Ενημέρωση από πορεία για το Κατειλλημένο Γυμναστήριο [17/7] και παρέμβαση [18/7] στο Λόφο του Στρέφη

Οι δύο αυτές παρεμβάσεις ήταν άμεσες κινήσεις μπροστά στην έξαρση της καταστολής που εξαπολύεται στα Εξάρχεια.

Την Τρίτη 17 Ιούλη, το κράτος κατεδάφισε το Κατειλλημένο Γυμναστήριο στο Λόφο του Στρέφη. Τη μπουλντόζα φρουρούσαν καθ'όλη τη μέρα ματατζήδες που είχαν στρατοπεδεύσει στο σημείο. Το ίδιο βράδυ ένα πλήθος συντρόφων/ισσών πραγματοποίησε πορεία με σκοπό να κατευθυνθεί στο σημείο. Πορευτήκαμε από το Πολυτεχνείο προς το Στρέφη, φτάσαμε στο τέρμα της Πουλχερίας, έξω από τα ερείπια της κατάληψης, σπάζοντας το καθεστώς αποκλεισμού του Λόφου που επιχειρείται από το κράτος. Στη διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης με τις καταλήψεις, ενάντια στον εξευγενισμό και εναλλακτισμό των Εξαρχείων, ενάντια στον σύριζα και τον στρατό του. Πριν φτάσει η πορεία στην Πουλχερίας, οι διάφορες δυνάμεις των μπάτσων που ήταν εκεί όλες τις προηγούμενες ώρες είχαν αποχωρήσει. Ωστόσο υπάρχει μόνιμο στρατόπεδο μπάτσων στην επόμενη γωνία επί της Βουλγαροκτόνου, με τους οποίους ήρθαμε σε αντιπαράθεση. Παρόλα τα χημικά και τις κρότου λάμψης παραμείναμε στο σημείο αρκετή ώρα και γυρίσαμε με πορεία προς το Πολυτεχνείο.

 

Σήμερα Τετάρτη, όπου συνεχίζεται η επιχείρηση κατεδάφισης του κτιρίου, πάλι με την φρουρά μπάτσων, ο Δήμος Αθηνών διοργάνωνε συναυλία στο ανοιχτό μπάσκετ του Στρέφη. Μια τέτοια συναυλία, βιτρίνα της καταστολής, δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτή τη στιγμή που το κράτος φέρνει τα ΜΑΤ για να χτυπήσει όλες τις ελεύθερες αυτοργανωμένες εκδηλώσεις στον δημόσιο χώρο και ισοπεδώνει καταλήψεις. Με την είδηση ότι πραγματοποιείται αυτή η συναυλία, σύντροφοι/ισσες από τη συνέλευση κατευθυνθήκαμε μαζικά προς το μπασκετάκι και διακόψαμε τη συναυλία. Δηλώσαμε στους διοργανωτές ότι πρέπει να τα μαζέψουν και να φύγουν, διότι η εκδήλωσή τους είναι εχθρική προς κάθε αγώνα για την αυτοοργάνωση και τους ελεύθερους δημόσιους χώρους. Όπως και έγινε.

 

Οι δύο αυτές παρεμβάσεις ήταν άμεσες κινήσεις μπροστά στην έξαρση της καταστολής που εξαπολύεται στα Εξάρχεια.

 

Επόμενη συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου του Στρέφη και των καταλήψεων την Παρασκευή 20 Ιούλη, στις 7μμ στο Πολυτεχνείο.

 

Πορεία Σάββατο 21 Ιούλη,  9μμ

Στουρνάρα πύλη ΕΜΠ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΉΡΙΟ

 

Συνέλευση υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη και των καταλήψεων

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License