ΠΑΤΡΑ: ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΩΗΝ ΠΙΚΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΩΗΝ ΠΙΚΠΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ! ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ !   Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ! ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΩΗΝ ΠΙΚΠΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6 19.00, ΕΣΠΕΡΟΣ πλ. Γεωργίου|Πάτρα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΩΗΝ ΠΙΚΠΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ
ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

 

Την Κυριακή 24 Ιούνη, γύρω στις 8μιση το βράδυ, η Κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα δέχτηκε φασιστική-παρακρατική επίθεση. Μια ομάδα γύρω στους 50 παρακρατικούς φασίστες, οι οποίοι νωρίτερα συμμετείχαν στην εθνικιστική συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, αφού αποχώρησε από το φασιστομάζωμα, μετέβηκε στα Πετράλωνα μέσω του ηλεκτρικού και επιτέθηκε στην κατάληψη με πέτρες, σιδεριές και μολότοφ. Η επίθεση αποκρούστηκε επιτυχώς, καθώς εκείνη τη στιγμή, εντός της κατάληψης λάμβανε χώρα η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου. Σχεδόν αμέσως κινητοποιήθηκε κόσμος από τη γειτονιά που πήρε στο κυνήγι τους παρακρατικούς φασίστες. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ένας γείτονας χτυπήθηκε από τους φασίστες στο κεφάλι με σίδερο, ευτυχώς όχι σοβαρά. Εν συνεχεία, οι φασίστες, καταδιωκόμενοι από μέλη της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων, τράπηκαν σε φυγή κατευθυνόμενοι προς τον ηλεκτρικό σταθμό των Πετραλώνων. Τη φυγή τους διευκόλυνε η αστυνομία που κινητοποιήθηκε εκείνη τη στιγμή, μόνο και μόνο, για να μπορέσουν οι φασίστες να επιβιβαστούν άνετα στο τραίνο, αφού οι μπάτσοι προσήγαγαν τρία μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου. Πρέπει να αναφερθεί πως οι φασίστες στον ηλεκτρικό σταθμό Πετραλώνων, κρατώντας παλούκια και λοστούς, τραμπούκιζαν μετανάστες προστατευόμενοι από τους μπάτσους. Το δε μέλος της συνέλευσης κατοίκων που χτυπήθηκε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του, ενώ οι τρεις προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα. Το ίδιο βράδυ της επίθεσης, την Κυριακή 24 Ιούνη πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη αντιφασιστική πορεία στη γειτονιά των Πετραλώνων.

Ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση δε μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την επίθεση που δέχτηκε η Κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ ως ένα κομμάτι στη σειρά των προηγούμενων φασιστικών-παρακρατικών επιθέσεων εναντίον καταλήψεων και αυτοοργανωμένων χώρων αγώνα (στο Θέατρο Εμπρός στην Αθήνα, στον ΕΚΧ Σχολείο και την κατάληψη Libertatia στη Θεσ/νίκη), επιθέσεις που είχαν γίνει πριν λίγους μήνες. Δεν είναι τυχαίο πως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι φασίστες ξεπήδησαν από διάφορες εθνικιστικές συνάξεις κι εν συνεχεία επιτέθηκαν εναντίον χώρων αγώνα. Τέτοιες εθνικιστικές συνάξεις (σε όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις με αφορμή το ‘’Μακεδονικό’’) αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία σε κάθε λογής φασίστες όχι μόνο να διαχύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο αλλά ακόμα περισσότερο να δώσουν τον απαραίτητο κοινωνικό χώρο σε διάφορα φασιστοειδή να συσπειρωθούν και να εφορμήσουν εναντίον κινηματικών χώρων.

