Σχετικά με την παρέμβαση και τις διαδοχικές ''ανακαταλήψεις'' στην Αραχώβης 44.

Το ποιόν και τον ρόλο των κατοίκων αυτού του κτιρίου,το γνώριζε η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής:Εμπόριο ναρκωτικών-Κλοπές-Νταβατζιλίκια-Σεξιστικές επιθέσεις.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι.

Το κτίριο στην οδό Αραχώβης 44 δεν είναι κατειλλημένο.

Μισθώνεται από βρετανική Μ.Κ.Ο. με έδρα της,το Λονδίνο.Δεκάδες φορές γίναμε μάρτυρες εικόνων όπως:Πολυτελή λευκά τζιπ με βρετανικές πινακίδες σταματούσαν νυχτερινές ώρες έξω από το κτίριο και ξεφόρτωναν πράγματα.Σύντροφοι σημειώνοντας τον αριθμό των πινακίδων και ερευνώντας,βρήκαν οτι τα οχήματα αυτά ανήκουν στην συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο.
Εδώ και αρκετούς μήνες,δεκάδες θύματα κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων,ανέφεραν πως είδαν τους ανθρώπους που τους επιτέθηκαν,να μπαίνουν στο κτίριο της Αραχώβης 44.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα:
-Δεκάδες κλεμμένα κινητά,(κυρίως από τουρίστες,που στην πλειοψηφία τους είτε ήταν αλληλλέγγυοι σε καταλήψεις,ειτε σχετίζονταν με αυτοοργανωμένες δομές και αναρχικά στέκια από τη δυτική Ευρώπη),μέσω του GPS έδιναν '' σήμα'' μέσα από το κτίριο.
-Μαρτυρίες κατοίκων,οι οποίοι έβλεπαν ανθρώπους που έσπαγαν αμάξια αδιακρίτως,να μπαίνουν επίσης στο συγκεκριμένο κτίριο.
Πρόσφατα μάλιστα,υπήρξε τσακωμός,ο οποίος παραλίγο να καταλήξει σε σύρραξη,μεταξύ ομάδας ατόμων που αντιλήφθηκε παρόμοιο περιστατικό και ατόμων της ''κατάληψης''-βρετανικής Μ.Κ.Ο.
-Συντρόφισσες,διερχόμενες και θαμώνες,ανέφεραν εδώ και μήνες,πως πλέον αναγκάζονταν να αλλάζουν δρομολόγιο,γιατί δέχονταν είτε χυδαία και σεξιστικά σχόλια,είτε παρενοχλήσεις από τα άτομα που κάθονταν στην είσοδο της συγκεκριμένης ''κατάληψης''.

-Άτομα της Αραχώβης 44,προχωρούσαν σε βίαιες συμπλοκές με εμπόρους ναρκωτικών της πλατείας,γιατί τους ζητούσαν προστασία (200 ευρώ το κεφάλι) για να συνεχίζουν να ''σπρώχνουν'' ελεύθερα(!)
Συγκεκριμένα μάλιστα ένας κατοικος του συγκεκριμένου κτιρίου,έχοντας φάει πολύ ξύλο,ζήτησε ενισχύσεις απο την ''καταληψη'' και στην συνέχεια με ομάδα ατόμων,προχώρησαν στα ανάλογα ''αντίποινα''.
Τους προηγούμενους μήνες επίσης,τρεις φορές,δεκάδες άτομα με παλούκια και λοστούς,βγήκαν απο την Αραχώβης 44 και επιτέθηκαν σε κτίριο της οδού Αχαρνών που διέμεναν,επίσης,μετανάστες.
-Ευρύτερα γνωστό,μέσα από μαρτυρίες κατοίκων και συντρόφων,ήταν ότι άτομα που διακινούσαν ναρκωτικά στα πέριξ της πλατείας και στα τριγύρω στενά,μπαινοέβγαινα στο κτίριο της Αραχώβης 44...

Επί της ουσίας.
Το ποιόν και τον ρόλο των κατοίκων αυτού του κτιρίου,το γνώριζε η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής:Εμπόριο ναρκωτικών-Κλοπές-Νταβατζιλίκια-Σεξιστικές επιθέσεις.

Όταν πλέον η υπομονή έφτασε στα οριά της,άρχισαν οι συστάσεις.
Κάποιοι εκ της διαχείρισης του κτιρίου και άμεσα συνδεδεμένοι,δεσμεύτηκαν ότι θα διώξουν αυτούς που έφεραν αυτές τις συμπεριφορές.
Φυσικά αυτό δεν έγινε,ή έγινε δειγματικά ''για τα μάτια του κόσμου''.Τα συγκεκριμένα περιστατικά και οι ανάλογες εχθρικές στάσεις,συνεχίζονταν με αμείωτη ένταση.

Κάποιοι άνθρωποι αποφασίσαμε να παρέμβουμε.
Έχοντας εξαντλήσει κάθε τρόπο επίλυσης του προβληματος.

Τι βρέθηκε κατά την είσοδο μας στο κτίριο:
-Βαλίτσες με χαλασμένα κινητά
-Κλεμμένα ηχοσυστήματα,ραδιόφωνα και καθίσματα αυτοκινήτων
-πλαστά χαρτονομίσματα
-Αφορολόγητα τσιγάρα
-Δύο γεμάτες σακούλες ''χόρτο''
-Μία βαλίτσα γεμάτη με γυαλιά ηλίου
-Μία σακούλα που είχε το ναρκωτικό,γνωστό ευρύτερα ως MDMA

Πως βρέθηκαν λοιπόν όλα αυτά αν πραγματικά ίσχυε η δέσμευση των κατοίκων του κτιρίου,ότι θα έδιωχναν τα προβληματικά στοιχεία?

'Οσον αναφορά τους υποτιθέμους ξυλοδαρμούς σε κάτοικους της ''κατάληψης'',απαντάμε ότι φυσικά και δεν ισχύει.
Δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους.

Θεωρούμε ότι τα άτομα που ''ανακατέλαβαν''  το κτίριο και κάνουν βάρδιες σε αυτό,είναι θύματα παραπληροφόρησης.
Τώρα τους ενημερώνουμε για να γνωρίζουν.
Στο χέρι τους είναι αν θέλουν πλέον να περιφρουρούν αυτό τον υποκοσμιακό εσμό..

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License