποιο είναι αυτό το σώμα το οποίο εμπόδιζε την είσοδο στην κατάληψη, οι ίδιοι απαντούσαν πως θα τοποθετηθούν με κείμενο. Η δικαιολογία τους μάλιστα για το για ποιόν λόγο εκκενώνεται το κτήριο ήταν ότι στην συγκεκριμένη κατάληψη υπάρχουν τζιχαντιστές, γίνεται εμπόριο ναρκωτικών, καθώς και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, αναπαράγοντας τη μιντιακή, συστημική, προπαγάνδα.

Εν τέλει ο συγκεντρωμένος κόσμος αντέδρασε ανάλογα στον αποκλεισμό της κατάληψης, σπάζοντας την πόρτα και ανακαταλαμβάνοντας το κτήριο. Μετά από έντονη λογομαχία στον δρόμο τελικά οι εισβολείς αποχώρησαν και οι υπόλοιποι κάτοικοι επέστρεψαν στο κτήριο της Αραχώβης όπου μας επικοινώνησαν πως έλλειπαν κάποια από τα πράγματά τους.

Αμέσως μετά ακολούθησε συνέλευση μεταξύ κατοίκων και του κόσμου που πλαισίωσε την ανακατάληψη.

Τα ξημερώματα της 13/6/2018 και μόλις ο τελευταίος κόσμος είχε αποχωρήσει αφήνοντας τους διαμένοντες στο κτήριο τους, επιχειρήθηκε εκ νέου, τρίτη εισβολή, αυτή τη φορά με ακάλυπτα πρόσωπα ωστόσο ορισμένα από τα έξι άτομα κρατούσαν παλούκια και φορούσαν γάντια πάλης.  Οι διαμένοντες κατευθύνθηκαν προς το πολυτεχνείο.

 Σε λεκτική αντιπαράθεση του κόσμου που αντανακλαστικά συγκεντρώθηκε, όχι μόνο δεν αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στα γεγονότα του βραδιού, αλλα μάλιστα μας είπαν ότι οι ‘δική τους’ ομάδα πράττει στο όνομα της αναρχίας.

Αυτή τη στιγμή παραμένουν μέσα στο κτήριο ενώ οι διαμένοντες και ο λοιπός κόσμος μένουν σταθερά έξω ακριβώς από την Αραχώβης 44 ενάντια σε τέτοιου είδους πρακτικές ηγεμονισμού και επεκτατικότητας που σκοπό έχουν να εδραιώσουν την κυριαρχία συγκεκριμένων ομάδων μέσα στο α/α κίνημα.

 

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΗΣ 44.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 13/6/2018 20.00 μμ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ)

 

Αναρχικές- οί

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License