Κράτη και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες- Αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες: Δίκη της Πόλας Ρούπα μέλους του Ε.Α. (υπόθεση ΤτΕ)

......................................................................................................................................... Γι' αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι σε πολιτική δίκη όπως στο δικαστήριο που δικάζεται η Πόλα Ρούπα για την επίθεση σε αυτόν τον νευραλγικό για την αποσταθεροποίηση του συστήματος οικονομικό στόχο όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδας - παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του γραφείου του ΔΝΤ στη χώρα, και μάλιστα για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά ο εισαγγελέας παραδέχεται με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο πως ο Επαναστατικός Αγώνας και η δράση του ήταν αποτελεσματική και επικίνδυνη για το  καθεστώς. Στην αγόρευσή του δήλωσε πως ένα ρολό(!) που πρόλαβαν οι φύλακες να κατεβάσουν  έσωσε το κτίριο από την κατάρρευση και αυτό είχε ως συνέπεια τελικά να ''σωθεί το  χρηματοπιστωτικό σύστημα και το καθεστώς στην Ελλάδα καθώς επίσης ότι η ίδια η ενέργεια  ήταν πρόσφορη να πλήξει και να αποσταθεροποιήσει την οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου''. Αποδέχτηκε το κράτος δια του εισαγγελέα ότι το καθεστώς απειλείται από την συγκεκριμένη ένοπλη δράση και μάλιστα από την αποτελεσματικότητα ενός και μόνο χτυπήματος όχι μόνο λόγω του μεγέθους της επίθεσης, αλλά εξ'αιτίας της κεντρικής πολιτικής σημασίας του στόχου που επλήγη.........................................

Το δικαστήριο που δικάζεται η Πόλα Ρούπα για την επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας και το γραφείο του ΔΝΤ  στις 10/4/2014 πλησιάζει στο τέλος του. Ήδη ο εισαγγελέας Δράκος στις 8 Ιουνίου έκανε την πρότασή του. Στην επόμενη συνεδρίαση που έχει οριστεί για την Τετάρτη  27 Ιουνίου (στις 9:οο π.μ) η Πόλα Ρούπα θα αποκρούσει συνολικά την πρόταση του εισαγγελέα.
Είναι χαρακτηριστικό πως στην παραληρηματική του αγόρευση επι των ποινών ο εισαγγελέας Δράκος πρότεινε την καταδίκη της Πόλας Ρούπα όχι μόνο για την διεύθυνση αλλά και την ηθική αυτουργία για την  επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας καθώς και για όλες τις πράξεις που υπάρχουν στο κατηγορητήριο. Όπως είπε ο ίδιος:‘‘Η Ρούπα ήταν ο ηθικός αυτουργός για την συμμετοχή του Νίκου Μαζιώτη ως συναυτουργού στην επίθεση''.
Να σημειώσουμε ότι αυτό το διάστημα δικάζεται  σε 2ο βαθμό ο Μαζιώτης για την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα  εναντίον της Ττ Ε και του γραφείου του ΔΝΤ. Συνεπώς  ο συγκεκριμένος εισαγγελέας ‘‘αποφάνθηκε’’ μόνος του ότι ο Νίκος Μαζιώτης ήταν φυσικός αυτουργός στην επίθεση. Στην επιχειρηματολογία του για την κατηγορία της διεύθυνσης εναντίον της Πόλας Ρούπα επικαλέστηκε υποθέσεις που δεν έχουν εκδικαστεί καν, πραγματοποιήθηκαν μετά την συγκεκριμένη επίθεση και δεν αφορούν κατ' ουδένα τρόπο την συγκεκριμένη δίκη π.χ. απόπειρα απόδρασης  με ελικόπτερο, την απαλλοτρίωση της τράπεζας Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία και την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα.

(Ας ξαναθυμηθούμε όμως κάποια γεγονότα εκείνης της περιόδου μετά από το χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα στην ΤτΕ: Μετά την σύλληψη του Ν.Μαζιώτη το καλοκαίρι του ίδιου έτους το 2014, πέρα από το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ δέχτηκε συγχαρητήρια από ξένες κυβερνήσεις και κυρίως από την αμερικάνικη, σύνδεσε δια στόματος του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης την μνημονιακή επιτυχία, την σταθεροποίηση του καθεστώτος στην χώρα με την σύλληψη του συντρόφου και την ''οριστική αντιμετώπιση'' του Επαναστατικού Αγώνα).

Γι'αυτό και δεν  είναι τυχαίο ότι σε πολιτική δίκη που εκδικάζει την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα  σε αυτόν τον νευραλγικό για την αποσταθεροποίηση του συστήματος οικονομικό στόχο όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδας - παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του γραφείου του ΔΝΤ στη χώρα, και μάλιστα για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, ο εισαγγελέας παραδέχεται με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο πως ο Επαναστατικός Αγώνας και η δράση του ήταν αποτελεσματική, πρόσφορη και επικίνδυνη για το  καθεστώς.
Στην αγόρευσή του δήλωσε πως ένα ρολό που πρόλαβαν οι φύλακες να κατεβάσουν  έσωσε το κτίριο από την κατάρρευση και αυτό είχε ως συνέπεια τελικά να ''σωθεί το  χρηματοπιστωτικό
σύστημα και το καθεστώς στην Ελλάδα καθώς επίσης ότι η ενέργεια αυτή ήταν πρόσφορη να πλήξει και να αποσταθεροποιήσει την οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου''.

Αποδέχτηκε δηλαδή το κράτος δια στόματος του εισαγγελέα ότι το καθεστώς απειλείται από την συγκεκριμένη ένοπλη δράση και μάλιστα από την αποτελεσματικότητα και  προφορότητα ενός και μόνο χτυπήματος όχι μόνο λόγω του μεγέθους της επίθεσης, αλλά κυρίως εξ'αιτίας της κεντρικής πολιτικής και οικονομικής σημασίας για το σύστημα στόχου που επλήγη.
Η τοποθέτηση του Δράκου πέρα από την αποδοχή της αποτελεσματικότητας και της προσφορότητας των ενεργειών του Επαναστατικού Αγώνα με βάση τις κατηγορίες που ο ίδιος ο εισαγγελέας απηύθυνε εναντίον της Πόλας Ρούπα, κατατείνουν σε ποινή ισοβίων.Την προσεχή Τετάρτη (27-6-'18) η συντρόφισσα θα υπερασπιστεί τις επιλογές της στα πλαίσια της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα, την προσφορότητα της ένοπλης δράσης μέσω των στοχευμένων ενεργειών του Ε.Α. για την καθεστωτική αποσταθεροποίηση και κατάρρρευση, για την κοινωνική αντεπίθεση και την επαναστατική προοπτική.

Κράτη και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες- Αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License