Τουρκία: συνέλαβαν και φυλάκισαν Κούρδισσα τραγουδίστρια επειδή τραγούδησε τη λέξη «Κουρδιστάν»

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν και φυλάκισαν μια Κούρδισσα τραγουδίστρια αυτή την εβδομάδα, επειδή σε προεκλογική συγκέντρωση του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος HDP ανέφερε τη λέξη «Κουρδιστάν» σε ένα τραγούδι που ερμήνευσε.

 

Η τραγουδίστρια Τζιγιάν κατηγορείται από τις τουρκικές Αρχές ότι έκανε προπαγάνδα για λογαριασμό «τρομοκρατικής οργάνωσης», εννοώντας την αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να κρατηθεί στο δήμο Πάτνος της κυρίως κουρδικής επαρχίας Άγρι.

Η Τζιγιάν συνελήφθη την Τρίτη, η προεκλογική συγκέντρωση έγινε τη Δευτέρα, αφού ο τοπικός εισαγγελέας έκρινε τη σύλληψή της «απαραίτητη».

Την Κυριακή 24 Ιουνίου πραγματοποιούνται οι πλέον κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία, οι οποίες είναι διπλές.

Οι Τούρκοι πολίτες ψηφίζουν για εκλογή Προέδρου και Βουλής. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις για το προεδρικό αξίωμα, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή ή θα πάει σε δεύτερο γύρο.

Στη Βουλή το ισλαμιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) δεν φαίνεται να εξασφαλίζει άνετα την αυτοδυναμία που επιδιώκει.

πηγή

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License