Όταν η αντιεξουσιαστική κίνηση αθήνας είχε καταλάβει την αραχώβης 44

Από μόνη της αυτή η αναδημοσίευση συντρίβει το συκοφαντικό κείμενο που ανέβηκε, παρόλο που υπήρχε βέτο, στο indymedia πριν λίγες μέρες. Το κείμενο έλεγε ότι η Αραχώβης 44, δεν είναι κατάληψη,  είναι μισθωμένο κτήριο από βρετανική εταιρία.  Σε περίπτωση που ισχύει αυτό, τότε η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, έχει μισθώσει κατάληψη σε εταιρία?

Από μόνη της αυτή η αναδημοσίευση συντρίβει το συκοφαντικό κείμενο που ανέβηκε, παρόλο που υπήρχε βέτο, στο indymedia πριν λίγες μέρες. Το κείμενο έλεγε ότι η Αραχώβης 44, δεν είναι κατάληψη,  είναι μισθωμένο κτήριο από βρετανική εταιρία.  Σε περίπτωση που ισχύει αυτή η λάσπη τότε η Αντιεξουσιαστική Κίνηση έχει μισθώσει κατάληψη σε εταιρία?!

Κατάληψη κτιρίου στα Εξάρχεια για τη στέγαση προσφύγων

exarxia-prosfiges.jpg
Η παλιά φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών | EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
22.09.2015, 16:46 | Ετικέτες:  πρόσφυγες, μετανάστες, καταλήψεις
Συντάκτης: 
efsyn.gr

Υπό κατάληψη είναι από το πρωί της Τρίτης το κτίριο της παλιάς φοιτητικής λέσχης στην οδό Αραχώβης 44 στην Αθήνα. Μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας κατέλαβαν το κτίριο με σκοπό να στεγαστούν σε αυτό πρόσφυγες και καλούν σε ανοιχτή συνέλευση στις 8 το βράδυ της Τρίτης.

Η ανακοίνωση της Α/Κ Αθήνας: 

«Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, πήραμε την πρωτοβουλία κατάληψης της παλιάς φοιτητικής λέσχης της οδού Αραχώβης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως δομή στέγασης και οργάνωσης προσφύγων και μεταναστών μέσα από τις πρακτικές της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης. Η πρωτοβουλία αυτή, έρχεται να τοποθετηθεί μπροστά σε ένα μεγάλο εύρος πολιτικών εξελίξεων και να διευρύνει τις κινηματικές πρακτικές παρέμβασης και επικοινωνίας με τις μεταναστευτικές κοινότητες και τα προσφυγικά ρεύματα.

Εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια, μαίνεται στη Συρία ένας συνεχής, πολυμέτωπος και βίαιος εμφύλιος πόλεμος. Οι βομβαρδισμοί ολόκληρων περιοχών από τον δικτάτορα Άσαντ, η κατάληψη κομματιού του βόρειου τμήματος της χώρας από ένοπλες φονταμενταλιστικές οργανώσεις όπως το ISIS και η Τζαμπάτ αλ-Νούσρα δημιούργησαν ένα μεγάλο προσφυγικό ρεύμα που συγκλόνισε τα θεμέλια της ευρωπαϊκής συναίνεσης.

Η διέλευση του προσφυγικού πλήθους μέσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να καταρρίψει το καθεστώς συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις νομικές συνέπειες του περιβόητου Δουβλίνο 2. Παρά τους αστυνομικούς τραμπουκισμούς, την καταστολή, τις φασιστικές επιθέσεις και το ρατσιστικό μίσος που είδαμε να εκδηλώνεται τις τελευταίες μέρες (ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αλλά και αλλού) το μεγάλο κοινωνικό ποτάμι των προσφυγικών ροών κατάφερε να ανοίξει ρωγμές και σχίσματα στο σιδερένιο και ολοκληρωτικό οικοδόμημα των ευρωπαϊκών συνόρων» σημειώνει η ανακοίνωση.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια πήραμε την πρωτοβουλία να καταλάβουμε αυτόν τον χώρο στέγασης. Οι προθέσεις μας είναι πολλαπλές και κινούνται μακριά από κινήσεις φιλανθρωπίας και εύπεπτου ανθρωπισμού:

Θέλουμε να καταλάβουμε ένα έδαφος μέσα στο οποίο να δημιουργηθούν από τους ίδιους τους πρόσφυγες/μετανάστες δομές, που θα διασφαλίσουν την επιβίωση και την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Κατά δεύτερον η κίνηση αυτή έρχεται να υποδαυλίσει μια προοπτική: Μέσα από τις πρακτικές της αυτοδιαχείρισης και της αυτοοργάνωσης αποσκοπούμε στο να δημιουργηθούν εγχειρήματα που θα έρχονται σε ρήξη με το κυρίαρχο μοντέλο κοινωνικών σχέσεων, απαντώντας σε άμεσο και απτό επίπεδο στα προβλήματα και τις κοινωνικές ανάγκες.

