Για την εκδήλωση στις 29/6 από το Πείρα(γ)μα, στο μπασκετάκι


post image

Για την εκδήλωση στις 29/6 από το Πείρα(γ)μα, στο μπασκετάκι


Την Παρασκευή 29/6 στο μπασκετάκι στα Ταμπούρια, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το πείρα(γ)μα, μίας πειρα(γ)ματικής πρωτοβουλίας από το Ρεσάλτο, «εμπνευσμένη» από διάφορους αγώνες και εξεγέρσεις από τον Μάη του ’68 ως σήμερα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε πειρα(γ)ματικά παιχνίδια, προβολή βίντεο με τίτλο: «learning to resist-μαθητικoί  αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος» καθώς και συζήτηση στο παραπάνω ζήτημα.

Αναδείξαμε τη δυναμική των μαθητών, φοιτητών σε αγώνες και εξεγέρσεις με δημιουργικότητα, φαντασία και συντροφικότητα. Έτσι λοιπόν κάναμε μια πιο «διαδραστική και παιχνιδιάρικη»  προσέγγιση αυτών των αγώνων και εξεγέρσεων με στόχο να τους εισηγηθούμε, να τους αποκαλύψουμε, να τους υπενθυμίσουμε και να τους μοιραστούμε όλοι και όλες μας.

Τέλος, μετά την προβολή του βίντεο, ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω σε ζητήματα που άπτονται του θέματος από κόσμο που βρίσκεται και εντός και εκτός της σχολικής μηχανής.

 
tp://anarxiko-resalto.blogspot.com/2018/07/296.html

το πείρα(γ)μα

πρωτοβουλία ενάντια στον θεσμό της εκπαίδευσης από το ρεσάλτο 

peiragma@hotmail.com

 

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License