Πάτρα/Πορεία αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δ.Κουφοντίνα.

Πάρα - Πορεία αλληλεγγύης στον Δ.Κουφοντίνα.   Παρασκευή 15/6 στις 18:30 στο Παράρτημα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 30/5Την Τετάρτη 30 Μαΐου ο κρατούμενος αγωνιστής Δ.Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας αιτούμενος κανονική τακτική άδεια και κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Ο Δ.Κουφοντίνας βρίσκεται εδώ και περίπου 16 χρόνια στη φυλακή και σύμφωνα με το καθιερωμένο νομικό πλαίσιο δικαιούται 8ήμερη άδεια κάθε δύο μήνες από το 2010. Μόλις τον Νοέμβρη του 2017 παίρνει την πρώτη του άδεια. Στη συνέχεια, από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου πραγματοποιείται δίωξη εναντίον του εισαγγελέα που ενέκρινε το αίτημα της άδειάς του, κάτι που επαναλαμβάνεται τον Φεβρουάριο του 2018.

Παράλληλα, από τις 31/5, ο Τούρκος κομμουνιστής αγωνιστής Τουργκούτ Καγιά, ο οποίος έχει διωχθεί και φυλακιστεί (με αυθαίρετες συλλήψεις, βασανιστήρια, και κράτηση στις ειδικές φυλακές τύπου F) επανειλημμένως από το τουρκικό κράτος για τη συμμετοχή του στους αγώνες και τις πολιτικές του πεποιθήσεις, βρίσκεται και αυτός σε απεργία πείνας με αίτημα να ανακληθεί η, από την 30/5/2018, απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοσή του στην Τουρκία, ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο ποινής που του έχει επιβληθεί εκεί,

Η στάση του κράτους απέναντι στο Δ.Κουφοντίνα συγκεκριμένα, αλλά και γενικότερα απέναντι σε κρατούμενους αγωνιστές, δε μας εκπλήσσει. Στην περίπτωση η εκδικητικότητα του κράτους πηγάζει από την άρνησή του να κάνει δήλωση μετανοίας, να αποκηρύξει δηλαδή τους αγώνες και τη δράση του.

Στο φόντο βρίσκεται η συνεχής πάλη από μεριάς του κόσμου της εξουσίας να περιθωριοποιηθεί, να τσαλαπατηθεί, αλλά και να ποινικοποιηθεί η ίδια η οντότητα του αγώνα, η ίδια η ηθική και αξιακή στάση απέναντι στον κόσμο της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης.

Η αλληλεγγύη μεταξύ όσων αγωνίζονται, εξεγείρονται, επαναστατούν, η αλληλεγγύη εν προκειμένω στους αγωνιστές Δ. Κουφοντίνα και Τουργκούτ Καγιά, είναι μια κομβική μάχη υπεράσπισης των ανθρώπων, των δομών, των εργαλείων, των επιλογών και εν τέλει των ίδιων των περιεχομένων του αγώνα απέναντι στην εξουσία.

ΠΟΡΕΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/6 - 18:30 - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ


ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ
ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ


Συντονισμός αλληλεγγύης.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License