Να συνδεθούμε με αντίστοιχες κινήσεις σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ευρεία και δυναμική εστία οργάνωσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών κοινοτήτων, για να γίνει το ταξίδι των προσφύγων προς την επιβίωση ένα ταξίδι της ανθρωπότητας προς την ελευθερία» σημειώνει η ΑΚ Αθήνας.

«Ως εκ τούτου, καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση τις συλλογικότητες και δομές αλληλέγγυων και αγωνιστών/ριων, σήμερα 22/9 στις 19:00 στον καταλυμένο χώρο της οδού Αραχώβης 44 .

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ

ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας»

http://www.efsyn.gr/arthro/katalipsi-ktirioy-sta-exarheia-gia-ti-stegasi-prosfygon

από Α 20/06/2018 12:38 μμ.


https://www.google.gr/amp/s/www.vice.com/amp/gr/article/qk48kb/mpikame-stin-katalipsi-antiexousiastwn-gia-tous-prosfuges-sta-exarxeia


Η ΑΚ έκανε κατάληψη στην Αραχώβης 44 τον Σεπτέμβρη του 15 και μετά η κατάληψη μεταφέρθηκε στην Νοταρά 26 όπου και στεγάζεται μέχρι σήμερα. Κάποια άλλη στιγμή μέσα στο 16 ξανακαταλήφθηκε η Αραχώβης 44 και δημιουργήθηκε η single men. Αν και δεν είναι πολλά γνωστά για την single men (από ποιους κατελήφθηκε και ποιό είναι το πολιτικό πλαίσιο της κατάληψης) όλα τα πολιτικά κείμενα και τα άρθρα από εφημερίδες την αναφέρανε ως κατάληψη. Μέχρι που εμφανίστηκε αυτό το γελοίο κείμενο που λέει ότι δεν είναι κατάληψη αλλά κτήριο μισθωμένο από βρετανική ΜΚΟ...

από ενας που ηταν εκει 20/06/2018 2:22 μμ.


ειχε ανεβει πριν το ανοιγμα της νοταρα.η ακ ειχε ανειξει για δυο μερες το κτηριο της αρααχωβης,αποφασησε πωσ δεν ηταν καταληλο,το εκλεισε και ανοιξε τη νοταρα.το κτιριο παρεμεινε κλειστο για ενα χρονο εκτοτε,μεχρι που ανοιξε η σινγλε μεν

από Ανοιχτά μάτια? 20/06/2018 2:42 μμ.


Μήπως χρειάζεσαι βοήθημα? Μήπως δεν είναι καλή η ορασή σου? Το άλλο κείμενο που αναφέρει :
"Το εγχείρημα στέγασης προσφύγων, που ξεκίνησε στην Αραχώβης 44 στο παλιό κτίριο της φοιτητικής λέσχης μεταφέρθηκε στη Νοταρά 26, στο πρώην κτίριο του ΕΤΕΑΜ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της συνέλευσης της κατάληψης: «Οι λόγοι είναι διπλοί: Καταρχήν είναι ένα κτίριο που πληρεί με καλύτερους όρους τα κριτήρια υγιεινής και στέγασης, ούτως ώστε να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες. Κατά δεύτερον στο προηγούμενο κτίριο δημιουργήθηκε ζήτημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, πράγμα που θα ήταν επίφοβο για την ασφάλεια των στεγαζόμενων»." Δεν το είδες? 
Άτομα της ΑΚ αποφασισανε να μεταφέρουνε αλλού το εγχείρημα για λόγους ασφαλείας των κατοίκων και το ερώτημα παραμένει. Αυτος ή αυτοί που ανέλαβαν το εγχείρημα της στεγαστικής κατάληψης single men μετέπειτα οφείλουν να απαντήσουνε για τις συνθήκες που δημιούργησε η απόφαση τους στην περιοχή των εξαρχείων. Και πιο σημαντικό είναι να απαντήσουνε πώς λύθηκε το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου.

από @ 20/06/2018 5:14 μμ.


Η κατάληψη single men (και όχι η αρχική κατάληψη που παρατήθηκε πριν το άνοιγμα της Νοταρά 26) άνοιξε από το Συντονιστικό Καταλήψεων Στεγής Μεταναστών (δηλαδή από παρακλάδι της ΑΚ), όταν διαπιστώθηκε ότι εμφανίζονταν προβληματικές σε άλλες καταλήψεις στέγης από την παρουσία single ανδρών και ιδίως ομαδοποιήσεων. Τότε, λοιπόν, μέσα σε ένα βράδυ μεταφέρθηκε μεγάλος αριθμός ατόμων στην Αραχώβης. Άρα την αποκλειστική ευθύνη για το πως προεκυψε η κατάληψη Αραχώβης 44 και για τον πρώτο καιρό λειτουργίας φέρνουν το Συντονιστικό Καταλήψεων Στεγής Μεταναστών και η ΑΚ. Φυσικά, σε κάποια στιγμή η Αραχώβης αυτονομήθηκε από το υπόλοιπο συντονιστικό και εξού και τα όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License