Εκδήλωση-Συζήτηση: Airbnb/Τουρισμός: Ενάντια στην τουριστικοποίηση των γειτονιών μας

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τον τουρισμό και το airbnb στην κατάληψη Φιλολάου 99, στο Παγκράτι.

post image

Εκδήλωση - Συζήτηση

AIRBNB & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΜΑΣ

Αυτή η πόλη αλλάζει. Μια ολόκληρη πόλη που καλείται να συντονιστεί στους ρυθμούς του τουρισμού με πρωτόγνωρα αποτελέσματα. Η διάχυση της διαδικασίας τρομακτική· δε μιλάμε μονάχα για το κέντρο πλέον, δεν είναι το “Ακρόπολη-Σουβλάκι-Μοναστηράκι”. Οι διαδρομές της τουριστικοποίησης ξεκινάνε από την Πλάκα και φτάνουν γρήγορα ως τις γειτονιές μας: ολόκληρες πολυκατοικίες airbnb στο Κουκάκι, τα νοίκια που έχουν φτάσει στο θεό και τα ενοικιαστήρια που λιγοστεύουν, τα χρέπια που μας μένουν για σπίτια, τα ωράρια που θυμίζουν σεζόν στην Πάρο, τα τουριστάκια που ψάχνουν “εξεγερσιακές” διακοπές στα Εξάρχεια, τα περιπολικά στην πλ. Βαρνάβα και τα 24-ωρα μίνι μάρκετ που ξεφυτρώνουν εδώ κι εκεί για να παρακολουθήσουν τις πρόσκαιρες τουριστικές ανάγκες.

Αυτή η πόλη προσπαθεί να μας αλλάξει. Οι παίχτες που οργανώνουν την επέκταση του τουριστικού κεφαλαίου είναι ιστορικά γνωστοί: μικροϊδιοκτήτες, αφεντικά, εργολάβοι, μεσίτες, real estate, διεθνή funds και το ελληνικό κράτος σε ρόλο χαλαρού ρυθμιστή/επιτηρητή δια του νόμου. Αυτή η πόλη, όμως, δεν είναι μόνο αυτοί· είμαστε και εμείς: νοικάρηδες που μας αναγκάζουν να μετακομίσουμε, σερβιτόρες λάστιχο, μεταμεσονύχτιοι ντελιβεράδες, ανασφάλιστες καθαρίστριες στα airbnb και οι νέου τύπου 24/7 ξενοδοχοϋπάλληλοι με smartphone. Γιατί τελικά το ζήτημα είναι - όντως - αυτή η πόλη να αλλάξει, αλλά για να εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες, τα δικά μας συμφέροντα. Είναι πολλά· και πριν αποφασίσουμε “τι να κάνουμε” εναντίον τους πρέπει, τουλάχιστον, να συζητήσουμε.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 20.00 Κατάληψη Φιλολάου 99 (Παγκράτι)

Συνέλευση πόλης
790

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License