ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Για ακόμη μια φορά η Θράκη και συγκεκριμένα η πόλη της πολυπολιτισμικής Κομοτηνής είναι έτοιμη να γίνει δέκτης του εθνικιστικού παροξυσμού που διακατέχει μέρος της κοινωνίας για το "Μακεδονικό ζήτημα" και την συμφωνία στις Πρέσπες. Έπειτα από την συγκέντρωση στις 4 Ιουλίου αυτή τη φορά ετοιμάζεται Πανθρακικό συλλαλητήριο την Κυριακή 22 Ιουλίου με τη συμμετοχή πολιτών, μας πληροφορούν, απ' όλη την Βόρεια Ελλάδα. Αξίζει όμως κάπου εδώ να θυμηθούμε κάποιες καταλήξεις που είχαν αυτές οι συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με το πιο τρανταχτό το κάψιμο της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη αλλά και τις ανεπιτυχείς επιθέσεις φασιστών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο κατά τη διάρκεια παρόμοιων εκδηλώσεων-συγκεντρώσεων, τα συνθήματα τύπου "μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά" καθώς και το ψάξιμο στο κέντρο της πόλης από φασιστοειδή για μετανάστες και οτιδήποτε δεν τους κάθεται καλά στο μάτι. Και για να μη λένε κάποιοι ότι αυτά είναι μακρυά από εμάς(και πως να είναι μακρυά όταν τα τοπικά στελέχη της Χρυσής Αυγής ήταν κι αυτά με τη σειρά τους στη προηγούμενη συγκέντρωση στην Κομοτηνή) στην Καβάλα μετά το τέλος μίας από τις συγκεντρώσεις αυτές φασίστες χέρι χέρι με την αστυνομία προσπάθησαν να επιτεθούν στην κατάληψη Βύρωνος 3 χωρίς αποτέλεσμα, με τους "αγνούς και φιλήσυχους πατριώτες" να είναι οι ηθικοί αυτουργοί των γεγονότων αυτών.

Διαμορφώνεται, λοιπόν, ένα κλίμα τουλάχιστον ανοχής σε τέτοιες φασιστικές γκρούπες που βρίσκουν την ευκαιρία να δράσουν και να ξεράσουν τον ρατσιστικό, εθνικιστικό, ομοφοβικό οχετό τους. Τους είδαμε πριν 2 χρόνια στις συγκεντρώσεις για το πραξικόπημα στην Τουρκία, στις διαδηλώσεις για την επίσκεψη Ερντογάν πως ήταν παρέα με τους φίλους τους από την Δημοτική Παράταξη Σπάρτακος οι οποίοι παίζουν κι αυτοί τον ύπουλο ρόλο τους με την μισαλλόδοξη ρητορική τους. Ειδικά αν αναλογιστούμε την αναδημοσίευση της εκδήλωσης από φασιστοσάητ όπως ο Στόχος και το γεγονός πως υπάρχει και η μειονότητα στην πόλη, όλα αυτά δημιουργούνε ένα εκρηκτικό μείγμα. Καλούμε λοιπόν την κοινωνία της Κομοτηνής να το σκεφτεί παραπάνω από δύο φορές προτού πλαισιώσει τις συγκεντρώσεις αυτές. Όσο για τους φασίστες που ξέρουμε ότι θα ξεμυτίσουν πάλι στην πόλη μας να είναι σίγουροι πως εμείς θα είμαστε εκεί να περιφρουρούμε τους χώρους μας με τις αξίες της αλληλεγγύης και του αντιφασισμού. Η Κομοτηνή ήταν και θα παραμείνει μια πόλη αφιλόξενη για τους νεοναζί και τους λοιπούς ομοϊδεάτες τους.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΕ ΤΑΪΖΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΛΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ADELANTE (AΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 36)

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License