Την Παρασκευή 22/6, 250 περίπου σύντροφοι και συντρόφισσες από πολλές χώρες του κόσμου, αλληλέγγυοι και μετανάστες, συμμετείχαν σε μια πορεία στην γειτονιά των εξαρχείων. Η πορεία πέρασε και από καταλήψεις στέγης μεταναστών που είναι υπό τη διαχείρηση του security team με σκοπό να επικοινωνηθεί στους κατοίκους η εκκένωση της Αραχώβης αλλά και για να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους στηρίζουν ή συγκαλύπτουν πολιτικά τέτοιες πρακτικές (και στους ίδιους) ότι αυτή η ομάδα δεν έχει καμία θέση στα εξάρχεια.
 
Η πορεία κατέληξε έξω απ΄το nosotros, όπου και έμπρακτα αποδείχθηκε ο συσχετισμός της εν λόγω ομάδας, με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο καθώς κάποιοι από αυτούς ήταν στην περιφρούρηση του. Παραμείναμε μπροστά στο κτήριο για περίπου μισή ώρα.
Ταυτόχρονα, η μέρα της πορείας συνέπεσε με τη διορία για την επιστροφή των κλεμμένων χαρτιών, χρημάτων και αντικειμένων, (τα οποία δεν επεστράφησαν) αποτελώντας έτσι μια πρώτη δυναμική απάντηση στη διορία. Φωνάχτηκαν συνθήματα σε αραβικά,γαλλικά,τούρκικα και μοιράστηκαν κείμενα κατά τη διάρκεια της πορείας.
 
Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε, στο επίπεδό που θέλαμε, το περιστατικό με τους διαμένοντες στις καταλήψεις αφού οι περισσότεροι ήταν σε εσωτερικούς χώρους ή ταράτσες και έτσι μοιράστηκαν κάποια κείμενα σε όσους στεκόντουσαν στις ανοιχτές ή κλειστές πόρτες.
Παρ'όλα αυτά η κινηματική δυναμική ήταν σημαντική, καθώς συσπείρωσε αρκετό κόσμο, που με τον παλμό και την παρουσία του στον δρόμο κατέδειξε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μπραβιλίκια σε καταλήψεις ή συντρόφους.
 
ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΕΣ
 
(μετάφραση πανό: "Θέλουμε τα πράγματα που μας έκλεψαν πίσω", "Αυτό είναι το σπίτι μας-Υποστηρίξτε μας")
 
Συνέλευση συλλογικοτήτων και ατόμων που συμμετέχουν στην ανακατάληψη της Αραχώβης 44.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License