Ενημέρωση από την δίκη των συλληφθέντων της 5 Ιουνίου και πολιτική δήλωση της συντρόφισσας


 Η στρατιωτικοποίηση απαιτεί στρατοδικεία.  

Στις 20 Ιουνίου έλαβε μέρος στην Ευελπίδων η δίκη των συντρόφων μας με καταδίκη 18 μήνες για την συντρόφισσα και 19 μήνες για τον σύντροφο με τριετή αναστολή. Έπεσε η κατηγορία «απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου» για την συντρόφισσα και καταδικαστήκαν και οι δύο για απείθεια, άρνηση δακτυλοσκόπησης, αντίσταση και εξύβριση.
Ο ματατζής-Πατερόπουλος που ξεκίνησε το σκηνικό το οποίο κατέληξε στην σύλληψη των συντρόφων μας, παραβρέθηκε ως μάρτυρας και μαζί του έφερε 10 ματατζήδες και μπάτσους από άλλες υπηρεσίες που όλοι φορούσαν πολιτικά. Παρόλο που υπήρχε ανακοινωμένη συγκέντρωση,  δεν ήρθε διμοιρία αλλά μπάτσοι χωρίς στολές οι οποίοι ήταν έτοιμοι για ξύλο, αφού κάποιοι από αυτούς φόραγαν καπέλο γυαλιά και μπουφάν μηχανής κατακαλόκαιρο ακόμα και μέσα στο δικαστήριο.  

 Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του Πατερόπουλου. Πέρα από τα ψέματα που είχε ήδη πει στην δικογραφία, ο Πατερόπουλος κατέθεσε ότι μετά από προσωπικό διάλογο που είχε με την ασφάλεια έμαθε «ότι οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί για επεισόδια  στο Κουκάκι». Προέβη δηλαδή σε κατάθεση για το παρελθόν των κατηγορουμένων με σκοπό την περαιτέρω ενοχοποίηση τους και καταδίκη τους. Η στάση του έδειξε ότι η επίθεση της διμοιρίας εκείνη την μέρα είχε πολιτικά κίνητρα.  Ότι υπάρχει προσωπική στοχοποίηση συγκεκριμένων συντρόφων και το πιο κύριο ότι η ασφάλεια διαρρέει στοιχεία σε όλα τα κλιμάκια της αστυνομίας όσο αφορά αγωνιστές και αγωνίστριες. Στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για εκτός-υπηρεσίας επιθέσεις αλλά και σαν καταθέσεις στα δικαστήρια. Από την έδρα δεν υπήρξε καμιά αντίδραση.


Πρώτος ξεκίνησε την κατάθεσή του ο σύντροφος ο οποίος προσπάθησε να εξιστορήσει τα γεγονότα από εκτυπωμένο κείμενο, όπως αυτά είχαν δημοσιευτεί στο Ιndymedia Athens. Η έδρα τον διέκοπτε συνεχώς με την δικαιολογία ότι δεν χρειάζεται να διαβάζει αλλά μπορεί να τα πει προφορικά. Ο σύντροφος μετέφερε τα γεγονότα με ελλείψεις αλλά εξήγησε ξεκάθαρα την στάση των ματατζήδων και πως προσπάθησαν συμμορίτικα να διεκδικήσουν τον χώρο τους και να περάσουν σε αντίποινα για την στάση αξιοπρέπειας που διατήρησαν τα δύο συντρόφια. Εξήγησε επίσης ότι έχει στοχοποιηθεί προσωπικά λόγω της συνεχής του παρουσίας σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης με το πρόσωπό του, όπως και λόγω των συνεχών προσαγωγών και συλλήψεων .

Η συντρόφισσα αρνήθηκε τον διάλογο με την έδρα και πέρασε άμεσα σε ανάγνωση πολιτικής δήλωσης. Η έδρα την διέκοψε πολλές φορές μέχρι που διέκοψε την ίδια την δίκη. Στην συνέχεια η δίκη επανεκκίνησε και την άφησε να ολοκληρώσει. Η πολιτική δήλωση έχει ως εξής:


"Σήμερα, είμαι αναγκασμένη να απολογηθώ μπροστά στο δικαστικό συστήμα για τις κατηγορίες που έφτιαξαν απέναντί μου τα ΜΑΤ.
         

Όπως ο σύντροφός μου εξήγησε τα γεγονότα,  είναι ξεκάθαρο πως δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.
         

Αλλά σήμερα, θέλω να καταθέσω απέναντι τους, όχι επειδή πιστεύω ότι τα λόγια μου και οι θέσεις μου θα γίνουν κατανοητά.
         

Αλλά επειδή τα ΜΑΤ έχουν το μονοπώλειο της βίας, του τρόμου και του ελέγχου πάνω στον πληθυσμό.

Αυτό το μονοπώλειο δεν είναι μόνο ένα δημόσιο ζήτημα, αλλά επίσης μία συλλογική εμπειρία.

Ναι, πέρασα δίπλα τους, και ναι, τους κοίταξα.

Πέρασα δίπλα τους επειδή πρέπει να έχω την δυνατότητα να περνάω από παντού, oαπό κάθε στενό κάθε γειτονιάς, πόλης και τόπου χωρίς φόβο.

Και ναι, τους κοίταξα επειδη η παρουσία τους είναι τόσο ορατή.

Και είναι φτιαγμένη για να είναι ορατή, από την επιλογή του κράτους να επιβάλει μια μιλιταριστική παρουσία στους δρόμους της μητρόπολης.

Δεν τους αναγνωρίζω ως μονάδα που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του πληθυσμού.

