Για το εφετείο της 22χρονης Π.

Για το εφετείο της 22χρονης Π.

Ενημέρωση 13/06/2018: Το δικαστήριο διέκοψε για τις 27 Ιουνίου, ύστερα από αίτημα να διοριστεί αυτεπαγγέλτως δικηγόρος για την πλευρά της πολιτικής αγωγής, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Φοβήθηκα πολύ εκείνο το βράδυ. Είδα τον Ζ. να πιάνει το στήθος της φίλης μου. Σηκωθήκαμε να φύγουμε. […] Με τράβηξε από το μαλλί. […] Ήταν μεθυσμένος […] Ήταν σωματώδης. […] Μου είπε (σσ: η 17χρονη φίλη της) ότι κρατάει μαχαίρι. Δεν κατάλαβα πού τον χτύπησα με το μαχαίρι μου. Δεν τον είχα ξαναδεί. […] Φοβήθηκα πολύ. Η φίλη μου είπε ότι κρατάει μαχαίρι. Είπε στη φίλη μου: «ξέρω τον μπαμπά σου, τι ρούχα είναι αυτά που φοράς; Θα σας γαμήσω». Πραγματικά λυπάμαι για ό,τι έγινε. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια. Ζητάω μια δεύτερη ευκαιρία.

Αυτά είναι κάποια αποσπάσματα από την απολογίας της Π. στο πρωτόδικο δικαστήριο που διεξήχθη στο Ναύπλιο στις 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Στις 22 Ιουνίου 2016, η 22χρονη τότε Π. είχε τραυματίσει θανάσιμα τον 46χρονο Ν.Ζ., επιφέροντάς του ένα μοιραίο πλήγμα με μαχαίρι, έπειτα από σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε μαζί με την 17χρονη φίλη της σε κεντρική πλατεία της Κορίνθου.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου της αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών κινήτρων για την πράξη της, επιβάλλοντάς της την ποινή των 15 χρόνων και 4 μηνών κατά συγχώνευση για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για το πλημμέλημα της οπλοχρησίας.

Αυτό που δεν της αναγνώρισε ήταν ότι βρισκόταν σε άμυνα. Αυτό που δεν της αναγνώρισε ήταν ότι η 22χρονη και η 17χρονη φίλη της ήταν δυο υποψήφια θύματα βιασμού. Αυτό που δεν αναγνώρισε είναι ότι υπήρξε απόπειρα βιασμού. Αυτό που δεν αναγνώρισε είναι ότι η απόπειρα βιασμού δεν προϋποθέτει τον τραυματισμό, την καθήλωση ή το σκίσιμο των ρούχων του υποψήφιου θύματος αλλά προφανώς ξεκινάει με τη δήλωση μιας τέτοιας πρόθεσης.

Αύριο λοιπόν στις 13 Ιουνίου, δικάζεται στο Ναύπλιο πάλι η υπόθεση της 22χρονης Π. σε δεύτερο βαθμό.


https://omniatv.com/853442287

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License