ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

post image

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ 
 
 
Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημερωσης σχετικα με το νέο αστυνομικοδικαστικό πραξικόπημα εναντίον πολιτικών κρατουμένων είμαστε σε θέση να παρουσιασουμε μια πιο σαφή εικόνα για το πως επιχειρειται να στηθεί όλη αυτή η κατασταλτική μεθόδευση. Όπως είναι γνωστό πλέον 8 πολιτικοί κρατούμενοι και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Κουφοντίνας , Κώστας Γουρνάς, Παναγιώτης Αργυρού , Δαμιανός Μπολάνο , Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος , Χρήστος Τσάκαλος και Γερασιμος Τσάκαλος έχουν λάβει κλήση για ανωμοτι καταθεση σε σχέση με το μαζικο ξεσηκωμο σχεδόν 2000 κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού στις 24/2 και αφού είχε προηγηθει η βίαιη μεταγωγή του απεργού πεινας Κωνσταντίνου Γιατζόγλου απο τα ΕΚΑΜ. Με σχεδόν ολους τους κρατούμενους που έχουν κληθεί να έχουν πάρει προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν, εχουν γίνει γνωστά κάποια από τα στοιχεία της δικογραφίας σύμφωνα με τα οποία είναι ξεκάθαρο ότι ο χαρακτήρας των νέων διώξεων που μπορεί να προκύψουν είναι καθαρά εκδικητικός και αφορά αποκλειστικά και μόνο την πολιτική ταυτότητα των καλούμενων κρατούμενων και τίποτα άλλο. Μόλις μερικές μέρες μετά τα γεγονότα της 24ης Φλεβάρη η εισαγγελέας Αρείου Παγου Ξένη Δημητρίου προβαίνει σε μια επιλεκτική συγκομιδή άρθρων και δημοσιευμάτων απο ηλεκτρονικές εφημερίδες , ενημερωτικά sites , ιστότοπους αντιπληροφόρησης (όπως το athens indymedia) και τα διαβιβάζει στην εισαγγελία Πειραιά  προκειμένου βα διενεργηθεί έρευνα για το αν τυχόν προκύπτουν " αυταπάγγελτα διωκόμενες πράξεις" .  Ανάμεσα στα δημοσιεύματα  υπάρχουν κείμενα της Επιτροπής Αγώνα πριν και μετά την 24η Φλεβάρη, κείμενα πολιτικών κρατουμένων που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πεινας Ντίνο Γιατζόγλου , αναρτήσεις αντιπληροφόρησης και άρθρα απο  τον καθεστωτικό τύπο σχετικά με τα γεγονότα.  

Στη συνέχεια έχουμε επιστολή στα μέσα Απρίλη από την εισαγγελια Πειραιά στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού που ζηταει από τους υπεύθυνους των φυλακών να κάνουν γνωστό ποια είναι τα μέλη της ΣΠΦ που κρατούνται στην Α πτέρυγα και ποιοι είναι οι Έλληνες αντιεξουσιαστές που κρατούνται στην Δ πτέρυγα των φυλακών επειδή λέει διενεργείται προκαταρτική εξέταση σχετικά με τα γεγονοτα της 24ης Φλεβάρη. Ακολουθούν μέσα στον Ιούνιο οι ένορκες καταθέσεις προσωπικού διοίκησης και διεύθυνσης της φυλακής καθώς και του ίδιου του Παύλου Δουλάμη που είχε προσέλθει στις φυλακές τότε ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης χωρίς να προκύπτει καμία αναγνώριση οποιουδήποτε κρατούμενου (ούτε ποινικού ούτε πολιτικού) . Ωστόσο οι ερωτήσεις που γίνονται στους μάρτυρες αφορούν συγκεκριμένα στο ποιοι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές κρατούνται σε Α και Δ πτέρυγα , ποιοι κρατούμενοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλού  ενώ οπου συγκεκριμενοποιούνται οι ερωτήσεις πάνω σε πρόσωπα αφορούν υπογραφές πολιτικών κειμένων αλληλεγγύης και μόνο . 

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι διωκτικές αρχές θέλουν να εξαπολύσουν ένα μπαράζ πολιτικών διώξεων εναντίον πολιτικών κρατουμένων με αποκλειστική σκοπιμότητα να μπλοκαριστούν οι άδειες σε  όσους τους χορηγούνται ήδη και σε πρόκειτα να τους χορηγηθούν στο μέλλον.  Είναι αδιανόητο όμως ότι για μια μαζική διαμαρτυρία 2000 κρατουμένων οι διωκτικές αρχές προβαίνουν στο στήσιμο μιας κατασταλτικής μεθόδευσης εναντίον συγκεκριμένων κρατουμένων με το μοναδικό στοιχείο ότι αυτοί είναι πολιτικοί κρατούμενοι.  Το ότι η υπόθεση όμως μπάζει από παντού και δεν μπορεί να σταθεί ως τέτοια δεν ειναι αρκετό για να προκαλεί εφυσηχασμό και επαναπαύση. Δεν είναι η πρώτη φορά που δικαστικές αυθαιρεσίες που ξεπερνούν κάθε όριο έχουν εξαντληθεί εναντίον αναρχικών και  πολιτικών κρατουμένων. 
Το κίνημα αλληλεγγύης δε θα παρακολουθήσει αμμέτοχο τις διωκτικές αρχες να στήνουν έναν νέο πραξικόπημα τέτοιου μεγάθους πάνω στις πλάτες των συντρόφων μας . 
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ 
 
Αλληλεγυοι- αλληλεγγυες 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License