post image

Το Σάβατο 30 Ιούνη η Ανοιχτή Συνέλευση Συλλογικοτήτων και Ατόμων που συμμετέχουν στην ανακατάληψη της Αραχώβης 44 ( Single Men )πραγματοποίησε παρέμβαση στο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ στο Γουδί. Το σώμα των κατοίκων και των αλληλέγγυων παρενέβησε σε εκδήλωση που διεξαγόταν εκείνη την ώρα με θέμα τα σύνορα, το μεταναστευτικό ζήτημα και την αλληλεγγύη. Αφού ολοκληρώθηκαν οι εισηγήσεις των ομιλητών και πριν ξεκινήσει η συζήτηση με το κοινό, οι κάτοικοι της Αραχώβης πήρανε το λόγο και μιλήσανε για την εκκένωση της κατάληψης από το security team, για τα χαρτιά τους, τα χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα που κλάπηκαν από την εν λόγω ομάδα και ακόμη δεν έχουν επιστραφεί, για το πώς έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβληματικές δραστηριότητες μές στη κοινότητά τους, και τη θέλησή τους να ζήσουν ειρηνικά μες στη γειτονιά. Κλείνοντας έστειλαν ένα μήνυμα σε οποιους επιχειρήσουν να τους επιβληθούν ξανά με τη βία, ότι θα αμυνθούν αναλόγως.

Στη συνέχεια οι αλληλέγγυοι πήραν το λόγο και διάβασαν ολόκληρο το κείμενο πολιτικής τοποθέτησης για τα γεγονότα. Εκτός από ελάχιστες προβοκατόρικες ενστάσεις κάποιων ανυπόμονων ακροατών, πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ενδιαφέρον την παρέμβαση και πολλοί ζήτησαν το έντυπο της τοποθέτησής. Εξ'αρχής επισημάνθηκε ότι τα ζητήματα που θίγονται άπτονται ακριβώς των ζητημάτων που ήρθαν οι ομιλητές να συζητήσουν, διότι αφορούν τις κοινότητες των μεταναστών και των προσφύγων και την αλληλεγγύη. Όχι όμως κάπου μακρυά, στα σύνορα και στα επιτελεία των εξουσιαστών, αλλά μες στις γειτονιές μας, μες στις δικές μας κοινότητες. Άλλωστε, η επιλογή της παρέμβασης στο αντιραστιστικό φεστιβάλ, είχε τον χαρακτήρα της απεύθυνσης τόσο στο ευρύ αντιρατσιστικό κίνημα, αλλά και στους παράγοντες οι οποίοι με τις συμμαχίες τους συνεχίζουν να καλύπτουν την τραμπούκικη ομάδα που εκκένωσε την Single Men. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τις μέρες του φεστιβάλ, άτομα της εν λόγω ομάδας βρίσκονταν στη πύλη ως περιφρούρηση.

Σκοπός της δράσης ήταν, τόσο να πάρουν το βήμα οι ίδιοι οι μετανάστες και να μιλήσουν για το βίωμά τους, όσο και να καταδειχθούν οι υπεύθυνοι της κατασταλτικής επιχείρησης εκκένωσης της κατάληψης 'Single men'. Ο αντιεξουσιαστικός αναρχικός χώρος δεν δύναται να μένει αμέτοχος σε τέτοια περιστατικά ηγεμονισμού και επιβολής από ομάδες και οργανώσεις που κινούνται εχθρικά προς το ανταγωνιστικό κίνημα.

Το κείμενο της Ανοιχτής Συνέλευσης που διαβάστηκε στην παρέμβαση εδώ

 

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License