Ρατσιστική επίθεση σε βάρος ανάπηρου μετανάστη μαθητή στο Βάμο Χανίων

Σάββατο - 16/06/2018

Στις 6/6/2018 μπροστά στα μάτια συμμαθητών του ένας ανάπηρος μαθητής με καταγωγή από άλλη χώρα, δέχθηκε φυσική επίθεση η οποία συμπεριλάμβανε ρατσιστικό προπηλακισμό.

Πιο συγκεκριμένα ο πατέρας ενός μαθητή επιτέθηκε και χτύπησε τον ανήλικο μέσα στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου ενώ ταυτόχρονα του φώναζε προσβάλλοντας τον για την καταγωγή του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Προεδρος του ΣΕΠΕ Χανίων Σεραφείμ Ρίζος στην ΕΡΤ Χανίων ανέφερε:

«Στην πρωινή προσέλευση ένας γονιός επειδή θεώρησε ότι το παιδάκι είχε τσακωθεί με το δικό του μια προηγούμενη μέρα, μπήκε μέσα και μπροστά στα μάτια όλων έδωσε ένα δυνατό χαστούκι στο παιδάκι μαλώνοντας το ρατσιστικά. Το παιδάκι κατάγεται από άλλη χώρα, έχει πολύ λίγο καιρό στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα με το ότι ήταν μια επίθεση επειδή τσακώθηκε με το δικό του παιδί, ήταν και μια επίθεση όπου του φώναζε ενάντια στη χώρα του, «να σηκωθείς να φύγεις από εδώ» και πάει λέγοντας. Αυτά τα γνωστά που έχουμε κάθε φορά – τα χρυσαυγίτικα.»

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων είναι αντίθετος σε κάθε μορφή βίας στο χώρο του σχολείου. Το σχολείο πρέπει να είναι ένα ασφαλής χώρος για τα παιδιά που να μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις και να εκφραστούν ελεύθερα. Καταδικάζουμε το προχθεσινό γεγονός και είμαστε στο πλευρό της οικογένειας.»

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου ή αν έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του.

https://omniatv.com/853442328

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License