Εκδικητικες μεταγωγές στις φυλακές Τρικάλων


post image

Καταγγελία προς το δίκτυο Αλληλεγγύης κρατουμένων από κρατούμενους των φυλακών Τρικάλων για εκδικητική μεταγωγή!! Στις 6 /6/ 2018 οι κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων αναγκαστήκαμε να προβούμε σε κινητοποίηση κρατώντας ανοιχτά τα κελιά μας και τα προαύλια κατά το μεσημεριανό κλείσιμο, αρνούμενοι έτσι τη μεσημεριανή κατάκλιση. Ο λόγος για αυτή την κινητοποίηση είναι οι συνθήκες κράτησης, η άρνηση των αδειών και άλλα βασικά προβλήματα της φυλακής (Όλα τα αιτήματα μας https://athens.indymedia.org/post/1588772/ ) τα οποία εμείς οι κρατούμενοι θεωρούμε ότι προέρχονται από την την διευθύντρια της φυλακής Μαρία Λιτσιου. Ενώ ξεκινήσαμε την κινητοποίηση στείλαμε στο υπουργείο έγγραφο υπόμνημα (αριθμό πρωτοκόλλου 9631/8/18) με τις θέσεις μας ξεκαθαρίζοντας ότι Θα περιμένουμε απάντηση στα Δίκαια αιτήματά μας μία εβδομάδα και εαν δεν υπάρξει θα κλιμακώσουμε την κινητοποίησή. Ενώ κανένας δεν επικοινώνησε μαζί μας στον χρόνο που είχαμε θέσει στις 18/6/2018 αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε, κρατώντας τα προαύλια και τα κελιά μας μία ώρα περισσότερο ανοικτά από το κανονικό στο βραδινό κλείσιμο.Ενημερώσαμε τη διευθύντρια και το υπουργείο ότι κάθε βδομάδα που θα αρνούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας και να εξευρεθεί κάποια λύση θα αυξάνουμε κατά μία ώρα το βραδινό κλείσιμο των κελλιών και του προαύλιου.Στις 29/ 6/ 2018 το Υπουργείο έστειλε επιθεωρητή ώστε να μιλήσει μαζί μας και να δούμε τι μπορεί να γίνει. Ο επιθεωρητής του Υπουργείου έδειξε ότι κατανοεί τα προβλήματα και υποσχέθηκε ότι θα βρεθούν άμεσα λύσεις στα Δίκαια αιτήματά μας και η διεύθυνση με τη σειρά της μας είπε ότι είναι πρόθυμη να κάνει κινήσεις ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που η ίδια είχε δημιουργήσει. Αντί αυτού βέβαια και αποδεικνύοντας ότι το μόνο που ήθελε η διευθύντρια του καταστήματος κράτησης Μαρία Λιτσιου ήταν να κερδίσει κάποιο χρόνο. Εκανε μεταγωγή ένα μέλος της επιτροπής, των τον συγκρατουμενος μας Q. S. εκδικητικά στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών ενώ ήταν υπόδικος και εκκρεμούσε αίτημα του στην ΚΕΜ για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού που είναι φυλακές υποδικων και είναι κοντά στην οικογένειά του. Ενημερωθήκαμε Μάλιστα ότι ακόμα δύο άτομα από την επιτροπή που συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση θα μεταχθουμε σε άλλες φυλακές. Όταν ζητήσαμε εξηγήσεις από την διοίκηση των φυλακών μας είπε ότι ο λόγος μεταγωγών δεν είναι κινητοποίηση αλλά γίνεται ώστε να αποσυμφορηθεί η φυλακή. Το αστείο είναι ότι στη λίστα είμαστε μόνο άτομα που έχουν πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις. Εμείς σαν κρατούμενοι του καταστήματος κράτησης Τρικάλων γνωρίζουμε ότι ο λόγος είναι ξεκάθαρα να σταματήσει η κινητοποίηση και καταγγέλουμε την φασιστική νοοτροπία της διευθύντριας των φυλακών. Προειδοποιούμε ότι δεν θα αφήσουμε αναπάντητη καμία τέτοια της κίνηση. Κάτω τα χέρια από τους συγκρατουμενους μας. Περιμένουμε να πάρει θέση το υπουργείο για αυτές τις πρακτικές και ξεκαθαρίζουμε ότι αν μεταχθεί έστω και ένας συγκρατουμενος μας θα απαντήσουμε ακριβώς όπως αρμόζει.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License