Για τους αποκλεισμούς καταστημάτων και την πορεία ενάντια στη λευκή νύχτα (Ίλιον, 30/6/2018)

Για τους αποκλεισμούς καταστημάτων και την πορεία ενάντια στη λευκή νύχτα (Ίλιον, 30/6/2018)

 

Το Σάββατο 30/6/2018, ημέρα διεξαγωγής της λευκής νύχτας στο Ίλιον, περίπου 150 συντρόφισσες και σύντροφοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Θερσίτη και του Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια, ενάντια στη «μεγάλη αυτή μέρα» του εμπορίου και της κατανάλωσης.

 

Για περισσότερες από τρεις ώρες βρεθήκαμε στο κέντρο του Ιλίου αποκλείοντας πάνω από 10 μαγαζιά στον έναν από τους τρεις κεντρικούς πεζοδρόμους του εμπορικού κέντρου, μοιράζοντας χιλιάδες κείμενα, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα.

 

Σταθήκαμε ενάντια σε όλους εκείνους -δημοτικούς φορείς, εμπόρους, αφηνιασμένους καταναλωτές-  που υποστηρίζουν τη λευκή νύχτα. Ενάντια σε όλους εκείνους που θέλουν τις πόλεις «παραδομένες» στο χρήμα και τα εμπορεύματα, ενάντια στα αφεντικά και τις επιβολές τους, ενάντια στη μαζική κουλτούρα κατανάλωσης και στον πολιτισμό της κάθε Παπαρίζου.

 
 
 
 

Αφού ολοκληρώθηκαν οι αποκλεισμοί, έγινε διαδήλωση που διέσχισε το κέντρο του Ιλίου, τους κεντρικούς δρόμους και πεζοδρόμους με πανό και συνθήματα.
 
 

Ενάντια σε ένα κόσμο αποχαύνωσης, πλήξης και υποταγής

Λευτεριά στους πεζοδρόμους και τις πλατείες
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License