[Αθήνα] Συντονισμένη επίθεση σε τράπεζες για το δικαίωμα των κρατουμένων στις άδειες

ανάληψη ευθύνης

Το βράδυ της Τρίτης 12 Ιούνη 2018, επιτεθήκαμε συντονισμένα με βαριές σε 3 υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, καταστρέφοντας τις προσόψεις και τα ΑΤΜ.

  • Χρυσοστόμου Σμύρνης στον Βύρωνα
  • Πατησίων & Βλαβιανού στα Κάτω Πατήσια
  • και Κερκύρας & Ζακύνθου στην Κυψέλη


Η κίνηση έγινε σε αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα, αγώνα όπου με ενέχυρο την ζώη και την υγεία του διεκδικούσε το αυτονόητο δικαίωμα στις άδειες.
*

Τα κράτη, σε μια διαδικασία που οξύνεται από τη δεκαετία του 80, επιδιώκουν την απολιτικοποίηση των κοινωνικών ζητημάτων, με την μετατόπιση της διευθέτησης τους σε σφαίρες που τεχνητα τοποθετούνται εκτός του πολιτικού-κοινωνικού ανταγωνισμού.

Έτσι λοιπόν έρχονται στο προσκήνιο φορείς άσκησης εξουσίας όπως η Δικαιοσύνη, η Επιστήμη, οι Γραφειοκράτες, οι Θεσμοί, η Αγορά (όλα με κεφαλαίο).
Πίσω από την ψευδεπίγραφη "αντικειμενικότητα" των ειδικών βρίσκεται η επιδίωξη για αποποίηση των ευθυνών, μια μόνιμη γραμμή άμυνας της αστικής δημοκρατίας, απέναντι στα κοινωνικά θέλω.

Απέναντι λοιπόν στους αγώνες που γεννιούνται ενάντια στην καταστολή, είτε  αφορούν τις άδειες των κρατουμένων (περιπτώσεις Κουφοντίνα, Δημάκη κ.α.) είτε τον αγώνα ενάντια στον Τρομονόμο (περιπτώσεις Ηριάννας, "ατομικών τρομοκρατών", σ.Σεϊσίδη κ.α.), η κοινοβουλευτική εξουσία (ΣΥΡΙΖΑ) οχυρώνεται πίσω από την "ανεξάρτησία της Δικαιοσύνης" για να αποποιηθεί τις ευθύνες που της αναλογούν.
Αυτοί οι χειρισμοί πρέπει να πέσουν στο κενό, με τις κινήσεις μας στο κοινωνικό πεδιό να αναδεικνύουν την σύμπλεση Δικαστικής Μαφίας - Κυβέρνησης και στο πρακτικό να "ξετρυπώνουν" και να χτυπούν τα σημεία πίεσης αυτού του συντηρητικού μηχανισμού.

Με ολή την ψυχραιμία λοιπόν, που μας δίνει το γεγονός οτι δημοσιεύουμε ένα κείμενο μετά το κλείσιμο ενός αγώνα, έχουμε να δηλώσουμε ότι:

Τα Καφκικά βασανιστήρια στα οποία υποβάλονται οι κρατούμενοι για μια 2ήμερη άδεια δεν θα ξεχαστούν!
Τα χαμένα χρόνια στην φυλακή δεν θα ξεχαστούν!
Η συνθήκη φυλακών τύπου Γ' που επανέρχεται ουσιαστικά και χωρίς βλαχοδεξιούς πανυγηρισμούς δεν θα ξεχαστεί!

Ας το θυμούνται αυτό οι βο(υ)λευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ας το θυμούνται αυτό οι διάφοροι παρατρεχάμενοι "γενικοί γραμματείς" που τώρα ζεσταίνουν καρέκλες στα υπουργεία.

Το αίμα δεν είναι νερό. Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι

Υ.Γ. Καλή ανάρρωση στον σύντροφο Κουφοντίνα. Τον περιμένουμε στους αγώνες εκτός φυλακής, γερό και πάντα με το κεφάλι ψηλά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License