Ασκήσεις "δημοκρατίας"

Ανάλυση της σκοτεινής πλευράς της φασιστικής δεξιάς της ΝΔ-ΜΜΕ-εφολπηστών ή απλά  ένα άρθρο με συνταγή τη συνομοσιολογία μιας ούτως ή άλλως φασιστικής κοινοβουλευτικής τροπής.. Το άρθρο που ακολουθεί βλέπει καθυστέρηση στην εκτυπωση των κυριακάτικών εφημερίδων του μαρινάκι και διαβλέπει ωδίνες εξελίξεων ..   έτσι ή αλλιώς η φασιστική δεξία της ΝΔ  αποκαλύπτεται στο κοινοβουλευτικό της εύρος "απομωνόνοντας" τους σεσημασμένους ναζί της ΧΑ σε ένα γραφικό περιφερειακό ρόλο αναλαμβάνοντας η ίδια(ΝΔ) τη φασιστική "πρωτοπορεία".

«Μαγειρεύουν» γεγονότα στη Βουλή;

Κυριακάτικες εφημερίδες και του Ομίλου Μαρινάκη φέρονται να έχουν σταματήσει την εκτύπωσή τους, δίνοντας την εντύπωση πως αναμένουν συγκεκριμένο πολιτικό γεγονός στη Βουλή. Η κίνηση αυτή φέρεται να συνδέεται άμεσα με τα σχέδια ανατροπής της πολιτικής τάξης που απεργάζονται ηγετικά στελέχη της ΝΔ προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί πρόωρα στις κάλπες χωρίς έξοδο από τα μνημόνια, ρύθμιση του χρέους και συμφωνία για το ονοματολογικό.

Όπως είχε προϊδεάσει από χθες το koutipandoras.gr, κατά την τελευταία μέρα συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εξαπολύσουν λυσσαλέα επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά την ίδια πληροφόρηση, δύο τουλάχιστον μεγάλες εφημερίδες βρίσκονται υπ' ατμόν για έκτακτη έκδοση λόγω ότι είναι εις γνώσιν τους οι προθέσεις των ηγετικών στελεχών της ΝΔ και θα μπορέσουν να προσδώσουν την ανάλογη - βολική μιντιακή διάσταση για την πρόκληση πολιτικής ανωμαλίας στη χώρα σε μία κρίσιμη και ιστορική συγκυρία. Κατά τις τελευταίες πληροφορίες, η εκτύπωση συγκεκριμένων κυριακάτικων εφημερίδων έχει σταματήσει και θα ξεκινήσει μετά τις 15:00, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάποιοι γνωρίζουν εκ των προτέρων και περιμένουν συγκεκριμένα πολιτικά γεγονότα. Nα προστεθεί  ότι σύμφωνα με ενημέρωση συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει περίπου στις 15:00 και ο οποίος -σύμφωνα με τις πληροφορίες- αναμένεται να επιτεθεί εκ νέου κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Καθόλου τυχαίος, επίσης, δεν είναι ο απροκάλυπτος τρόπος που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει τα μακεδονικά συλλαλητήρια. Αν και στο πρόσφατο παρελθόν η ΝΔ κρατούσε αποστάσεις από τα μακεδονικά συλλαλητήρια, πλέον όχι μόνο μοιάζει έτοιμη να ανέβει στο «κύμα» της αντίδρασης αλλά λειτουργεί ως διοργανωτής των διαδικασιών, καθώς έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην πλατεία Συντάγματος επιδιώκει ανερυθρίαστα την επιμήκυνση της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή μέχρι το βράδυ.

Τι έγραφε από χθες το koutipandoras.gr

Σχέδιο εκτροπής του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου αφενός να «παγώσει» η συμφωνία Αθήνας - Σκοπίων για το Μακεδονικό και αφετέρου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, φαίνεται πως απεργάζονται πρόσωπα του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του koutipandoras.gr το σχέδιο περιλαμβάνει τη στοχοποίηση του Προκόπη Παυλόπουλου στο πλαίσιο που ήδη από την ημέρα της ανακοίνωσης της συμφωνίας της Ελλάδας με την πΓΔΜ, έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην πραγματικότητα, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, στόχος δεν είναι τόσο η ακύρωση της συμφωνίας όσο με αυτήν ως πρόσχημα η χώρα να οδηγηθεί το συντομότερο στις κάλπες πράγμα που διακαώς επιθυμεί η Νέα Δημοκρατία.

Αν και δεν είναι γνωστό ποιοι ακριβώς βρίσκονται πίσω από το σχέδιο, φαίνεται πως πολιτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα συσκέψεις προκειμένου να διαμορφώσουν τις όποιες λεπτομέρειες. Όπως πληροφορείται το koutipandoras.gr το επικοινωνιακό κομμάτι πρόκειται να υλοποιήσουν τα μέσα ενημέρωσης συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ υποβολέας του σχεδίου από το βήμα της Βουλής θα είναι όπως λέγεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο τελευταίος, αναμένεται κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής που έχει καταθέσει κατά της κυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία, να θέσει θέμα παραίτησης του Προκόπη Παυλόπουλου.Τελευταία άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς έχει φορέσει τον μανδύα του «Μακεδονομάχου» προκειμένου να ανακτήσει το ειδικό βάρος που τα τελευταία χρόνια έχει χάσει, ενώ μοιάζει να επιθυμεί διακαώς την πτώση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες πράγμα εξάλλου πως θα τον απάλλασσε κι από πιθανές δικαστικές περιπέτειες λόγω της υπόθεσης Novartis στην οποία τον έχουν εμπλέξει οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί εν τω μεταξύ το γεγονός πως ήδη ραδιοφωνικοί παραγωγοί των δημοσιογραφικών συγκροτημάτων που ελέγχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέτουν, με αφορμή τη συμφωνία για το Μακεδονικό, θέμα παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ, όπως πληροφορούν γνώστες της κατάστασης το koutipandoras.gr στους «διοργανωτές» των συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, διαχέεται εντέχνως η ανάγκη να δημιουργηθούν και να ακουστούν συνθήματα κατά του Προκόπη Παυλόπουλου.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, λένε όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα, ακόμη και η σημερινή πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά χρονικά προτροπή του διαγραφέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαραμπαρούση, για πραξικόπημα να μην ήταν τυχαία αλλά ενταγμένη σε μια ευρύτερη προσπάθεια δημιουργία κλίματος που στόχο έχει την εξώθηση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε παραίτηση και κατ’ επέκταση την πτώση της κυβέρνησης.

κουτί της πανδώρας

http://www.koutipandoras.gr/article/paizoyn-ta-resta-toys-stoxopoiwntas-ton-oesmo-toy-proedroy-ths-dhmokratias

από προλ 20/06/2018 3:28 πμ.


Από τα γεγονότα φαίνεται πως οι ΣΥΡΙΖΑιοι πέφτουν πολύ έξω στις προβλέψεις τους και οι πηγές τους είναι αναξιόπιστες. Σε αντίθεση με άλλους που λένε "πως και γιατί μπήκε στο indy" εγώ λέω να μένουν τέτοιες αναδημοσιεύσεις για να είναι η κριτική μας πιο "εντός θέματος",

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License