Το Σάββατο 16/6 πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση στους δρόμους της Νίκαιας μιλώντας με τον κόσμο της περιοχής και μοιράζοντας το 10ο τεύχος "Αντιφασιστική Φρουρά". Βασικός μας στόχος ήταν να αναδείξουμε ότι τα ακροδεξιά εθνικιστικά συλλαλητήρια σπέρνουν το δηλητήριο του διχασμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού στην εργατική τάξη. Παράλληλα, λειτουργούν ως ξέπλυμα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής προσφέροντας ανοχή στους δολοφόνους του Π. Φύσσα και του Σ. Λουκμάν, ξαναδίνουν χώρο στα Τάγματα Εφόδου που κάψανε τη Libertatia στη Θασσαλονίκη και προκάλεσαν πογκρόμ στους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη.

Μέσω της παρέμβασης ενημερώσαμε τους πολίτες για την φασιστική επίθεση με σιδηρολοστούς και πέτρες που είχαμε δεχτεί στις 26/5 κατά τη διάρκεια αντίστοιχης εξόρμησης στο Πέραμα από μέλη του χρυσαυγίτικου εργοδοτικού σωματείου "Αγ.Νικόλαος". Προκειται για τους ίδιους εγκληματίες που μαζεύουν εργάτες με χαμηλό μισθό για να σπάσουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της COSCO. Αυτοί που καλούν τον Στρατό σε πραξικόπημα από τα έδρανα της Βουλής.

Δεν θα αφήσουμε τους εγκληματίες να συνεχίσουν να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους ούτε στο Πέραμα, ούτε στη Νίκαια, ούτε σε καμία γειτονιά. Το επόμενο Σάββατο 23/6 διοργανώνουμε ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα στις 7μμ.

 Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License