Οφείλουμε στο σημείο αυτό όμως να αναφέρουμε πως δεν είναι οι φασίστες εκείνοι που πρώτα επιτίθενται εναντίον αγωνιστών και χώρων αγώνα. Εξάλλου, τους λέμε παρακρατικούς, επειδή πράγματι είναι δίπλα στο κράτος ακολουθώντας το. Το κεφάλαιο πρώτο επιτίθεται στην κοινωνική πλειοψηφία και εκμεταλλεύεται την εργατική δύναμη των από τα κάτω. Το κράτος επίσης ποινικοποιεί τη δράση διαφόρων αγωνιστών και αγωνιστριών που συλλογικοποιούν τις αντιστάσεις τους ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση και εκκενώνει κατειλημμένους χώρους αγώνα. Εν συνεχεία έρχονται οι φασίστες, για να ολοκληρώσουν την επίθεση που άρχισαν κράτος και κεφάλαιο εναντίον πλατιών κοινωνικών κομματιών. Εκεί δηλαδή που δε φθάνει το γκλομπ του μπάτσου, εκεί μπορεί να φτάσει το μαχαίρι και ο σιδηρολοστός του φασίστα.

Ως κόσμος του αγώνα που μάχεται ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε από τους από πάνω, από το κεφάλαιο δηλαδή και το κράτος, δεν μπορούμε παρά να ορθώνουμε αντιστάσεις κάθε φορά που η κυριαρχία επιχειρεί μέσα από τα δεκανίκια της, ήτοι τους φασίστες και τους εθνικιστές, να αμβλύνει τις κοινωνικές και ταξικές ανισότητες και να συσκοτίσει την εκμετάλλευση και την καταπίεση που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία από τους κυρίαρχους.

Ξέρουμε πως ο φασισμός έρχεται, για να καλύψει τα κενά και τις αδυναμίες του εκάστοτε εκμεταλλευτικού συστήματος, όταν αυτό δυσκολεύεται να αναπαραχθεί ομαλά σε θεσμικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Εκπορευόμενος από τους από πάνω, διαχέεται κατακόρυφα προς την κοινωνία επιχειρώντας να δηλητηριάσει και να υπονομεύσει τη συλλογικοποίηση αλλά και τη διάθεση των από τα κάτω της κοινωνίας για αντίσταση και αγώνα. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη πως, αν χρειαστεί κι αν το κρίνουν απαραίτητο, το κράτος και το κεφάλαιο θα επιστρατεύσουν τις φασιστικές παρακρατικές εφεδρείες, για να επιχειρήσουν να τσακίσουν το ανταγωνιστικό κίνημα.

Παρ’ όλα αυτά, το αν και το κατά πόσο ο φασισμός ως αντίληψη και πρακτική διεισδύει στις ανθρώπινες κοινωνίες, αυτό βρίσκεται πάντα σε συνάρτηση και διαλεκτική σχέση με το ποιές αντιστάσεις βρίσκει από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Όσο υπάρχουν κοινωνικά κομμάτια, τα οποία αντιμάχονται το φασισμό σε κάθε πτυχή της ζωής τους, όσο δεν επιτρέπουμε στα φασιστικά, ρατσιστικά, εθνικιστικά ιδεολογήματα να αναπτύσσονται, όσο φροντίζουμε η οργή και η αγανάκτηση για την υποτίμηση της εργασίας και τη λεηλασία της ζωής μας να μετουσιώνονται σε συλλογικούς αγώνες ενάντια στους κοινούς μας δυνάστες, τόσο ο φασισμός θα βρίσκει όλο και λιγότερο ζωτικό κοινωνικό χώρο.

Ο πόλεμος ενάντια στον φασισμό δεν μπορεί παρά να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον πόλεμο ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Η συντριβή του φασισμού θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, μαχητικών, χειραφετημένων και ριζοσπαστικών αγώνων.  Αγώνων αντιθεσμικών, αυτοοργανωμένων και οριζόντιων. Τον φασισμό θα τον συντρίψουμε στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους δρόμους, στις γειτονιές, στις πλατείες, και στα οδοφράγματα. Γιατί ο μοναδικός νεκροθάφτης αυτού του συστήματος στο σύνολο του δεν παύει να είναι το ταξικά συγκροτημένο και πολιτικά οργανωμένο κίνημα των από τα κάτω που μπορεί να οργανώσει την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση και να φέρει ένα βήμα πιο κοντά έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης. Τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό και την Αναρχία !

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΩΗΝ ΠΙΚΠΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ !

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ !

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ !

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΩΗΝ ΠΙΚΠΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6 19.00, ΕΣΠΕΡΟΣ πλ. Γεωργίου|Πάτρα

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα | 27 Ιούνη 2018

https://saktapatra.wordpress.com/2018/06/27

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License