Εκτακτο Στρέφη

Πριν λίγο εμφανίστηκε διμοιρία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και καπελάκηδες και έχουν παραταχθεί έξω από το μπασκετάκι.

Πριν λίγη ώρα  ιδιωτικό συνεργείο ξεκίνησε να στήνει τα μηχανήματα για την συναυλία του Δήμου Αθηναίων που είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα.
Ταυτόχρονα, γείτονες, κατοικοι παίζουν μπάσκετ και ποδόσφαιρο στο ανοιχτό γήπεδο.
Πριν λίγο εμφανίστηκε διμοιρία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και καπελάκηδες και έχουν παραταχθεί έξω από το μπασκετάκι. Επίσης οι μπάτσοι έδωσαν εντολή στο συνεργείο να τα μαζέψει και να φύγει.

από Ελεύθερός Αυτοοργανωμένος Δημόσιος Χώρος 12/07/2018 6:01 μμ.


Η ΕΛΑΣ έχει καταλάβει τον στρέφη ξανά. Επιτεθήκαμε  άμεσα σε ασφαλίτικο που ανέβηκε για την επιχείρηση.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ !!

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ!


Τα ηχητικά που είχε νοικιάσει ο Δήμος έφυγαν μισή ώρα μετά την  άφιξη των μπάτσων, αφού έγινε εμφανές ότι για να πραγματοποιηθεί η συναυλία του Δήμου θα έπρεπε να κάνει επιχείρηση εκκένωσης του δημόσιου χώρου ο στρατός κατοχής, καθώς ο κόσμος που βρίσκεται καθημερινά στο λόφο δεν θα έδινε το χώρο σ' αυτή την βιτρίνα της καταστολής, της ερημοποίησης και του εξευγενισμού.
Πριν περίπου μια ώρα έφυγαν ο μπάτσοι από το μπάσκετ και πήγαν έξω από το αυτοοργανωμένο γυμναστήριο. Ακόμα βρίσκονται στρατοπεδευμένοι εκεί.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ


Την Πέμπτη 12/7 ο Δήμος Αθηναίων επιχείρησε να πραγματοποιήσει μια συναυλία στο μπασκετάκι του λόφου του Στρέφη. Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες αστυνομικές επιχειρήσεις απαγόρευσης των αυτοοργανωμένων δημόσιων εκδηλώσεων, με χουντικές μεθόδους: Στρατιωτική κατάληψη ολόκληρης της γειτονιάς του λόφου, πολυήμερες εμφανίσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας, ξυλοδαρμοί ανθρώπων που επιχείρησαν να προσεγγίσουν, εξευτελισμός κατοίκων. Οι συναυλίες του Δήμου στο μπασκετάκι, στο πλαίσιο της συνολικής ένταξής της στην εξελισσόμενη κρατική επιχειρήση επιβολής καθεστώτος τρομοκρατίας, ερημοποίησης και λεηλασίας του δημόσιου χώρου των Εξαρχείων, αλλάζουν και τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου, αποβάλοντας το νεολαιΐστικο πλήθος που παίζει και αθλείται εκεί.

Η συναυλία της 12/7 ακυρώθηκε, όπως και η επόμενη στις 18/7, με την έγκαιρη παρουσία συντρόφων από καταλήψεις. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης κι αφού είχαν πάρει θέση οι μπάτσοι απέναντι από το μπασκετάκι, κάποιοι έσπασαν ένα αυτοκίνητο τύπου xsara λίγο πιο πέρα, κοντά στην είσοδο του κλειστού μπάσκετ, σημείο που δεν βρισκόντουσαν ούτε μπάτσοι, ούτε σύντροφοι. Το αυτοκίνητο βρισκόταν εκεί ήδη πριν εμφανιστούν οι μπάτσοι, οι οποίοι δεν ήρθαν σε καμία επαφή με αυτό. Αυτή η πρωτοβουλία σαμποτάζ ήταν άστοχη κι αυτοί που την ανέλαβαν γνώριζαν ότι το συμπέρασμά τους γι' αυτό το αυτοκίνητο ήταν επισφαλές.

Η κίνηση αυτή, ενώ μάλλον ήθελε να συμβάλει στην αντίσταση για τον λόφο και τα Εξάρχεια, είχε αντίθετο αποτέλεσμα κι αυτό ήταν υπόθεση πιθανοτήτων. Μάλιστα, η ανάρτηση της ενημέρωσης από τους ίδιους, σ' ετούτο το ενημερωτικό νήμα, λειτούργησε υπονομευτικά προς την κινητοποίησή μας. Η πολιτική ευθύνη δεν ζυγίζεται από το μέγεθος της ζημιάς, αλλά από τα χαρακτηριστικά της δράσης καθαυτής. Θεωρούμε αναγκαία την ανάληψη μαχητικών κι επιθετικών πρωτοβουλιών ενάντια στην άγρια κι εντεινόμενη κρατική τρομοκρατία. Θεωρούμε καταισχύνη τη συνθηκολόγηση με την κρατική βία και την συμπαράταξη με την προπαγάνδα της καταστολής από μεγάλο μέρος του α/α χώρου. Ωστόσο, η ευκολία και η πρωτοκαθεδρία της ασφάλειας, που αποτελούν σημεία των καιρών και κατατρέχουν το κίνημα, δεν αποτελούν επαναστατικές ιδέες, δεν αναλογούν στο αγωνιστικό ήθος, αποτελούν ταφόπλακες για το κίνημα σε μια εποχή σκληρής κρατικής επίθεσης. Αυτή η λογική, που έχει βαφτιστεί εξυπνάδα, προέρχεται από την εγκατεστημένη συνθηκολόγηση.

Τα λάθη των αγωνιζόμενων είναι μέρος ενός κοινωνικού σύμπαντος που καθορίζεται από τις αντιφάσεις του κυρίαρχου πολιτισμού, του κρατισμού-καπιταλισμού. Οι καθαροί, οι παντογνώστες και οι αλάθητοι δεν ανήκουν στο νέο κόσμο της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Μέσα από την κοινή πάλη, μέσα στις άγριες συνθήκες που βιώνουμε, αποφασιστικά, συλλογικά, με έμπρακτη ανάληψη ευθύνης, το κίνημα δυναμώνει σε συμμετοχή και σε ποιότητα.

Την πρωταρχική ευθύνη για τις ζημιές που αναπόφευκτα επιφέρει η κοινωνική σύγκρουση, την έχει το κράτος, που έχει εξαπολύσει μια παρατεταμένη στρατιωτική επιχείρηση με μαζικά δολοφονικά και τρομοκρατικά μέσα (χημικά, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εκκενώσεις χώρων). Το κράτος, που φυτεύει στις γειτονιές χαφιέδες, έχει την κύρια ευθύνη για την αστοχία αυτών που επιχείρησαν να προκαλέσουν μια ζημία σε ένα ασφαλίτικο, πολύ μικρή σε σύγκριση με τις βλάβες που επιφέρει καθημερινά η κρατική κυριαρχία.

Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία, έξω ο ΣΥΡΙΖΑ και η αστυνομία

10, 100, 1000άδες καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης.

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΤΡΕΦΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License