Διότι τα ίδια τα ΜΑΤ, ακυρώνουν την δυνατότητα μου να περνάω τους δρόμους χωρίς φόβο, χωρίς την πιθανότητα να με προσβάλουν, να με τραμπουκίσουν, να με παρενοχλήσουν σεξουαλικά, να με χτυπήσουν και να με κλείσουν σε ένα κελί.

 

Έχω καταλάβει, μέσα από τις εμπειρίες μου ως ξένη γυναίκα εδώ, ότι η ακεραιότητα μου και η επιβίωση μου δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από τις δυνάμεις καταστολής.

Μονάδες όπως τα ΜΑΤ έχουν καταγγελθεί και κατηγορηθεί, χιλιάδες φορές για τις κακοποιητικές πρακτικές βίας, βασανισμού, εξευτελισμού, δημιουργίας τραυμάτων, τόσο ψυχολογικών όσο και σωματικών στους καταπιεσμένους ανθρώπους.

Άνθρωποι που είτε δεν τους άρεσε η φάτσα τους, είτε δεν είχαν τα σωστά χαρτιά, είτε δεν φαίνονταν κανονικοί, είτε ήταν στην λάθος περιοχή την λάθος στιγμή είτε αποφασίσαν να αντιπαρατεθούν με την αυθαιρεσία τους.

Η ύπαρξή μου και η επιβίωση μου έρχεται από την δική μου αυτο-άμυνα, από την δική μου εμπλοκή ως πολιτικό υποκείμενο, μέσα στους χώρους και τις κοινότητες που μάχονται για απελευθέρωση, ενδυνάμωση και αξιοπρέπεια κάθε οντότητας.

 

Τα πιστεύω και οι αγώνες του χώρου που συμμετέχω, όπως επίσης και η ίδια μου η ύπαρξη ως γυναίκα αναρχική, με οδηγεί στο να σταθώ στο έδαφός μου, να μην αποδέχομαι να λυγίζω κάτω από την κυριαρχία των ΜΑΤ.

Γι αυτό όταν μας προσέβαλαν και έφτησαν στα πόδια μας, και μας είπαν να πάρουμε τον πούλο, αρνήθηκα να υποταχθώ.

Όταν 10 άνδρες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τον σύντροφό μου και τον απείλησαν σωματικά, εγώ έκανα παρέμβαση για να μην τον αφήσω να πληγωθεί.

Όταν βιαιοπραγήσαν πάνω μου, πιανωντάς με, σπρωχνωντάς με και χαστουκίζοντάς  με πριν ακόμα συλληφθώ, προσπάθησα να τους απωθήσω.

Όταν με αποκάλεσαν πουτάνα, μωρή καριόλα, και μου είπαν ότι θα τους γλείψω τα γενετικά τους όργανα, αντίδρασα με την γλώσσα της αξιοπρέπειας δείχνοντάς τους πόσο αηδιαστικοί είναι.

 

Δεν αποδέχομαι τον τρόμο που επιβάλουν.

Δεν αποδέχομαι να ζω στον φόβο.

Δεν αναγνωρίζω αυτό που τα ΜΑΤ μου δήλωσαν, “ότι θα έπρεπε να τους φοβάμαι και γιατί δεν τους φοβάμαι.”

Καταγγέλω το νομιμοποιημένο και θεσμοποιημένο μονοπώλειο της βίας που χρησιμοποιούν απέναντι στον πληθυσμό.

Καταγγέλω τις πρακτικές τους.

Καταγγέλω τον Νόμο της σιωπής που τις ενεργοποιεί και τις αναπαράγει.

Εμείς ως αναρχικές και αναρχικοί, άνθρωποι που είμαστε σε αλληλέγγυη με  όσους και όσες αγωνίζονται, είναι στην φυλακή, ή είναι καταληψίες….

 

Εμείς, λοιπόν, ως γυναίκες, μετανάστες μετανάστριες, γκέι λεσβίες τρανς, είμαστε στο στόχαστρο των Ματ.


Βλέπουν τα πρόσωπα μας, μαθαίνουν τα ονόματά μας και τις διευθύνσεις μας.

Μας στοχοποιούν προσωπικά.

Επειδή είμαστε, ορατοί, θορυβώδεις, επειδή εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την οργή μας.  "

 Η έδρα αγνόησε πλήρως τις καταθέσεις του συντρόφου και της συντρόφισσας και επικύρωσε όλες τις κατηγορίες βάσει των λεγόμενων του ματατζή. Εξέλαβε υπ’ όψιν τα λεγόμενα της συντρόφισσας, μόνο στο κομμάτι που μιλάει για « παρέμβαση»  ώστε να επικυρώσουν την απείθεια.  

Το αλληλέγγυο κοινό που παραβρέθηκε στα δικαστήρια παρενέβη σε όλες τις περιπτώσεις που διέκοπτε η έδρα τις τοποθετήσεις των συντρόφων. Η έδρα επίσης δεν ρώτησε τους συντρόφους αν έχουν μάρτυρες υπεράσπισης και όταν το δηλώσαν οι ίδιοι μετά τις καταθέσεις τους έγινε αρχικά αποδεκτό και μετά από πρόταση της εισαγγελέως απορρίφθηκε επίσης.

Συντρόφια και αλληλέγγυες/-οι, στο τέλος της δίκης, φώναξαν προς την έδρα και ιδιαίτερα προς την πρόεδρο ότι έχει ευθύνη για την νομιμοποίηση των  πρακτικών των ματατζήδων και ότι σε περίπτωση που τους συμβεί κάτι από τις μονάδες καταστολής στο δρόμο θα ‘ναι επίσης δική τους ευθύνη.

Το όνομα της προέδρου είναι ΛΑΜΠΡΟΥ ΛΟΥΚΙΑ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License